Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Вчера звънях на ИАРА София и попитах разрешена ли е Лесновска, защото видях доста хора по реката. Отговори ми се, че контролните органи няма да закачат никого в Софийско (ако има билет разбира се). Просто отбелязвам, че няма да има проблем да се лови и утре на Искър.
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
В момента подтикваш съфорумците да "газят" закона и подзаконовите актове с този си пост! Това, че някой, нещо ти е казал по телефона въобще не отразява действителността, която е, че ловиш ли утре на забранените места, вкл. Искъра, то се приобщаваш под един знаменател с бракониерите и акта не ти мърда!!!
И един съвет за в бъдеще, видиш ли пак хора, ловящи по време на забрана, вместо да питаш капацитетите от ИАРА по телефона "кво, защо и как", си пусни чинно сигнал на тел. 112 за нередността.
И един съвет за в бъдеще, видиш ли пак хора, ловящи по време на забрана, вместо да питаш капацитетите от ИАРА по телефона "кво, защо и как", си пусни чинно сигнал на тел. 112 за нередността.
Разбрах,че още от петък по язовира е било яко народ и представи си всичките ловят бяла рибаBayivan написа:В момента подтикваш съфорумците да "газят" закона ...

И накрая вместо да минат да изпоглобят всички дето тълкуват закона как му дойде, те се скрили и казали "Правете каквото искате"
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Днес минах покрай язовира -фраш е от народ, всичките си ловят без никакви проблеми. Излизат основно средни платики до кило. Нивото е паднало.
По закон забраната е до днес включително. Утре е разрешено. Някой да не отнесе акт.
Какво ще ни стане, ако изчакаме още малко. Голям зор е всяка година с това откриване - все едно всички са стояли заключени във вкъщи 45 дни и чакат на полусъединител.
Какво ще ни стане, ако изчакаме още малко. Голям зор е всяка година с това откриване - все едно всички са стояли заключени във вкъщи 45 дни и чакат на полусъединител.
Последно промяна от boci_ на Пон Юни 15, 2015 5:53 pm, променено общо 1 път.
Вчера на язовира от към Шипочанският залив е имало много риболовци и са ловяли всякаква риба ... при киноцентъра и устието също ... костури платики каракуди са излизали доволно.Не е имало проблем.По рано през деня е имало нещо като събор на ловци и риболовци на една местност малко след Самоков по пътя за Боровец.От там също е изтекла информация че в неделя можело да се лови в язовира.Риболова е бил добър навсякъде.
За съжаление бях на работа и нямах възможност да отида.
За съжаление бях на работа и нямах възможност да отида.
Абсолютно ги подтикнах всички тия дето си ловят по време на целата забрана, повервай миBayivan написа:В момента подтикваш съфорумците да "газят" закона и подзаконовите актове с този си пост! Това, че някой, нещо ти е казал по телефона въобще не отразява действителността, която е, че ловиш ли утре на забранените места, вкл. Искъра, то се приобщаваш под един знаменател с бракониерите и акта не ти мърда!!!

зор за хайверни платички :Х няма контрол няма нищо.трагедия и по реките и язовирите рибата масово е ''пълна'' ама се тая важно е да има за тигана и фризера па догодина как дойде
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
За това сме на тоя хал, закони колкото и каквито искаш, ама няма кой да ги спазва и кой да ги контролира.
И кво точно значи, нямало проблем да се лови. Бе то ако не ти идва от вътре да си спазваш закона, винаги ще минеш я с два лева на катаджията, я се скриеш в гората от Иара-джията, въобще по типично по нашенски. Тва, че ИАРА нямат пари за бензин да се качат на Искъра да ги нашарат браковците не оправдание за никои! Нямало проблем, чак ме кара да се смея....

И кво точно значи, нямало проблем да се лови. Бе то ако не ти идва от вътре да си спазваш закона, винаги ще минеш я с два лева на катаджията, я се скриеш в гората от Иара-джията, въобще по типично по нашенски. Тва, че ИАРА нямат пари за бензин да се качат на Искъра да ги нашарат браковците не оправдание за никои! Нямало проблем, чак ме кара да се смея....

Не само на шипочене... в неделя имаше рибари и във вододаината зона.... Много нагло...
Един звънял в Иара и му разрешили, друг получил разрешение от пияни ловци на ловен празник, трети отишъл през забраната да брули платики, защото в кварталното кафе му казали, че забраната пада 3 дни по-рано и е луд, ако не отиде, четвърти прочел в интернет от измислен новинарски сайт...
Какво се чудите, това си е класика за българските стандарти. Прост народ сме си и прост народ ще си останем. Утре вече пада забраната да знаете, няма нужда да се оправдавате като детската градина - мамо аз не съм виновен, Иванчо ми ми каза, че мога да го направя
Какво се чудите, това си е класика за българските стандарти. Прост народ сме си и прост народ ще си останем. Утре вече пада забраната да знаете, няма нужда да се оправдавате като детската градина - мамо аз не съм виновен, Иванчо ми ми каза, че мога да го направя
Както казах в неделя риболовците са били адски много ... шипочански устие киноцентър ... не знам но ИАРА е трябвало да вземе мерки ако всички са били нарушители ... пак казвам хващали са каракуди и платики а забраната падна едва днес.Аз просто споделям инфо ... това е.
никакво оправдание няма за ИАРА. се нямали бензин нямали хора не можело да са навсякаде ... стига тея глупости аз даже нз с какви очи тея хора си зимат заплатите...заеби
Днес открих мирната риба-сутринта.
Имаше само 1 човек на това място.
Времето се разваля,сутринта беше хладно и се появиха облаци.
На царевичка от консерва с шарен червей към 6 часа клъвна.
Хванах още няколко риби до 8.30 и спря да кълве.
Тая я готвя в момента,изхвърлила е хайвера но малко е останал в нея.
Хванах от зарибителя бяла риба-премерих я 22 см-точно е станала и я пуснах.
Костур гонеше-размера е тоя на рибе.
Заради сулките спрях да ловя на малка рибка.
За 2 часа и половина това е повече от доволно.
Много шавар по брега има-тая трева много се разви,и ще пречи за в бъдеще.
На устието ловят мой приятели направили са бивак.
На шипочане е народа,но много е духало днеска,и кълването е слабо.
Но реката влачи зеленилка,и е плиткаж сега.
Язовира са го изсточили ударно за 3 дни с метър преди 2 седмици,
иначе е вървяла Бяла на уклей.
Дигите са се показали доста навсякъде,и зад тях е плиткаж-не става за риболов.
Към 10 си тръгнах,и дойдоха хора да продължат на плувка.
Рапорт даден.
Имаше само 1 човек на това място.
Времето се разваля,сутринта беше хладно и се появиха облаци.
На царевичка от консерва с шарен червей към 6 часа клъвна.
Хванах още няколко риби до 8.30 и спря да кълве.
Тая я готвя в момента,изхвърлила е хайвера но малко е останал в нея.
Хванах от зарибителя бяла риба-премерих я 22 см-точно е станала и я пуснах.
Костур гонеше-размера е тоя на рибе.
Заради сулките спрях да ловя на малка рибка.
За 2 часа и половина това е повече от доволно.
Много шавар по брега има-тая трева много се разви,и ще пречи за в бъдеще.
На устието ловят мой приятели направили са бивак.
На шипочане е народа,но много е духало днеска,и кълването е слабо.
Но реката влачи зеленилка,и е плиткаж сега.
Язовира са го изсточили ударно за 3 дни с метър преди 2 седмици,
иначе е вървяла Бяла на уклей.
Дигите са се показали доста навсякъде,и зад тях е плиткаж-не става за риболов.
Към 10 си тръгнах,и дойдоха хора да продължат на плувка.
Рапорт даден.

Риболовци.
-
- новобранец
Браво за скорострелния репортаж, утре и аз ще се опитам да направя един по-скромен.
Само исках да те попитам дали на филмовата е високо нивото и може да се лови под пътя ако още го има
?
Само исках да те попитам дали на филмовата е високо нивото и може да се лови под пътя ако още го има