Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Язовир Лобош (Пчелина)
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Re: Язовир Лобош (Пчелина)
п.с. Въпрос до " mario67 " - как се бърка това жито със заар, колко заар на колко житце се слага и нали мога да го позлвам за захранка и стръв ?
Колега,аз го варя житото така:
в тенджерата сипвам около 4 лт вода за 2 пакета жито,малко преди да заври водата слагам 1 супена лъжица сол и като заври сипвам житото,като поври десетина минути слагам 3-4 с.лъжици захар и малко преди да е сварено го махам от котлона,изцеждам водата но не я хвърлам,а с нея си правя захранката после,и тогава слагам в житото 2 пакетчета ванилия и го разбърквам,може да се раздели на няколко части и всяка да се ароматизира с различен аромат:мента,анасон,канела,степче ягода,валерян-това са все аромати,които мн. се харесват на бабушките и каракудите!
Утре пак съм там,да ги пробвам.
Колега,аз го варя житото така:
в тенджерата сипвам около 4 лт вода за 2 пакета жито,малко преди да заври водата слагам 1 супена лъжица сол и като заври сипвам житото,като поври десетина минути слагам 3-4 с.лъжици захар и малко преди да е сварено го махам от котлона,изцеждам водата но не я хвърлам,а с нея си правя захранката после,и тогава слагам в житото 2 пакетчета ванилия и го разбърквам,може да се раздели на няколко части и всяка да се ароматизира с различен аромат:мента,анасон,канела,степче ягода,валерян-това са все аромати,които мн. се харесват на бабушките и каракудите!
Утре пак съм там,да ги пробвам.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- разбира нещата
Вчера на Радибош пълна трагедия,пълна апатия на рибите към червеите.Хванах десетина едри бабушки на жито,ароматизирано със Степче-дива ягода.Вечерта,като слушах новините,казаха че имало 4 земетресения на територията на страната 

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Някой да е ходил през седмицата на Лобош??? Ако не ще пробваме в неделя дали костура е на линия 

- hristo2201
- новобранец
Днес акостирах откъм Поцърненци ако не греша. за 2ч хванах достатъчно бабушки и едри от по педя излязоха дори
а колеги на жива рибка хващаха дребни костури. От каракуда няма и следа. Иначе много трева от тази страна. От Радибош или където се влива струма по чисто ли е?
Между другото пътя /последните 5 км/ до язовира са много зле!

Между другото пътя /последните 5 км/ до язовира са много зле!
Последно промяна от hristo2201 на Съб Юли 13, 2013 7:57 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От днес,много зле на Радибош.Много дребна каракуда,на плувка.Много малко кълве.Лудница от народ,места няма.xey123 написа:Имате ли някакво инфо за Радибош ?
колеги,някои да е ходил на почивната база Свети Никола и дали работи изобщо?
В неделя на хангарите се представихме подобаващо,аз и един колега хванахме доста каракуда като излезнаха и две големи над 600гр . Другите двама колеги дето бяха с нас акостираха на скалите и направо са разбили костура,по над 70 броя на човек ,като е имало и доста добри екземпляри. Информацията от същия ден неделя и понеделник от към Радибош е плачевна,малко риба и много оставени куки на дънните въдици. Има съмнения за раци макар да не са извадени такива. Просто без да кълве или с леки кълванета след засичане или вадене са липсвали куки на колегите. И на двете места пълно с хора и трудно се намират места. Подходяща захранка с бял червей даде резултат за каракудата и червеноперките на Хангарите,костура само на рибе. Пробвахме воблери,блесни и цикади,ефект никакъв. Това е от мен за сега . На слука
-
- новобранец
Колеги, някой, ако има актуална информация от последните дни ще съм много благодарен. Утре съм по Лобош, но не съм решил къде и какво да ловя още. Мерси предварително, ще кажа каква е хавата 

Да се надяваме някой да е ходил през седмицата и да сподели. Макар че съм сигурен че на радибош няма смисъл да се ходи. Според мен скалите на Хангарите ще се отчетът с добро количество костур и тази седмица
На слука на всички

-
- новобранец

Така, аз лових днес на червената точка с един приятел и от 7 без нещо сутринта до 2-3 часа сме хванали 20-тина рибета. Сутринта на плувка хващахме по някоя червеноперка на торен или бял, а пък на рибе костурчета. След 9 поспря да кълве и на дъно на пружина от дъжд на вятър по някоя червеноперка или каракудка. Да попитам тези Хангари дали са долу-горе, където се намира точка A ? Ние направихме един десен завой по-рано и отидохме при червената точка. Имаше страшно много водорасли, само закачахме. В крайна сметка поначесах крастата, защото отдавна не бях ходил за риба. Все пак, въпреки че не сме кой знае какви риболовци, и другите покрай нас не ловяха много, имаше един човек с лодка пред нас, не видяхме да лови и той. Другия път дано да се справим по-добре, а и да случим на място

Колеги някой ще даде ли инфо,че утре мислим да ходим 

- ivos
- научил се да хвърля
Един приятел беше ходил онзи ден от към Радибош, пълна греда не му е пипнало и другите покрай него са се оплакали, че не кълве
Днес една каракуда и една доста добра червеноперка на дъно,а на плувка само слънчаци.Колегите с коите бях само на плувка каракуди 20-30 бр.на жито,костур и един лин това от към Радибош.МНОГО ВОДОРАСЛИ И БОКЛУК ПО БРЕГА