Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Сгъваем каяк
Модератор: emo vasilev
-
- сериозен играч
Re: Сгъваем каяк
complast ти си поредното доказателство , че човек дори и на преклонна възраст може да остане "кон с капаци" а уж би трябвало да е видял много . Ама то едно е да видиш , друго е да го усетиш и трето е да го преживееш 
П.С. Обидно е да се говори за някой , в минало време .Бъкарите освен , че ги има още , се увеличават лавинообразно!

П.С. Обидно е да се говори за някой , в минало време .Бъкарите освен , че ги има още , се увеличават лавинообразно!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- сериозен играч
А към колегите , които се притесняват за стабилността на тази самоделна лодка искам да напомня нещо. Макар и на вид да не прилича много , не забравяйте , че тази лодка е по близка до каяците , а за такава е предостатъчно стабилна. Все пак тези от вас , които не са се качвали на кяак , трябва да знаят , че карането на каяк е динамичен процес . При някой модели и видове дори за да си в покой трябва да пазиш равновесие и ти да управляваш лодката а не тя теб!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- P-etkan
- ще става разбирач

Иначе, всеки може да има мнение по въпроса, независимо и негово

Поздрави.

...утре пак отивам за риба с 5кан и любимите за мен хора

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Eкстра е Петканчо, важното е, че от нищо го почна, а сега си се возиш 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- antivik
- кандидат преподавател
Много точна казано както и горния пост, бъкарите хем ги има хем се увеличават ако не е с големи темпове то е заради цените на каяците, па и не на всякъде ги има. И да направя само една вметка, че който си е харесал един път каяка/даже и да не е от най-стабилните(какво остава в обратния случай... трудно харесва после друга лодка, това си става нещо като болест и човек само в каяка и на вода се чувства истински жив/лично мнениеrimohit написа:А към колегите , които се притесняват за стабилността на тази самоделна лодка искам да напомня нещо. Макар и на вид да не прилича много , не забравяйте , че тази лодка е по близка до каяците , а за такава е предостатъчно стабилна. Все пак тези от вас , които не са се качвали на кяак , трябва да знаят , че карането на каяк е динамичен процес . При някой модели и видове дори за да си в покой трябва да пазиш равновесие и ти да управляваш лодката а не тя теб!

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Кво стана с "англииския" доктор дето ви подпалии фитилите и после си купи лодка/истинска/.Едно е да харесваш каяка до живот,друго е да те е срам да си признаеш ,че си се прекарал.antivik написа:Много точна казано както и горния пост, бъкарите хем ги има хем се увеличават ако не е с големи темпове то е заради цените на каяците, па и не на всякъде ги има. И да направя само една вметка, че който си е харесал един път каяка/даже и да не е от най-стабилните(какво остава в обратния случай... трудно харесва после друга лодка, това си става нещо като болест и човек само в каяка и на вода се чувства истински жив/лично мнениеrimohit написа:А към колегите , които се притесняват за стабилността на тази самоделна лодка искам да напомня нещо. Макар и на вид да не прилича много , не забравяйте , че тази лодка е по близка до каяците , а за такава е предостатъчно стабилна. Все пак тези от вас , които не са се качвали на кяак , трябва да знаят , че карането на каяк е динамичен процес . При някой модели и видове дори за да си в покой трябва да пазиш равновесие и ти да управляваш лодката а не тя теб!/.
Имам истински рафтинг каяк от стария материал/стъклопластиков/,толкова е каран по камънаците ,че има над 20 кръпки.Веднъж седнах в него и не повторих.Ако каяците ги имаше в средновековието,инквизицията щеше да ги използва за мъчения.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
Не го знам кой е тоя доктор, но моето единствено минаване беше, че се вързах на реклама и първо си взех надувен каяк, който се спука на второто излизане. Сега съм си с пластмасов и не го сменям за ник`ва друга лодка. Па и с тези ИСТИНСКИ лодки обикновено върви и двигател, а аз от това бягам като дявол от тамян, кога тръгна по водите, да не говорим, че трябва и кола за транспорт/а не всеки има книжка и кола/. Та който смята каяка за инквизиция негова си работа, който си го харесва, па даже си го е произвел сам, да си спортува и приключенства на воля.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- сериозен играч
Истинския материал за рафтинг лодките от много години не е този 
От сравненито ти става ясно , че говориш за неясни за теб неща. Това е все едно аз да съм имал лодка романтика , която съм използвал веднъж и от това да
отсъдя , че всики твърди лодки за нищо не стават . Смешно и нелепо е просто .
А понеже питаш за Доктора ще ти кажа и за него. Купи си човека лодка заради физически проблеми . И въпреки това я е оолзвал по малко от каяците си
Ако можеш , сети се защо!
Извинявам се на колегата , че му осоамих темата , но не мога да сипозволя оставя наденото грешно твърдение

От сравненито ти става ясно , че говориш за неясни за теб неща. Това е все едно аз да съм имал лодка романтика , която съм използвал веднъж и от това да
отсъдя , че всики твърди лодки за нищо не стават . Смешно и нелепо е просто .
А понеже питаш за Доктора ще ти кажа и за него. Купи си човека лодка заради физически проблеми . И въпреки това я е оолзвал по малко от каяците си

Извинявам се на колегата , че му осоамих темата , но не мога да сипозволя оставя наденото грешно твърдение
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Полиетилена никога не е бил истински материал колега!!!От полиетилен се правят бидони.rimohit написа:Истинския материал за рафтинг лодките от години не е.....
Накои си купуват полиетиленова лодка и после се чудят що не могат да я продадат на сносни пари.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
Явно не правиш никаква разлика между рафтинг и слалом . За другото може да се провери!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Добре бе!Предавам се!От какъв аджеба матриал се праат рафтинг каяците.rimohit написа:Явно не правиш никаква разлика между рафтинг и слалом . За другото може да се провери!
-
- сериозен играч
Полиетилен с различна плътност и добавки...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ама аз кво ти пеем!Задавал ли си си въпроса що некои малки лодки ги правят отrimohit написа:Полиетилен с различна плътност и добавки...
полиетилен?Защото лодките от полиетилен са:
1.Лесни за направа/железен калъп и тва е/
2.Ниска квалификация на персонала.
3.Висок оборот на калъпите/10-12 бр. за 24часа/.
4.Евтини материали.
5.Къс срок на експлоарация.
-
- сериозен играч
Няма смисъл повече да кометнирам . Ползвал съм лодки и от двата типа материали и знам какви са предимствата и недостатъците на едното и другото. Знам как се ремонтират и как се чупят и двете
. А вие си карайте истинските лодки със здраве и усмивка!

- P-etkan
- ще става разбирач

Привет,

...да споделя впечатления от един летен риболовен сезон с "5-кан". Като цяло съм невероятно доволен

Вчера се върнах от яз. Батак, където в събота от към 10ч. до 13ч. хванах доволно костур, а вечерта и

За сега няма друго - живота продължава...5-кан излезе "печен"

Поздрави