МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от tiktak »

аксел написа:Проблема с неактивността на рибата са вецовете:Антона,Доспат,а сега и Цанков камък.Отдавна съм рибар по тая река,ама още не съм я виждал с толкова трагично малко вода още през юни месец.
Дааа. Миналите години по това време още чакахме да падне водата.
Адаш, онова ръкавче вчера беше с четири пръста вода. Хванах някоя риба де.

[/url] Изображение Изображение Изображение [url=http://fastpic.ru/view/23/2011/0625/b0b ... 9.jpg.html]Изображение
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

петър власев написа: Ще използвам поста да попитам колегите дали имат слука на мряна тази година по Марица??

По мои наблюдения въпросната доста е намаляла и нямам разумно обяснение за това!!!
Колега,аз като ходя да ловя също съм учуден.Не,че не хващам мрени - даже съм много доволен - само едри мреноци хващам,но определено дребосъка го няма и самата риба не е толкова активна,като през последните 3-4 години. Липсват кълванетата на всяко хвърляне,но може би това е за добро,защото не се ловят маломерни рибета.
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Вчера, от 18:00 до 21:30 завъртях поредното капо (сома неще) но лично за мен беше един полезен излет, тъй като отрязах една мрежа която беше дълга около 40м беше преграден ето този залив (когато водата е висока не е залив)

Изображение

Първо се пробвах да я издърпам от отсрещния бряг като я закачих с клатушката, но се оказа доста тежка тази мрежа и 50-те либри се скъсаха, след това отидохме до мрежата и я отрязах, там течението е такова, че най-вероятно ще я вкара в едни драки и там ще си остане.
Изображение Изображение
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

Браво колега е щеше да е далеч по добре да я извадиш и да я изгориш например, понеже щом е във водата ще се унищожи още риба но все пак е по - добре от колкото да я оставите.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

sharko54 написа:...щеше да е далеч по добре да я извадиш и да я изгориш например, понеже щом е във водата ще се унищожи още риба но все пак е по - добре от колкото да я оставите.
Но имаше един проблем, че им я клъцнах под носа, те бяха на 70-100м от мен, но не ме виждаха, но ако бях тръгнал да я вадя, щаха да видят, че се мести и щяха да дойдат а не ми се разправяше, въпроса е, че се обадих на ИАРА преди я отрежа, те може и да са я извадили от водата.
Изображение Изображение
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Браво,колега!Мога да си представя физиономиите им като си търсят мрежата.Лошото е,че пред служителите на ИАРА просто ще отрекат да е тяхна.
Изображение
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

fn1p написа:
sharko54 написа:...щеше да е далеч по добре да я извадиш и да я изгориш например, понеже щом е във водата ще се унищожи още риба но все пак е по - добре от колкото да я оставите.
Но имаше един проблем, че им я клъцнах под носа, те бяха на 70-100м от мен, но не ме виждаха, но ако бях тръгнал да я вадя, щаха да видят, че се мести и щяха да дойдат а не ми се разправяше, въпроса е, че се обадих на ИАРА преди я отрежа, те може и да са я извадили от водата.
Поздравления Колега, само така. Тези трябва да бъдат тормозени от нас, не от ИАРА, ако искаме да бъдем гражданско общество.
Днес изкарах два кефала около кило над железния мост над Димитровград, които си плуват обратно... Само гадния вятър и шибаната ми нова макара Заубер ми попречиха да се представя по-добре.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
BatPe6
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от BatPe6 »

fn1p написа:Вчера, от 18:00 до 21:30 завъртях поредното капо (сома неще) но лично за мен беше един полезен излет, тъй като отрязах една мрежа която беше дълга около 40м беше преграден ето този залив (когато водата е висока не е залив)

Първо се пробвах да я издърпам от отсрещния бряг като я закачих с клатушката, но се оказа доста тежка тази мрежа и 50-те либри се скъсаха, след това отидохме до мрежата и я отрязах, там течението е такова, че най-вероятно ще я вкара в едни драки и там ще си остане.
:smt041 Супер си колега , Само така !!!
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Някой може ли да ми даде номера на ИАРА за Пловдив и Пазарджик, тъй като в сайта им виждам само на началници на отдели. Не е имало излет на който да не попадна на някакъв вид бракониери. Хубаво е да сигнализирам при по-фрапантни случай.
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

sunnen написа:Някой може ли да ми даде номера на ИАРА за Пловдив и Пазарджик, тъй като в сайта им виждам само на началници на отдели. Не е имало излет на който да не попадна на някакъв вид бракониери. Хубаво е да сигнализирам при по-фрапантни случай.
Колега за най-лесно звъниш на 112.
Paff
новобранец
новобранец

Мнение от Paff »

fn1p написа:Вчера, от 18:00 до 21:30 завъртях поредното капо (сома неще) но лично за мен беше един полезен излет, тъй като отрязах една мрежа която беше дълга около 40м беше преграден ето този залив (когато водата е висока не е залив)

Изображение

същия ден сутринта бях там (и аз пълно капо ) ,но мрежата я нямаше ! , а и днеска пак капо и нивото пада с часове ,за 2 дни е паднала с около 30 см. и е пълно мъртвило ,но ще продължаваме да настояваме и това е :)

ПС ако има колеги които ходят в района на Димитровград да търсят мустакатите да свиркат да ги атакуваме групово :))
Аватар
Spinhead
новобранец
новобранец

Мнение от Spinhead »

Пичове, аз тука от Пловдив не мога да се телепортирам при Вас, но съм Духом с Вас :idea: :arrow: , дори и да не Вярвате!
Поздрави!
Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Spinhead, май се засичахме с теб, на моста преди кръговото за 9ти км. :) Попитах те на воблер ли хвърляш, като вместо воблер ти казах ваглер в бързината си да те попитам :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . :) Както и да е мисля, че Марица в момента рибата не дава. Тези дни мисля пак да ходя, но дай боже тези дни да има и улов.
Аватар
batjoro76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batjoro76 »

Днес за половин час в Пловдив : :wink:

Изображение

Изображение
kalata1912
научил се да хвърля
научил се да хвърля