САФРИД 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
mikeb
новобранец
новобранец

Re: САФРИД 2011

Мнение от mikeb »

В неделя хванахме хубав сафрид !Мястото е около Таласакра и остров св.Иван.С чепаре N8, перушина от бърне.Чепарето работеше много добре ,3 пъти се напълни по 10бр без да падат даже!Улова ни до обяд към 4-5 кг - 2 души!Удоволствието беше голямо!Трябваше да излизаме,оставихме повече от 50 лодки там да риболуват!
ДимитърД
новобранец
новобранец

Мнение от ДимитърД »

здравейте на всички колеги!
гледам коментарите и ми се реве... В неделя сън не съм спал, станах към 5 сутринта, събудих шурея и в 5.30 бяхме се натоварили и пътуваме към златни - на яхтено! На 200 м от отбивката се сештам че червеите са в хладилника :? :evil: Отидох до кранево ама там ядец, магазина отварял в 8.00 :evil: Айде до Варна пак и така никаква слука. Сутринта помятах от брега без абсолютно нищо да се обади и след това само няколко попчета... Отидохме на траката и там нищо... Явно от брега сафрид няма да се вземе...А с колко любов си правя чепаретата не е истина :D Класически 10-12 куки 10/11 номер, перушина от йордек щото съм си и ловец няма как да нямам прибрани :D Имаше двама които се гмуркаха на траката с харпуни, бравос на хората по няколко платерини и по един едър кефал имаха. Казаха че водата е много мътна!!! Ако имате някоя идея да кажете от брега къде може да се докопа малко сафрид ще почерпя!!! Умирам за пресен сафрид!!!
marine
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от marine »

ДимитърД написа:здравейте на всички колеги!
гледам коментарите и ми се реве... В неделя сън не съм спал, станах към 5 сутринта, събудих шурея и в 5.30 бяхме се натоварили и пътуваме към златни - на яхтено! На 200 м от отбивката се сештам че червеите са в хладилника :? :evil: Отидох до кранево ама там ядец, магазина отварял в 8.00 :evil: Айде до Варна пак и така никаква слука. Сутринта помятах от брега без абсолютно нищо да се обади и след това само няколко попчета... Отидохме на траката и там нищо... Явно от брега сафрид няма да се вземе...А с колко любов си правя чепаретата не е истина :D Класически 10-12 куки 10/11 номер, перушина от йордек щото съм си и ловец няма как да нямам прибрани :D Имаше двама които се гмуркаха на траката с харпуни, бравос на хората по няколко платерини и по един едър кефал имаха. Казаха че водата е много мътна!!! Ако имате някоя идея да кажете от брега къде може да се докопа малко сафрид ще почерпя!!! Умирам за пресен сафрид!!!
Ми то на брега може да се докопа на кръглата буна...ако си я закъсал за пресен сафрид.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Димитре,пробвай на буната на Траката след 17 часа.
Ама стой до тъмно.
Мисля че ще можеш да намажеш тавата.
Не съм сигурен,но щом ние там се въртим почти до тъмно,
може и покрай буната да мине някой "бунак"
Пък и Ной може да се пробва си мисля.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
borkok
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borkok »

Както винаги на НОЙ е панаир :shock: Но се взима доволно и от буната :finga:
ДимитърД
новобранец
новобранец

Мнение от ДимитърД »

Благодаря за съветите, и инфото! Ще опитам тая седмица събота или неделя пък да видим дали ще вмириша махалата:) Преди две години ходих на ной - пълен филм...Рано сутринта имаше към 5 човека, скарах се със един чичко към 55-60, 2 пъти ми къса чепарето, на третия скъса и на тоя от ляво на мен и си събрах багажа и да ме няма, че иначе трябваше да го мятам във водата, тежък случай - и ни вика " вие къде хвърляте?!" :lol: чудех се да рева ли или да се смея:)
П.С. колегата на кое викаш кръглата буна?
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Снощи минах на връщане от златни през Ной да видя как е "хавата"...е, разбира се както винаги бе пълна навалица в ляво на буната. Хвърляха един през друг, вярно хващаха, но къде е удоволствието...това там не го разбирам. Най ми е интересно защо винаги там дава, а другаде около Варна не?!? Иначе на златни нищо :(
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

П.С. колегата на кое викаш кръглата буна?[/quote]

Кръглата буна е 9-та буна на пазара :D
Вчера кълвеше на 10 лв.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
malei_vn
новобранец
новобранец

Мнение от malei_vn »

Здравейте колеги,
ето и малко информация от мен. от 07.06.2011 с двама мои приятели посетихме Бяла, бяхме в морето в 04:50 ч.., точно пред носа на дълбочина от 20-25 м риба имаше, не само сонара индикираше неговото присъствие но и нашите чепарета работеха доста добре. Рибата се движи в дълбочина около 10-12 м, чепаретата са с куки 6 и 8 зелено ламе разбира се. Общият резулатат на мен и моите колеги бе около 3,5 кг сафрид до 09:30 ч. След което се пренасочихме към улов на кая, на 12 м пред носа каята си взимаше повече от прекрасно, резулатата до 15:00ч бе 14,5 кг доста добра кая, стръвта за нея бе скариди и осолена трицона, която лихнусите определено предпочитаха. Това е от мен, пожелавам слука на всички ви.
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

malei_vn написа:Здравейте колеги,
ето и малко информация от мен. от 07.06.2011 с двама мои приятели посетихме Бяла, бяхме в морето в 04:50 ч.., точно пред носа на дълбочина от 20-25 м риба имаше, не само сонара индикираше неговото присъствие но и нашите чепарета работеха доста добре. Рибата се движи в дълбочина около 10-12 м, чепаретата са с куки 6 и 8 зелено ламе разбира се. Общият резулатат на мен и моите колеги бе около 3,5 кг сафрид до 09:30 ч. След което се пренасочихме към улов на кая, на 12 м пред носа каята си взимаше повече от прекрасно, резулатата до 15:00ч бе 14,5 кг доста добра кая, стръвта за нея бе скариди и осолена трицона, която лихнусите определено предпочитаха. Това е от мен, пожелавам слука на всички ви.
Колега, а сафрида след 15 часа не го ли пробвахте пак :?:
Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от даката »

риба къща няма-риба време няма
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Работете с чепарета 10-ки ,най-много 8-ци.
Аз поне работя с 10 номер сега.
Рано ми се вижда за по-големи,
а и големите сафриди предпочитат малките куки.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
malei_vn
новобранец
новобранец

Мнение от malei_vn »

Здравейте отново. Не сме опитвали след 15:00ч, налагаше се да се прибараме поради ред причини. Но съм сигурен че ако бяхме опитали щеше да има резултат.
Capt_Flint
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Capt_Flint »

Още не си е заминал сафрида от Бургаско :)
Пак на Черноморец в полосата от н.Таласакра в посока о.Св.Иван.
Доста близо до острова стигахме на моменти.
Температура на водата на повърхността 22 градуса.
Дълбочина на морето до дъното от 26 до 30 м.
Сафрида минава на различни пасажи от 8-я метър та до дъното.
Днес влязохме по-рано и до 8:30 направихме 3/4 от улова.
От 05:30 до 11:00 имам 5.8 кг., а Боби от каякарите - 6 кг.
Чепарета различни - 8-ми и 9-ти номер.
Имаме и уловени 15-20 сардини.

Успех!
Yam 340S, Yamaha F8 4T, Humminbird Fishfinder 570, Garmin GPSMAP 60CSx
ivan_b
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivan_b »

Днес от 16.30ч. до 19.00ч. на Японското в Бургас 1кг граца и дребен сафрид. След 18.00ч. спря да кълве.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”