попчета 2014

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 307
Регистриран на: Сря Окт 14, 2009 12:42 pm
Обратна връзка:

Re: попчета 2014

Мнение от Дядо Иван »

От брега ,колега. :drinkers:
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pavel Qnakiev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 226
Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 4:08 pm
Местоположение: Варна

Re: попчета 2014

Мнение от Pavel Qnakiev »

Ясна работа мерси :)
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 451
Регистриран на: Пон Окт 03, 2011 9:24 am
Местоположение: Бургас

Re: попчета 2014

Мнение от shturetc »

хамсията я държа 3-5 месеца в солта,чак след това
минавам на мариноване и салатки
=====================
:roll:
Kиро,спам не спам,я речи по-подробно какво е това мариноване на хамсия след 3-5 месеца в сол :shock: Тя че вече е узряла,презряла,почервеняла и сменила перфектно вкуса си за толкова време е ясно.Преди няколко години ми стана "масло" след 2-3 месеца в яка морска сол.Чуденето ми е какъв вид мариноване прилагаш на тази,вече готова за консумация хамсия :shock:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: попчета 2014

Мнение от КИРО »

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 08#p987708" onclick="window.open(this.href);return false;
Прочети и надолу,интересно е.
Ще потърся и другата рецепта,ако я няма ще я напиша.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1815
Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
Местоположение: Бургас

Re: попчета 2014

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Лично аз хамсийката я предпочитам само солена престояла 4-5 месеца в сол и после на саладка с лимонче , зехтинче и малко червен лук а жена ми я предпочита пак солена но не на саладка а филенцата наредени върху филийка хляб намазана с бит хайвер от попчета (явно от руската и жилка :D ) , саладка харесва от солена сардина.За съжаление хамсията ми свърши но имам още половин кофа от сирене със сардината от миналият Септември.Аве бат Киро тоз копър не ти ли бие на анасон??Щото колкото пъти се пробвам да сложа на нещо копър се ми бие едно гадно на анасон и съм го отписал като подправка :drinkers: :drinkers: :D
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 451
Регистриран на: Пон Окт 03, 2011 9:24 am
Местоположение: Бургас

Re: попчета 2014

Мнение от shturetc »

Киро,тенкс!
Онзи юнак от гръцко е сторил осоляването...почти както аз го сторих-само че моето бе поетапно--4-5 кила хамсия и около кило едра сол.На другият ден същата процедура.На третия,изливане на отделилите се соци...и част от разтопената вече сол (макар майсторите да ме съветваха да не го правя), пак приблизително 4-5 кила риба и кило едра сол...и така 4-5 дена-не помня точно колко вече.Накрая тенекията от сирене приблизително я сметнах,че ми е изгълторила над 20 кила хамсия и 7-8 кила едра сол(щото за завършек на композицията и ударих "капак" от три кг едра сол).След малко повече от два месеца майка ми направила "грешката" да разпечата въпросната ми дебютна осоленовка и...чудо--хамсията беше станало прекрасно розово-червено "масло",с неповторим дъх и чудесно представление върху намазана с истинско масло препечена филийка...разбира се,в добрата компания на ракийца :) Филетата се отделяха перфектно след съвсем леко притискане с палеца и показалеца на гърба и корема на рибките в близост до опашката...Абе,приказка съвършена!
Това,което ти мариноваш,виждам,е стояло доста по-малко в сол(по твои думи в другата статия-около месец).Мисля си,че при пълно узряване на хамсията(както в моя случай)допълнителните процедури с оцет и олио биха били неудачен кулинарен завършек...Което не се отнася за твоя случай(по цвета на рибите на снимките мога да съдя,че е някакъв междинен етап на зреене--едва забележимо е порозовяването на месото).

Пешо,какви анасони ти пречат,е?Я започвай тренировките с мастиката:)Апропо,ти таратор хапваш ли?Че той без копър,чесън и малко орехи не е таратор,бре;)

Айде,наздраве на всички и...да ловите повече попчета,че скъсахме темата от спам.............
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: попчета 2014

Мнение от КИРО »

Прав си Щурче,междинна рецепта си беше.
Затова търсех другата,ама не я виждам и в другия форум.
А снимките са качени вече на подвижния харддиск.
Не че има голяма разлика,просто по-дълго престоя в солта.
Точно това порозовяване е узряването. :wink:
Само че,аз не сменям солта,и не изсипвам сока,така си я държа.
Мариновам Я,защото като си поеме и миризмите на подправките,става супер.
Пешо,не нямам такива спомени,да ми блъска на анасон.
Ама като не ти харесва,не слагай.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 821
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 9:29 am
Местоположение: Варна

Re: попчета 2014

Мнение от Kodjito75 »

стига с тия рецепти обърнахте го на готварски форум.
ако не знаете Ути е по канал 1. :lol:
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1192
Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 2:10 pm
Местоположение: Варна

Re: попчета 2014

Мнение от Златев »

А защо нямаме тема за морска кулинария?

ПП
Вчера на пазара имаше чудесна кая, жива, вкусна. От едно кило само една беше с узрял хайвер. Останалите им трябва 2-3 седмици поне. Но всички бяха пълни с малки мидички, т.е. - започнали са да ядат здраво!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
писията
новобранец
новобранец
Мнения: 21
Регистриран на: Пет Яну 17, 2014 5:37 pm

Re: попчета 2014

Мнение от писията »

Пешо,преди години работих в Бургаско и имах същия проблем само че със салатата.Берях копър покрай Сарафовския плаж и слагах на салатата и-вкус на анасон.После разбрах че анасона и копъра малко си приличат. :lol:
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 451
Регистриран на: Пон Окт 03, 2011 9:24 am
Местоположение: Бургас

Re: попчета 2014

Мнение от shturetc »

Анасонът и копърът много си приличали :roll: Миии ще си приличат я-от едно семейство са-Сенникоцветни.Ама те там са и магданоза,и целината,и морковите...Вий моркови рупате ли...с попчетата,де :wink:
Пешо да се стяга да тренира аромата на анасон с МАСТИКА на кристали :D Аз също съм леко капризен към въпросния аромат на анасон и анасонлийка не пия,ама мастика...мале бегай :drinkers:
И,спрете да берете от дивия копър по солниците и около Илия Бояджиев!Той може да ви докара както аромат на анасон,така и на отлежала(пиянска) бургаска урина :!: :idea: Продават,и то евтино,не лош копър и по зеленчуковите магазини :wink: :drinkers:
Арее на попчетатааааа....

ПП На яхтеното вчера са взели добър поп!Сериозно.Ако Илиян или Ко-Каз имат сполука на Моста да свирнат :wink:
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: попчета 2014

Мнение от starcho »

Леле,нямало тема за морска кулинария-малко си чел в кулинарията
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 720
Регистриран на: Нед Май 20, 2007 10:12 am
Местоположение: Варна

Re: попчета 2014

Мнение от Митко Кирилов »

С малко закъснение. :o В събота на плочите под Рубин нито попа, нито попадията :lol: ! Голяма нула! :mrgreen:
Никой още не се е похвалил от Варна :wink:Ще трябва да почакаме водата да стане поне 10 градуса!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 997
Регистриран на: Вто Мар 06, 2007 4:29 pm
Местоположение: Варна

Re: попчета 2014

Мнение от rikitikitavi »

Това е от вчера слетобед от Варна. Кило и половина попове на .... калмар и ...мида.
Изображение
пп кофата е 25литрова.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: попчета 2014

Мнение от КИРО »

Айдееее - хванахме се за кафявото.....ИзображениеИзображение
Браво Ники.....Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”