Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !
Модератор: sapuna
- hshopov
- разбира нещата
Re: Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !
Той пак добре а аз кво да кажа? Те такова устройство плюс евтин байтDiman написа:Психологически-неуравновесено задмакарно устройство такова...!Димитър Чаушев написа:..

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- разбира нещата
Така така. ......последните трима. .......ЩЕ ВИ ЗАПОМНЯЯЯЯЯЯ 

- hshopov
- разбира нещата
Кво па аз бе? Даже те хваляДимитър Чаушев написа:Така така. ......последните трима. .......ЩЕ ВИ ЗАПОМНЯЯЯЯЯЯ

Такааа, и какво научи аудиторията за системата- байтрън?!
Само караници и празни приказки, а можеше всеки един, да допринесе с опита си с различни модели.
Само караници и празни приказки, а можеше всеки един, да допринесе с опита си с различни модели.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
-
- разбира нещата
Ако само спомена модела и марката..........ще стане страшно 

Ето и моето скромно, ама изключително скромно мнение по темата. То верно, че не съм ви в категорията, ма зима е, предполагам, че ще ми простите включването!? Също така предлолагам, че на много от вас няма да се хареса това, което ще напиша, и всеки ще го възприеме по различен начин , но както каза един колега в по-преден пост-няма абсолютна истина, всичко е относително!?
Та според лаишкото ми мнение- най-важното за една шаранджийска макара е да е здрава , предпочитана и удобна за риболовеца. Ако ти блокира или се счупи по време на вадене на голяма риба няма да има никакво значение дали е с 3 лагера или с 10 , дали е с преден, или заден аванс, или и с двата. Аз като си спомням как съм вадил 15 килограмови шарани с макарета отпреди 30години/Стабил и Делфин/ и фибростъкло пръчка с дължина 1,70 м./по системата на Сапуна- с натегнат аванс и на обратен ход на макарата/ направо сега, четейки темата, изпитвам комплекс за малоценност, като риболовец!!! Пък и започвам да си мисля, че нещата повече опират до мода, ама знам ли-кой ли пък съм аз- някакъв "изкукъл"старец ловил шарани преди 30 години, ами сега....???
В крайна сметка всеки трябва да лови с макара, която му доставя удоволствие, и с която се чувства сигурен. Правейки този извод се съгласявам със становището, че Всичко друго е Кой е по-по-най!?!?!?
Хайде, останете си със здраве, и извинявайте, че ви се намесих в темата, ама какво да се прави- и аз , като Вальо, старост-нерадост!
МИР!!!
Та според лаишкото ми мнение- най-важното за една шаранджийска макара е да е здрава , предпочитана и удобна за риболовеца. Ако ти блокира или се счупи по време на вадене на голяма риба няма да има никакво значение дали е с 3 лагера или с 10 , дали е с преден, или заден аванс, или и с двата. Аз като си спомням как съм вадил 15 килограмови шарани с макарета отпреди 30години/Стабил и Делфин/ и фибростъкло пръчка с дължина 1,70 м./по системата на Сапуна- с натегнат аванс и на обратен ход на макарата/ направо сега, четейки темата, изпитвам комплекс за малоценност, като риболовец!!! Пък и започвам да си мисля, че нещата повече опират до мода, ама знам ли-кой ли пък съм аз- някакъв "изкукъл"старец ловил шарани преди 30 години, ами сега....???

Хайде, останете си със здраве, и извинявайте, че ви се намесих в темата, ама какво да се прави- и аз , като Вальо, старост-нерадост!

МИР!!!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Всяка макара трябва да бъде здрава, независимо от вида на риболова. А, шарани се вадят с всякакви макари. Като ученик ги вадих с "Делфини", на които контрата беше счупена, затова ги вадех "на ръчка". Чувствах се нещастен, че не мога да си позволя да ги захвърля. Сега пък Феърбрасс използува този метод и става мода. Какво намират в него не знам и не искам да знам, защото това "нещастие" се е загнездило дълбоко в мен.
Митак (Чаушев), прати ми пак от онова червено "Мелнишко", на цени на едро. Ей тъй- за Едър и за вървеж. Иначе, слънчогледов прот нанайси кънекшън.

Митак (Чаушев), прати ми пак от онова червено "Мелнишко", на цени на едро. Ей тъй- за Едър и за вървеж. Иначе, слънчогледов прот нанайси кънекшън.

- hshopov
- разбира нещата
На теб всичко ти е простено бе човек хаха!Ачо ♣ написа:Ето и моето скромно, ама изключително скромно мнение по темата. То верно, че не съм ви в категорията, ма зима е, предполагам, че ще ми простите включването!
МИР!!!

-
- разбира нещата
Абе вие "старите " сте големи лисици ,как само завъртяхте темата
Ами кой е казал че ,трябва да се лови с такава или онакава макара ,ми разбира се че всеки лови с това с което му харесва и по-начина който му харесва ! Здрава макара ,относително понятие , ловил съм и с "трабант " на байтрънарите риби по-15-16 кила сега ловя с "Бугати " на байтовете(не е дайва) ,ама това е друга тема .
А ти Димо телефон нямаш ли , та ме заплашваш така

А ти Димо телефон нямаш ли , та ме заплашваш така

Че Ти, си с "Бугати" на байтовете, си е само твое мнение!!!!
Моля те, недей да объркваш аудиторията!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- hshopov
- разбира нещата
И на мен все нещо ми напява...дайва,дайва,дайва...kevlar написа:Че Ти, си с "Бугати" на байтовете, си е само твое мнение!!!!
Изобщо не се притеснявайте от цените на макарите. Ако макарата няма производствен дефект, си работи като швейцарски часовник.
Пускам ви снимки на макарета, с които Митко (sapuna) ме уреди (Господ здраве да му дава) за смешни пари. Макаретата са поставени на карбонови телескопи 3,30 с акция 60-120. Използуват се за много интензивен риболов, тип "Стой, та гледай" на дърти караконджули, пролетно време, преди забраната. Тези макарета са работни коне. Казвам го не, за да правя реклама, а защото е факт. Отдавна трябваше да съм ги погребал, но те не са мръднали, дори на външен вид.
Има обаче един анонс. Използувайки едно старо правило, още като нови ги отворих. И установих, че някои от лагерите са сухи. Естествено, сторих необходимото.
Колко ще ни служи една макара, зависи само и единствено от нашето грамотно(неграмотно) отношение.

Пускам ви снимки на макарета, с които Митко (sapuna) ме уреди (Господ здраве да му дава) за смешни пари. Макаретата са поставени на карбонови телескопи 3,30 с акция 60-120. Използуват се за много интензивен риболов, тип "Стой, та гледай" на дърти караконджули, пролетно време, преди забраната. Тези макарета са работни коне. Казвам го не, за да правя реклама, а защото е факт. Отдавна трябваше да съм ги погребал, но те не са мръднали, дори на външен вид.
Има обаче един анонс. Използувайки едно старо правило, още като нови ги отворих. И установих, че някои от лагерите са сухи. Естествено, сторих необходимото.
Колко ще ни служи една макара, зависи само и единствено от нашето грамотно(неграмотно) отношение.

-
- разбира нещата
Точно така ! И аз да се съглася един път с тебе
Христовците !!!!!! Айде не ме карайте да кълна кат стара баба А !!

Христовците !!!!!! Айде не ме карайте да кълна кат стара баба А !!

Поздравления на Диман, за написаното по-горе!!!Diman написа:Изобщо не се притеснявайте от цените на макарите. Ако макарата няма производствен дефект, си работи като швейцарски часовник.
В последното изречение, е истината
- hshopov
- разбира нещата
Тоя пост ма кара да си разглобя макарите!