Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Накъде около Плевен?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Накъде около Плевен?
Благородно ви завиждам за възможността да се разходите до любимата река..
НАСЛУКА и дано да има с какво да се похвалите
НАСЛУКА и дано да има с какво да се похвалите

Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
На моста на Ореховица миналата седмица са извадили 7-8 мрени по кило и отгоре.Alucard написа:Мен ще ме водят по Ореховица/ Славовица на някакви "дашни"места .
Да се надяваме,че в събота ще има с какво да се похваля.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
i az mislq da posetq Orqhovica izlizala golqma mrena tam i tuk tam nqkoe som4e
- interdoc
- научил се да хвърля
Наслука и не забравяй че в този форум се пише само на кирилица!badem4eto написа:i az mislq da posetq Orqhovica izlizala golqma mrena tam i tuk tam nqkoe som4e
Марти, т'ва за Гиген към устието ли е или нагоре от моста? А да питам относно района на Сомовит някой да е чул как е водата, т.е. дали е стигнала до линията на ж.п.-то, че мислим да ходим с брат ми утре. Ако някой знае моля го да ми каже. Ще ми спести бая път и пари.
Mai bine în satul tău fruntaș, decât codaș la oraș !!!
Наг гигенския мост са местата. А на Сомовит доколкото знам е още висока водата за да лови там. Аз лично никога не съм ходил ,а ми е голям мерак. Нали знаеш ,че за там се ползват камъни за тежест ,а не олово защото ако няма риба на куката няма вадене 

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
На устието на Вит съм ходил няколко пъти и като знам дигата е доста голяма няма как да стигне до жп линията,не знам кога си ходил там колега но има нова насипана дига и Дунава сигурно трябва да дигне 3 метра височина да я прехвърли.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
Едни приятели са били снощи на Ореховица и са останали капо.
Да, и аз си мислех за моста, аз като си ходя на Гиген минавам през Крушовене, после през моста и все гледам, че е панаир. Особено пък миналата година като се бе разчуло по едно време, че дърпа морунаш, все едно имаше автопарк там. А относно Сомовит, съм изпокъсал немалко олово там, ама си ме кефи просто мястото и си ходя от време на време. Като имаш мерак и ти някой път може да направим Cooperationmartineti написа:Наг гигенския мост са местата. А на Сомовит доколкото знам е още висока водата за да лови там. Аз лично никога не съм ходил ,а ми е голям мерак. Нали знаеш ,че за там се ползват камъни за тежест ,а не олово защото ако няма риба на куката няма вадене

Здравей колега, нямам предвид че самата вода минава през самите релси. Това знам, че почти няма как да стане. Не знам дали си пътувал с влака между Сомовит и Черквица. Ако си пътувал знаеш, че дигата е всъщност и мястото откъдето минава и влака. От основата на дигата долу до самите релси горе има сигурно 10-15 метра.Абсурдно ще е да вдигне толкова, че да залее коловоза. Ако вдигне толкова, то това означава, че в Румъния водата трябва да е до Карпатите. Искам да кажа, че при това ниво на водата в момента е възможно Дунава да е опрял долу в основата на самата дига и при това положение няма как да се слезе долу и да се лови.Alucard написа:На устието на Вит съм ходил няколко пъти и като знам дигата е доста голяма няма как да стигне до жп линията,не знам кога си ходил там колега но има нова насипана дига и Дунава сигурно трябва да дигне 3 метра височина да я прехвърли.
Когато замислите ходене там пиши на едно лично ,че много искам да видя това прословуто място.
Преди час се прибрах от Ореховица,колега извади само 1 мряна към 2 кг.
Имаше и 2-3 сомлета по 20-30 см. но нищо интересно освен мряната.
Имаше и 2-3 сомлета по 20-30 см. но нищо интересно освен мряната.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
Е чак "прословуто" не е. Място като място, бряг като бряг. Като направим риболова, обаче ще ти пиша непременноmartineti написа:Когато замислите ходене там пиши на едно лично ,че много искам да видя това прословуто място.

Ами знам ,че е доста дашно ,но не е предпочитано заради гадния път до там и заради многото късания в камъните.
- m5kov
- вече хвърля и на тежко
Снощи врътнах едно капо на устието на Осъма 

https://www.facebook.com/ZaRibaOkoloPleven
Карта на водоемите около гр. Плевен - http://on.fb.me/YGVofH