Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Корекциите на Янтра във Великотърновска област
Модератор: sapuna
- eroucma
- разбира нещата
Re: Корекциите на Янтра във Великотърновска област
Колеги как е положението по корекциите от към хищници, че си търся къде да закрия риболовния сезон за тази година.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
За П.Тръмбеш,Раданово и Сашево забрави-много вода,щуката не гони.
Късмет.Всичко е до късмет. 

- eroucma
- разбира нещата
Днес след дълго чудене къде да закрия риболова за 2014 г. и се насочих към Раданово. Сутринта докато прегледам новините и видя как Кобрата е загубил
и взе да става светло навън. В общи линии бях на водоема към 7 и нещо. Там вече се бяха настанили 7-8 коли и се чуваше свистящия звук на летящи тапи. Аз почнах с едни силикончета, които закупих от Пепа Джурова и несбърках. Още на първа проводка се вдигна риба, която на следващото подаване увисна на куката. Щукичката не беше голяма, но ми беше първата на силикон и ме убеди, че трябва да се опитва и на този фронт. Снимка имам само на нея защото после се отдалечих от колата и нямаше кой да ме снима ( жената остана да спи вътре). В общи линии имах 4 извадени риби и 5-6 изтървани. Празните почуквания не ги броя защото пръчката ми е малко "глуха" и не ги долавям много, само тези които усетих, че се борят тях броя. Та 4 изкарани, от които 2-те мерни и 5-6 изтървани и една щука като цепеница около метър се вдигна след една клатушка pontoon 21 sinuoso spoon, но едни скрити в крайбрежните папури патки или водни пилета излетяха с трясък и рибката се покри безкрайно Wink
Наобиколих и колегите с тапите, имаха по един два удара, а някой и без толкова. За мен рибата си буташе, но си тръгнахме скоро- скоро защото имаше непредвидено влизане по задник в корекцията и се наложи бърза интервенция с топла супа и парацетамол.
Примамките на които лових и имаше пипане бяха Dragon Phantom, Dragon Mamba II и pontoon 21 sinuoso spoon.
Това е от мен за тази година, догодина повече

Наобиколих и колегите с тапите, имаха по един два удара, а някой и без толкова. За мен рибата си буташе, но си тръгнахме скоро- скоро защото имаше непредвидено влизане по задник в корекцията и се наложи бърза интервенция с топла супа и парацетамол.
Примамките на които лових и имаше пипане бяха Dragon Phantom, Dragon Mamba II и pontoon 21 sinuoso spoon.
Това е от мен за тази година, догодина повече

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Къде беше, на "плажа" ли? Ние бяхме на"гембаши" от страна на поляната и за 6 часа никакво пипване.Другите наоколу-също.Една жена събираше гъби по поляната-поне тя имаше сполука.

- eroucma
- разбира нещата
На плажа бях да, и покрай мен имаше няколко тападжии, но и при тях резултата беше трагичен или единични реализирани удари на писалки. Въпроса беше, че те там където хвърляха в средата на корекцията е бая дълбоко и дори да има риба тя не е в отгоре както в летния сезон, а на дъното. Аз имах късмета с първите подавания да намеря рибата в крайбрежната растителност и всичките ми удари бяха до самият бряг 

Пак до с.Раданово за щука....
- Прикачени файлове
-
- ...ей тука ги търсим.
- IMG_2585.JPG (2.3 MiB) Преглеждано 1877 пъти

-
- научил се да хвърля
Досега не съм ходил по корекциите , с наближаващата забрана смятам да пробвам риболова там.Някаква информация може ли да сподели някой , има ли риба изобщо? А малко в страни от темата - Ловенето на щука разрешено ли е и какви са забраните за улова й?
Да направиш нещо тъпо със стил - на това му викам изкуство!!!
Цял месец никой нищо да не сподели.....кола до кола ,човек до човек
.Днес бях във В.Търново ,в един рибарски магазин от дума на дума колегата сподели че негов приятел има изваден хубав шаран .Сега вали много,Янтра е дигнала нивото и вкарва много вода в корекциите.Това е за с.Раданово ,как е по другите вие кажете. 

-
- научил се да хвърля
Явно болярите не са сговорчиви...
Ето малко рибки от Раданово.

-
- научил се да хвърля
Страшно помогнахте колега, малко страховито изглежда Вашия улов. Като разстреляни лежат хаха. Ами нещо като информация може би щеше да е по-полезно, но както и да е. Наслула!
Кое те притеснява ,кое е страшното ? Информация-на място ,всеки от местните ще те упъти. От мене-идваш ,гледаш къде има най-много рибари ,намираш си свободно място и....на слука и късмет .

-
- научил се да хвърля
Абе от какво са им изпопадали люспите на някой от каракудите и нещо хищно щука лови ли се из района.
Щука има ,търсим я на рибка. Някои колеги опитват и с блесните.Сега има много дребосък и щуката трудно се лъже.

-
- научил се да хвърля
Ясно колега,значи ще се чака захлаждане на времето.