Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Риболова около Русе

Мнение от GODzillata »

Pedro написа:Извън темата да те питам: тия dumb people, докога ще ги гледаме наоколо ?
:lol:
Хех...няма лек...т'ва е хронично заболяване. :?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Pedro, кое е това място?
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

kutinchev
Отговорих ти, но нямам индикация, че си разбрал.
P.S.kutinchev ЛС говори ли ти нещо..там съм ти отговорил.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Резултата от снощния риболов е още едно капо.С колегата имахме по едно бутване той попче аз (сори не им разбирам много на тез рибки)като уклей ма не толкова дълго а по скоро ширако.Казахме им да викат по - големите роднини но нестана.Все пак бяхме на реката .Ще продължаваме да упорстваме :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

ivo75,
Значи се разходихте по реката,което е добре.Сигурно си хванал някоя дребна бабушка.
Всички риби са много навътре - дори таранката и платиката, наблизо до брега много рядко се обаждат рибоци..само дребни попчета и уклей през лятото..и той нещо изчезна. (като вися до моите въдици, обикновенно наблюдавам чуждите, та такива са ми изводите).
Следват други тиражи, нали....и така до края на света...
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Следващия тираж е със спиннинга в ръка .Ще ги редувам.Ма незнам де да пробвам .На Люляка пробвах няма и се чуда де .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Получих ЛС. В събота се качвам на Батин. Очаквайте инфо, капо не капо ще пиша ;)
grizzly
новобранец
новобранец

Мнение от grizzly »

може ли някои да каже как е морунажа под рига и има ли смиисъл да ходя утре да мръзна по дунава :roll:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Абе обажда се ама е като манифестация.Има си постоянни хора ,които хранят от седмици и е трудно да си намериш място
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Ходихме в неделя, малка промяна в плана. Още на път към острова ми се стори съмнителна ситуацията, за първи път виждам рогачките и нагоре от тях местата празни! И всеобщите слухове, че рибата не кълве и т.н. и леко ми се скапа настроението. Мъчихме я къде ли не из чуканите, нито 1 удар до обяд. Към 12 ч. решихме и застанахме на онова място, където изкарахме амура и намятахме от брега и па си седнахме като хората. Последваха 2 удара нереализирани :? При първия се скъса влакното (а уж ново, ама вече взех да свиквам :? ), при втория се счупи куката :shock: . След това почти бяхме решили, че това е всичко за деня, когато в 16 ч. РЕКАТА ни подари едно шаранче, което закова кантара на 4кг. Голямо впечатление ми направи, че рибата има 2 хайвера, стария е запечатан и новия е над стария :shock: Много странно.Това е може би причината да не кълве така както на нас ни се иска рибата. В крайна сметка останах отново доволен от това място и от острова! Ето и няколко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Айде да пусна и аз тук една снимчица от излета по Янтра след Ценово, надоло към Дунав. С Maranzika решихме да търсим щуките на тапа и дъно, но уви макар на 100% щукарското време нямахме успехи с тях, нито на рибе нито на спининг, но за да не останем разочаровани една бяла риба ни отрази и се хвана на дъно, на каракудка за да може сега да пиша тук и да пусна снимчица ;)
Изображение
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Аман от Адреналин..
Истина Ви казвам - зомбираш се по някое време ...боли глава накрая..и ако му изпуснеш края, няма и да спреш, но аз имам стабилен самоконтрол и спрях.
Става дума за следното:
От време на време се отчитам с по някоя рибка , а миналата седмица распер.Цяла
седмица не ходих, три дена циркулирах успоредно на Дунав между родния край и Русе и акъла ми все в реката...представях си места..риби...приятели..
И доде понеделника, и веднага на реката.
Твърдо бях решил на спининг - да си изпробвам нещо измайсторено през свободната
седмица, с нов елемент, който въобще не е на вниманието на нашего брата риболовеца, и в двата форума.
Естественно за распер, на расперски места.Не отидох рано - почнах да замятам към
09:00... и стана тя каквато стана...
С първата проводка и удар - безапелационен, пръчката на дъга и невероятното усещане на бореща се риба под водата.

Изображение

Втора проводка- втори удар с намерение да ти изтръгне пръчката (беше наведена ниско до водата)...стряскащо си е...борба... и на брега.

Изображение

Усетих , че привлякох вниманието на околните, защото трето замятане - удар и Ра$пер.
Някои колеги се набутаха в ръцете ми да видят с какво ги ловя, и почнаха да ми пречат.

Изображение
И стана шоу - на всяко замятане, проводка, удар и сгъната пръчка, бореща се риба под водата.

Изображение

Огледах се - 7 добри Ра$пера за нула време...спрях, усетих нещо канибалско в мене и
8-я го пуснах - изумлението на околните си беше голямо, щото беше едро парче !
От тук нататък лових до 15 -тата бройка, докарвах ги до брега, играех си с тях както са на тройката във водата, и ги пусках, (имам и видеоклип ).И съвсем съзнателно спрях - стига толкова си рекох.Друг път пак.Нямах празно замятане !! Имах обаче 2 откачени хищника (извън 15-те), и си бяха добри тупалки, съдейки по сгънатата въдица и борбата им под водата..

Изображение

Изображение

Изображение

Много ефектна въздушна фуния с опашката направи този усещайки свободата..
Ей така на скорост си заминаха 8 Ра$пера..по живо по здраво, правейки невероятно шоу на зяпачите....откачах ги и ги хвърлях във водата - зашеметени в пърия момент..след това на форсаж се забиваха в дълбините..
Позволих си да задържа първите уловени 7 броя ( ударен в главата от адреналина ),
защото въобще не помислих, че не са във живарник, и бяха "сдали багажа" на брега.
Казвам Ви честно, много са -...1-2-3 са достатъчни..друг път няма да си позволя да се
зомбирам така.
======================================
Сега - дали е от новата ми примамка и новият елемент в нея не мога да кажа.Може просто да си е било расперски ден..Следващите излети ще покажат - Но, че има нещо , има...ще ми се да вярвам..
Колеги ходете по-често на Реката със спининг в ръка - усещането за сгъната въдица и
борещият се хищника са невероятни, и когато това е няколко пъти за един излет, си е
екстра изживяване.
Само едно бе лошото - без да се усетя излета ми свърши за нула време.....
Последно промяна от Pedro на Пон Окт 27, 2008 3:41 pm, променено общо 1 път.
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

И твоят Видовден дойде :wink: Поздравления !
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Браво Педро това се казва распери.И ко стана сега само ние с Венци ходим и разлеждаме.Вие с Павката се забавлявате.

Беше редно да направиш такъв излед след упоството .Още веднъж отличен :D

кога ще ни водиш и нас с Венци :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
gogo_7777
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo_7777 »

Ей пуснете малко и към Силистра от тези.Вчера ги търсих,а те виж къде били.Пуснете малко по течението не се стискайте.
Който се смее последен, ............... последен се смее.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”