остров Тасос
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Re: остров Тасос
Супер репортаж-браво на Аматьора.Явно дорадото е поизяло (изгонило) заргана,щото преди 10 дена имаше буквално вълни от зарган(досущ като морски),а зад тях се виждаха дорадата.Яд ме е че не пуснах зарганче щото всички опити с воблер останаха без удар.Аматьора Бс написа:Здравейте колеги снощи дългоочакваното пътуване до Тасос завърши и генералния извод е дорадо има зарган няма.
Пъви ден
Пристигане около 12 в Лименария и в 13 вече съм на скалите между двата плажа на Пефкари.От високото виждам огромни риби да плуват в кристалната вода и на бегом взимам надолнището с всичкия си багаж(скалите са ужасно ръбести).Започва се припряно разгъване на бомбери да гоним стръв. След около час без удар на зарган оставям на жена ми даги мъчи и слагам воблер горещо препоръчан от колега.След няколко хвърляния ято сини гърбове почват да преследват воблера и удара не закъсня а кепа седи кротко в калъфа.Жестока борба между мен и рибака и същата между жена ми и кепа.Аз се справих да докарам рибата до брега ,но кеп разгънат нямаше.Адреналина е голямо нещо-рискувах рибата пръчката и воблера.Просто го вдигнах и върха на Мичъла буквално опря в макарата но дорадото беше на скалите.Просто уникално силно животно. От там до 17 часа аз съм на воблера жената на бомбардата ама зарган няма,а имаше още няколко минавания на дорадо в краката ми но не удариха на воблера.Решихме да преслушаме кея на Потос.Там чак по тъмно изкарахме десетина заргана като само два според мен ставаха за плувконосители ама нямаше за кога.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Решено е тръгвам.Снощи малката ни сервира ,че ще имат микро ваканция края на месеца-демек събота неделя и понеделник.С мойта муцка се разбрахме точно с един поглед.Ама къде я намерих такава жена
.
Остава въпроса държи ли се дорадото в района по това време.А утре отивам да попукам черноморската рода на шибания зарган-no mercy.

Остава въпроса държи ли се дорадото в района по това време.А утре отивам да попукам черноморската рода на шибания зарган-no mercy.
- lisygera
- научил се да хвърля
Здравейте мисля понеделник 10,10, сутринта към 2 да тръгна от Бургас до Порто Лагос за първите лавраци до следобед, след това Керамоти до последния ферибот за Тасос да пробвам по кея, вечерта на Тасос спане и обиколка с волберите от Гьола до Потос и там да остана 2 дена и после пак наобратно по същата схема до Бургас ... ако има някой по това време там да звънне 0889229713 Ники Петков, може да вземем лодка и да тролим около Потос.
от страх файда няма
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Почти ме нави но шибаните руснаци си искат готова къщата да 10 дни
-
- научил се да хвърля
[quote="Аматьора Бс"]Здравейте колеги снощи дългоочакваното пътуване до Тасос завърши и генералния извод е дорадо има зарган няма.
Пъви ден
Пристигане около 12 в Лименария и в 13 вече съм на скалите между двата плажа на Пефкари.От високото виждам огромни риби да плуват в кристалната вода и на бегом взимам надолнището с всичкия си багаж(скалите са ужасно ръбести).Започва се припряно разгъване на бомбери да гоним стръв. След около час без удар на зарган оставям на жена ми даги мъчи и слагам воблер горещо препоръчан от колега.След няколко хвърляния ято сини гърбове почват да преследват воблера и удара не закъсня а кепа седи кротко в калъфа.Жестока борба между мен и рибака и същата между жена ми и кепа.Аз се справих да докарам рибата до брега ,но кеп разгънат нямаше.Адреналина е голямо нещо-рискувах рибата пръчката и воблера.Просто го вдигнах и върха на Мичъла буквално опря в макарата но дорадото беше на скалите.Просто уникално силно животно..
Здравей колега, би ли споделил марка, модел, дължина на воблера? Мерси предварително!
Поздрави,
Светльо
Пъви ден
Пристигане около 12 в Лименария и в 13 вече съм на скалите между двата плажа на Пефкари.От високото виждам огромни риби да плуват в кристалната вода и на бегом взимам надолнището с всичкия си багаж(скалите са ужасно ръбести).Започва се припряно разгъване на бомбери да гоним стръв. След около час без удар на зарган оставям на жена ми даги мъчи и слагам воблер горещо препоръчан от колега.След няколко хвърляния ято сини гърбове почват да преследват воблера и удара не закъсня а кепа седи кротко в калъфа.Жестока борба между мен и рибака и същата между жена ми и кепа.Аз се справих да докарам рибата до брега ,но кеп разгънат нямаше.Адреналина е голямо нещо-рискувах рибата пръчката и воблера.Просто го вдигнах и върха на Мичъла буквално опря в макарата но дорадото беше на скалите.Просто уникално силно животно..
Здравей колега, би ли споделил марка, модел, дължина на воблера? Мерси предварително!
Поздрави,
Светльо
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Воблера е Дуел Миноу 170 плаващ в цвят HIW.
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Здравейте колеги.Предварително се извинявам за закъснелия репортаж но трябваше да компенсирам четирите дни на Тасос с мноого бачкане щот срокувитиии натискат.
Тръгване в сряда(10.05) около 22 часа с цел да хванем сутрешното кълване на Керамоти.Към 3.30 вече съм на кея и заварвам бг колеги да пробват на ваглер с атерина или скарида.Кълването на сафрида почна към 4 и малко и завърши с изгрева.Койт хванал хванал по 5 бройки.Аз не бях подготвен с ваглер и въпреки прясната черноморска скарида имах 2 броя(женската част по-точно).Още 3 на чепарето на клатене докато аз новоизлюпилият се спинингист размятвах всичко от новите лъщарки от куфарчето.Така до 10 часа когато решихме да палим ферито.
И така баш по обяд се оказвам на едно от любимите ми местенца кея на Скала Калиракис ииии заргани ама ври(а как ми трябваха септември гадовете
).Аз си почвам с воблера ,а на жената слагам бомбер с раглу.Още с първото замятане на воблер Дайва следва мощен удър иии викам си тва е баракудник обаче се оказа зарганец метровка не съм виждал и на Метро такива.От там жената и писна да мята силикона и ги запука на червей всякакви размери а.аз ги отбирах с воблера.Настанихме се и следва малко почивкат щот и Ред Бул-ите не ме държаха буден.Следобеда отидохме на моето местенце фаворит скалите на Пефкари но беше ветровито и не настоявахме много.
Петък сутринта леко успиване и към 7 сме на Пефкари.Във водата се виждат скачащи рибета и аз започвам да изреждам примамките(все златни пластмаси да го ева) а жената чинно замята бавно потъваща с 5.5см синьо раглу иии с първото хвърляне женски писък идвало нещо големо.То верно беше големо ама и полетя към борчетата отзад след паническо вадене(фк на бъркли 0.27).Последва още едно летящо към борчетата рибе и сърце мъжко не изтрая.Захвърлих спинарката и си взех сопата с която съм най-добър димек Привилег Бомбарда.Колеги за първи път хващам кокалита но ударът е потресаващ дърпането също.Докато настроя аванса в среда където хем не ме разиграват хем не си къса джуката изстървах повече от уловените първия ден
Благоверната изкара 11 по-простата причина че за нея аванс са парите преди заплата и ги вадеше на търмък с писъци,а аз уж по-елегантно амаа.
Събота ранно ставане и надъхана съпруга която ме нарита в 4.30(има ли поне още една такава) да си пия кафето и да тръгваме за кокали.В 5.30 сме там само двамата след отказа на щерката да си отвори очите.Дрането почна час по-късно но съжаление свърши бързо до към 8.30.Краен резултат аз 7 ,а булчето 5 броя
.Пробвах спинарката ама нищо.Връщане до квартирата и заедно с Малкото Мрън Мрън тръгваме към мега супер дупер известния Гьол където се прецаках да взема вторият вход демек колата на пътя и давайте краченца с 10 кила хладилна чанта. Оня горе с розовата тениска и каса бира в хладилника.След обеда пак на Пефкари да чакаме кокалито ама не дойде за сметка на това боднах тва зъбатото но не го знам какво е.Вечерта женските отидоха да трошат евра по сергиите а аз застанах на домашния си кей в Лименария.Резултата беше една баракуда колкото едър зарган.
Неделя сутринта пак надъхани да гоним кокала ама чеп влезе за 15 минути аз боцнах две бързи а буля зеро.Семейният съвет реши да хванем голямата лодка и плажа на Керамоти като последна дестинация.Цъфнахме по обяд в пеща-още се беля.Два сърфа с полиянгистро и солена сардела,една въдица с силиконов рак и две женски с бомбер.Миии женските попукаха заргана а аз нищичко.До нас едни чичаци дръпнаха баят октопод а аз им се радвах.
Тръгване в сряда(10.05) около 22 часа с цел да хванем сутрешното кълване на Керамоти.Към 3.30 вече съм на кея и заварвам бг колеги да пробват на ваглер с атерина или скарида.Кълването на сафрида почна към 4 и малко и завърши с изгрева.Койт хванал хванал по 5 бройки.Аз не бях подготвен с ваглер и въпреки прясната черноморска скарида имах 2 броя(женската част по-точно).Още 3 на чепарето на клатене докато аз новоизлюпилият се спинингист размятвах всичко от новите лъщарки от куфарчето.Така до 10 часа когато решихме да палим ферито.
И така баш по обяд се оказвам на едно от любимите ми местенца кея на Скала Калиракис ииии заргани ама ври(а как ми трябваха септември гадовете

Петък сутринта леко успиване и към 7 сме на Пефкари.Във водата се виждат скачащи рибета и аз започвам да изреждам примамките(все златни пластмаси да го ева) а жената чинно замята бавно потъваща с 5.5см синьо раглу иии с първото хвърляне женски писък идвало нещо големо.То верно беше големо ама и полетя към борчетата отзад след паническо вадене(фк на бъркли 0.27).Последва още едно летящо към борчетата рибе и сърце мъжко не изтрая.Захвърлих спинарката и си взех сопата с която съм най-добър димек Привилег Бомбарда.Колеги за първи път хващам кокалита но ударът е потресаващ дърпането също.Докато настроя аванса в среда където хем не ме разиграват хем не си къса джуката изстървах повече от уловените първия ден
Благоверната изкара 11 по-простата причина че за нея аванс са парите преди заплата и ги вадеше на търмък с писъци,а аз уж по-елегантно амаа.
Събота ранно ставане и надъхана съпруга която ме нарита в 4.30(има ли поне още една такава) да си пия кафето и да тръгваме за кокали.В 5.30 сме там само двамата след отказа на щерката да си отвори очите.Дрането почна час по-късно но съжаление свърши бързо до към 8.30.Краен резултат аз 7 ,а булчето 5 броя

Неделя сутринта пак надъхани да гоним кокала ама чеп влезе за 15 минути аз боцнах две бързи а буля зеро.Семейният съвет реши да хванем голямата лодка и плажа на Керамоти като последна дестинация.Цъфнахме по обяд в пеща-още се беля.Два сърфа с полиянгистро и солена сардела,една въдица с силиконов рак и две женски с бомбер.Миии женските попукаха заргана а аз нищичко.До нас едни чичаци дръпнаха баят октопод а аз им се радвах.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Нещо се омазах със снимките ако може модератар да разчисти излишното
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Аматьора Бс написа: ......Благоверната изкара 11 по-простата причина че за нея аванс са парите преди заплата и ги вадеше на търмък с писъци,а аз уж по-елегантно амаа......
Браво на колегата !

Независимо от разбърканите снимки - всичко е ясно - успешен риболов.
Много се смях на цитата,

Понякога дамите са по-естествени и не обръщат внимание на финеса в риболова !

Ефективността е с предимство!

Емоциите - също !

Много хубав разказ,
Тасос е хубаво място !
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Даа беше емоция.Обаче на 23 юни тръгвам за Йерисос по случай 13 годинки брак с русалката и моля за насоки към местенца вървежни в района.Имаме хардуер за всичко плуващо
- Mich
- ще става разбирач
Някой знае ли има ли на острова магазин за принадлежности за подводен риболов. Говорим за ластици за харпуни понеже се чудя дали да купувам резервни или там ще има.
който не лови, няма да яде 

-
- новобранец
На Потос има магазин за водолазни аксесоари за ластици не съм сигуренMich написа:Някой знае ли има ли на острова магазин за принадлежности за подводен риболов. Говорим за ластици за харпуни понеже се чудя дали да купувам резервни или там ще има.
Колеги, за зарган какви куки слагате когато ползвате бял червей и лента от заргана за стръв ?
И веднага ли се закача на куката или го чакате да поведе ?
След седмица съм на Торони и нямам търпение да ги пробвам.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- njoyz
- научил се да хвърля
vandu написа:Колеги, за зарган какви куки слагате когато ползвате бял червей и лента от заргана за стръв ?
Колега за зарган най-добре е 12 номер, ФК 0,12-0,14 за повод. Аз лично като го усетя че пипа го оставям 1 секунда да лапне, обаче често гълта дълбоко и трябва да късаш човката за да го откачиш. На торони не е оптималното място, дълбоко е и рядко се срещат заргани( поне септември е така)!
Hrabri je vodja narodu treb'o.
Благодаря,
аз ще ходя на семейна почивка и риболова ще е... когато има свободно време. С дете на 2 години няма да имам много свободно време, и плановете са ми сутрин от 6 до 8, а после на плажа ако успея да хвърля успея. В Торони има едно заливче при една крепост и ми казаха че там е най-подходящо. Като цяло не съм и много подготвен понеже това ще ми е първия морски риболов.
аз ще ходя на семейна почивка и риболова ще е... когато има свободно време. С дете на 2 години няма да имам много свободно време, и плановете са ми сутрин от 6 до 8, а после на плажа ако успея да хвърля успея. В Торони има едно заливче при една крепост и ми казаха че там е най-подходящо. Като цяло не съм и много подготвен понеже това ще ми е първия морски риболов.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;