Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- tiktak
- ще става разбирач
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Дааа. Миналите години по това време още чакахме да падне водата.аксел написа:Проблема с неактивността на рибата са вецовете:Антона,Доспат,а сега и Цанков камък.Отдавна съм рибар по тая река,ама още не съм я виждал с толкова трагично малко вода още през юни месец.
Адаш, онова ръкавче вчера беше с четири пръста вода. Хванах някоя риба де.
[/url]

- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Колега,аз като ходя да ловя също съм учуден.Не,че не хващам мрени - даже съм много доволен - само едри мреноци хващам,но определено дребосъка го няма и самата риба не е толкова активна,като през последните 3-4 години. Липсват кълванетата на всяко хвърляне,но може би това е за добро,защото не се ловят маломерни рибета.петър власев написа: Ще използвам поста да попитам колегите дали имат слука на мряна тази година по Марица??
По мои наблюдения въпросната доста е намаляла и нямам разумно обяснение за това!!!
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Вчера, от 18:00 до 21:30 завъртях поредното капо (сома неще) но лично за мен беше един полезен излет, тъй като отрязах една мрежа която беше дълга около 40м беше преграден ето този залив (когато водата е висока не е залив)
Първо се пробвах да я издърпам от отсрещния бряг като я закачих с клатушката, но се оказа доста тежка тази мрежа и 50-те либри се скъсаха, след това отидохме до мрежата и я отрязах, там течението е такова, че най-вероятно ще я вкара в едни драки и там ще си остане.

Първо се пробвах да я издърпам от отсрещния бряг като я закачих с клатушката, но се оказа доста тежка тази мрежа и 50-те либри се скъсаха, след това отидохме до мрежата и я отрязах, там течението е такова, че най-вероятно ще я вкара в едни драки и там ще си остане.

Браво колега е щеше да е далеч по добре да я извадиш и да я изгориш например, понеже щом е във водата ще се унищожи още риба но все пак е по - добре от колкото да я оставите.
Но имаше един проблем, че им я клъцнах под носа, те бяха на 70-100м от мен, но не ме виждаха, но ако бях тръгнал да я вадя, щаха да видят, че се мести и щяха да дойдат а не ми се разправяше, въпроса е, че се обадих на ИАРА преди я отрежа, те може и да са я извадили от водата.sharko54 написа:...щеше да е далеч по добре да я извадиш и да я изгориш например, понеже щом е във водата ще се унищожи още риба но все пак е по - добре от колкото да я оставите.

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Браво,колега!Мога да си представя физиономиите им като си търсят мрежата.Лошото е,че пред служителите на ИАРА просто ще отрекат да е тяхна.

- Vid
- кандидат преподавател
Поздравления Колега, само така. Тези трябва да бъдат тормозени от нас, не от ИАРА, ако искаме да бъдем гражданско общество.fn1p написа:Но имаше един проблем, че им я клъцнах под носа, те бяха на 70-100м от мен, но не ме виждаха, но ако бях тръгнал да я вадя, щаха да видят, че се мести и щяха да дойдат а не ми се разправяше, въпроса е, че се обадих на ИАРА преди я отрежа, те може и да са я извадили от водата.sharko54 написа:...щеше да е далеч по добре да я извадиш и да я изгориш например, понеже щом е във водата ще се унищожи още риба но все пак е по - добре от колкото да я оставите.
Днес изкарах два кефала около кило над железния мост над Димитровград, които си плуват обратно... Само гадния вятър и шибаната ми нова макара Заубер ми попречиха да се представя по-добре.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
fn1p написа:Вчера, от 18:00 до 21:30 завъртях поредното капо (сома неще) но лично за мен беше един полезен излет, тъй като отрязах една мрежа която беше дълга около 40м беше преграден ето този залив (когато водата е висока не е залив)

Някой може ли да ми даде номера на ИАРА за Пловдив и Пазарджик, тъй като в сайта им виждам само на началници на отдели. Не е имало излет на който да не попадна на някакъв вид бракониери. Хубаво е да сигнализирам при по-фрапантни случай.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега за най-лесно звъниш на 112.sunnen написа:Някой може ли да ми даде номера на ИАРА за Пловдив и Пазарджик, тъй като в сайта им виждам само на началници на отдели. Не е имало излет на който да не попадна на някакъв вид бракониери. Хубаво е да сигнализирам при по-фрапантни случай.
същия ден сутринта бях там (и аз пълно капо ) ,но мрежата я нямаше ! , а и днеска пак капо и нивото пада с часове ,за 2 дни е паднала с около 30 см. и е пълно мъртвило ,но ще продължаваме да настояваме и това еfn1p написа:Вчера, от 18:00 до 21:30 завъртях поредното капо (сома неще) но лично за мен беше един полезен излет, тъй като отрязах една мрежа която беше дълга около 40м беше преграден ето този залив (когато водата е висока не е залив)
![]()

ПС ако има колеги които ходят в района на Димитровград да търсят мустакатите да свиркат да ги атакуваме групово

Пичове, аз тука от Пловдив не мога да се телепортирам при Вас, но съм Духом с Вас
, дори и да не Вярвате!
Поздрави!

Поздрави!
Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.
Spinhead, май се засичахме с теб, на моста преди кръговото за 9ти км.
Попитах те на воблер ли хвърляш, като вместо воблер ти казах ваглер в бързината си да те попитам
.
Както и да е мисля, че Марица в момента рибата не дава. Тези дни мисля пак да ходя, но дай боже тези дни да има и улов.

-
- научил се да хвърля
трепеш ги тези кефали