Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- къца - кълве
- сериозен играч
Re: Къца- кълве воблери BG
Много време мислих ,какво да ви кажа.Не намирам думи да изразя усещането си ! Аз обичам да ходя за риба,но преживявам и вашите излети.Вие ме пренасяте в Швейцария,Гърция на Марица,Тунджа,Камчия,Струма,Места,Янтра,Искър и къде ли не.Карате ме да се чувствам значим.
БЛАГОДАРЯ !!!
БЛАГОДАРЯ !!!
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Тези воблери са някакво чудо! Преди две години си купих един ей така да го пробвам. Ами какво стана? Стана така, че като пристигна на водоема спирах да споменавам името му, защото рибата веднага се изпаряваше от страх. Тези воблери трябва да се забранят със закон, защото благодарение на тях заличихме рибната популация в районакъца - кълве написа:Много време мислих ,какво да ви кажа.Не намирам думи да изразя усещането си ! Аз обичам да ходя за риба,но преживявам и вашите излети.Вие ме пренасяте в Швейцария,Гърция на Марица,Тунджа,Камчия,Струма,Места,Янтра,Искър и къде ли не.Карате ме да се чувствам значим.
БЛАГОДАРЯ !!!

- къца - кълве
- сериозен играч
Айде бе човек ! Къде се губиш ? Манджа без сол не е вкусна. За да имате успешен риболов на спининг трябват поне три неща.freeman.bg написа:Тези воблери са някакво чудо! Преди две години си купих един ей така да го пробвам. Ами какво стана? Стана така, че като пристигна на водоема спирах да споменавам името му, защото рибата веднага се изпаряваше от страх. Тези воблери трябва да се забранят със закон, защото благодарение на тях заличихме рибната популация в районакъца - кълве написа:[/size]. Отдавна всички воблери в кутията ми отстъпиха място на Къца-Кълве. На така наречената рибка имам Кефал (от см. до 65см., ако е от значение размера), костур, бяла риба, щука, сом, уклей, таранка, БИБАН
, дори една Попова лъжичка ме сторна веднъж
![]()
Тук в махалата, като ме видят да тръгвам за риба всички комшии грижливо ми напомнят " Взе ли си воблерите на Къца-Кълве", а аз отговорен за техните пресъхнали гърла и осиротели търбуси им показвам артифакта във кутийката. Тогава те старателно със мазна усмивка под мустак запалват газовата бутилка и слагат тигана пълен със олио на огъня. Цялата тази картина за мен е една УТОПИЯ, а тя се казва Къца-Кълве!
1.Примамка
2.Водоем
3.Човек
Давам два примера:
1.Примамка - "къца - кълве"
2.Водоем - шадравана с фонтаните на площада във вашия град.
3.Човека,избрал водоема.
Примамката е №1 ,но водоема и човека са под всякаква критика.
Втори пример:
1.Примамка - "къца - кълве"
2.Водоем - река Янтра.
3.Човек - stefan4etoo
Вижте резултата на страница № 43
- къца - кълве
- сериозен играч
Може би искаше да видиш това,но избързах с лака и повредих бялата боя. Ще се наложи да повторя упражнението.Тези ще попаднат в моята кутия.С тях ще печеля състезания.StaAnt написа:Естествено че и така продължава да лови.В момента съм го оставил само със задна кука и това е от снощи
Единият от поръчката ще е този,а другите ще ти изпратя на Л.С.Рибока е 34 сантиметра и си плува обратно:
[img]http:[/img]
[img]http:/[/img]

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Кхъъъм , като стана дума за разцветки аз само да подсетя , че си ми обещал още от по-миналогодишното пъстървово откриване да ми боядисаш от старата рибка в цвят подобен на Голдито от аватара на freeman.bg , само къде черният гръб да заема една трета от тялото и като на е това Голди :
Пак с повечко синьо като процент , ама без да ползваш мрежичка .
Подсещам де , то две години и некви осем месеца какво е като време
пп - очи може да не си играеш да им рисуваш

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- StaAnt
- ще става разбирач
Браво бе Къца.А ако печелиш състезания с тези цветове ще трябва много да почерпвашкъца - кълве написа:Може би искаше да видиш това,но избързах с лака и повредих бялата боя. Ще се наложи да повторя упражнението.Тези ще попаднат в моята кутия.С тях ще печеля състезания.StaAnt написа:Естествено че и така продължава да лови.В момента съм го оставил само със задна кука и това е от снощи
Единият от поръчката ще е този,а другите ще ти изпратя на Л.С.Рибока е 34 сантиметра и си плува обратно:
[img]http:[/img]
[img]http:/[/img]Решихме въпроса с халките.

- къца - кълве
- сериозен играч
Време е да изпълня обещаното !Павел Иванов написа:Кхъъъм , като стана дума за разцветки аз само да подсетя , че си ми обещал още от по-миналогодишното пъстървово откриване да ми боядисаш от старата рибка

- къца - кълве
- сериозен играч
Няма майтап, за хубави хора, винаги съм готов да почерпя.StaAnt написа:къца - кълве написа:StaAnt написа: Браво бе Къца.А ако печелиш състезания с тези цветове ще трябва много да почерпваш![]()
.Майтап.

- StaAnt
- ще става разбирач
Къца ще почерпиш като дойда да повъртиме по Огоста.Може да не е тази година,но по добре късно отколкото никога. 

- Vid
- кандидат преподавател
Къца, ако ми позволиш да те поправя- първото и най важно нещо е да има риби във водоема и то не кВи да е, а такива де се ловът на спининг, все останало е допълнение...къца - кълве написа: За да имате успешен риболов на спининг трябват поне три неща.
1.Примамка
2.Водоем
3.Човек

Да спомена, че тествах големите ти воблери и тия имат уникална игра. Плаващите варианти при туич имат такава игра, че чак при спирането си се обръщат назад.

Въпреки това, има още върху какво да се поработи, визирам основно две неща:
- слаба плаваемост, т.е. изплуват много бавно...
- закачалката за карабинката е много малка и така направена, че много трудно се закачат и откачат по големи карабини, а е нужно, щото и воблерите са големи, над 10 см.
п.п. При следващия си улов, задължително ще направя и снимки, ама просто сега ми е силния риболов на силикон на сулки и костури...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
Е, Видю ! (тук вдигам рамене ) Как да са тежки и да изплуват бързо ? Що се отнася до окачването,можеш да сложиш халка с размер,който те устройва и да закачваш каквато искаш карабинка. Дадох лош пример за водоем.Всички знаем,че на площада във фонтана няма никаква риба,още по малко,такава дето гони воблери.Vid написа:Къца, ако ми позволиш да те поправя- първото и най важно нещо е да има риби във водоема и то не кВи да е, а такива де се ловът на спининг, все останало е допълнение...къца - кълве написа: За да имате успешен риболов на спининг трябват поне три неща.
1.Примамка
2.Водоем
3.Човек![]()
Да спомена, че тествах големите ти воблери и тия имат уникална игра. Плаващите варианти при туич имат такава игра, че чак при спирането си се обръщат назад.![]()
Въпреки това, има още върху какво да се поработи, визирам основно две неща:
- слаба плаваемост, т.е. изплуват много бавно...
- закачалката за карабинката е много малка и така направена, че много трудно се закачат и откачат по големи карабини, а е нужно, щото и воблерите са големи, над 10 см.
п.п. При следващия си улов, задължително ще направя и снимки, ама просто сега ми е силния риболов на силикон на сулки и костури...

- къца - кълве
- сериозен играч
Страхувам се,че останах неразбран.Аз печеля състезания с всякакви цветове.Имах предвид,че в моята кутия попадат воблери,които вие не харесвате.С разтечени очи,повредена боя и най различни неугледни неща. Къца-кълве ловят с игра,а не с външен вид.Сега да не ме разбереш грешно.Ти ела на Огоста и черпата ще е от мен.StaAnt написа:Къца ще почерпиш като дойда да повъртиме по Огоста.Може да не е тази година,но по добре късно отколкото никога.
- Vid
- кандидат преподавател
Аааа, Кръстьо, ти си воблеростроителя, Я не мога да ти кажа как? Ама, имам два- три мегабасса де са тежки, летят далеч и изплуват като дунапренени тапи.... Ти си човека, който може да каже как става това?къца - кълве написа: Е, Видю ! (тук вдигам рамене ) Как да са тежки и да изплуват бързо ?
Що се отнася до окачването,можеш да сложиш халка с размер,който те устройва и да закачваш каквато искаш карабинка.
С мнението ти, на 11-13 см. воблер да турям халка за да закача една мижава карабинка, не мога по никакъв начин да се съглася.. Няма друг воблер де да съм ползвал в тия размери и да не мога да му мушна дори и мижава карабина.... Просто казах, че това е недомислица в случаят, а ти ми казваш да ползвам халки???
п.п. Човек, че ти работят воблерите, спор няма, ама що не обърнеш и внимание на леката критика, за да ги направиш още по добри? За това и го правя, инак нямаше и ред да пиша тук.
Или машината с която ги правиш, не позволява некви корекции, щото гледам все е дюс еднакво??
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- StaAnt
- ще става разбирач
Къца,тука съм напълно съгласен с колегата Vid.Представяш ли какви мъки полагам да закача малката рибка на карабинката.Ако има начин да изчистиш този малък проблем,ще е много по добре за всички.
- къца - кълве
- сериозен играч
Първо искам да ти благодаря.Ако ти казваш,че не обръщам внимание на критиката,не знам кой ще каже,че обръщам.Благодарение на теб направих тежките воблери.Няма универсална примамка,но с тежките покрих по-голяма дълбочина.Окачването не е случайно.Чрез много опити го избрах като най-добро относно играта.Извинявам се за неудобството,но мисля,че с малко чалъм,можеш да закачиш карабинката.Що се отнася до тежината и бързото изплуване знам,как да стане.Трябва да увелича обема на воблера.Или на дължина,или дебелина.За целта трябва да направя модел от дърво и чрез много опити и корекции на формата,наклона,големината на лопатката,центъра на окачване и още подводни камъни, да му хвана хубава игра.Като го направя така,че да ми хареса играта,отивам при матричаря.Давам му модела и пет бона(ако още е навит на тази цена ) и готово.Vid написа:къца - кълве написа: п.п. Човек, че ти работят воблерите, спор няма, ама що не обърнеш и внимание на леката критика, за да ги направиш още по добри? За това и го правя, инак нямаше и ред да пиша тук.
Или машината с която ги правиш, не позволява некви корекции, щото гледам все е дюс еднакво??
П.П. Преди да пусна това мнение видях изявлението на Sta Ant.При малката рибка въпроса е още по-тегав ,няма как,ползвайте карабинки с изправен край.Трудно се закачват,но ловят добре.