Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Маришкият 53
Re: Маришкият 53
На него пък му казал един от местните,като го питал на реката.
Това ми го каза преди 1 април де.
Това ми го каза преди 1 април де.

Риболовци.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
https://www.gov.uk/fishing-licences/buy ... ng-licence
Ето цените на билети в ЮК
Ето цените на билети в ЮК
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Е то тука си пишем за Маришкия сом,иначе отвори си Тема твоя,и там пиши ще е по добре.

Риболовци.
Dunavski защо ни заминаваш с тъпата си Англия и техните закони? Като не ти харесва родината ти, стой си в Анлия и си спазвай там законите ако щеш и с перце я гали рибата като я хванеш там. Тука е България и се спазват (или поне би трябвало да се спазват) българските закони. Колегата уловил въпросния сом не е нарушил никой от тях. Негово право е да реши дали да запази рибата или не, спрямо законодателството на Република България, и никой от нас няма право да му се меси или да го упреква за избора му. От там нататък всичко са празни приказки и разтягане на локуми. Хората 100 пъти ти го обясниха, но ти си пееш твойта песен...аман от псевдо-природозащитници-разбирачи и дървени философи. Айде със здраве.
- Martin Mihailov
- учете се от него
Вече гледам утихна темата за сома та имам едно предложение.Неможели всеки рибар даси има идентичеи номер и като хване сом или друга риба дая маркира с неговия номер и така щесе знае закоие славата.Следкато го хване друг и види че вече е ловен неговото данесе брои за постижение.Тека иначе е малко тьпо.Представятелиси един и сьщи сом днеска дасе хване от пет човека примерно и какво излиза че в Бьлгария е пьлно сьс сомове

-
- научил се да хвърля
И какъв е смисъла да се плащаш тези 25 паунда? Така или иначе там такова нещо като свободен водоем няма. Всичко се стопанисва от клубове/дружества и минимума който съм виждал за годишен билет е 3 пъти повече и в "най-лошия" случай имаш достъп до поне 10 места (езера) ...
Относно темата - 1 седмица се дъвче едно и също нещо - морала на хората ходещи за риба и най-вече на въпросния колега със сома... Разбирам да беше прескочил закона - окей. Ама става малко смешно да се коментира морала на други, при положение че всички сме цъфнали та вързали...
Относно темата - 1 седмица се дъвче едно и също нещо - морала на хората ходещи за риба и най-вече на въпросния колега със сома... Разбирам да беше прескочил закона - окей. Ама става малко смешно да се коментира морала на други, при положение че всички сме цъфнали та вързали...
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето това е истината.Няма лошо да се спори,даже е добре да се кажат хиляди неща,но не умеем да го правим културно-без нерви,а само с доводи.Релийзването е крайния етап в развитието на всеки успешен риболовец-толкова е просто.Като му писне от големи сомове и Карбо Най-вероятно ще пусне някой за да получи ново удоволствие-печен съм и мога да си го позволя.Но това все пак е личен избор и е излишно да се бъркаме в него.Карбо направи според мен една основна грешка с верижни последствия и от това пострада рибата и клипа.Наздраве.vboriyanov написа: 4. Що не седнете всички и да пиете по една бира, и да бъдете едно сплотено риболовно общество, обединено около едно толкова приятно и спокойно хоби - риболова, ами трябва да си мерите чорките във всяка тема, да се карате и да се натоварвате? Как агресията, която проявявате по форумите ще помогне да живеем в едно приятно и спокойно общество? Нали утре ще се срещнете на някой гьол, тогава какво ще се сбиете заради някоя риба? Щото някоя я е прибрал. Не се занимавайте с глупости и бъдете приятели. Само като сме сплотени можем да променим нещата към по-добро. Една риба няма да спаси Марица, но пък изглежда ще провали много потенциални приятелства. Ай със здраве, Младежи, Чичковци и Дядовци.
Сашо пиши за твоя риболов,ако имаш такъв и ще е по добре за теб.
Аз пиша за моя и натрупах мнения в тоя форум
Аз пиша за моя и натрупах мнения в тоя форум

Риболовци.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не мога да разбера защо всички сте се хванали за този закон като удавник за сламка и нещете да възприемете нищо друго. Това всъщност е доста пардоксално и смешно тъй като никой от вас не спазва ЗРА, а сега ми го цитирате като закон божий. Никой от вас не е написал два реда като хората освен да се преповтаряте един друг с обидни квалификации към мен. Бил съм злобен хейтър плюещ насякаде, единственните злобни коментари, които четох са написани от правоверните защитници на ЗРА
Имал право да я вземе, това било негов избор, а дали това е правилният избор, някой задава ли си този въпрос? Разбирам в Марица да е бъкано със сомове като в Ебро например да си го вземе хелал да му е, но при положение, че са останали единични бройки в реката изключително е важно да го изядеш и изс*реш този сом. Преди няколко страници писах, че няма коментирам повече, но не се здържах и съжалявам за което, но за пореден път се убеждавам, че положението е безнадеждно. Извинявам се ако съм създал емоционален дисстрес на някого, лека вечер и до нови срещи.

Имал право да я вземе, това било негов избор, а дали това е правилният избор, някой задава ли си този въпрос? Разбирам в Марица да е бъкано със сомове като в Ебро например да си го вземе хелал да му е, но при положение, че са останали единични бройки в реката изключително е важно да го изядеш и изс*реш този сом. Преди няколко страници писах, че няма коментирам повече, но не се здържах и съжалявам за което, но за пореден път се убеждавам, че положението е безнадеждно. Извинявам се ако съм създал емоционален дисстрес на някого, лека вечер и до нови срещи.

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Е те точно тука се намесва упоменатият ЗРА с конкретизиране за да не се налага да си го задава някой този въпрос . Другото си е лично виждане и както споменах не е нужно да се натрапва .dunavski написа:... а дали това е правилният избор, някой задава ли си този въпрос? ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
В Англия плащат 6 паунда за 1 час работа....
А бре, ти да не си поредното внуче на някой АБПФК, пратен в Англия за "ЮПИ" и след това да бъде върнат в БГ да ни вкарва в правия път, да ни учи да ловим Ф1 в локви, че риболовният билет трябва да е в пъти по-скъп , да бачкаме ако може без пари и други дивотии от ценности на новият световен ред. Аdunavski написа:Не мога да разбера защо всички сте се хванали за този закон като удавник за сламка и нещете да възприемете нищо друго. Това всъщност е доста пардоксално и смешно тъй като никой от вас не спазва ЗРА, а сега ми го цитирате като закон божий. Никой от вас не е написал два реда като хората освен да се преповтаряте един друг с обидни квалификации към мен. Бил съм злобен хейтър плюещ насякаде, единственните злобни коментари, които четох са написани от правоверните защитници на ЗРА![]()
![]()
Имал право да я вземе, това било негов избор, а дали това е правилният избор, някой задава ли си този въпрос? Разбирам в Марица да е бъкано със сомове като в Ебро например да си го вземе хелал да му е, но при положение, че са останали единични бройки в реката изключително е важно да го изядеш и изс*реш този сом. Преди няколко страници писах, че няма коментирам повече, но не се здържах и съжалявам за което, но за пореден път се убеждавам, че положението е безнадеждно. Извинявам се ако съм създал емоционален дисстрес на някого, лека вечер и до нови срещи.![]()

-
- вече хвърля и на тежко
Имам един въпрос към Карбо!
Какво е.чувството да забиеш канджа в рибката на твоите мечти ?
Ако си истински риболовец отговори !

Какво е.чувството да забиеш канджа в рибката на твоите мечти ?
Ако си истински риболовец отговори !

РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
То със въпроси от тоя сорт,може да се продължи много дълго тая тема.
Аз бих попитал,също защо не пишете тия с въпросите във вашите отворени теми.
Аз бих попитал,също защо не пишете тия с въпросите във вашите отворени теми.

Риболовци.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мечтайте си вие,а човека си ги лови.Все едно го питаш,защо си е купил кола за 100бона и я помлял?Ми негова си е и си я джаска.Та първо се образовайте,кога-къде и защо е измислен Релийза преди да бълбукате.България не е Великобритания и никога няма да бъде иначе Дунавския нямаше да е там.Аре ходи да релийзнеш в Африка некоя риба кило-две и ще бъдеш обезкостен от племето на секундата,че отдавна не са яли.Моя билет във Франция е 73 или 95евро ако ловиш пъстърви и почти няма ограничения за улова.Та дай да почнем да сравняваме и с Русия,та да втасаме.Аре стига вече всеки да си гледа от неговата губерня.Насила релийз не става,треа да ти дойде отвътре.Хвани един такъв сом в Англето и ни покажи,кво съ праи,иначе ревеш на чужд гроб.pike13 написа: Какво е.чувството да забиеш канджа в рибката на твоите мечти ?