Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Peshkata
новобранец
новобранец

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от Peshkata »

Здравейте колеги,
Искам да попитам някой може ли да ме ориентира как да стигна до Черешовата градина на яз Цонево. Никога не съм ходил и нямам познати, които да ми обяснят. И има ли някакъв риболов там сега. Прочетох, че там мястото е подходящо за риболов. Аз съм с доста багаж и платформа...надявам се да може да се стига с нормална кола, имам предвид не с джип. Миналата седмица бях около Чудните скали, но така и не си намерих място.
Предварително благодаря!
Поздрави! :)

П.С. Всякаква информация, ще ми е полезна.
CATCH AND RELEASE
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

На черешовата градина язовир няма,просто пътя минава покрай нея,а моят съвет е да си потърсиш друго място.В интерес на истината не съм ходил там от 2-3год.защото продадох джипа...
Пътя тогава не беше приятен,а сега...?.?.?
А иначе това е
Изображение

В момента най-вероятно в залива ще е трева до кръста,като за щека ще са подходящи евентуално местата около стрелката,която до гората...

п.с.Пътя покрай пазачите на язовира е перфектен,но в началото на лятото не ме пуснаха да премина за да отида към местата със стрелките..
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
doktora27
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от doktora27 »

RAAZIEL написа:На черешовата градина язовир няма,просто пътя минава покрай нея,а моят съвет е да си потърсиш друго място.В интерес на истината не съм ходил там от 2-3год.защото продадох джипа...
Пътя тогава не беше приятен,а сега...?.?.?
А иначе това е
Изображение

В момента най-вероятно в залива ще е трева до кръста,като за щека ще са подходящи евентуално местата около стрелката,която до гората...

п.с.Пътя покрай пазачите на язовира е перфектен,но в началото на лятото не ме пуснаха да премина за да отида към местата със стрелките..
Може и с лека кола да се мине само да не е валяло скоро ,но и от двете страни има храсти и дерат колата.

Абсолютно прав е колегата - в залива трева на поне 50м от брега. Бях там последно преди около месец ,сега ще е по-зле даже.
Мястото подходящо за щека(за директен 6+ също става) също е описано точно от колегата ,с уговорката ,че до водата с кола не се стига. Колата горе в гората и с "инструментите" 30м. пеша надолу по средно голям наклон.
Аватар
Peshkata
новобранец
новобранец

Мнение от Peshkata »

Благодаря колеги! :)
CATCH AND RELEASE
zliaster

Мнение от zliaster »

Изображение

всички го подценявате това място до стената ;) ми ако щете пробвайте ;щ там рибата е необезпокоявана ..колкото пъти съм поглеждал сонара там .. почернява от риби.. точно пред водораслите .. там пускат лодките и заминават .. няма го това бръмчене напред назад .. а до гората тва първото дере .. чакълестото е перфектно за директен .. тъкмо за 8ца .. иначе аз предпочитам деренцата надолу .. пътя продължава през гората .. ама се чупят крака там ;щ и се слиза на кълбета до долу ;)
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

zliaster написа:Изображение

всички го подценявате това място до стената ;) ми ако щете пробвайте ;щ там рибата е необезпокоявана ..колкото пъти съм поглеждал сонара там .. почернява от риби.. точно пред водораслите .. там пускат лодките и заминават .. няма го това бръмчене напред назад .. а до гората тва първото дере .. чакълестото е перфектно за директен .. тъкмо за 8ца .. иначе аз предпочитам деренцата надолу .. пътя продължава през гората .. ама се чупят крака там ;щ и се слиза на кълбета до долу ;)
Tо,че е хубаво първото място което си отбелязъл добре,ама ти май се ползваш с някакви протекции,връзки може би,защото на 500м.от края на стената нямаш право да заставаш и пазачите гонят...Какато казах не ми разрешиха дори да премина с колата от там,въпреки,че ги уверих че отивам до гората...
zliaster

Мнение от zliaster »

Tо,че е хубаво първото място което си отбелязъл добре,ама ти май се ползваш с някакви протекции,връзки може би,защото на 500м.от края на стената нямаш право да заставаш и пазачите гонят...Какато казах не ми разрешиха дори да премина с колата от там,въпреки,че ги уверих че отивам до гората...
да бе да .. аз знам , че на 200 метра от кулата нямаш право .. от другата страна първото дере да не би да е по-далече ? ти си случил на един тепигьоз там .. от пазачите .. един Божо .. той се дърви винаги .. не пускат само когато от напоителни системи са там .. разни директори и т.н. .. 100 пъти съм влизал през бариерата .. не покрай преливника .. ама сега чух , че ще сменят охранителната фирма на стената .. и ще затягат коланите :)
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Над Ченге - на плувка (7м директен) дребни бабушки, слънчаци и епизодични платички-шамарчета, бонуси от таранки и морунашчета.
На фидер - платики и бабушки.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

На Ченге - на плувка (7м директен)-само морунаж....като цяло
Една платичка,един уклей и едно кленче се объркаха покрай морунажите...Селектирането пак се получи,но бройката вече е различна,кълването е мудно и като цяло риболова с директен за мирна риба май приключва.Фидера в момента работи по-добре,но аз не съм пробвал...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

За пореден път - адмирации! Изработил си наистина действащо "know how"!
Аватар
vasko8008
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasko8008 »

Аиде да се включа и аз с малко инфо. В събота размисли!!!!Къде да заведа двугодишното си лапе да хване някой дребосък. Ясно беше,че за мен риболов няма да има ама поне той да се радва. Та установих че в Варненска област освен Цонево друго място няма.И така в неделя сурин спряхме точно под мостовете до Аспарухово. Едиственната ни цел беше костура(тъй като детето нито може да хвърля нито да засича рибата) За сега само навиваме макарата. Озовахме се там към 8 часа и риболова свърши към 14 часа с около 4 или 5 килограма раирани хубавци. Имаше риби и по около 500 грама. Тук е мястото да се извиня на колегата до нас(как ни издържа незнам). След всеки костур малкия викаше с всичка сила ТАТЕ ВИЖ КАКВА РИБА ХВАНАХ или ХВАНА МАМА или МНОГО ГОЛЯМА РИБА. Общо взето около нас тишина нямаше и за секунда. И така неусетно свърши и този ден с много риба и още повече емоции.
Рибите кълвяха близо до водораслите на малка рибка или опашка от по големите си събратя. Не са капризни и всеки може да им се порадва.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Браво колега,при мен нямаше кьорав кустур...Въпреки,че на два пъти настоявах на живинка ама...Най-вероятно е поради липсата на водорасли на Ченге.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Колега Васко, създал си голяма емоция на хлапето, и то със здрави и борбени рибки като костурите! Това си е за уважение!
По наблюдения костурът е започнал да гони по-често и по-настойчиво, но като че ли все още е малко пръснат, поне на местата които ние посетихме за друг риболов. На спининг излъгах три, а предния път нямах дори почукване. Иде му времето!
Аватар
vasko8008
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasko8008 »

Според мен вече започва да се групира. Когато го няма имахме по 15 минути без риба. Обаче клъвне ли една втората се бави най-много минута. Също така забелязах че пасажите са разделени. Или идват такива които тежат между 300 и 500 грама или идват и се ловят само дребосъци. Имах хвърлена дънна на около 20 метра зад водораслите и на нея имам само 3 рибки. Което значи че рибата е близо до водораслите и брега и там си търси храната. Забравих да спомена че на брега до мен се таркаляше една глава на щука(хваната вероятно предният ден). Е аиде да не е щука ама щукле. По моя преценка около 700 800 грама. Много ми се искаше да пробвам дали няма да е активна. От многото слугуване на малкият и на жената неможах да намеря време. Предполагам обаче че на разсъмване и тя ще се отчете. Следващият път задължително ще я помъча
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

И на зъбатката й идва времето. ;)
Значи ние не сме били на съвсем "костурска" позиция.
Моите следващи проби се очертават едва след средата на октомври и силно се надявам да не изтърва влака...
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”