Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

попчета 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: попчета 2014
От брега ,колега. 

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
Ясна работа мерси 

- shturetc
- ще става разбирач
хамсията я държа 3-5 месеца в солта,чак след това
минавам на мариноване и салатки
=====================
Kиро,спам не спам,я речи по-подробно какво е това мариноване на хамсия след 3-5 месеца в сол
Тя че вече е узряла,презряла,почервеняла и сменила перфектно вкуса си за толкова време е ясно.Преди няколко години ми стана "масло" след 2-3 месеца в яка морска сол.Чуденето ми е какъв вид мариноване прилагаш на тази,вече готова за консумация хамсия 
минавам на мариноване и салатки
=====================

Kиро,спам не спам,я речи по-подробно какво е това мариноване на хамсия след 3-5 месеца в сол

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 08#p987708" onclick="window.open(this.href);return false;
Прочети и надолу,интересно е.
Ще потърся и другата рецепта,ако я няма ще я напиша.
Прочети и надолу,интересно е.
Ще потърся и другата рецепта,ако я няма ще я напиша.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Лично аз хамсийката я предпочитам само солена престояла 4-5 месеца в сол и после на саладка с лимонче , зехтинче и малко червен лук а жена ми я предпочита пак солена но не на саладка а филенцата наредени върху филийка хляб намазана с бит хайвер от попчета (явно от руската и жилка
) , саладка харесва от солена сардина.За съжаление хамсията ми свърши но имам още половин кофа от сирене със сардината от миналият Септември.Аве бат Киро тоз копър не ти ли бие на анасон??Щото колкото пъти се пробвам да сложа на нещо копър се ми бие едно гадно на анасон и съм го отписал като подправка

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- shturetc
- ще става разбирач
Киро,тенкс!
Онзи юнак от гръцко е сторил осоляването...почти както аз го сторих-само че моето бе поетапно--4-5 кила хамсия и около кило едра сол.На другият ден същата процедура.На третия,изливане на отделилите се соци...и част от разтопената вече сол (макар майсторите да ме съветваха да не го правя), пак приблизително 4-5 кила риба и кило едра сол...и така 4-5 дена-не помня точно колко вече.Накрая тенекията от сирене приблизително я сметнах,че ми е изгълторила над 20 кила хамсия и 7-8 кила едра сол(щото за завършек на композицията и ударих "капак" от три кг едра сол).След малко повече от два месеца майка ми направила "грешката" да разпечата въпросната ми дебютна осоленовка и...чудо--хамсията беше станало прекрасно розово-червено "масло",с неповторим дъх и чудесно представление върху намазана с истинско масло препечена филийка...разбира се,в добрата компания на ракийца
Филетата се отделяха перфектно след съвсем леко притискане с палеца и показалеца на гърба и корема на рибките в близост до опашката...Абе,приказка съвършена!
Това,което ти мариноваш,виждам,е стояло доста по-малко в сол(по твои думи в другата статия-около месец).Мисля си,че при пълно узряване на хамсията(както в моя случай)допълнителните процедури с оцет и олио биха били неудачен кулинарен завършек...Което не се отнася за твоя случай(по цвета на рибите на снимките мога да съдя,че е някакъв междинен етап на зреене--едва забележимо е порозовяването на месото).
Пешо,какви анасони ти пречат,е?Я започвай тренировките с мастиката:)Апропо,ти таратор хапваш ли?Че той без копър,чесън и малко орехи не е таратор,бре;)
Айде,наздраве на всички и...да ловите повече попчета,че скъсахме темата от спам.............
Онзи юнак от гръцко е сторил осоляването...почти както аз го сторих-само че моето бе поетапно--4-5 кила хамсия и около кило едра сол.На другият ден същата процедура.На третия,изливане на отделилите се соци...и част от разтопената вече сол (макар майсторите да ме съветваха да не го правя), пак приблизително 4-5 кила риба и кило едра сол...и така 4-5 дена-не помня точно колко вече.Накрая тенекията от сирене приблизително я сметнах,че ми е изгълторила над 20 кила хамсия и 7-8 кила едра сол(щото за завършек на композицията и ударих "капак" от три кг едра сол).След малко повече от два месеца майка ми направила "грешката" да разпечата въпросната ми дебютна осоленовка и...чудо--хамсията беше станало прекрасно розово-червено "масло",с неповторим дъх и чудесно представление върху намазана с истинско масло препечена филийка...разбира се,в добрата компания на ракийца

Това,което ти мариноваш,виждам,е стояло доста по-малко в сол(по твои думи в другата статия-около месец).Мисля си,че при пълно узряване на хамсията(както в моя случай)допълнителните процедури с оцет и олио биха били неудачен кулинарен завършек...Което не се отнася за твоя случай(по цвета на рибите на снимките мога да съдя,че е някакъв междинен етап на зреене--едва забележимо е порозовяването на месото).
Пешо,какви анасони ти пречат,е?Я започвай тренировките с мастиката:)Апропо,ти таратор хапваш ли?Че той без копър,чесън и малко орехи не е таратор,бре;)
Айде,наздраве на всички и...да ловите повече попчета,че скъсахме темата от спам.............
- КИРО
- Обратна връзка:
Прав си Щурче,междинна рецепта си беше.
Затова търсех другата,ама не я виждам и в другия форум.
А снимките са качени вече на подвижния харддиск.
Не че има голяма разлика,просто по-дълго престоя в солта.
Точно това порозовяване е узряването.
Само че,аз не сменям солта,и не изсипвам сока,така си я държа.
Мариновам Я,защото като си поеме и миризмите на подправките,става супер.
Пешо,не нямам такива спомени,да ми блъска на анасон.
Ама като не ти харесва,не слагай.
Затова търсех другата,ама не я виждам и в другия форум.
А снимките са качени вече на подвижния харддиск.
Не че има голяма разлика,просто по-дълго престоя в солта.
Точно това порозовяване е узряването.

Само че,аз не сменям солта,и не изсипвам сока,така си я държа.
Мариновам Я,защото като си поеме и миризмите на подправките,става супер.
Пешо,не нямам такива спомени,да ми блъска на анасон.
Ама като не ти харесва,не слагай.
стига с тия рецепти обърнахте го на готварски форум.
ако не знаете Ути е по канал 1.
ако не знаете Ути е по канал 1.

А защо нямаме тема за морска кулинария?
ПП
Вчера на пазара имаше чудесна кая, жива, вкусна. От едно кило само една беше с узрял хайвер. Останалите им трябва 2-3 седмици поне. Но всички бяха пълни с малки мидички, т.е. - започнали са да ядат здраво!
ПП
Вчера на пазара имаше чудесна кая, жива, вкусна. От едно кило само една беше с узрял хайвер. Останалите им трябва 2-3 седмици поне. Но всички бяха пълни с малки мидички, т.е. - започнали са да ядат здраво!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Пешо,преди години работих в Бургаско и имах същия проблем само че със салатата.Берях копър покрай Сарафовския плаж и слагах на салатата и-вкус на анасон.После разбрах че анасона и копъра малко си приличат. 

- shturetc
- ще става разбирач
Анасонът и копърът много си приличали
Миии ще си приличат я-от едно семейство са-Сенникоцветни.Ама те там са и магданоза,и целината,и морковите...Вий моркови рупате ли...с попчетата,де
Пешо да се стяга да тренира аромата на анасон с МАСТИКА на кристали
Аз също съм леко капризен към въпросния аромат на анасон и анасонлийка не пия,ама мастика...мале бегай
И,спрете да берете от дивия копър по солниците и около Илия Бояджиев!Той може да ви докара както аромат на анасон,така и на отлежала(пиянска) бургаска урина
Продават,и то евтино,не лош копър и по зеленчуковите магазини
Арее на попчетатааааа....
ПП На яхтеното вчера са взели добър поп!Сериозно.Ако Илиян или Ко-Каз имат сполука на Моста да свирнат

Пешо да се стяга да тренира аромата на анасон с МАСТИКА на кристали

И,спрете да берете от дивия копър по солниците и около Илия Бояджиев!Той може да ви докара както аромат на анасон,така и на отлежала(пиянска) бургаска урина

Арее на попчетатааааа....
ПП На яхтеното вчера са взели добър поп!Сериозно.Ако Илиян или Ко-Каз имат сполука на Моста да свирнат

Леле,нямало тема за морска кулинария-малко си чел в кулинарията
-
- разбира нещата
С малко закъснение.
В събота на плочите под Рубин нито попа, нито попадията
! Голяма нула!
Никой още не се е похвалил от Варна
Ще трябва да почакаме водата да стане поне 10 градуса!

Никой още не се е похвалил от Варна

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- rikitikitavi
- разбира нещата
Това е от вчера слетобед от Варна. Кило и половина попове на .... калмар и ...мида.

пп кофата е 25литрова.

пп кофата е 25литрова.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- КИРО
- Обратна връзка:
Айдееее - хванахме се за кафявото.....

Браво Ники.....

Браво Ники.....