Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Риболова около Русе
На Мартен в неделя бяла риба и распер на спининг
сори ма не се здържах

сори ма не се здържах
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Marco Polo
Чел съм, чул съм, знам.
Но знам и друго - ако беше нормална неделя (без състезатели), и аз бях там да хвърлям - нищо нямаше да уловя (като много други пъти).И щях да направя извод-Няма риба !
А тя си е там, и който може я улавя...или поне 1-2 от тях.Дунав не е язовир -рибата е свободна и се придвижва... и още как.И и малко късмет има в цялата работа.Да се пласираш така, че да се пресече погледа на рибата с примамката.Пресечната точка му е майката .....и какво ? Ами КОНТАКТ - и те удря тока през карбона !
Чел съм, чул съм, знам.
Но знам и друго - ако беше нормална неделя (без състезатели), и аз бях там да хвърлям - нищо нямаше да уловя (като много други пъти).И щях да направя извод-Няма риба !
А тя си е там, и който може я улавя...или поне 1-2 от тях.Дунав не е язовир -рибата е свободна и се придвижва... и още как.И и малко късмет има в цялата работа.Да се пласираш така, че да се пресече погледа на рибата с примамката.Пресечната точка му е майката .....и какво ? Ами КОНТАКТ - и те удря тока през карбона !
Marco Polo
Ще ти се случи, сигурен съм ...неведоми са пътищата божии...
Ще ти се случи, сигурен съм ...неведоми са пътищата божии...
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Преди да запоцне Дунав Оупьн Един колега извади на дьно добра МРЯНА.(тоцно под шатрата) предния ден по обед бяхме там и Родан Цанев ги ловеше много яко за 30 мин. 2 извади около 1кг само на БЯЛ Ние си трагнахме по рано и отидохме на едни канали на Брьшлян(след Брьшлян на 3км посока Силистра) .Захраних и си нацесах крастата.Облез,Косат,бабушки и други
на спин извадих едно щуке.но го пратих да порасне
и един костур

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Днес не изтраях (въгъреца яката ме човъркаше от няколко дена) и посетих
Дунавските ловни полета.
Бях пръв, в тъмното...никой нито наблизо, нито надалече - просто се усещаше.
Времето страхотно - по реката и по брега се стелеше лека мъглица, и от време на време ту откриваше, ту закриваше дунавската панорама и чувството беше едно доста особенно.
Някои неща изникваха като от приказките, както на брега, така и във водата, и лека полека се размиваха, все едно, че не е било.Водата замръзнала...и една тишина...
Обстановката ..Интимна - Аз и Рибите.
Само че аз бях там, а рибите пак ги нямаше.Дънен риболов за хищник - това мъча напоследък, пробвам монтажи и стръв - нещо не налучквам май ( абе баш си налучквам, ама рибата хич я няма..)
Лека-полека мъглата се разсея, просветля, и започнаха да пристигат и другите войни, въоръжени до зъби.
По едно време се огледах - има-няма около 20 човека отляво и отдясно.Нямаше емоции до 12 часа, и аз като най-умен си тръгнах, и оставих другите да ловят на Михаля цървулите...
Тази седмица това ще правиме (да се запасиме с цървулки за зимата) -

Дунавските ловни полета.
Бях пръв, в тъмното...никой нито наблизо, нито надалече - просто се усещаше.
Времето страхотно - по реката и по брега се стелеше лека мъглица, и от време на време ту откриваше, ту закриваше дунавската панорама и чувството беше едно доста особенно.
Някои неща изникваха като от приказките, както на брега, така и във водата, и лека полека се размиваха, все едно, че не е било.Водата замръзнала...и една тишина...
Обстановката ..Интимна - Аз и Рибите.
Само че аз бях там, а рибите пак ги нямаше.Дънен риболов за хищник - това мъча напоследък, пробвам монтажи и стръв - нещо не налучквам май ( абе баш си налучквам, ама рибата хич я няма..)
Лека-полека мъглата се разсея, просветля, и започнаха да пристигат и другите войни, въоръжени до зъби.
По едно време се огледах - има-няма около 20 човека отляво и отдясно.Нямаше емоции до 12 часа, и аз като най-умен си тръгнах, и оставих другите да ловят на Михаля цървулите...
Тази седмица това ще правиме (да се запасиме с цървулки за зимата) -
Дон Педро, не се отчайвай.Може би я няма там където ходиш, сменяй местата.Виждам, че разполагаш със свободно време разходи се до Пиргово ако искаш 
П.П. Благородно завиждам на всички, които могат да си ходят за риба през седмицата

П.П. Благородно завиждам на всички, които могат да си ходят за риба през седмицата

Днешната разходка по реката май мина под мотото: Де го чукаш - Де се пука
По принцип съм си спинингист, но и дънният риболова - самo и само на хищник, не ми
е чужд.Експериментирайки с разни монтажи и стръв се озовах рано-рано на реката.
Луната се блещи над Румъния оттатък голямата вода.....

Криво ляво в тъмницата заметнахме и като се огледахме - то просветляло..

Бавно минаваше деня, и ако не е спининга с мене не бих издържал до залез...
Седейки си на столчето до дънните прочесвам района наоколо и дремя...
Изведнъж нещо ми дръпна пръчката, сепнах се и в първия момент реагирах като
хлапе, на което някое циганче му е дръпнало захарното петле и е побягнало....
Нападение..осъзнах се набързо, и измъкнах нападателя....

това ме разсъни и продължих по същия начин.Не след много отново атака, пак се бях отпуснал и направо ме удари ток през карбона.Ама за разлика от онзи дето бързаш да го пуснеш, при този ток стискаш и искаш да те бие още....Готино.Екземпляра се оказа още по-голям, и колкото и да тръскаше глава, брейда (0.18 PPro) издържа изпитанието.

И така, големи подготовки за риболов на дъно, а се пукна на спининга с едно Home Made спинърче...да му се ненадяваш.За първи път ми лови щука и то 2.
Около мене започнаха да скатават такъмите - аз ги последвах.Този път някои си останаха само със залеза, аз не.

По принцип съм си спинингист, но и дънният риболова - самo и само на хищник, не ми
е чужд.Експериментирайки с разни монтажи и стръв се озовах рано-рано на реката.
Луната се блещи над Румъния оттатък голямата вода.....

Криво ляво в тъмницата заметнахме и като се огледахме - то просветляло..

Бавно минаваше деня, и ако не е спининга с мене не бих издържал до залез...
Седейки си на столчето до дънните прочесвам района наоколо и дремя...
Изведнъж нещо ми дръпна пръчката, сепнах се и в първия момент реагирах като
хлапе, на което някое циганче му е дръпнало захарното петле и е побягнало....
Нападение..осъзнах се набързо, и измъкнах нападателя....

това ме разсъни и продължих по същия начин.Не след много отново атака, пак се бях отпуснал и направо ме удари ток през карбона.Ама за разлика от онзи дето бързаш да го пуснеш, при този ток стискаш и искаш да те бие още....Готино.Екземпляра се оказа още по-голям, и колкото и да тръскаше глава, брейда (0.18 PPro) издържа изпитанието.

И така, големи подготовки за риболов на дъно, а се пукна на спининга с едно Home Made спинърче...да му се ненадяваш.За първи път ми лови щука и то 2.
Около мене започнаха да скатават такъмите - аз ги последвах.Този път някои си останаха само със залеза, аз не.

Последно промяна от Pedro на Сря Окт 15, 2008 7:27 pm, променено общо 2 пъти.
kutinchev,
Аз по принцип съм ведър човек, и това отчаяние, депресия, мъка (зависи каква) и нам"кво, са ми чужди.Може 100 пъти да не хвана, и ще споделя, но това не е отчаяние.
Иначе за ходенето по-често:Ще си минете по реда.И аз бях като вас ,и не бях помирисвал Дунав повече от 25 години...Не ви го пожелавам де.Ша са опраите.
Аз по принцип съм ведър човек, и това отчаяние, депресия, мъка (зависи каква) и нам"кво, са ми чужди.Може 100 пъти да не хвана, и ще споделя, но това не е отчаяние.
Иначе за ходенето по-често:Ще си минете по реда.И аз бях като вас ,и не бях помирисвал Дунав повече от 25 години...Не ви го пожелавам де.Ша са опраите.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ех, доживяхме що-годе успешен репортаж от Дунав!
Браво!
: Вярно, че постоянството му е майката!
П.П. Марко, ами да се помисли по въпроса за НС-5 на Дунава, а?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

GODzillata ,
dalgia се е представил много добре.На 1 място аз слагам Бялата риба, и после всичко друго.Радвам се за всеки, уловил добра бяла риба...(па си е и много вкусна, да си го кажем).
dalgia се е представил много добре.На 1 място аз слагам Бялата риба, и после всичко друго.Радвам се за всеки, уловил добра бяла риба...(па си е и много вкусна, да си го кажем).
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Еееех пък аз бия по 150-200 км от София даже и за една такава щукаGODzillata написа:Ех, доживяхме що-годе успешен репортаж от Дунав!Браво!
: Вярно, че постоянството му е майката!
![]()

Поздрави за добрия риболов, дано се активизира още повече, че да станат по успешни излетите

Браво за щуките Педро!
Да ма водиш и мен ,а?Много добро ми се видя мястото!
Айде по късно през деня ще ти пиша на лични!
Да ма водиш и мен ,а?Много добро ми се видя мястото!
Айде по късно през деня ще ти пиша на лични!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
ceslav
Знаеш ли,че по-предният ми Пост от 14.10.2008 завършваше така:
Няма да е лошо да се разходим заедно - ще ми е много приятно.
Знаеш ли,че по-предният ми Пост от 14.10.2008 завършваше така:
Ма като го прочетох си рекох - кой ще тръгне с човек, дето прави капо след капо..и изтрих втората част..Тази седмица това ще правиме (да се запасиме с цървулки за зимата) - има ли мераклии за съвместен риблов ?
Няма да е лошо да се разходим заедно - ще ми е много приятно.
,GODzillata
Ще се разочароват - знаеш много добре как е на Дунава.А те ще искат да дойдат и да
се "наскубят" ..а то нема да стане.Така мисля де, и то не само от личен опит, а и от резултатите от някои състезания, и масови други мероприятия.
Ако е само за едната среща -бива.
Да си риболовец на Дунава си се иска яка вътрешна "захранка" и това:
Много пъти без риба, и то едно след друго, да не те изнервя и обезкуражава.