Риболов край ямбол!!!

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов край ямбол!!!

Мнение от kamaka »

на блесна е забранено тук защото един закачи 10-11 кг шаран на блесна и докато го изкара го раздра доста и после шарана умря а той не искаше да го плати и тогава се ядоса собственика че се наранява рибата и забрани блесните а аз не съм вадил миналата година под 2 кг риба освен щуката която беше 1-1,5кг и рибата е много вкусна
Хора има много,ама Човеци вече няма............
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Ще ме извинявате, ама това място е пародия на риболов... . Забранявали това, забранявали онова... а насреща няма нищо.

За който не знае - това е една локва 30м. на 30м. вътре в града, която е натъпкана с риба, която няма за идея да живее и порасне там. Това е просто един живарник и вие ловите в него. Има и кафене на 20м. от вас ако случайно ви залипсва цивилизацията. От там жена ви и децата могат да ви махат докато "ловите риба".
Аватар
AtMos
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от AtMos »

Колеги имали някой който се е записал за турнира по спортен риболов който ще се проведе във събота на гребния канал ... днес на куката имаше списък на който всеки желаещт можеше да се запише ... само едно ми стана интересно че пишеше за 30 000 бройки шаранчета които са пуснати и 2 000 броя бял амур ... ето повече инфо за турнира http://www.tundzha.info/sport/basketbal ... za-yambolq
Аватар
dakataegotin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dakataegotin »

Колеги някой да е ходил скоро на Питово?Как стои въпроса с нивото на водата във водоема и активноста на шарана?
Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!
adm1983
новобранец
новобранец

Мнение от adm1983 »

dakataegotin написа:Колеги някой да е ходил скоро на Питово?Как стои въпроса с нивото на водата във водоема и активноста на шарана?
На 22 бях там с един колега.
От 8 въдици нищо, даже не бутна.Всичките бяха на дъно на царевица и топчета
От другата страна един колега имаше за цял ден един удар но не можа да реагира на време.
Други колеги бяха в ръкава от към пътя и казаха че са изкарали 4 шарана към 3кг но не съм видял нищо.
Пазача каза че от 2седмици нещо не пипа рибата но не знае защо
За нивото мисля че беше ок
Поздрави
Аватар
dakataegotin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dakataegotin »

Благодаря колега,утре ще отскоча с едни приятели.Ще пусна едно инфо за положението.
Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Шарана не е много активен, изкарах два на дъно на царевица вчера.Първоначално опитах на плувка за два часа,но нямах пипане.Задуха вятър, минах на дъно на дистанция 30-40 м и резултатите не закъсняха.За сметка на това щуките бяха по-отзивчиви и изкарахме по 4-5 с колегата,както на блесна така и на рибка.Та предполагам ще имате успех утре с малко повече настояване.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
lbfchy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lbfchy »

Ето и от мен малко инфо за яз. Лилякдере. Днес с бащата пристигнахме към 12 часа и имаше около 20 човека като вадиха от време на време средни каракуди +/- 300 грама. Язовира на мен лично ми хареса, също така става за къмпингуване, а от едната страна има и дървета на 20 метра от брега, които пазят много добра сянка.
Относно риболова :) Язовира е много плитък - на 10-15 метра дълбочината беше 60-70 см. ( може и до стената да е по-дълбоко, незнам). Още с първото хвърляне закачих и незнайно защо при 0.18/0.14 такъма се скъса на втория минивирбел след утежнението, и така минаха първите 20 мин в направата на нов такъм. Още 1 час се опитвахме да намерим подходящото място без водорасли( има ги в изобилие), но когато ги намерихме риболова тръгна перфектно. От 2 до 5.30 - 30 каракуди от 250 до 500 грама и една червенопера мутант. Стръв и захранка - ЖИТО, нищо друго. Пробвах и млечна царевица, но без успех. Незнам как се качват снимки, инъче бих пуснал 2-3 да видите за какво иде реч :)
Аватар
smoky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smoky »

Колеги, как точно се стига до яз. Лилякдере?
Аватар
lbfchy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lbfchy »

Точно след село Скалица вляво има черен път, няма как да не го видиш :) Караш само направо и след 10 минути си там :)
dikata1975
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dikata1975 »

lbfchy написа:Точно след село Скалица вляво има черен път, няма как да не го видиш :) Караш само направо и след 10 минути си там :)
Колега къде е Скалица и къде Овчи кладенец разлика правиш ли?
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Пичове, ебаси и райската река имате.
Бях на гости в Ямбол четири дни. Направих перфектни риболови по реката, имаше излети с по над двадесет килограма риба. Всичко на плувка.
Хванах и два шарана, две късанета, като едното беше много голяма риба, около метър дълга, предполагам сом, но след десет минути борба се навря в едни коренища и уплете. :cry:
В Ямбол се ловяха морунажи и кефали, на Ханово направих две поредни вечери по половин кофа бабушки, пробвах и на "запушеното", ама то се оказа 30 санта дълбоко и го смених с реката.
Ходих два пъти надоло към Елхово, там стана култов риболов. Единия път завъртях огромни скобари, някой по над кило, два шарана и една щука, на следващия път реката беше спаднала и скубитата ги нямаше, но в друг вир набарах морунажите и направих истинска сеч, над 50 бройки, имаше и един над килограм. Пак завъртях шарани, но този вир беше много обрасъл и шаркото намери укритие :oops:
На следващата сутрин отново бях там, хванах десетина морунгела и после дойде голямата риба която разгони рибите, а на мен ми скъса нервите като клъвна.
За съжаление още първия ден паднах реката и удавих телефона, та станаха зян около 250 записани номера, добре че ги имам и на компа, но в София и не можах да се обадя на Ганчеф, та да пием по бира.
Снабдих се с друг аарат, но с лоша камера и снимките който имам са малко и лоши, но все пак ще пусна една темичка тея дни, като ми остане малко време
Te две снмки:
Изображение

Изображение
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Sleeper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sleeper »

Наловил си ги когато никой друг не хваща на реката. Аз четвъртък и петък оптимистично въртях за хищник, но като изключим един дребен костур друго нямаше. Всъщност, освен костура, другият хищник не беше активен. Никой не видях да лови мирна риба, някой мърмореха че не кълвяла. Направил си някакво заклинание ти xD
Аватар
ekstazy87
новобранец
новобранец

Мнение от ekstazy87 »

Sleeper написа:Наловил си ги когато никой друг не хваща на реката. Аз четвъртък и петък оптимистично въртях за хищник, но като изключим един дребен костур друго нямаше. Всъщност, освен костура, другият хищник не беше активен. Никой не видях да лови мирна риба, някой мърмореха че не кълвяла. Направил си някакво заклинание ти xD
Е всепак това е Кърцата, браво аз съм ти голям фен и винаги се възхищавам на споделените ти излети с нас :drinkers:
За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде .
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Негово Величество Кърцата отново ни изнася урок по риболов на реката и то по време, когато много рядко някой лови по нещо и когато нивото варираше. Р Е С П Е К Т !!!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”