Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Упорство му е майката,въпреки че аз имам един клен преди 10-тина години и от тогава нищо ама не спирам с опитите.JettroniX написа:Бате, баш в "наща" Зима - Ноември ми удари една щука на Марица, толкова бърза и яростна атака на джига пред тревите, които бяха пред мен... ама на - тя по-опитна от мен и се откачи без да я снимам наивницатаVid написа:Гендо, зимния риболов касае основно костур, малко бяла, а.... щука?, идвай си да ги почваме....![]()
![]()
![]()
Освен тая атака от може би 7 излета на джиг нямам една рибаосвен листа, клони и корени
, а на Салмата всичко де що барне над 6 грама глава го усетам
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Дали я има тенденцията хищниците в по-големите водоеми да се научили да не взимат на силиконови примамки или вече просто не са толкова гъсти както едно време 

Едва ли.По-скоро ти е нужна подходящата презентация така да се каже,а и да има риби пред теб все пак.JettroniX написа:Дали я има тенденцията хищниците в по-големите водоеми да се научили да не взимат на силиконови примамки или вече просто не са толкова гъсти както едно време
Остави само стъпки
Koлега, майката му не е просто упорство, защото тя води да едно зацикляне с резултат "един клен преди 10-тина години". Трябва и да се разсъждава.Д.Граховски написа:Упорство му е майката,въпреки че аз имам един клен преди 10-тина години и от тогава нищо ама не спирам с опитите.JettroniX написа:Бате, баш в "наща" Зима - Ноември ми удари една щука на Марица, толкова бърза и яростна атака на джига пред тревите, които бяха пред мен... ама на - тя по-опитна от мен и се откачи без да я снимам наивницатаVid написа:Гендо, зимния риболов касае основно костур, малко бяла, а.... щука?, идвай си да ги почваме....![]()
![]()
![]()
Освен тая атака от може би 7 излета на джиг нямам една рибаосвен листа, клони и корени
, а на Салмата всичко де що барне над 6 грама глава го усетам
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ха ха със сигурност трябва.Слагам силиконите мн рядко,най-много 10-20 мятания,пръчката и влакното които използвам са неподходящи.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

-
- научил се да хвърля
Мунчо е много прав тука
Привикнали са на силиконя ама друг път вчера пак дръпнах на шада за 2 часа 2 щучки.Въпроса е точно представянето на примамката ,всичко останало като цветове и форми може да спомогнат и нищо повече.Като за цветовете и формата може надълго и нашироко тука да се спори 

На риба като на война.
- Vid
- кандидат преподавател
Павка, сега виждам мнението ти, ти решаваш... В оня форум нямам идея да влизам за сега, нито да споделя и нещо за в бъдеще, щото той се е превърнал в една клика от кръг - приятели 20- или 30 на брой, кои не допускат разни аматьори да им прекършат хатъра , до кога? де да знам, но смятам да не ми туряш бан, поне ще мога да гледам снимките от там копнати надругаде....Павел Иванов написа:Ако не са го направили а имаш огромното желание да се случи , то аз мога да го направя па ти после ще почерпиш по едно и немаш ядовеVid написа:...Помолих админите да ме изтрият...Само кажи за колко време да бъдеш БАН ти се иска или за постоянно
Там модераторите поне имат право да банкират свободно , не като тука
![]()
Инак Емо и тук си пише - http://forum.nariba.com/memberlist.php? ... ile&u=9511
Живял съм достатъчно в цензура, е... стига толкоз. И, така.... Без да се обиждаш, това ми е мнението за оНя форум... въпреки, че има изключително ценни мнения и много големи тъпотии.
п.п. Относно черпенето, винаги съм готов да почерпя хората които уважавам....
Та, то мнение ич не беше за тук, за което се извинявам на колегите, ама кой ме провокира за това? Спирам до тук...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
JettroniX написа:Дали я има тенденцията хищниците в по-големите водоеми да се научили да не взимат на силиконови примамки или вече просто не са толкова гъсти както едно време
geleznia написа:Мунчо е много прав тукаПривикнали са на силиконя ама друг път вчера пак дръпнах на шада за 2 часа 2 щучки.Въпроса е точно представянето на примамката ,всичко останало като цветове и форми може да спомогнат и нищо повече.Като за цветовете и формата може надълго и нашироко тука да се спори

Към geleznia, вкарай некоя снимка за цвят и сподели ако може малко повече за презентацията на примамките, щото Я както и да ги презентирам щука не ми удря.... по то време де...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Ей на силикон уловена из блатата ,дето даже живите рибки трудно се виждат от трева

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- научил се да хвърля
От много време го гледам този монтаж ама пусти страх дали няма да се откачат рибите.Я кажи успешно ли се забождат на този монтаж.майсторчето страхил написа:Ей на силикон уловена из блатата ,дето даже живите рибки трудно се виждат от трева![]()
На риба като на война.
Супер - успокоих саVid написа:JettroniX написа:Дали я има тенденцията хищниците в по-големите водоеми да се научили да не взимат на силиконови примамки или вече просто не са толкова гъсти както едно времеgeleznia написа:Мунчо е много прав тукаПривикнали са на силиконя ама друг път вчера пак дръпнах на шада за 2 часа 2 щучки.Въпроса е точно представянето на примамката ,всичко останало като цветове и форми може да спомогнат и нищо повече.Като за цветовете и формата може надълго и нашироко тука да се спори
JettroniX, определено има в предвид щуките по Марица и някои от по големите ни водоеми. Та привикнали към силиконя..., да, ама друг път, те силикон са виждали само през последните години и то понякога....

-
- научил се да хвърля
Нищо не каза електронни човече тва да не ти е анимацияJettroniX написа:Супер - успокоих саVid написа:JettroniX написа:Дали я има тенденцията хищниците в по-големите водоеми да се научили да не взимат на силиконови примамки или вече просто не са толкова гъсти както едно времеgeleznia написа:Мунчо е много прав тукаПривикнали са на силиконя ама друг път вчера пак дръпнах на шада за 2 часа 2 щучки.Въпроса е точно представянето на примамката ,всичко останало като цветове и форми може да спомогнат и нищо повече.Като за цветовете и формата може надълго и нашироко тука да се спори
JettroniX, определено има в предвид щуките по Марица и някои от по големите ни водоеми. Та привикнали към силиконя..., да, ама друг път, те силикон са виждали само през последните години и то понякога....
![]()

На риба като на война.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пичове, влезе ми в главата след години неуспешни опити и множество разпродадени желирани бонбони пак да ставам силиконаджия. Имам намерение да ловя по река Дунав и се питам какво начално оборудване ми трябва като цяло : минимален брой силиконки, видове, какви глави да избера - видове и грамаж, на какво влакно да се спра плетено или монофил,а също така и какъв диаметър, каква да е дължината на пръчката като се има в предвид, че ще ловя от брега и с какъв тест да бъде тя. За сега съм избрал само макарата и се надявам да ми свърши работа - дайва размер 2500. Бюджета за пръчка е около 200-250лв като не мисля да се изхвърлям за сега с нещо по-хубаво, че вече имам горчив опит с този тип риболов. Ще се търсят основно бели рибки и заблудени щуклета 

Стига са филмира, а покажи някоя снимка на уловена риба от теб на джиг, че всички сме в захласgeleznia написа:Нищо не каза електронни човече тва да не ти е анимацияJettroniX написа:Супер - успокоих са![]()
![]()
![]()

Изхождам от моята слаба практика, но все пак ще се опитам да ти отговоря на част от въпросите ти колега czd.

Честно казано безсмислено е според мен да имаш огромен брой силикони - 20-30 бр. като за начало са достатъчни.czd написа:...минимален брой силиконки
Шадовете на Relax са много добри - меки и игриви опашки имат и също така винаги се стремят да застанат във вертикална позиция при покой (уж така имитират рибки, които се хранят и не са предпазливи, докато го правятczd написа: видове

Само на този Savage-gear съм имал една единствена риба - щука на Марица, както споменах по-назад :

С оглед излетите ми на джиг по Марица, за Дунав бих ти препоръчал глави с грамаж от 12-25 грама, тъй като там реката е с доста по-мощно течение, за по-тихи и спокойни места може да ползваш и такива от 8-12 гр. , то тия грамажи си зависят преди всичко от скоростта на течението и дълбочината на местото, за да можеш да усещаш по-най добрия начин примамкатаczd написа:какви глави да избера - видове и грамаж

Главите на Jaxon излезнаха доста добре заточени и читави... Куките гледай да са от 1/0 нагоре, избирай ги според големината на примамката.
За такава голяма река от 2,70м нагоре.... От това, което съм чел, повечето хора си избират 3-метрови и не се оплакват, а за акцията 10-30 или с малко по-широка акция... за марки въдици не мога да ти помогнаczd написа:каква да е дължината на пръчката като се има в предвид, че ще ловя от брега и с какъв тест да бъде тя.

-
- научил се да хвърля
Пробвай с Relax и Savagear 

На риба като на война.