Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: САФРИД 2011
В неделя хванахме хубав сафрид !Мястото е около Таласакра и остров св.Иван.С чепаре N8, перушина от бърне.Чепарето работеше много добре ,3 пъти се напълни по 10бр без да падат даже!Улова ни до обяд към 4-5 кг - 2 души!Удоволствието беше голямо!Трябваше да излизаме,оставихме повече от 50 лодки там да риболуват!
здравейте на всички колеги!
гледам коментарите и ми се реве... В неделя сън не съм спал, станах към 5 сутринта, събудих шурея и в 5.30 бяхме се натоварили и пътуваме към златни - на яхтено! На 200 м от отбивката се сештам че червеите са в хладилника
Отидох до кранево ама там ядец, магазина отварял в 8.00
Айде до Варна пак и така никаква слука. Сутринта помятах от брега без абсолютно нищо да се обади и след това само няколко попчета... Отидохме на траката и там нищо... Явно от брега сафрид няма да се вземе...А с колко любов си правя чепаретата не е истина
Класически 10-12 куки 10/11 номер, перушина от йордек щото съм си и ловец няма как да нямам прибрани
Имаше двама които се гмуркаха на траката с харпуни, бравос на хората по няколко платерини и по един едър кефал имаха. Казаха че водата е много мътна!!! Ако имате някоя идея да кажете от брега къде може да се докопа малко сафрид ще почерпя!!! Умирам за пресен сафрид!!!
гледам коментарите и ми се реве... В неделя сън не съм спал, станах към 5 сутринта, събудих шурея и в 5.30 бяхме се натоварили и пътуваме към златни - на яхтено! На 200 м от отбивката се сештам че червеите са в хладилника

-
- научил се да хвърля
Ми то на брега може да се докопа на кръглата буна...ако си я закъсал за пресен сафрид.ДимитърД написа:здравейте на всички колеги!
гледам коментарите и ми се реве... В неделя сън не съм спал, станах към 5 сутринта, събудих шурея и в 5.30 бяхме се натоварили и пътуваме към златни - на яхтено! На 200 м от отбивката се сештам че червеите са в хладилника![]()
Отидох до кранево ама там ядец, магазина отварял в 8.00
Айде до Варна пак и така никаква слука. Сутринта помятах от брега без абсолютно нищо да се обади и след това само няколко попчета... Отидохме на траката и там нищо... Явно от брега сафрид няма да се вземе...А с колко любов си правя чепаретата не е истина
Класически 10-12 куки 10/11 номер, перушина от йордек щото съм си и ловец няма как да нямам прибрани
Имаше двама които се гмуркаха на траката с харпуни, бравос на хората по няколко платерини и по един едър кефал имаха. Казаха че водата е много мътна!!! Ако имате някоя идея да кажете от брега къде може да се докопа малко сафрид ще почерпя!!! Умирам за пресен сафрид!!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Димитре,пробвай на буната на Траката след 17 часа.
Ама стой до тъмно.
Мисля че ще можеш да намажеш тавата.
Не съм сигурен,но щом ние там се въртим почти до тъмно,
може и покрай буната да мине някой "бунак"
Пък и Ной може да се пробва си мисля.
Ама стой до тъмно.
Мисля че ще можеш да намажеш тавата.
Не съм сигурен,но щом ние там се въртим почти до тъмно,
може и покрай буната да мине някой "бунак"
Пък и Ной може да се пробва си мисля.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- borkok
- научил се да хвърля
Както винаги на НОЙ е панаир
Но се взима доволно и от буната 

Благодаря за съветите, и инфото! Ще опитам тая седмица събота или неделя пък да видим дали ще вмириша махалата:) Преди две години ходих на ной - пълен филм...Рано сутринта имаше към 5 човека, скарах се със един чичко към 55-60, 2 пъти ми къса чепарето, на третия скъса и на тоя от ляво на мен и си събрах багажа и да ме няма, че иначе трябваше да го мятам във водата, тежък случай - и ни вика " вие къде хвърляте?!"
чудех се да рева ли или да се смея:)
П.С. колегата на кое викаш кръглата буна?

П.С. колегата на кое викаш кръглата буна?
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Снощи минах на връщане от златни през Ной да видя как е "хавата"...е, разбира се както винаги бе пълна навалица в ляво на буната. Хвърляха един през друг, вярно хващаха, но къде е удоволствието...това там не го разбирам. Най ми е интересно защо винаги там дава, а другаде около Варна не?!? Иначе на златни нищо 

Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
- недялко радков
- ще става разбирач
П.С. колегата на кое викаш кръглата буна?[/quote]
Кръглата буна е 9-та буна на пазара
Вчера кълвеше на 10 лв.
Кръглата буна е 9-та буна на пазара

Вчера кълвеше на 10 лв.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Здравейте колеги,
ето и малко информация от мен. от 07.06.2011 с двама мои приятели посетихме Бяла, бяхме в морето в 04:50 ч.., точно пред носа на дълбочина от 20-25 м риба имаше, не само сонара индикираше неговото присъствие но и нашите чепарета работеха доста добре. Рибата се движи в дълбочина около 10-12 м, чепаретата са с куки 6 и 8 зелено ламе разбира се. Общият резулатат на мен и моите колеги бе около 3,5 кг сафрид до 09:30 ч. След което се пренасочихме към улов на кая, на 12 м пред носа каята си взимаше повече от прекрасно, резулатата до 15:00ч бе 14,5 кг доста добра кая, стръвта за нея бе скариди и осолена трицона, която лихнусите определено предпочитаха. Това е от мен, пожелавам слука на всички ви.
ето и малко информация от мен. от 07.06.2011 с двама мои приятели посетихме Бяла, бяхме в морето в 04:50 ч.., точно пред носа на дълбочина от 20-25 м риба имаше, не само сонара индикираше неговото присъствие но и нашите чепарета работеха доста добре. Рибата се движи в дълбочина около 10-12 м, чепаретата са с куки 6 и 8 зелено ламе разбира се. Общият резулатат на мен и моите колеги бе около 3,5 кг сафрид до 09:30 ч. След което се пренасочихме към улов на кая, на 12 м пред носа каята си взимаше повече от прекрасно, резулатата до 15:00ч бе 14,5 кг доста добра кая, стръвта за нея бе скариди и осолена трицона, която лихнусите определено предпочитаха. Това е от мен, пожелавам слука на всички ви.
Колега, а сафрида след 15 часа не го ли пробвахте пакmalei_vn написа:Здравейте колеги,

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Работете с чепарета 10-ки ,най-много 8-ци.
Аз поне работя с 10 номер сега.
Рано ми се вижда за по-големи,
а и големите сафриди предпочитат малките куки.
Аз поне работя с 10 номер сега.
Рано ми се вижда за по-големи,
а и големите сафриди предпочитат малките куки.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Здравейте отново. Не сме опитвали след 15:00ч, налагаше се да се прибараме поради ред причини. Но съм сигурен че ако бяхме опитали щеше да има резултат.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Още не си е заминал сафрида от Бургаско 
Пак на Черноморец в полосата от н.Таласакра в посока о.Св.Иван.
Доста близо до острова стигахме на моменти.
Температура на водата на повърхността 22 градуса.
Дълбочина на морето до дъното от 26 до 30 м.
Сафрида минава на различни пасажи от 8-я метър та до дъното.
Днес влязохме по-рано и до 8:30 направихме 3/4 от улова.
От 05:30 до 11:00 имам 5.8 кг., а Боби от каякарите - 6 кг.
Чепарета различни - 8-ми и 9-ти номер.
Имаме и уловени 15-20 сардини.
Успех!

Пак на Черноморец в полосата от н.Таласакра в посока о.Св.Иван.
Доста близо до острова стигахме на моменти.
Температура на водата на повърхността 22 градуса.
Дълбочина на морето до дъното от 26 до 30 м.
Сафрида минава на различни пасажи от 8-я метър та до дъното.
Днес влязохме по-рано и до 8:30 направихме 3/4 от улова.
От 05:30 до 11:00 имам 5.8 кг., а Боби от каякарите - 6 кг.
Чепарета различни - 8-ми и 9-ти номер.
Имаме и уловени 15-20 сардини.
Успех!
Yam 340S, Yamaha F8 4T, Humminbird Fishfinder 570, Garmin GPSMAP 60CSx
-
- научил се да хвърля
Днес от 16.30ч. до 19.00ч. на Японското в Бургас 1кг граца и дребен сафрид. След 18.00ч. спря да кълве.