Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
някой нещо по-сериозно ? сулка , сом ? 

Че какво му е несериозното на костура?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
е плевелна риба .. разбирам да се навреш в някое дере до което се стига по вода .. на живо рибе да хващаш над 500 гр парчета ;щ така да .. ама такива дребосъци .. де да знам ;щ не ми дава кеф ;щ има хора , които целят да лепнат някой сом с внушителни размери от тоя язовир ;щ аз съм един от тях
за това казвам нещо по-сериозно .. да има борба .. 2-3 часа ;щ да те разхожда из целия язовир ;щ да го канджосаш и изкараш благополучно .. бам снимката за архива .. целувка и пускаш обратно ;щ не ме разбирайте погрешно .. всеки със своите виждания 

Всеки с лудоста си, да. Разбирам те.
Успех и я чакаме снимката за архива!

- Todor_madjarov
- научил се да хвърля
Колеги,в понеделник смятам да посетя язовир Цонево с цел риболов на хищници.Основно костур и бяла риба,но ще имам една въдица на дроб и за сом и ме интересува къде ще имам най-голям шанс да уловя въпросните риби.Аспарухово или Добромир?Другото в божа работа
Риболова ще е от рано сутринта до смрачаване на жива рибка и изкуствени примамки(блесни,воблери,силикони(ама не от тия на фолк певиците)
Ще съм благодарен за малко напътствия!

По-голяма от една ,където я изтървах,хваната още нямам.
Рибарска мъдрост!
Рибарска мъдрост!
Това място не е лошо за хищник, само при дъждовно с лек автомобил е почти невъзможно да се отиде.
- Прикачени файлове
-
- Tsonevo.jpg (232.83 KiB) Преглеждано 1380 пъти
В събота бяхме над с.Аспарухово с баща ми. Тотално отсъствие на хищник и мирна риба на плувка. Фидера спаси положението следобеда.
В събота и аз бях на Цонево, след първият мост в ляво срещу кантона на пътното.Нямах успех срещу хищника.Имаше няколко лодки до колоните на мостовете, но не видях и те да имат слука.При мен предимно излизаха платики на фидер, а на леко баби и няколко прилични морунажа.Стръв-бял червей.
Полезна Информация! Може би се е дръпнала в по-тясното рибата? На каква дълбочина оперираше, колега? На леко я търсихме на около 5,5-6м. На фифдер - 8-10м. При вас как беше?
На леко 7,5 - 8 м, а на фидера 10 - 12 метра.Кълването беше на интервали, като рибата си искаше периодично захранване и беше активна почти през целия ден/9-17,30 ч./, с изключение по обяд, когато излезе по-силен вятър.Последният месец почти всеки уикенд ходя на едно и също място и всеки път съм доволен от улова.
колеги, къде е това място Ченге, как се стига до него?
Това е старото име на село Аспарухово.Чукни на гугала и ще видиш разположението.ednakviq написа:колеги, къде е това място Ченге, как се стига до него?
В събота след първия мост труден риболов с много закачки по дъното, нещо не уцелихме позицията. Излизаха бабушки и платички на фидер. На плувка, въпреки добрата дълбочина - само попчета и слънчаци.
- Todor_madjarov
- научил се да хвърля
Днеска на яз.Цонево по подаден от мен сигнал на 112 в 06:00,след като най-нагло трима не обезкопоявани от никой бракониера,проверяваха мрежите си за риба и след светкавичната реакция на ИАРА-Варна,бяха иззети 2 хрилни мрежи по 100 метра и 7 килограма риба(предимно бабушка),която беше пусната обратно във водоема.Сред рибата имаше маломерна щука,шаранче и сулка,които тези нагляри най-нагло бяха прибрали.
Очарован от резултата,пожелавам на всички бракониери подобна участ.Не стойте безучастни.Звънете на 112 ,защото ние сме тези,които могат да предотвратят обезрибяването на българските водоеми.Наслука!
Очарован от резултата,пожелавам на всички бракониери подобна участ.Не стойте безучастни.Звънете на 112 ,защото ние сме тези,които могат да предотвратят обезрибяването на българските водоеми.Наслука!
По-голяма от една ,където я изтървах,хваната още нямам.
Рибарска мъдрост!
Рибарска мъдрост!