Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Малко е краен,но ги чатка нещата в обем,а не на дребно кът въй!grandal_331 написа:Казва се..........АТИЛА!

Троли, нещо за сома искаш ли да напишеш? Нещо, което не знам. Изгарям от желание, да науча нещо от теб.
С уважение- Diman.
С уважение- Diman.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,смятам че грешиш за сома,че се храни поединично!Много хора уцелват час-пик на хранене на сома и реализират по няколко броя,независимо от размера!Предполагам,че и Тоци тая година беше хванал час-пик на Жребеца и беше натръшкал бая сомове.
Имам и други хипотези за храненето според сезона,но нека изчистим това! 

Абе ,сръдлъо,земи кажи нещо дет не го знайми,Ама подплатено с риПки гоуЕми ако може де
И сега щот много са наклони темата към клъонка,да зема да я изпраяя ,към тролинга
нещо за цвета,времето длИбочината и сеззона
да знайми,кат са возим ко да прайми и кога
щот гледам пазара на фофлери са наводнява и аджамиите отде да купуват кажи

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
И не ми говори за денсъри и шад рапове ,щот гледам майните си фатат и на други модели

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Тролка, сомовете се хранят и групово. Особено, като са малки. Също, като делфините. Виждал ли си група сомчета, как изтласкват червеноперките на брега? Но това не е фиксирано правило. Това, че сома предпочита да се храни и е най- активен в определени часове на денонощието е ясно.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Говори ти щом се мислиш за по-отворен от чичо си Троли.bai mile1 написа:И не ми говори за денсъри и шад рапове ,щот гледам майните си фатат и на други модели![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Щи каем да си купиш воблери по 80лв. от "гуруто" на тролинга и да одиш да пасеш козите и сомета до 3 кила!bai mile1 написа:Абе ,сръдлъо,земи кажи нещо дет не го знайми:

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не се овъртай като комунист на разпит при Гешев!Diman написа:Тролка, сомовете се хранят и групово.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз съм виждал много по гьоловете и мои,и чужди случки,което при добър анализ ти дава по-глобална картина.Лових тая година без сонар и доверявайки се на придобит опит и усещане!Като влезеш без сонар да кльонкаш и надушиш рибите,ела ми се обади че си напреднал,до тогава си слепец пред телевизора/сонара/!Diman написа: Виждал ли си група сомчета, как изтласкват червеноперките на брега? Но това не е фиксирано правило.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бе не знам Ко фащат,ма на един му предложих помощ за една 50-ка и ми отказа!Гледах го как съ мъчи и тръгнах да му праим клип,па оказа се съм забравил меморито та да не моем ти пуснем как го изпущи.После обикаля месец в района,но не би!bai mile1 написа: ,щот гледам майните си фатат и на други модели![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Можеше да ме цитираш, без да ме питаш. Аз по принцип ти разрешавам, защото си ми симпатичен.Troli Rapala написа:...Да ти цитирам кво си написал отатъка...
А иначе, на тролингист сонар не му трябва. Той и без друго не знае какво прави. Знае си пътя, като сляп кон.
Знаеш ли как усещам, кога наближава час пик? Ей тъй, по трептенията във въздуха. Усещам го интуитивно и решавам, че веднага трябва да вляза. За това сонар не ми трябва. Сомските места ги определям веднага, на прима виста. И не бъркам. Никога! Единствено в по-силен вятър правя компромис и се навирам в тихото, за да си лопам на късмет. Все пак, краста ми е - аз не съм там, за да чакам три дена вятъра да утихне.
Щи каем да си купиш воблери по 80лв. от "гуруто" на тролинга и да одиш да пасеш козите и сомета до 3 кила!
[/quote]
Тролка,
шъ мъ убидиш
Чак толкоз ни съм умен да давам таквиз кинти за фофлери
.И аз карам две години без сонар,ама си е удобство,не за друго ами да виждам дърветата под водата къ
де са
.Щот на Ивито накичих един сливър Фински на дърво преди изворчето в скалите под чинара
Та си го купих от гуруто щот го нямъше никъде,на нормална цена ми го даде,е предложи ми и много други работи ама аз отказах,та всеки си има глава,а пък как ще я ползва е друг въпрос 

Тролка,

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Димане, извинявам се но един кльонкаджия не знае почти нищо за сома когато отиде на гьола!Отива и кльонка на късмет без да знае какво се случва под него!Защото сомът е само една брънка от подводната джунгла хищник-жертва!Обясни ми как без да знаеш нищо за конкуренцията му или за жертвите в даден момент ще разбереш Ко прави сома?
Освен това прескачаш важно стъпало в кльонкането и то е да умееш да си хванеш местна стръв,както правеше класика Милко!Разбираш ли накъде бия?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аре признай си ся,не се срамувай!bai mile1 написа: Тролка,![]()
шъ мъ убидиш
![]()
![]()
Чак толкоз ни съм умен да давам таквиз кинти за фофлери
![]()
![]()
.