Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир Искър-най голямия язовир в България.
Насе може и клипчета.Най много клипове има Румен-Медичков,ама вече гледа внучето и не е активен.Аз имам-на касетки с ленти-старите vhs-обаче има и много компромати с ученички от ергенския ми живот-по язовира,та нема как да стане.Сега питах гугала и излезнаха доста.Иначе реката от устието върви-покрай багера,после на 60-70 метра отива точно на Римския мост-залепена до него,леко завива към другия бряг и отам посока към филмовата къща близо до Високия бряг-там има лятото биваци на Самоковци основно.Върви покрай тях на 20 метра по цялото протежение до носа,срещу Щъркелово гнездо,и свива към Щъркела.Като свие към щъркела след 100 метра завива към резервата и посока стената.Аиде сега дано са доволни всички.Гледам една идея за клип от язовира,случайно го видях от гугала но е ефектен,и с музикално оформление
http://www.youtube.com/watch?v=w9IuyGcfWGk" onclick="window.open(this.href);return false; .Днеска форума празнува 10 г.

Риболовци.
Нивото на водата при устието на язовир "Искър" 03.2013 г.
https://www.youtube.com/watch?v=6Yaf-XN ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;[/YouTube1]
https://www.youtube.com/watch?v=6Yaf-XN ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;[/YouTube1]
охо групата се разраства.Колега метни още-щом си почнал само с 8 мнения до сега има да догонваш.

Риболовци.
С Иван сме "скачени съдове", та в случая групата само се клонираlusienn написа:охо групата се разраства.Колега метни още-щом си почнал само с 8 мнения до сега има да догонваш.

"Шипока" при пълен язовир

Някъде срещу Филмовата, вода на макс, юни 2012

И същото място, през юли 2011 г- очаквам и тази година да е нещо подобно

Последно промяна от naskobo на Чет Мар 13, 2014 3:48 pm, променено общо 3 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Чак ми става студено като слушам вятъра в клипа
Как е в момента риболова на Щъркела, струва ли си уикенда да се ходи до там, че се чудя...

Как е в момента риболова на Щъркела, струва ли си уикенда да се ходи до там, че се чудя...
Според мен вече Щъркела е минало, сега е "затишие пред буря".Предполагам, че другата седмица някой ще покаже "тавичка" и това вероятно ще съм азSkellington написа: Как е в момента риболова на Щъркела, струва ли си уикенда да се ходи до там, че се чудя...

Здрасти Люси,
понеже съм пристрастен към темата, можеш ли да помолиш модераторите да оправят грешките в заглавието. Би трябвало да е :Язовир "Искър", най-голЕмияТ язовир в България.
понеже съм пристрастен към темата, можеш ли да помолиш модераторите да оправят грешките в заглавието. Би трябвало да е :Язовир "Искър", най-голЕмияТ язовир в България.
Да бе верно-нека го оправят-може и те да пишат тука,ако ходят за риба на язовира.На оная снимка-червения бус е на Дане-Силариус-Бивака,къде хвана 66 кила сом,на влачене пред Багера някъде му ударило.Приятели сме с него,и баща му и брат му и майкаму.Ако се сещаш за кой ти говоря.На шипока снимките са малко за сега,а ходят много хора там.На мен ми е по близо от тая страна,и познавам наизуст почти всички места като релеф на дъното.

Риболовци.
- TRAP
- ще става разбирач
Шипока на залез

Поглед от Будното око вижда се Бункера

от към резервата

Устието някои му викат и Клечките

Филмовата къща

От ляво на Римския мост

Римския мост

Поглед към Филмовата къща

Поглед от Будното око вижда се Бункера

от към резервата

Устието някои му викат и Клечките

Филмовата къща

От ляво на Римския мост

Римския мост

Поглед към Филмовата къща

Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Браво.Явно ще е темата с най много снимки-повечето пейзажни.
Та това беше преди 3 години-септември месец.
Мястото е Райския залив,на Бункера.Тук ходи един от моя квартал от 40 години-без пропуск.Аз му ходя на гости на бивака.
Тогава беше слаб риболова много.Ловеше се само на захранено място с варено жито на пружинка с царевичен качамак с ванилия в залива.Пред Бункера вече р рядко някоя сулка и дребно Сомче за Пускане.
Тук имаие и шаранджии,от другата страна на Бункера с 5 кубика дърва,стойки и 20 въдици и май нищо не хванаха за 2 седмици.И последната снимка към Шипоченския залив от Бункера
.Пред Бункера вече е обрасло във водата с тая плевелната трева,и се въди много червеноперка.

Риболовци.
Една снимка на Сухото дере-пълно от миналата година
При това ниво пътя който се вижда отгоре за Бункера е залят с 1 метър вода,и се минава през село Злокучене.

Риболовци.
- TRAP
- ще става разбирач
Чул съм ,че през Злокучене се минава с БТР
.

Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Минавал съм с Ладата-ама отдавна.Сега има Лодки.

Риболовци.
Кво става.Днеска некой да разкаже за риболова.Разбрах човек върху човек-и Яко слънце отгоре.

Риболовци.
- jasonsmith
- разбира нещата
Те и от мене некоя снимка от миналата година, края на септември:
Това е шипочанския залив, ама от недостъпната страна:

Ето го и резервата:

В далечината има и сърнички, но не се виждат на снимката.
Това е шипочанския залив, ама от недостъпната страна:

Ето го и резервата:

В далечината има и сърнички, но не се виждат на снимката.