Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Макара та макара...най доброто за сома : Corboss 510
Модератор: sapuna
С две думи : в IGFA са направили таблица с всички видове риби и уредите , с които трябва да бъдат уловени за да могат да бъдат признати за световните рекорди.
Тоест ако за сома дават 130lb клас - то мултипликатора , влакното и пръта не трябва да имат издържливост повече от 130lb , прави се само изключение за повода.
Е, логиката е елементарна - щом хората от IGFA / International Game Fishing Ass. / са преценили , че сома / Siluris Glanis / е в клас 130lb , то CORBOSSA e клас 60lb - то тази макара е приложима за лек морски риболов или влачене , но въобще не е за сом , който може да удари на 3м под лодката и да е 150кг. примерно.Просто тази макара ако и сложим влакно 1мм с издържливост 50кг. и затегнем аванса , ако такъв сом се лепне ще я прекара през водачите.

Тоест ако за сома дават 130lb клас - то мултипликатора , влакното и пръта не трябва да имат издържливост повече от 130lb , прави се само изключение за повода.
Е, логиката е елементарна - щом хората от IGFA / International Game Fishing Ass. / са преценили , че сома / Siluris Glanis / е в клас 130lb , то CORBOSSA e клас 60lb - то тази макара е приложима за лек морски риболов или влачене , но въобще не е за сом , който може да удари на 3м под лодката и да е 150кг. примерно.Просто тази макара ако и сложим влакно 1мм с издържливост 50кг. и затегнем аванса , ако такъв сом се лепне ще я прекара през водачите.

За зло куче - зъл прът!
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=2333
Айде малко гювеч за тия които не са ми чели глyпостите.Писал сам го преди година и половина.
Никото,имаш едно ЕВАЛА от мен.Ето човек който си разбира от занаята.
Айде малко гювеч за тия които не са ми чели глyпостите.Писал сам го преди година и половина.
Никото,имаш едно ЕВАЛА от мен.Ето човек който си разбира от занаята.
Не дърпай ...... за ......
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Никито написа:Просто тази макара ако и сложим влакно 1мм с издържливост 50кг. и затегнем аванса , ако такъв сом се лепне ще я прекара през водачите.![]()
![]()
![]()
И от мен евала - и на двамата.Айде малко гювеч за тия които не са ми чели глyпостите.Писал сам го преди година и половина.
Никото,имаш едно ЕВАЛА от мен.Ето човек който си разбира от занаята
С малка забележка към Никито- няма да мине през водачите. Не защото са малки, не...
Аванса на тази макара с фулконтрол до дупка няма да издържи 30 килограма.
А "глупостите" на АААААА ги прочетете.....
А, Никито, комисионната ми е 10% - от онази бутилка уиски..
Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
Не 30,а 15 кила няма да извади.Това 15 кила аванс са да речем 30 либри,това го умножавам по 3 за влакно и проста сметка показва 90 либри влакно.
Давам и не повече от 10 кила аванс или 2-3 пъти по-малко от необходимото за да се натовари влакното нормално.Майната му на влакното,но макарата ша ми завладее ............. малеиии,голям смях.
Ще я прекара прз водачите ако свърши влакното,не и преди това.На тая и 60 либри са и много,но е удобна за хора които не са свикнали на мулти.
Това обаче е друга тема,а тук си говорим за върха на сладоледа КОРМОРАН 510 цепи мрака,само 50 евро,да си ........майката,паисе идем с гол в ръката......ноj.
Давам и не повече от 10 кила аванс или 2-3 пъти по-малко от необходимото за да се натовари влакното нормално.Майната му на влакното,но макарата ша ми завладее ............. малеиии,голям смях.

Ще я прекара прз водачите ако свърши влакното,не и преди това.На тая и 60 либри са и много,но е удобна за хора които не са свикнали на мулти.
Това обаче е друга тема,а тук си говорим за върха на сладоледа КОРМОРАН 510 цепи мрака,само 50 евро,да си ........майката,паисе идем с гол в ръката......ноj.
Не дърпай ...... за ......
-
- сериозен играч
ей смешнико знаеш ли колко сома е извадил Корбоса до сега а ? и по колко кила са а ? Аре писна ми от надувките и простотията ти...последния голям на тая макара е 32 кг....
и излезе на караминьол...Петьо бе в лодката заедно с Динко...и зяеше по мен да не го вадя на екс...2 мата като свидетели достатъчно ли са ти или още ти трябват !
мноо станахте вещи брееееее....
слезте на земята....
Преди това макарата имаше 68 кг...и нямаше никакви ядове....
сега ясен ли съм или още на някой не му е ясно а ???????
скачайте в Пенове и си дръжте макарите наопаки и бъдете щастливи !
писна ми да слушам тъпите ви изказвания и плюяния за нещо което нямате и не сте работили с него....
ма къв и бил аванса...ма колко кила и бил...ей теоретиците....да го духате от мен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!а купете, хванете и после говорете !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

men 66 ви писа...ама бяхте оглушали....с какви макари вадеше Петьо 20 години сомове бе тарикати...а ? с какви...да ви кажа ли а ?....а знаете ли че и сега няма плякатор той а ? и още е на най тъпи и обикновени такива а ?
а с кви пръчки ги вади а ?...с самоделки от пастирка...от скоро е с 2а китаиски боклука ГолдСтар..и пак ги мори.....
а знаете ли че и аз ползвам до ден днешен 2 авансов Браунинг...и не само...имам и Риоби..на 30 години сигурно...и си вади та пушек се дига !!!!
ама мноо отворенгязи се събрахте бре....
ако някой от нас не вярва на думите ми...тук има доста хора знаещи макарите ни...и на Петьо и моите
Петьо изкара 80 кг сом с 0.80мм ...насерете се ако искате но е факт...а вие лаладжийте ша го фанете ама един друг път...
...точно щото сте отворенгязи и ловите по учебници
първия ми сомски такъм да ви кажа ли къв беше другари тарикати...дюзен (знаете ли кво е това а? ...влакно с дръвце без макара) подарен ми лично от Милко
а млъкнете че се не уляхте, а усрахте.....
тоя сом на танк го обърнахте бе...аре у лево сички...

и излезе на караминьол...Петьо бе в лодката заедно с Динко...и зяеше по мен да не го вадя на екс...2 мата като свидетели достатъчно ли са ти или още ти трябват !
мноо станахте вещи брееееее....
слезте на земята....

Преди това макарата имаше 68 кг...и нямаше никакви ядове....
сега ясен ли съм или още на някой не му е ясно а ???????
скачайте в Пенове и си дръжте макарите наопаки и бъдете щастливи !
писна ми да слушам тъпите ви изказвания и плюяния за нещо което нямате и не сте работили с него....

ма къв и бил аванса...ма колко кила и бил...ей теоретиците....да го духате от мен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!а купете, хванете и после говорете !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

men 66 ви писа...ама бяхте оглушали....с какви макари вадеше Петьо 20 години сомове бе тарикати...а ? с какви...да ви кажа ли а ?....а знаете ли че и сега няма плякатор той а ? и още е на най тъпи и обикновени такива а ?
а с кви пръчки ги вади а ?...с самоделки от пастирка...от скоро е с 2а китаиски боклука ГолдСтар..и пак ги мори.....
а знаете ли че и аз ползвам до ден днешен 2 авансов Браунинг...и не само...имам и Риоби..на 30 години сигурно...и си вади та пушек се дига !!!!
ама мноо отворенгязи се събрахте бре....
ако някой от нас не вярва на думите ми...тук има доста хора знаещи макарите ни...и на Петьо и моите
Петьо изкара 80 кг сом с 0.80мм ...насерете се ако искате но е факт...а вие лаладжийте ша го фанете ама един друг път...
...точно щото сте отворенгязи и ловите по учебници
първия ми сомски такъм да ви кажа ли къв беше другари тарикати...дюзен (знаете ли кво е това а? ...влакно с дръвце без макара) подарен ми лично от Милко
а млъкнете че се не уляхте, а усрахте.....

тоя сом на танк го обърнахте бе...аре у лево сички...

Господ може всичко чада мой !
- man1966
- ще става разбирач
Ееее направос изпотрепахте сичката риба....
Корбоса ще излеезе през водачите на:
1. Путкин ден
2.Га цъфнат налъмите...
3.На 36 февруари
4......и тям подобни простотии
Няма нищо против Пен-най вероятно е невероятна макара,обаче ако и турите един сульо да я ръчка,може и сомета от по 15 кила да му изкърти пеньоните и лагерите.
За Петьовото Рьоби уточнявам че даже и шпулата му се поставя с натискане-цък и готово.И с таз нефелна макарица човека им изкърти сливите на сомовете,па вие написахте таквизи неща за горкия Корбос,че вече се замислям дали да не си зема един кат ходя за скобаренца и уклейки...
Развеселихте ме ,за което благодаря-бъдете здрави и весело да изкарате празниците.

Корбоса ще излеезе през водачите на:
1. Путкин ден
2.Га цъфнат налъмите...
3.На 36 февруари
4......и тям подобни простотии
Няма нищо против Пен-най вероятно е невероятна макара,обаче ако и турите един сульо да я ръчка,може и сомета от по 15 кила да му изкърти пеньоните и лагерите.
За Петьовото Рьоби уточнявам че даже и шпулата му се поставя с натискане-цък и готово.И с таз нефелна макарица човека им изкърти сливите на сомовете,па вие написахте таквизи неща за горкия Корбос,че вече се замислям дали да не си зема един кат ходя за скобаренца и уклейки...

Развеселихте ме ,за което благодаря-бъдете здрави и весело да изкарате празниците.

Я елате рибенца при батко...
-
- сериозен играч

С ТИЯ ПОСЛЕДНИТЕ СИ ПИСАНИЯ ПРОСТО СЕ НАКЕНДЗАХТЕ

ТОВА МОЕ ДА ГО НАПИШЕ САМО ЧОВЕК КОЙТО НЕ Е УВЕРЕН В СПОСОБНОСТА СИ ДА ВАДИ СОМ....

mEN 66 ti.....ама каквото и да им говориш...те си знаят друго...доде не видат неверват...
ако щът...това си е само за тяхна сметка...

който е умен ще си направи извода....а аз само ще кажа че ако си вземеш метален прът сукано желязо и стоманено влакно и ел. лебедчица...всеки сом ще е твой...но това няма да те направи можещ, а ще те превърне в хамалин..мераклия на всяка цена да извади сома за да се докаже в някоя класация...какъвто си точно ти Хасене...

Целия този спор е напълно излишен.Ясно е едно-всеки има право на избор-аз избрах Пен.Вие сте избрали друго,но не е редно да сравнявате несравними неща.Няма нужда да падате по гръб.Просто престанете.Иначе риби се вадят с всякакви макари,но мен ме е удрала по главата шпулата на едно Дамче.Бях-млад и зелен.А имах и късмета да седя срещу вадещия.А Рьобито на Петьо е JAPAN.Едно време са ги вадили на МОТОВИЛЦЕ.
-
- сериозен играч
хахах...помня го аз и това време...Дюзен...те това башTeleto написа:.Едно време са ги вадили на МОТОВИЛЦЕ.

Емо ама писна ми от дивотий брееее....и моето Рьоби е Япан..ама си е Рьоби...3 пластинки държат шпулата.....
авансеца бате..как да работим с него и кога ???????????????????????
на какъв да е когато чакаш сома...кога да го променим...колко ?
ама тоя урок...аре у лево ....остава си за мен !
Милен БГ ша ви го каже...аз само ша зачитам

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Бря, чи тук станало много интересно, малеййй, веч само пред компа шъ сидя, шъ сидя, шъ си пийвам ракийцата и шъ кефя....
Баси кефа, думи нямам....
Ми чи тъй дя, кви са тия простотии аванси , маванси, водачи..
Дрън, дрън - ярина. Който си може си гу може.
Лоши хора Отче, много лоши...Ма Господ вижда всичко, Отче.
Сига разбрах туй за налъма, само дет не знаех че цъфнал...
Не бил интересен форума, ми няма да е, как ша е кат нямат хората въображение, ма никак нямат, ...
Те сега имам предложение, щот и други нерибни хора попрочитат по нещичко, таквиз де външни - той нали й публичен / ей дан мъ рабирате погрешно / да го кръстим например:
ФОРУМ.НАСВИРКА.ком
или може би:
ФОРУМ.МАГИСТРАЛЕН.ком
Айде да гласуваме , кво ши кажеш ти Отче...
/брях, май пак някакви глупости написах, дано не мъ видят модер.торите /
Баси кефа, думи нямам....
Ми чи тъй дя, кви са тия простотии аванси , маванси, водачи..
Дрън, дрън - ярина. Който си може си гу може.
Лоши хора Отче, много лоши...Ма Господ вижда всичко, Отче.
Сига разбрах туй за налъма, само дет не знаех че цъфнал...
Не бил интересен форума, ми няма да е, как ша е кат нямат хората въображение, ма никак нямат, ...
Те сега имам предложение, щот и други нерибни хора попрочитат по нещичко, таквиз де външни - той нали й публичен / ей дан мъ рабирате погрешно / да го кръстим например:
ФОРУМ.НАСВИРКА.ком
или може би:
ФОРУМ.МАГИСТРАЛЕН.ком
Айде да гласуваме , кво ши кажеш ти Отче...
/брях, май пак някакви глупости написах, дано не мъ видят модер.торите /
-
- сериозен играч
Гласувахме 45 години...мина тва време...моята идея скоро ша стане факт...спокоНиколай Стефанов написа:...Айде да гласуваме , кво ши кажеш ти Отче...
Форума...платен...и външни...нямааааааа
разумно а ?
и знаеш ли кой ша са тук...само истинските сомаджий...шкарта пада в миг!
Амин..да пребъде
ps гледам те...влезе зад пердето, прочете го ..сръбна ...хлъцна от яд и мъка и излезе...

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Амин, Отче, да пребъде... Мъдри са словата ти.., като винаги са били..
Ма да ти кажа - няма да я биде тая работа, Отче и щи кажа що
Аз лично от залъка си шъ заделя, мъ шъ съм вътре, щот тук мъ тегли душа рибарска...., пък и още нещо.
Мъ ако лептата е много голяма и непосилна, някои може и да не искат...
Ма тяхна си работа, той казал Буров на царя едно време , кат го ошушкал на карти/ то пак заради една фуста станало, ма друга тема/ че който нямал пари не играел, знайш го туй, чел си го...Хубавото шъй, чи кат е платен нама да е публичен,.. чай малко.. тук нещо наобратно са получи и аз не го разбрах.., ма а.. сетих се то нали тъй беши- Интереса клати феса...
Те тез хора, дет ги отбират тия рабти шъ си ришат , Отче...
И няма да ма лъжиш меня чи си гласувал 45 години, туй знайш не е вярно, щото аз ни мужах да ги навъртя толкоз...
Ма да ти кажа - няма да я биде тая работа, Отче и щи кажа що
Аз лично от залъка си шъ заделя, мъ шъ съм вътре, щот тук мъ тегли душа рибарска...., пък и още нещо.
Мъ ако лептата е много голяма и непосилна, някои може и да не искат...
Ма тяхна си работа, той казал Буров на царя едно време , кат го ошушкал на карти/ то пак заради една фуста станало, ма друга тема/ че който нямал пари не играел, знайш го туй, чел си го...Хубавото шъй, чи кат е платен нама да е публичен,.. чай малко.. тук нещо наобратно са получи и аз не го разбрах.., ма а.. сетих се то нали тъй беши- Интереса клати феса...
Те тез хора, дет ги отбират тия рабти шъ си ришат , Отче...
И няма да ма лъжиш меня чи си гласувал 45 години, туй знайш не е вярно, щото аз ни мужах да ги навъртя толкоз...
-
- сериозен играч
е аз ги надминах 45 те...споко ич не съм те излъгал !!!
!!!
...а за Публичен...сам си го пишеш...сам си го отговаряш !
в моето писание...де съзря тая думичка а?....

Ники гледам един бус..с надпис "О"пръстени....имам молба
гледам Троли Рапала нещо у лево прати асен...та ми хримна да му пратиш коледнои колетче с О пръстенчета

...а за Публичен...сам си го пишеш...сам си го отговаряш !
в моето писание...де съзря тая думичка а?....

Ники гледам един бус..с надпис "О"пръстени....имам молба
гледам Троли Рапала нещо у лево прати асен...та ми хримна да му пратиш коледнои колетче с О пръстенчета