Сезон - 2015

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Сезон - 2015

Мнение от rikitikitavi »

Вчера надвечер отскочих за два часа пак на морето. Вятъра беше паднал и разни задачки също. Видимостта беше недобра. Първия кефал ми налетя още преди да заредя харпуна. В самия бряг. После го виках и го чаках ама немаше го. На буната риби минаваха ама не беше точно това на което тайно се надявах. Марийка я нямаше. За сметка на това дойдоха двама много културни колеги. И двамата ме послушаха и раздишваха в камъните и от там много не плашиха рибата. Благодаря колеги. Излевачих се с един кефал. Друг пък мина като стрела изплашен от колегата в дясно. Два пъти изтървах и платерина. Абе доволен съм. Макар, че много малко стрелях. Десетина пъти само.
Понеже съм много доволен от харпуна, клипа някак си се получи рекламен.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Днес от Палеца. Морето тава, водата 21 градуса, в плиткача видимостта 2-3 метра, в по дълбокото 1,50. Риба много зле. Коцето удари два кефала. Аз ударих една платерина в пасаж и летяща. На мюрето изтървах два кефала и на третия го праснах заедно с него. Стрелата се заби до контрата в него. Утре на ремонт. Общо взето трудна работа.
Пашата обича смелите.
aunt_og
новобранец
новобранец

Мнение от aunt_og »

Здравейте на всички морелюбители,Днес,след една година и един месец без подводни удоволствия,на първо потапяне под водата,първо зареждане,първо гмуркане,първо щтракане с щтракалка,първи изстрел,първи кефал.За един час още един кефал без право на изстрел и едно попче.За сестра ми.
Тя няма да е щастлива от едно попче,(какво да прави с него)но аз отново съм в морето след десетките забрани от лекари кръвопийци,които искаха да ме лекуват от кесонна болест,при положение,че им казвах,че съм бил за попчета.Изписаха ме с диагноза исхемичен инсулт,а след консултации с мнооого лекари май съм имал срив на вестибуларния апарат.Абе никой не казва в прав текст какво ми се е случило.
Както и да е.Първо влизане,първи изстрел,първи кефал.655гр.Мой си е.Изядохме го още на обяд.
Много късмет на всички под водата.Кефа е невероятен.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Браво Артур, желая ти да се кефиш много оттук нататък на подводния риболов. Успех.
Пашата обича смелите.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Днес отидох на морето към 10 часа. Вълнение почти никакво, видимостта 4 метра. Заложих мюрето и след малко ги започнах. Първи изстрел и кефал на кукана. След десетина минути още един любопитен беше на кръста ми. Смених позицията за стрелба, за да се успокои рибата около мюрето. Няколко гмуркания и един бързак мина да ме види, ама беше много бърз, замина. След няколко засади, минават два кефала и бързо ме разминават, да ама омерската ми стрела бързо настигна задния и бързо го нанизах на кукана. Върнах се на старата позиция, да обаче рибата беше изчезнала тотално. Помислих си че даже се е появил делфин. Около 40-50 минути никаква риба, чак се поизнервих малко. Имаше един колега с въдица, викам му абе да не би да се е завъртял делфин, Той каза че не се виждат делфини. Направих няколко засади на мюрето и накрая един любопитко ми дойде отдясно и го праснах с яд. Вече стана около 11.30 а обещах да ида на гости на мама че е Петранка и е именница днес. Две-три гмуркания и взех още един кефал. След малко бавно слизам надолу и гледах три кефала на мюрето, насочвам харпуна към най-едрия, изстрел и очаквам познато дръпване, да, да ама не, заминаха и трите. Умрях от яд. След няколко засади изтървах още един кефал. Времето обаче ме натисна и реших да си ходя. Е това от днес.
11402972_1059539877407729_3847119025368471188_n.jpg
11402972_1059539877407729_3847119025368471188_n.jpg (72.61 KiB) Преглеждано 3180 пъти
Пашата обича смелите.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Днес сутринта се топнах преди кафето. Беше си позамътено и после съвсем се замъти. Платерините минаваха рехаво на малки групи. Кефалите са съвсем влюбени и само Sex им е в главата. Чак се връщат по няколко пъти да те доогледат.  Наложи се да викам рибите в уж по-бистрия повърхностен слой.Гръмнах четири пъти и повечето ги улучих. В осем видимоста падна на половин метър и водата рязко се охлади. Рибата изчезна и аз отидох да си пия сутрешното кафе. 
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Днес ми беше много каръшки ден, ама пак взех някоя риба де.
11707616_1060164974011886_8309151130266519106_n (1).jpg
11707616_1060164974011886_8309151130266519106_n (1).jpg (73.48 KiB) Преглеждано 3126 пъти
Пашата обича смелите.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Барета, този сезон си на първите три места. Продължавай в този дух.
ivo_shogun
новобранец
новобранец

Мнение от ivo_shogun »

ех тоя карък бе :)) чак да си го пожелае човек :)) е и аз да се похваля:
Прикачени файлове
DSC_4930.JPG
DSC_4930.JPG (192.42 KiB) Преглеждано 3107 пъти
DSC_4929.JPG
DSC_4929.JPG (181.1 KiB) Преглеждано 3107 пъти
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Зазяпах се по рибите на Иво и глей ко напраих днес.
11539583_1060748857286831_8378264658929955641_n.jpg
11539583_1060748857286831_8378264658929955641_n.jpg (85.65 KiB) Преглеждано 3085 пъти
Пашата обича смелите.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Абе гледайте какво става тука.
http://varna.topnovini.bg/node/616201" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Пашата обича смелите.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Ааааа няма се разберем така. От новините да научаваме,че си голям кулинар. Не мои така. Почвай да снимаш какво ги правиш в кухнята тези кефали. И ние искаме да на кръстят "кулинари". Е ако не по вестниците поне у дома.
ivo_shogun
новобранец
новобранец

Мнение от ivo_shogun »

ех знаех си аз че вчера не трябваше да си оставям втория видян кефал за следващия път :)) ся го видях нареден под гордата усмивка на Златко! Поздравления и все така да ни мотивираш :)
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Поздравления на Иво! Вече много често ни радва с репортажи и хубави рибоци.
Поздравления и за Златко звездата! Тази година се представя повече от отлично, но това е и на подготовката и жертвите, които прави за постигането на резултатите.
Най сърдечни и на Ники да не спира сега, когато е тук и има време повече от нас се вдъхновяват и продължават да напредват.
Аз нещо си се моткам и въпреки свободното време, което имам не намирам такова за срещи с морето. Сезонът си тече и рибите вече са по цялото море.
Пожелавам на всички да намират време за море и срещи с приятели по неговите брегове!
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

"]Вчера за компания взех със себе си по-малката, но затова пък по-начервисана сестра на Марийка. Или казано накратко-Пенка.  
Морето ме посрещна без много вълни. За сметка на това беше позамътено. На места видимостта беше метър. На друго почти три. На дъното по-бистро ама студено. Ясно изразена граница между топла и студена вода на метър и половина от дъното. Още като поставих Пенка на позиция и един кефал се засили да я разгледа. Пушнах го по каубойски. Дотук добре. Риболова е готов. Минаха след половин час три дребни платерини и толкова -риба няма. Отидох на другия рог. Там направих перфектната засада и с кеф си изчаках една тумбеста платерина да се намести на позиция. Определено рибето отреагира на истрела и за малко да се утърве. Повече рибки там нямаше. Поогледах се ама видимоста се закова на метър и половина и взе да ми пречи. Пак се върнах на позицията на Пенка. Пустуш. Преместих се. Някаква платерина префуча над главата ми закачена на новичък такъм с тапички и олово. Ама след малко пак пикира на главата ми. Загледах се -такъма се е скъсал. Премерих я ама с това висящо олово рибето има непредсказуема траектория. Пропуснах. После го издирвах, пак го мерих и така до третия път. Взех го. Поставих Пенка на нова позиция. Тъкмо се отчаях от безрибието и минаха три големи платерини. Ама аз вече се бях раздвижил. После мина един забързан кефал. Него не успях да го уцеля. Смених малко мястото. Намина един кефал да разгледа рибите дето са ми на кръста. Явно ги хареса та се присъедини към тях.  После пък гръмнах една далечна малка платерина ама контрата не се отвори и рибето се изхлузи. След половин час обаче Нептун ми го показа и си го прибрах. Още няколко пъти мярнах дребни платеринки ама даже не сварвах да ги поведа. Замъти още и видимостта падна до метър.  Изкарах три страхотни часа във водата и даже рибки към дома занесох. Както се казва-да живее лятото!

Изображение  
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”