Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Риболова около Русе
Здрасти на всички.
Вчера 18.10 след закупуването на спинарска пръчка и окомплектовонето с такава мкара реших да се правя на баш спиннгист.Понеже неможах да отида рано сутринта
, реших да е след обед.Събрах си всички налични атрибути и газ към реката.Като аматйор незнам точни места за този риболов ,но преди съм ходил с комшия на хижа Приста и хванахме някоя и друга щука.Та реших да проверя как е хавата там.Естественно нивото е ниско но като се поразходи човек се намират и добри места.Та така и направих.Времето беше просто уникално - хубаво слънце
никакъв вятър и спокойна вода.Само едно беше лошото - много водорасли .Но аз бях решил да пробвам новата придобивка и новите самоделни воблери.Поразходих се похвърлях и си почивах.
Крайния резултат е добра разходка и почивка.
А , риба имаше но във водата.Имаше 2 подгоннвания и веднага реагирах но не е бил мой къмета да ги хвана.Когато реших да си тръгвам една малку щукичка реши да ми каже чао .Дръпна блесната и аз подскочих (вече неочаквах).Но като я поиздърпах видях ,че е писалка около 30 см. Гледайки я как се дърпа и мислейки дали ще мога да я спася тя ми каза
и си замина.Поне ми вдигна малко адреналина.Докато се връщах се виждаха и други писалки да дебнат в плитчините, което ми дава надежди че и майките сам там някъде.Дано сладващия пат се срещна поне с някоя кака 
Та стана добра разходка .Другата седмица повече
пп.Довелен останах от самоделките.Но имаше и жертви - едната отиде играчка на детето
Педро ако с Венци се разхождате събота или неделя и ви трябва трети за ........ звъннете
Вчера 18.10 след закупуването на спинарска пръчка и окомплектовонето с такава мкара реших да се правя на баш спиннгист.Понеже неможах да отида рано сутринта

Крайния резултат е добра разходка и почивка.
А , риба имаше но във водата.Имаше 2 подгоннвания и веднага реагирах но не е бил мой къмета да ги хвана.Когато реших да си тръгвам една малку щукичка реши да ми каже чао .Дръпна блесната и аз подскочих (вече неочаквах).Но като я поиздърпах видях ,че е писалка около 30 см. Гледайки я как се дърпа и мислейки дали ще мога да я спася тя ми каза

Та стана добра разходка .Другата седмица повече

пп.Довелен останах от самоделките.Но имаше и жертви - едната отиде играчка на детето

Педро ако с Венци се разхождате събота или неделя и ви трябва трети за ........ звъннете
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Можем да помислим за водолази да им закачат по някоя рибка.Pedro написа:Ще се разочароват - знаеш много добре как е на Дунава.А те ще искат да дойдат и да
се "наскубят" ..а то нема да стане.

То не че на последните две НС-та са хванати кой знае колко и какви риби...изключая Митака.

Ама ще бъде добре да се разчупят малко тези язовирни традиции, да се смени малко обстановката...особено за колегите, които никога не са били на реката.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

ivo75 ,
O"kay Boy, като наближи съботата и неделята и ако нещо се наговорим - ще ти се обадим
Прочетох за твоето излетче - много добре, а щом и щукле е имало на куката,макар и
за малко, разходката се осмисля.
Имам 2 разходки след 2-те щуки - тотално капо.Но имаше полза, видях и понаучих някои места, неща и чалъми.И се запознах с готени хора.
GODzillata,
Добре го обясняваш - нека да стане, няма да е зле.

Ей така много често се разделяме с Реката, времето отлита неусетно..даже и не стига.
Какво са примерно 12 часа с въдици в ръка - един миг...идва залеза, събираш такъмите,поглеждаш назад и си пожелаваш много скоро пак да се върнеш.
O"kay Boy, като наближи съботата и неделята и ако нещо се наговорим - ще ти се обадим
Прочетох за твоето излетче - много добре, а щом и щукле е имало на куката,макар и
за малко, разходката се осмисля.
Имам 2 разходки след 2-те щуки - тотално капо.Но имаше полза, видях и понаучих някои места, неща и чалъми.И се запознах с готени хора.
GODzillata,
Добре го обясняваш - нека да стане, няма да е зле.

Ей така много често се разделяме с Реката, времето отлита неусетно..даже и не стига.
Какво са примерно 12 часа с въдици в ръка - един миг...идва залеза, събираш такъмите,поглеждаш назад и си пожелаваш много скоро пак да се върнеш.
- GODzillata
Ей за т'ва не ловиш, щот' си тръгваш по залез, а тогава ловците на бели тепърва се стягат за реката и отиват към 22 часа.Pedro написа:Ей така много често се разделяме с Реката...идва залеза, събираш такъмите

GODzillata,
Абсолютно си прав.Знам че е така...но си тръгвам..и виждам че други пристигат.
Засега така ще я карам.Оставал съм не 1 или 2 пъти и ..Nothing! Няма гаранция.
Но шансовете нарастват наистина привечер и късно вечер.Рано,рано сутрин също съм правил много рейдове - и....виж по горното изречение...Абе кьопава година излезе и баста!
Абсолютно си прав.Знам че е така...но си тръгвам..и виждам че други пристигат.
Засега така ще я карам.Оставал съм не 1 или 2 пъти и ..Nothing! Няма гаранция.
Но шансовете нарастват наистина привечер и късно вечер.Рано,рано сутрин също съм правил много рейдове - и....виж по горното изречение...Абе кьопава година излезе и баста!
ceslav, ще ни организира.Ще дебнем за ЛС.
И аз ходих на Пиргово.От помпената нагоре.Изпробвахме всичко: малай с царевица, торен, попово прасе, таранка, попче и нищо...Удари ми в 18ч на поповото но несигурно и само ми го отнесе.Като цяло вадехме голи куки без да кълве на торния и поповото...а 1 рак извадихме и 1 мрянка на системата точно 0.600кг.Попчетата не ги броя
Над нас имаше още 2-ма те си тръгнаха с 2 бели рибки по 0.700кг. Това е за събота.

До болка позната картинка...
Хубавото време трябва да се оползотворява с риболов.И къде, къде,,,хайде на Дунав.
И отново другарят спининг ни спаси от капото, и разчупи тягостната атмосфера.
Набарах го в анафора, колегата до мене извади и той спининга, и прасна един.
Защо ли си губя времето и се правя на дънар.. дънар...( много добре се римува с една дума, ама няма да я кажааааа...)...Иначе за другите наоколо също имаше мренки и платички.Ни помен от по-сериозен хищник (на дъно) ...докога ли се питам...

И отново другарят спининг ни спаси от капото, и разчупи тягостната атмосфера.
Набарах го в анафора, колегата до мене извади и той спининга, и прасна един.
Защо ли си губя времето и се правя на дънар.. дънар...( много добре се римува с една дума, ама няма да я кажааааа...)...Иначе за другите наоколо също имаше мренки и платички.Ни помен от по-сериозен хищник (на дъно) ...докога ли се питам...

ivo75,
майката му е по-често ходене.От сега да кажа, че за тази събота и неделя не ставам за
съвместен риболов - отваря ми се работа точно тогава.Съжалявам.
За другата ще видим- нека дойде.
P.S.За четвъртък може.
майката му е по-често ходене.От сега да кажа, че за тази събота и неделя не ставам за
съвместен риболов - отваря ми се работа точно тогава.Съжалявам.
За другата ще видим- нека дойде.
P.S.За четвъртък може.
- GODzillata
Бравоооо
:, най-после!
И аз днес бях...и ПАК нищо не хванах...току - що се прибрах...мятках спининг, две дънни на рибета - ядец, ник'во движение.

И аз днес бях...и ПАК нищо не хванах...току - що се прибрах...мятках спининг, две дънни на рибета - ядец, ник'во движение.

GODzillata,
Виж там некакво биле (либе)...нещо за късмет.Че то моето си е такова, имах и аз 2 дънни и не побутна 8 часа....а не, извадих 6 бр. много тлъсти попчета и ме отказаха.От 40-50м. навътре, на дълбоко..къде са се групирали да се чудиш, тормозеха яката народа наоколо.
Извън темата да те питам: тия dumb people, докога ще ги гледаме наоколо ?
Виж там некакво биле (либе)...нещо за късмет.Че то моето си е такова, имах и аз 2 дънни и не побутна 8 часа....а не, извадих 6 бр. много тлъсти попчета и ме отказаха.От 40-50м. навътре, на дълбоко..къде са се групирали да се чудиш, тормозеха яката народа наоколо.
Извън темата да те питам: тия dumb people, докога ще ги гледаме наоколо ?