С лодка в морето - 2013

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
tosho_k_
новобранец
новобранец

Re: С лодка в морето - 2013

Мнение от tosho_k_ »

iiivvvaaa написа:здравеи те колеги някои ще даде ли някакви координати на тази ставрова банка че маи не съм много наясно каде е благодаря предварително
Заграденото в червено е Ставрова банка.
Ето и линк към картата, може да се зуумне и дава много подробна информация.
http://www.navionics.com/en/webapp
Надявам се да е полезна :wink:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Супер,благодаря!
Качествени чепарета Borkata
Изображение
morosko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от morosko »

Днес пред Евксиноград от 9:00-11:00 за 2ч 2кг (морски сомчта).Бели риби Ъок :)
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

morosko написа:Днес пред Евксиноград от 9:00-11:00 за 2ч 2кг (морски сомчта).Бели риби Ъок :)
Що е то морско сомче бре колега?
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

предполагам че меджит ще да е ? ама нека колегата мороско поясни
morosko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от morosko »

MAaа Имах в предвид лихмарите с наднормено тегло :)
Koko59
новобранец
новобранец

Мнение от Koko59 »

:D
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

tosho_k_ написа:
iiivvvaaa написа:здравеи те колеги някои ще даде ли някакви координати на тази ставрова банка че маи не съм много наясно каде е благодаря предварително
Заграденото в червено е Ставрова банка.
Ето и линк към картата, може да се зуумне и дава много подробна информация.
http://www.navionics.com/en/webapp
Надявам се да е полезна :wink:
здравей колега ,имам FishElite 502c jGPS- и незнам как да му изтегля карта на черно море и язовирите в бг. например . Не съм много на ти с компютрите и ми трябва помощ , ако имаш някаква идея ще се радвам ако я споделиш . :)
dr-marti
новобранец
новобранец

Мнение от dr-marti »

Днес на банката,че и по навътре от нея 8 кила сафрид размер XXL и три любопитни лихнуса .Веселата част беше в мъглата,която се вдигна чак на обяд.Някои лодки се движеха като Самуиловите войници - един с GPS ,а зад него 10 без :lol: Рибата основно на ход и на ветрило.Някои помпаха отвесно,като луди цял ден и така и не разбраха каква е играта.Чепарето класика - юрдек с няколко ламета осми номер .Айде стига толкова,че една сливова отлежала мене чака!
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kiril_bulgaria »

Вчера, 22.петък, Царево - около 1,5кг сафрид за три часа в морето. Улова е на Дамян, съсед по къща. Слабо, тази година е бедна към Царево.
Изображение
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

DSC00276.JPG
DSC00275.JPG
Здравейте момчета! Днес на Курикя 6кг сафрид, два чернокопа и един смарид. Голямо молене, капризни риби, но важното е, че си прекарахме прекрасно. Мъглата се вдигна още към 9.00ч, а рибата е взех основно в мидарника. Два три часа изгубихме в търсене, надявахме се да закачим някой чернокоп, но греда. От там в мидарника и малко по-малко нещата започнаха да се случват. Поздрави!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
Аватар
морски
новобранец
новобранец

Мнение от морски »

От няколко дена сънувам трите кофи с лихнус на vakril.....
и днес ходих да го диря..... отново неуспешно ......:lol:
Диря ,тълкувам и попържам ...."пред Аладжа банка"......е не мога да го разтълкувам това !
Банка означава плитчина . Тя е обозначена с буй ! Дотук добре ! Ама това "пред" направо ме разбива отвсякъде :rolleyes: .
Възприети са 4 основни посоки - север , изток, юг и запад !
Мисля си колко по ясно щеше да е казано например - " 100 метра източно от буя на Аладжа банка" или нещо от сорта !...А може би нарочно не е казано къде...
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Днес в района на Ставрова банка(+ - 1-2 километра;) ) аз и Бананамен-по 2 килограма на калпак.Нахлухме на "бойното поле" къде 12:30 ч.,водени ,като "самуилови войни"(макар мъглата вече да се вдигаше) , от Борката...Тенкс за което!...Впрочем на Борис днес така или иначе му беше ден да го раздава Спасителят в ръжта,пардон,Спасителят-алтруист в Маре Негро--помогна и на колеги с аварирал двигател.Браво за което!!!
...Все пак-за нашият риболов с Бананамен...Той продължи точно до 16:50 ч. (уговорка по часовник),като половината от сафридите ги взехме в последния един час! "Ветрилото" си ми беше начин на действие от началото на риболова,ама...1-0-0-0-1-0-0-0-2-0-0-0-1-0-0-0.....чак към края имахме 3-ки и 4-ки...Късно "открихме" ишила...а мен дори ме домързя да сторя смяна на чепарето.
Абе,нали качихме адреналина и ,макар и със сухи дупета, риба ще ядем ;) ...берекет-версин! Утре(или догодина) повече!
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

Еее щурец , ние днес влезнахме от Поморие към ставрова банка амаа в мъглата трудно се намира нещо като ориентира е посоката на вълните. Около 13:00 когато се вдигаше мъглата намерихме няколко лодки които ни казаха че сме пред биволите :D Бях потресен ! След това вече видяхме къде е ставрова банка и тръгнахме натам .. Иначе се радвам че Бананамен е намерил банката както му обяснявах и че Борката е помогнал на Даниел (днес се чух с него да споделим) да излезнат на буксир до Черноморец. Иначе на нас ни куца работата откъм риболов . Закриваме сезона вече, каквото било било .. Успех и наслука на всички !
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

stil92,щом сте отишли до Биволите...значи сте уцелили посоката(Поморие-Ставрова банка)-можеше да сбъркате с няколко (десетки) градуса и...да навестите я Созопол,я бургаския плаж :lol: По артилерийски речено,хванали сте целта(банката) във вилка!
И ние с Бананамен бяхме си наумили да нахлуваме в мъглата да се давим(губим),ама...имаше достатъчно люде с по-хладни мозъци да ни разубедят(а и ние,благоразумно се вслушахме в съветите им) да не вършим щуротии без никаква навигация! Е,накрая(след залеза в 16:40) се полакомихме мъничко за някой и друг сафрид и...гонихме "Американеца" по светлините в тъмното,рискувайки да ни отнесе едно закъсняло рекенце и аламаните,излизащи да пускат мрежи,ама...писахме го "оправдан риск" :wink:
След няколко часа ще хвърлим едно око и на Маслен нос ,откъм синевата и...зариваме огъня(за лодки говоря,крайбрежното търсене на заргани тепърва започва ?!!? :roll: :wink: )...Ако прогнозираният за утре дъжд не удави в зародиш пламъка на надеждата за улов на сафриди и чернокопи у нас,разбира се..........
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”