Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Не съм поглеждал на филмовата.
Там ловят самоковци.
Там ловят самоковци.

Риболовци.
[quote="lusienn"]Не съм поглеждал на филмовата.
Вече е райониран по общини ли
? Благодаря за добрия репортаж.
Вече е райониран по общини ли

Самоковци от години бивакуват на филмовата къща-щото и пазача с ключа за оградата е
Самоковец-бивш военен-музикант.
Дани Силариус и Тонко също правят бивак там.
Другите са пенсионери,седят цяло лято.
По принцип ходя където си поискам-познавам хората.
Е една снимка отдалече в тая посока.
Щъркела да не пропусна-няма никой в момента.
На Римския-не спирах-имаше хора.
Важното е че открих дето се вика.
Може да е за малко-ама открих.
Дано да навали дъжд достатъчно тия дни-че хич не е добре с това ниско ниво-всичко е кал,
по брега и водорасли.
Цяла година държаха нивото идеално-и сега се насраха.
Самоковец-бивш военен-музикант.
Дани Силариус и Тонко също правят бивак там.
Другите са пенсионери,седят цяло лято.
По принцип ходя където си поискам-познавам хората.
Е една снимка отдалече в тая посока.
Щъркела да не пропусна-няма никой в момента.
На Римския-не спирах-имаше хора.
Важното е че открих дето се вика.
Може да е за малко-ама открих.
Дано да навали дъжд достатъчно тия дни-че хич не е добре с това ниско ниво-всичко е кал,
по брега и водорасли.
Цяла година държаха нивото идеално-и сега се насраха.

Риболовци.
Нивото е по-ниско от март,тия са се оляли с изпускането
Колко ли хайвер е останал на сухо 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Доста от хайвера си загива,предвид че язовира в широката част е плитък.
След филмовата водата се дръпва с над 10 метра.
След филмовата водата се дръпва с над 10 метра.

Риболовци.
Тая седмица ще има зарибяване.
В петък-6000 нови бели рибки.
В неделя основното зарибяне.
Всички са поканени.
В петък-6000 нови бели рибки.
В неделя основното зарибяне.
Всички са поканени.

Риболовци.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Определено може да съм имал спорове със създателя на темата из форума,но му благодаря за темата изключително често дава инфо за което ако се засечем бих почерпил по бири
Та по темата,мисля да заведа тия дни бащата на Римския мост,та колеги излизат ли на фидер платиките и на каква дистанция.

Та по темата,мисля да заведа тия дни бащата на Римския мост,та колеги излизат ли на фидер платиките и на каква дистанция.

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Вчера /17.06./ по покана на мой бивш състудент посетихме язовира. Акостирахме 5,30 на Шипочене, места колкото искаш, ловихме на фидер, но само дребосък. Преместихме се на Римския и от 14,30 до 17:00, малко преди да ни загърми настана сеч на платики на близка дистанция. Ловихме с 8-ците, много манджа и стръв бял. Снимки няма.
п.п.
Тъй че Трънец, бегай на Римския, но лови на плувка!
п.п.2.
Черният път е все така гаден, не може да се слезне с кола до водата.
Набези от изгладнели цигани този ден нямаше.
п.п.
Тъй че Трънец, бегай на Римския, но лови на плувка!
п.п.2.
Черният път е все така гаден, не може да се слезне с кола до водата.
Набези от изгладнели цигани този ден нямаше.
-
- новобранец
Вчера както каза Bayivan не беше най-добрия ден за фидер
Все пак те извадиха най-големите риби но бяха по редки.
Това е положението на филмовата Обичайните каравани, няколко бивака, както и е един на дигите.
Ето го и моя отбор Аз заложих първо на фидерите като единият беше на метод а другия на кошница. Обобщаващо за фидерите е че беше трудно но и за пръв път използвах метод фидер на Искър. Като цяло резултата беше равен при двата но при метода ударите изглеждаха по свирепи макар и да не успях да хвана всички кълванета(предполагам се дължи на късия повод). Доволен съм че успях да излъжа една платика на пелетка и то почти мигновен удар (може би и с доза късмет защото не продължи добре на пелетата).
Баща ми също имаше труден риболов на фидера макар че до него дядовците не пружина се справяха добре.
Основно риболова беше на директен телескоп и мач. Като другия колега от отбора ги почна дори без захранка на директния и след още малко работа с храната започнаха да излизат педарки и по-големки платики и каракуди. Даже успя да хване и едно малко шаранче, което пуснахме веднага, но размера беше окло 15 см 20 см и не знам дали е от зарибител, класически дивак дано се върне когато порасне
. Аз забих и една каракудка на пелета на директния, като го отбелязвам за втори път защото никога не съм ловил на пелети на Искър но пък съм доволен че има интерес от рибата. Ако някой има опит в това да лови на пелети по язовира ще се радвам да сподели.
Като цяло рибата беше активна макар и времето да беше променливо. Снимки нямам защото почна да вали и тръгнахме бързо.
Извинявам се за лошото качество на снимките, но телефона това позволява.
Първи репортаж ми е така че ще приема всяка критика градивно.
Поздрави на всички и успешен сезон 2015, дано има по-малко бракониери и повече риба.
На слука!

Това е положението на филмовата Обичайните каравани, няколко бивака, както и е един на дигите.
Ето го и моя отбор Аз заложих първо на фидерите като единият беше на метод а другия на кошница. Обобщаващо за фидерите е че беше трудно но и за пръв път използвах метод фидер на Искър. Като цяло резултата беше равен при двата но при метода ударите изглеждаха по свирепи макар и да не успях да хвана всички кълванета(предполагам се дължи на късия повод). Доволен съм че успях да излъжа една платика на пелетка и то почти мигновен удар (може би и с доза късмет защото не продължи добре на пелетата).
Баща ми също имаше труден риболов на фидера макар че до него дядовците не пружина се справяха добре.
Основно риболова беше на директен телескоп и мач. Като другия колега от отбора ги почна дори без захранка на директния и след още малко работа с храната започнаха да излизат педарки и по-големки платики и каракуди. Даже успя да хване и едно малко шаранче, което пуснахме веднага, но размера беше окло 15 см 20 см и не знам дали е от зарибител, класически дивак дано се върне когато порасне

Като цяло рибата беше активна макар и времето да беше променливо. Снимки нямам защото почна да вали и тръгнахме бързо.
Извинявам се за лошото качество на снимките, но телефона това позволява.
Първи репортаж ми е така че ще приема всяка критика градивно.
Поздрави на всички и успешен сезон 2015, дано има по-малко бракониери и повече риба.
На слука!
Заслужаваш само похвали. Благодаря и давай все така. Важното е, че има риболов.
Като снимате по брега,е желателно и една оборчица на мястото на риболова-
така се избягват грозни снимки с боклуците,пликчетата от захранки и пластмасови бутилки.
Така тая тема ще е за Пример на форума,като изключим Пъстървовите-там си е чисто,
и тия от Лодките.
Винаги съм се чудил,като каже някой-снимах с телефона.
Фотото прави по хубави снимки,от по масовите телефони.
Едно втора употреба е 30-40 лв,дори да не е от ибей-пазара е препълнен с техника.
Сега да кажа,че зарибяването-което надявам се ще стане традиция,
ще се осъществи пак на същото място,като миналата година-пред ресторанта,на същия
този асвалтов път,преди филмовата къща.
Тоя път-са поканени БТВ,ИАРА,И Язовири и Каскади-за обсъждане на някой въпроси.
Еко организации-също.
Хубаво е да сме облечени пак с Фанелките от миналогодишната кампания-за общата снимка.
Но са поканени-всички приятели и симпатизанти-нови и бъдещи,за общата цел.
Да умножим Рибната популация,в тоя красив язовир.
Въпросите които някой ще може да зададе-по добре на Място в неделя.
Аз само споделям-тази Обща информация.
така се избягват грозни снимки с боклуците,пликчетата от захранки и пластмасови бутилки.
Така тая тема ще е за Пример на форума,като изключим Пъстървовите-там си е чисто,
и тия от Лодките.
Винаги съм се чудил,като каже някой-снимах с телефона.
Фотото прави по хубави снимки,от по масовите телефони.
Едно втора употреба е 30-40 лв,дори да не е от ибей-пазара е препълнен с техника.
Сега да кажа,че зарибяването-което надявам се ще стане традиция,
ще се осъществи пак на същото място,като миналата година-пред ресторанта,на същия
този асвалтов път,преди филмовата къща.
Тоя път-са поканени БТВ,ИАРА,И Язовири и Каскади-за обсъждане на някой въпроси.
Еко организации-също.
Хубаво е да сме облечени пак с Фанелките от миналогодишната кампания-за общата снимка.
Но са поканени-всички приятели и симпатизанти-нови и бъдещи,за общата цел.
Да умножим Рибната популация,в тоя красив язовир.
Въпросите които някой ще може да зададе-по добре на Място в неделя.
Аз само споделям-тази Обща информация.

Риболовци.
-
- новобранец
Люси надявам се да пуснеш репортажче за всичко което се е случило в петък и неделя.Аз мисля да посетя Филмовата другата седмица и каквото щракне фотото и какво е положението ще бъде споделено.Успех на всички.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Люсиене, не ти ли омръзна на всеки дал хубаво инфо или репортаж за язовира, да правиш забележки и даваш наставления. Като искаш естетически издържани и качествени снимки, поствай във фото форумите. Мисля че това е риболовен форум за споделяне и обмяна на опит на тема риболов. Тука сме се събрали любители на риболова, не фотографи. Каква е тази твоя мания да пресичаш в зародиш опитите на нови колеги за споделяне, не знам. С какво примерно твоя последния репортаж е по-полезен от този на докторчето007. Пуснал си няколко общи снимки,. Писал си за неща които масовия риболовец не го интересуват. Пука му на някой, кой държи ключа, къде се събират бинтета, месари и джигити. Единственото полезно инфо ти е за нивото, калта и водораслите. Сравнен с твоя, репортажа на докторчето007 изглежда като докторска дисертация, пред съчинение по литература за шести клас. Нищо че не са качествени и естетически издържани снимките. Може и без снимки. Споделянето на техники, тактики, храна, стръв, монтажи....това е важно, не 1000 снимки и приказки от1001 нощ.
пп Докторчето007, не му се връзвай на наш Люско...той си е такъв. Иска винаги да е по-по-най, но е пич. И го прави не с лоши чувства. Просто стремеж към изява. И мания за значимост и менторство.
пп Докторчето007, не му се връзвай на наш Люско...той си е такъв. Иска винаги да е по-по-най, но е пич. И го прави не с лоши чувства. Просто стремеж към изява. И мания за значимост и менторство.
Е то аз храня 2 деца-не може 3 пъти седмично да ходя на язовира.
Те у фейса пускат всеки ден тия дни от различни акции-зарибявания.
Последно от Монтана-пак с бели риби-от днес.
Приятелите държът връзка със съмишленици от цялата страна-както и правят съвместни акции за
мрежи-по язовирите.
В неделя-ще отида за Пускането на Сомчетата.
Бетовен гледам че пишеме заедно-наздраве.
Те у фейса пускат всеки ден тия дни от различни акции-зарибявания.
Последно от Монтана-пак с бели риби-от днес.
Приятелите държът връзка със съмишленици от цялата страна-както и правят съвместни акции за
мрежи-по язовирите.
В неделя-ще отида за Пускането на Сомчетата.
Бетовен гледам че пишеме заедно-наздраве.

Риболовци.
- 6tukara
- ще става разбирач
Толкова ниско ниво на язовира по това време на годината отдавна не съм виждал. Може ли някой да сподели защо продължават да го изпускат през ВЕЦа. Снега горе долу се е постопил така че не се очаква голям приток.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ