Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Модератор: dantho.mihov
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Ами като гледам прогнозата - http://www.gismeteo.ru/city/weekly/3421/
наистина може по-рано да излезем в градините.
На мен лично не ми харесва тази прогноза де,много е опасна.
наистина може по-рано да излезем в градините.

На мен лично не ми харесва тази прогноза де,много е опасна.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кире, ливадата е уникална!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- КИРО
- Обратна връзка:

Чири,и още малко има,ама сега трябва в дисковете да ровя,
не ме гърчи моля те.
За утеха ти пускам още фотки от това място,дето преди 2г до даваха
по ТВ-то.

Но вече не работя там - това са само едни чудесни спомени.
Но се научих и на доста неща,имаше голям парник,както и градина.
И добри градинари и един агроном,който рядко се появяваше,ама добър си беше.
И към 10 дка лозе,специални сортове,ама от там акъл не можах да хвана.
Сяхме го,опънахме телта,на втората година даже пробвахме и виното,
много добро - после се наложи да напусна по здравословни причини.
-
- разбира нещата
киро,поникна ли ти доматито?аз го сях понеделник ,кога да чакам да изникне,температурата е около 18 гр.сега ще поникнат най-напред плевелите,рискувам ли ако ги премахна ,че мога и да махна коренчета домати??
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- КИРО
- Обратна връзка:
Чакам към края на месеца да поникне.
Относно плевелите,май не съм писал,амаааа,
преди да сея семената,пръста я слагам в една голяма тава,и във
фурната на печката за около час два.Добре да се загрее,после
след като изстине,почвам със сеенето на семената.
Относно плевелите,май не съм писал,амаааа,
преди да сея семената,пръста я слагам в една голяма тава,и във
фурната на печката за около час два.Добре да се загрее,после
след като изстине,почвам със сеенето на семената.

-
- Модератор
Когато плевелите са току-що поникнали лесно се плевят без да увреждат почвената повърхност. На болшинството плевели коренчетата са вретеновидни и не разместват много около себе си при ваденето. Стига разбира се да не ги сбъркаш с котиледоните на доматите /първичните зародишни листа/. За твое успокоение домата пониква като излиза семето навън полепнало на котиледоните и по това ще го отличиш. По-трудно е, когато плевелите са израснали и са вкоренени добре - тогава изчакваш добро вкореняване на доматите, за да плевиш. Преди плевенето овлажняваш горния слой на почвата, за да излизат по-лесно.
- КИРО
- Обратна връзка:
Днес си купих "малките картофи",наредих ги в мазата в 4 касети на по един ред.
Там е тъмно,14* и влажно,ще стоят - абе
Данто ще ме подсети кога да ги вадя навън.
Там е тъмно,14* и влажно,ще стоят - абе
Данто ще ме подсети кога да ги вадя навън.

-
- разбира нещата
Искам малко акъл.
мисля да си направя малка оранжерия от чам(като най-евтин вариант).
ако взема гредите да ги оставя в нафта с разтворена смола ,ще издържат ли няколко г. без да гният?знам че най-здравия дървен материал е бялото меше и салкъма,но няма от къде да се набави.
ако взема гредите да ги оставя в нафта с разтворена смола ,ще издържат ли няколко г. без да гният?знам че най-здравия дървен материал е бялото меше и салкъма,но няма от къде да се набави.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- Модератор
Да, процедурата определено има ефект. Но ще се натъкнеш на друг проблем. Оранжериите принципно се правят с възможно най-лека конструкция, поради което материала се разбичва на летви. През лятото от високите температури летвите се огъват, осукват или пропукват. Ето защо по-удачен вариант е не сводестата конструкция, а скатова /като покривите/.
- КИРО
- Обратна връзка:
Или в отработено масло ( катран ),пак става.delio-haidutin написа:Искам малко акъл.
Но ако ще огъваш летви,добре е предварително много добре да се намокрят.
Тогава лесно се огъват,и после си съхнат огънати.
След това ги мацай с нафтата.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Данто , би ли ми казал как стоят нещата със саксийните ягоди ? В смисъл какъв сорт е най-подходящ , и цени.. 

"The more you know, the less you carry"
Ха, тоя въпрос вълнува и мен. Другия е, каква саксия е подходяща за такива ягоди? Миналата година под натиск на половинката купих една делва с джобове, в която тя си гледаше ягоди, и като я попитах къде са плодовете - ме изненада, че това били декоративни ягоди за цвят.
Жени, какво да ги правиш.....
Жени, какво да ги правиш.....
-
- разбира нещата
за права оранжерия става въпрос( едната страна с по-голям наклон),не съм си и мислил да огъвам летви,най-добре се огъват на пара или гореща вода( а дъгите за впряг на магарета и коне ги огъваха едно време като ги обгарят).КИРО написа:Или в отработено масло ( катран ),пак става.delio-haidutin написа:Искам малко акъл.
Но ако ще огъваш летви,добре е предварително много добре да се намокрят.
Тогава лесно се огъват,и после си съхнат огънати.
След това ги мацай с нафтата.
в казармата АПА-та(аеро пусков агрегат)ги "грундирвахме" точно с разтопена смола и разреждахме с нафта,така бях мазал пода на багажника и купето на ГАЗ-24 и се запази.а и
дървените траверси и ел.стълбове са мазани с нафта или нещо подобно,но забити в земята при наличие на мн.влага колко ли ще издържат.!!!сурови салкъмови колове като се оставят да седят в син камак(разтворен),издържат с години

-
- Модератор
Тия Ягоди се случиха проблематични към настоящия момент. Явно в страната вече липсва крупен производител. До към 1991 год. нашия район /Средец/ беше най-големия производител в Б-я. Но, оттогава насам не се произвеждат вече. Няма мераклии да окопават и не могат да се опазят от ордите на "бай Асан и синове". Поразрових старите контакти и се оказа, че никой не знае къде се предлага разсад, който навремето сами си приготвяхме. Попаднах на фирма Тера Е Вита с права за сертифициран разсад от италианския сорт "Азия", но не отговарят за инфо. Иначе другите сортове са "Зенга Зенгана" и този, който отглеждахме "Горела". Това на настоящия етап. Ако изскочи още нещо - ще пиша.
А за колегата с въпроса за саксията. Ягодата образува ластуни посредством които се размножава /вкоренява/. За да има материал за подмяната им целесъобразно е да се използват продълговатите саксии. Виждал съм много такива по тераси в жилищните ни комплекси.
А за колегата с въпроса за саксията. Ягодата образува ластуни посредством които се размножава /вкоренява/. За да има материал за подмяната им целесъобразно е да се използват продълговатите саксии. Виждал съм много такива по тераси в жилищните ни комплекси.
-
- Модератор
Ето какво открих с помощта на чичко Гугъл за разсад от Ягода. http://ves-kom.com/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D ... D0%B8.html. Оказа се, че дори в Министерство на Земеделието има схема за подпомагане на производители на Ягоди и от две години средствата си стоят неизползвани. Просто няма промишлен интерес към тях.