Какво кълве на яз.Пясъчник?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
carpfish
новобранец
новобранец

Re: Какво кълве на яз.Пясъчник?

Мнение от carpfish »

Силен риболов ?
pike13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pike13 »

borislav58 написа:
barim написа:
pike13 написа:Да питам,на яз.Пясъчник съм ходил два три пъти преди 10 год.
хващал съм предимно костур,каракуда,шаран и бяла риба,
но никога не съм хващал или чул някой да е хванал Щука .

Има ли го тоз върховен хищник във водоема ?

Поздрави
НЕ
Не ама да.На моста са изкарали една кило и нещо.Над селото има язовир който е под аренда от доста години,и след преливането на водите миналата година са влезли риби а след като са влезли смятайте какво ще се получи.

Ще се превърне в ,Рая на щуките,много плевел има за нея, бързо ще расте.

Благодаря за отговора
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
farafero
новобранец
новобранец

Мнение от farafero »

Колеги привет, Реших да отида от 2ри до 5ти на Пясъчника, купих си лодка и искам да ловя предимно шаран и амур. На каква дистанция да вкарвам пръчките и какво точно да захранвам, мисля да замешам кюспе няколко кофи и да изсипа сурова царевица и на всяко вкарване на въдиците върху пружините задължително да изсипвам канче царевица, също искам да попитам на какво да заложа косъм царевица или пружина със захранка и царевица ?
barim
новобранец
новобранец

Мнение от barim »

"Не ама да.На моста са изкарали една кило и нещо.Над селото има язовир който е под аренда от доста години,и след преливането на водите миналата година са влезли риби а след като са влезли смятайте какво ще се получи"

Преди 10 години видях с очите си да хванат щука на язовир Искър, от тогава до сега нито съм виждал нито съм чувал, нито съм хващал, така че не е гаранция дали ще се развъди от няколко бройки, ако изобщо ги има
stef0179
новобранец
новобранец

Мнение от stef0179 »

Тази година направих доста добър риболов на язовира .Проведах риболова само на топчета както за стръв така и за захранка .Немога да се похваля с сериозни трофеи но екземплярите бяха от5 до 8 кг . и средно по 5 до 7 удара на денонощие .Като най ефективни топчета мога да кажа през деня ярко жълти или лилави .а вечер топчета понижавашти ph .
carpfish
новобранец
новобранец

Мнение от carpfish »

Някои с прясно инфо ?
Аватар
rosboz
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rosboz »

Яко костур на симеон или силикон - от лодка

Изображение
ski today
work tomorrow
carpfish
новобранец
новобранец

Мнение от carpfish »

нещо ново ? :)
farafero
новобранец
новобранец

Мнение от farafero »

Вчера се прибрах от Пясъчника, бях зад селото , срещу стената, язовира спада на нощ с 1, 2 педи.
Лових предимно на пружина със захранка и царевица и вкарвах въдиците на около 100 метра + излизаха само шаранчета от порядъка на 500 грама до 1 кг / 200/300 грама. Пробвах и на косъм царевица и топчета но кълвеше доста по малко от колкото на пружина, за 2 дни около 15 кг риба. После ни писна да вкарваме въдиците и да храним с кисната царевица и започнахме от брега да замятаме, ефекта беше абсолютно същия.
Кълве предимно сутрин от 6 до 1 на обяд и вечер от 5/6 докато се скрие слънцето. Това е и дано съм помогнал на някого когото отива на там.
Sobieski_fan
новобранец
новобранец

Мнение от Sobieski_fan »

Привет колеги!
От неделя мисля да се установя на Пясъчник за една седмица. Целта ми ще бъде шарана, разбира се. Подготвил съм се порядъчно с царевици, топчета, пелети, дипове... Мисля да търся по-голяма дълбочина, тъй като е разгара на лятото и е жега. Ще се радвам някой ако ме посъветва за място. На макарите имам по около 300 метра влакно. Ще вкарвам с лодка. Благодаря предварително :)
a4kata_88
новобранец
новобранец

Мнение от a4kata_88 »

farafero написа:Вчера се прибрах от Пясъчника, бях зад селото , срещу стената, язовира спада на нощ с 1, 2 педи.
Лових предимно на пружина със захранка и царевица и вкарвах въдиците на около 100 метра + излизаха само шаранчета от порядъка на 500 грама до 1 кг / 200/300 грама. Пробвах и на косъм царевица и топчета но кълвеше доста по малко от колкото на пружина, за 2 дни около 15 кг риба. После ни писна да вкарваме въдиците и да храним с кисната царевица и започнахме от брега да замятаме, ефекта беше абсолютно същия.
Кълве предимно сутрин от 6 до 1 на обяд и вечер от 5/6 докато се скрие слънцето. Това е и дано съм помогнал на някого когото отива на там.
Колега тези шаранчета за който споменаваш от 500 г до 1кг надявам се да сте ги връщали обратно в язовира ??? А колкото до 15кг .... не е много хуманно , след като по закон имаш право на 3 кг на ден ?
farafero
новобранец
новобранец

Мнение от farafero »

Колега за 2 дни престой и на 3тия си тръгнахме пробрахме само едрата риба и не взехме риба под килограм и нещо :) а и бщхме 5 човека, спазваме закона и правата .
valentin9902
новобранец
новобранец

Мнение от valentin9902 »

Здравейте! Мисля да проведа 3 дневен излет, предимно ще търся шарковците. Някой ако има прясна информация къде и на какво се вадят рибите, ако вобще се вадят, ще ми е много полезна информацията.
Благодаря предварително !!
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Здравейте колеги,
Някой може ли да сподели как се стига до брега на ръкава на старосел, но от отсрещната страна и дали пътя е лош. Виждал съм там всякакви коли, доста по-малко от на другите брегове, което означава че не би следвало да е толкова лош.
благодаря предварително
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Страхотна жега,много ама много народ,водата продължава да пада,рибата играе,но кълве епизодично! Захранвахме на 200 метра с лодка с вкисната царевица! Един сериозен удар,но за съжаление се откачи,една 2ка,а на качамак, няколко бебета,изритани да викат майка си! Монтаж на косъм(3 царевички,вкиснати с повдигач)! Това от преди 3 дена!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”