Накъде около Плевен?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Shampio0*
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Накъде около Плевен?

Мнение от Shampio0* »

Благородно ви завиждам за възможността да се разходите до любимата река..
НАСЛУКА и дано да има с какво да се похвалите :wink:
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Alucard написа:Мен ще ме водят по Ореховица/ Славовица на някакви "дашни"места .
Да се надяваме,че в събота ще има с какво да се похваля.
На моста на Ореховица миналата седмица са извадили 7-8 мрени по кило и отгоре.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
badem4eto
новобранец
новобранец

Мнение от badem4eto »

i az mislq da posetq Orqhovica izlizala golqma mrena tam i tuk tam nqkoe som4e
Аватар
interdoc
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от interdoc »

badem4eto написа:i az mislq da posetq Orqhovica izlizala golqma mrena tam i tuk tam nqkoe som4e
Наслука и не забравяй че в този форум се пише само на кирилица!
Аватар
Kaloyan N
новобранец
новобранец

Мнение от Kaloyan N »

Марти, т'ва за Гиген към устието ли е или нагоре от моста? А да питам относно района на Сомовит някой да е чул как е водата, т.е. дали е стигнала до линията на ж.п.-то, че мислим да ходим с брат ми утре. Ако някой знае моля го да ми каже. Ще ми спести бая път и пари.
Mai bine în satul tău fruntaș, decât codaș la oraș !!!
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Наг гигенския мост са местата. А на Сомовит доколкото знам е още висока водата за да лови там. Аз лично никога не съм ходил ,а ми е голям мерак. Нали знаеш ,че за там се ползват камъни за тежест ,а не олово защото ако няма риба на куката няма вадене :D
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

На устието на Вит съм ходил няколко пъти и като знам дигата е доста голяма няма как да стигне до жп линията,не знам кога си ходил там колега но има нова насипана дига и Дунава сигурно трябва да дигне 3 метра височина да я прехвърли.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Едни приятели са били снощи на Ореховица и са останали капо.
Аватар
Kaloyan N
новобранец
новобранец

Мнение от Kaloyan N »

martineti написа:Наг гигенския мост са местата. А на Сомовит доколкото знам е още висока водата за да лови там. Аз лично никога не съм ходил ,а ми е голям мерак. Нали знаеш ,че за там се ползват камъни за тежест ,а не олово защото ако няма риба на куката няма вадене :D
Да, и аз си мислех за моста, аз като си ходя на Гиген минавам през Крушовене, после през моста и все гледам, че е панаир. Особено пък миналата година като се бе разчуло по едно време, че дърпа морунаш, все едно имаше автопарк там. А относно Сомовит, съм изпокъсал немалко олово там, ама си ме кефи просто мястото и си ходя от време на време. Като имаш мерак и ти някой път може да направим Cooperation :D .
Аватар
Kaloyan N
новобранец
новобранец

Мнение от Kaloyan N »

Alucard написа:На устието на Вит съм ходил няколко пъти и като знам дигата е доста голяма няма как да стигне до жп линията,не знам кога си ходил там колега но има нова насипана дига и Дунава сигурно трябва да дигне 3 метра височина да я прехвърли.
Здравей колега, нямам предвид че самата вода минава през самите релси. Това знам, че почти няма как да стане. Не знам дали си пътувал с влака между Сомовит и Черквица. Ако си пътувал знаеш, че дигата е всъщност и мястото откъдето минава и влака. От основата на дигата долу до самите релси горе има сигурно 10-15 метра.Абсурдно ще е да вдигне толкова, че да залее коловоза. Ако вдигне толкова, то това означава, че в Румъния водата трябва да е до Карпатите. Искам да кажа, че при това ниво на водата в момента е възможно Дунава да е опрял долу в основата на самата дига и при това положение няма как да се слезе долу и да се лови.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Когато замислите ходене там пиши на едно лично ,че много искам да видя това прословуто място.
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Преди час се прибрах от Ореховица,колега извади само 1 мряна към 2 кг.
Имаше и 2-3 сомлета по 20-30 см. но нищо интересно освен мряната.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
Kaloyan N
новобранец
новобранец

Мнение от Kaloyan N »

martineti написа:Когато замислите ходене там пиши на едно лично ,че много искам да видя това прословуто място.
Е чак "прословуто" не е. Място като място, бряг като бряг. Като направим риболова, обаче ще ти пиша непременно :) .
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Ами знам ,че е доста дашно ,но не е предпочитано заради гадния път до там и заради многото късания в камъните.
Аватар
m5kov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m5kov »

Снощи врътнах едно капо на устието на Осъма :)
Изображение
https://www.facebook.com/ZaRibaOkoloPleven
Карта на водоемите около гр. Плевен - http://on.fb.me/YGVofH
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”