Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.

Мнение от Д.Граховски »

JettroniX написа:
Vid написа:Гендо, зимния риболов касае основно костур, малко бяла, а.... щука?, идвай си да ги почваме.... :lol: :lol: :lol:
Бате, баш в "наща" Зима - Ноември ми удари една щука на Марица, толкова бърза и яростна атака на джига пред тревите, които бяха пред мен... ама на - тя по-опитна от мен и се откачи без да я снимам наивницата :lol:
Освен тая атака от може би 7 излета на джиг нямам една риба :oops: освен листа, клони и корени :lol: , а на Салмата всичко де що барне над 6 грама глава го усетам :D
Упорство му е майката,въпреки че аз имам един клен преди 10-тина години и от тогава нищо ама не спирам с опитите.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Дали я има тенденцията хищниците в по-големите водоеми да се научили да не взимат на силиконови примамки или вече просто не са толкова гъсти както едно време :roll:
Изображение
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

JettroniX написа:Дали я има тенденцията хищниците в по-големите водоеми да се научили да не взимат на силиконови примамки или вече просто не са толкова гъсти както едно време :roll:
Едва ли.По-скоро ти е нужна подходящата презентация така да се каже,а и да има риби пред теб все пак.
Остави само стъпки
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Д.Граховски написа:
JettroniX написа:
Vid написа:Гендо, зимния риболов касае основно костур, малко бяла, а.... щука?, идвай си да ги почваме.... :lol: :lol: :lol:
Бате, баш в "наща" Зима - Ноември ми удари една щука на Марица, толкова бърза и яростна атака на джига пред тревите, които бяха пред мен... ама на - тя по-опитна от мен и се откачи без да я снимам наивницата :lol:
Освен тая атака от може би 7 излета на джиг нямам една риба :oops: освен листа, клони и корени :lol: , а на Салмата всичко де що барне над 6 грама глава го усетам :D
Упорство му е майката,въпреки че аз имам един клен преди 10-тина години и от тогава нищо ама не спирам с опитите.
Koлега, майката му не е просто упорство, защото тя води да едно зацикляне с резултат "един клен преди 10-тина години". Трябва и да се разсъждава.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ха ха със сигурност трябва.Слагам силиконите мн рядко,най-много 10-20 мятания,пръчката и влакното които използвам са неподходящи.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Мунчо е много прав тука :smt023 Привикнали са на силиконя ама друг път вчера пак дръпнах на шада за 2 часа 2 щучки.Въпроса е точно представянето на примамката ,всичко останало като цветове и форми може да спомогнат и нищо повече.Като за цветовете и формата може надълго и нашироко тука да се спори :mrgreen:
На риба като на война.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:
Vid написа:...Помолих админите да ме изтрият...
Ако не са го направили а имаш огромното желание да се случи , то аз мога да го направя па ти после ще почерпиш по едно и немаш ядове :lol: Само кажи за колко време да бъдеш БАН ти се иска или за постоянно :roll: Там модераторите поне имат право да банкират свободно , не като тука :wink:
Инак Емо и тук си пише - http://forum.nariba.com/memberlist.php? ... ile&u=9511 :wink:
Павка, сега виждам мнението ти, ти решаваш... В оня форум нямам идея да влизам за сега, нито да споделя и нещо за в бъдеще, щото той се е превърнал в една клика от кръг - приятели 20- или 30 на брой, кои не допускат разни аматьори да им прекършат хатъра , до кога? де да знам, но смятам да не ми туряш бан, поне ще мога да гледам снимките от там копнати надругаде....
Живял съм достатъчно в цензура, е... стига толкоз. И, така.... Без да се обиждаш, това ми е мнението за оНя форум... въпреки, че има изключително ценни мнения и много големи тъпотии.

п.п. Относно черпенето, винаги съм готов да почерпя хората които уважавам....
Та, то мнение ич не беше за тук, за което се извинявам на колегите, ама кой ме провокира за това? Спирам до тук...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

JettroniX написа:Дали я има тенденцията хищниците в по-големите водоеми да се научили да не взимат на силиконови примамки или вече просто не са толкова гъсти както едно време :roll:
geleznia написа:Мунчо е много прав тука :smt023 Привикнали са на силиконя ама друг път вчера пак дръпнах на шада за 2 часа 2 щучки.Въпроса е точно представянето на примамката ,всичко останало като цветове и форми може да спомогнат и нищо повече.Като за цветовете и формата може надълго и нашироко тука да се спори :mrgreen:
:lol: JettroniX, определено има в предвид щуките по Марица и някои от по големите ни водоеми. Та привикнали към силиконя..., да, ама друг път, те силикон са виждали само през последните години и то понякога....
Към geleznia, вкарай некоя снимка за цвят и сподели ако може малко повече за презентацията на примамките, щото Я както и да ги презентирам щука не ми удря.... по то време де...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Ей на силикон уловена из блатата ,дето даже живите рибки трудно се виждат от трева :D

Изображение

Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

майсторчето страхил написа:Ей на силикон уловена из блатата ,дето даже живите рибки трудно се виждат от трева :D

Изображение

Изображение
От много време го гледам този монтаж ама пусти страх дали няма да се откачат рибите.Я кажи успешно ли се забождат на този монтаж.
На риба като на война.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Vid написа:
geleznia написа:Мунчо е много прав тука :smt023 Привикнали са на силиконя ама друг път вчера пак дръпнах на шада за 2 часа 2 щучки.Въпроса е точно представянето на примамката ,всичко останало като цветове и форми може да спомогнат и нищо повече.Като за цветовете и формата може надълго и нашироко тука да се спори :mrgreen:
:lol: JettroniX, определено има в предвид щуките по Марица и някои от по големите ни водоеми. Та привикнали към силиконя..., да, ама друг път, те силикон са виждали само през последните години и то понякога....
Супер - успокоих са :lol: :weedman:
Изображение
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

JettroniX написа:
Vid написа:
Супер - успокоих са :lol: :weedman:
Нищо не каза електронни човече тва да не ти е анимация :lol: :lol: :lol:
На риба като на война.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Пичове, влезе ми в главата след години неуспешни опити и множество разпродадени желирани бонбони пак да ставам силиконаджия. Имам намерение да ловя по река Дунав и се питам какво начално оборудване ми трябва като цяло : минимален брой силиконки, видове, какви глави да избера - видове и грамаж, на какво влакно да се спра плетено или монофил,а също така и какъв диаметър, каква да е дължината на пръчката като се има в предвид, че ще ловя от брега и с какъв тест да бъде тя. За сега съм избрал само макарата и се надявам да ми свърши работа - дайва размер 2500. Бюджета за пръчка е около 200-250лв като не мисля да се изхвърлям за сега с нещо по-хубаво, че вече имам горчив опит с този тип риболов. Ще се търсят основно бели рибки и заблудени щуклета :roll:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

geleznia написа:
JettroniX написа:Супер - успокоих са :lol: :weedman:
Нищо не каза електронни човече тва да не ти е анимация :lol: :lol: :lol:
Стига са филмира, а покажи някоя снимка на уловена риба от теб на джиг, че всички сме в захлас :D Мойте душевни терзания ги остави на заден план :smt023

Изхождам от моята слаба практика, но все пак ще се опитам да ти отговоря на част от въпросите ти колега czd. :) .....ако някъде съм сбъркал нека ме поправят колегите (няма да ви се разсърдя :wink: ) :
czd написа:...минимален брой силиконки
Честно казано безсмислено е според мен да имаш огромен брой силикони - 20-30 бр. като за начало са достатъчни.
czd написа: видове
Шадовете на Relax са много добри - меки и игриви опашки имат и също така винаги се стремят да застанат във вертикална позиция при покой (уж така имитират рибки, които се хранят и не са предпазливи, докато го правят :D ), на Savage-gear също, Орка нямам, но ги хвалят много... Mister Twister, Action Plastic, Wake и ако има други да допълнят колегите. Аз лично тия от изброените ползвам. Гледам, че и хората от форума имат слуки на тях, но всичко е относително. За разцветки виж по-назад в темата, трябва да има написано.
Само на този Savage-gear съм имал една единствена риба - щука на Марица, както споменах по-назад :
Изображение
czd написа:какви глави да избера - видове и грамаж
С оглед излетите ми на джиг по Марица, за Дунав бих ти препоръчал глави с грамаж от 12-25 грама, тъй като там реката е с доста по-мощно течение, за по-тихи и спокойни места може да ползваш и такива от 8-12 гр. , то тия грамажи си зависят преди всичко от скоростта на течението и дълбочината на местото, за да можеш да усещаш по-най добрия начин примамката :)
Главите на Jaxon излезнаха доста добре заточени и читави... Куките гледай да са от 1/0 нагоре, избирай ги според големината на примамката.
czd написа:каква да е дължината на пръчката като се има в предвид, че ще ловя от брега и с какъв тест да бъде тя.
За такава голяма река от 2,70м нагоре.... От това, което съм чел, повечето хора си избират 3-метрови и не се оплакват, а за акцията 10-30 или с малко по-широка акция... за марки въдици не мога да ти помогна :)
Изображение
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Пробвай с Relax и Savagear :smt023
На риба като на война.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”