Метод Фидер. Как и Защо

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Метод Фидер. Как и Защо

Мнение от С.Върбанов »

Седни прочети какво е фидер и тогава питай нещо за него :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
nikval
новобранец
новобранец

Мнение от nikval »

С.Върбанов написа:Седни прочети какво е фидер и тогава питай нещо за него :wink:
ОК

Ето какво намерих.
Бачо Илия написа: По принцип, хранилките "метод" представляват различни разновидности на утежнени рамки, мрежи, пружини или само тежести със специална форма, които са така конструирани, че около тях да може да се облепят теста, захранки с различна твърдост(глетавост), размекнати в известна степен пелети, както и всякакви допълнителни добавки като зърна, накълцани или умъртвени червеи, части от протеинови топчета и т.н. По-долу различни варианти на хранилки и специални тежести, които са с това предназначение(в най-общ вид):
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 28#p586428
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

nikval написа:......................................................................................
Ето какво намерих.
Бачо Илия написа: По принцип, хранилките "метод" представляват различни разновидности на утежнени рамки, мрежи, пружини или само тежести със специална форма, които са така конструирани, че около тях да може да се облепят теста, захранки с различна твърдост(глетавост), размекнати в известна степен пелети, както и всякакви допълнителни добавки като зърна, накълцани или умъртвени червеи, части от протеинови топчета и т.н. По-долу различни варианти на хранилки и специални тежести, които са с това предназначение(в най-общ вид):
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 28#p586428
Бе хубаво си се поровил и хубаво пускаш к`вото си намерил :? , но първо виж, че това е за дънен начин на ловене. Както е тръгнало ще земеш да ръгнеш и някоя сопа с акция 100-300 или 3-3,5 либли и влакно 0,35-0,40, а че и сигнализатори и звънци да и слагаш.
Фидер е едно - дъно друго.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

antivik написа: Бе хубаво си се поровил и хубаво пускаш к`вото си намерил :? , но първо виж, че това е за дънен начин на ловене. Както е тръгнало ще земеш да ръгнеш и някоя сопа с акция 100-300 или 3-3,5 либли и влакно 0,35-0,40, а че и сигнализатори и звънци да и слагаш.
Koлега, нещо май по инерция пишеш, без въобще да си чел въпросната тема, цитирана по-горе. Не че аз съм ги писал нещата, ама в темата много точно и конкретно е спесифицирано кое се брои за "риболов с фидер" и кое за "риболов на дъно":

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 6&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;

п.п. жалко че филмчетата са се бъгнали(явно са се променили нещо опциите на форума за постването им)- щеше да е и още по-ясно... :?
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Това ли ти е фидер въдицата -

Изображение

Ако е това мисля , че няма смисъл да коментираме нищо повече :rolleyes:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
nikval
новобранец
новобранец

Мнение от nikval »

С.Върбанов написа:Това ли ти е фидер въдицата -

Ако е това мисля , че няма смисъл да коментираме нищо повече :rolleyes:
Господин Върбанов, аз ловя на дъно
На този монтаж е хванат шаран 7 кг.
Е не с някакви правилни формички :lol: , като купешките хранилки, а с обикновена неръждавейка и олово, но работи.

На този монтаж
Изображение

познавам човек който е хванал толкова шарани на р. Искър, колкото не си виждал и то по 7, 9, 12, 15 кг.
Това около оловото е качамак
Така че не ми говори глупости

Това дали се води метод фидер или дънен не ме вълнува
Последно промяна от nikval на Вто Дек 24, 2013 11:53 pm, променено общо 1 път.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Пич това няма нищо общо с никакви методи и фидери :idea: Поне си купи фидер олова и тогава показвай на какво бил ловил не знам си кой , а колко шарана съм виждал не ме мисли мен :wink: Обичам забавни теми в , които да ми обясняват кое , какво и как лови :lol:

nikval
новобранец
новобранец

Мнение от nikval »

С.Върбанов написа:Пич това няма нищо общо с никакви методи и фидери :idea: Поне си купи фидер олова и тогава показвай на какво бил ловил не знам си кой , а колко шарана съм виждал не ме мисли мен :wink: Обичам забавни теми в , които да ми обясняват кое , какво и как лови :lol:
Жив и здрав
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Весели празници и на теб :partyman:

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Бачо Илия написа:
antivik написа: Бе хубаво си се поровил и хубаво пускаш к`вото си намерил :? , но първо виж, че това е за дънен начин на ловене. Както е тръгнало ще земеш да ръгнеш и някоя сопа с акция 100-300 или 3-3,5 либли и влакно 0,35-0,40, а че и сигнализатори и звънци да и слагаш.
Koлега, нещо май по инерция пишеш, без въобще да си чел въпросната тема, цитирана по-горе. Не че аз съм ги писал нещата, ама в темата много точно и конкретно е спесифицирано кое се брои за "риболов с фидер" и кое за "риболов на дъно":

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 6&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;

п.п. жалко че филмчетата са се бъгнали(явно са се променили нещо опциите на форума за постването им)- щеше да е и още по-ясно... :?
А че твърде добре погледнах постнатата тема и там в началото пише те това:

"Начало форум » Риболов » Сладководен раздел » Специализиран риболов » Риболов на тежко Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Риболов с хранилки " Метод"
Модератор: sapuna"
Па при фидерския метод разликите не са само във връзването на кошници, хранилки, пружини и другите там мурафети.
А сега да вървя да празнувам!
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

С метод фидер не се ли лови на дъно или аз нещо бъркам :roll:
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

От повечето мнения в темата остава впечатление, че според вас "метода" е за тежък фидер риболов и търсене основно и само на големи риби. А от всичко, което съм гледал като видео материал от англичаните ми прави впечатление, че се ловят всякакви по вид и размер риби. А сега де? Кое е правилното?
Иначе извън темата. Божка, гледах филма от "Агов дол" и ми хареса. Добре се е получило. Малко повече обяснителен материал и е готов за Хоби ТВ.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

от повечето мнения ,отново надделява схващането ,че скъпите и маркови джуджавки са много ,много ефективни и уловисти.някои колеги за нищо на света не искат с ръка на сърцето си да кажат ,че не винаги марковото е водещо ,и че с някоя "измишльотина"може да се има доста по-голяма слука,взависимост от водоем ,време или захранка.
както знаем "фидер",означава хранилка,а фидер въдицата е измислена ,за по-голяма чувствителност при кълване на дребни риби,и се чудя ,защо някои целенасочено с фидер въдица се набляга на риболов на едри риби,където кълването се вижда и от "километри".
нека някой привърженик на марковите хранилки да обясни на всеослушание какви са толкова големи предимствата
на пресичките, пред разните му там спирали ,пружини и др .от този сорт.какво е толкова негативното влияние ,примерно на една инлайн спирала,натъпкана със захранка ,и овъргаляна в царевица или пелети(говорим за целенасочено търсене на шаран или амур).за мен ,дали хранилката ще е с форма на сплескано олово ,или ще е под форма на някакъв вид спирала,и на нея ще е сложена манджата,няма съществено значение,значение може да има ,ако се набива куката в захранката и при падането на дъното да не остане от долната страна.
на колегата ,автор на темата ,мога да кажа ,че една от причините да няма кълване на марковата хранилка ,може
самата хранилка с нещо да плаши рибата ,или пък с по-компакната си форма и тежест ,да пропада във водорасли или тиня.направи си експитимент с трета въдица и служи някакъв друг вид хранилка,а може както е показано на по-горна снимка ,на оловото, стегната топка със захранка ,да разбереш кое е проблема.хаиде със здраве и по-голяма слука :drinkers:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stridata »

Флат-метод хранилката винаги пада с оловото на долу и ако си сложил стръвта в модула винаги ще е нагоре.
Модула на флат-метода ти дава прецизността да имаш винаги един и същи грамаж на метода с храната и да целиш петното с точност от примерно 1 метър. Докато ако на пружината слагаш с ръка винаги ще имаш различно количество храна и риска да мяташ всеки път на различно място е доста голям.
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
Изображение
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

[quote="С.Върбанов"]

тук ще ти го кажа - в царевицата няма нищо хранително същото е и в храните от 2лв за 1кг :idea: :idea: :idea:
с уважение към върбанов и многото му качествени мнения,но с това изобщо не мога да се съглася,а и сигорно много други колеги.как в царевицата да няма нищо хранително :lol: :lol: :lol: :shock: :roll: все едно да кажеш ,"не хранете животните с царевица,че няма да нададат.в състава на смеските за угояване над 60-70% от състава е царевица :idea: 10-20% жито,дрогото е добавки и пълнители.вземам смески за бройлери за 8лв кг,и ми вършат същата работа както и тези от 10-11 лв,така за себе си си мисля ,че е подобно положението и с прескъпия вариянт на захранките,разлика може да има в по-трайните аромати които съдържат,другото е реклама.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”