Жребчево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Re: Жребчево

Мнение от dedeff »

Колеги,язовира е обществено-достъпен за всеки законов риболовец.От там нататък идва вече етиката в риболова.Аз лично ранна пролет преди забраната търся сома от години наред и кажете как мога да игнорирам воблера,че да не връхлети бяла или щука.Ами невъзможно е,но ако правим това което трябва и спазвамe някои норми,мисля,че не би било проблем.Етиката и самосъзнанието е приди всичко!
Последно промяна от dedeff на Нед Мар 17, 2013 8:59 pm, променено общо 1 път.
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
каябаш
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от каябаш »

dedeff написа:Колеги,язовира е обществено достъпен за всеки законов риболовец.От там нататък идва вече етиката в риболова.Аза лично ранна пролет преди забраната търся сома от години наред и кажете как мога да игнорирам воблера,че да не връхлети бяла или щука.Ами невъзможно е,но ако правим това което трябва и спазвами някои норми,мисля,че не би било проблем.Етиката и самосъзнанието е приди всичко!

Напълно си прав колега и те подкрепям изцяло, етиката и самосъзнанието. Все едно да тръгнеш с блесна за костур по това време и да се закачи някоя от зъбатките, същата работа!
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

каябаш написа:
dedeff написа:Колеги,язовира е обществено достъпен за всеки законов риболовец.От там нататък идва вече етиката в риболова.Аза лично ранна пролет преди забраната търся сома от години наред и кажете как мога да игнорирам воблера,че да не връхлети бяла или щука.Ами невъзможно е,но ако правим това което трябва и спазвами някои норми,мисля,че не би било проблем.Етиката и самосъзнанието е приди всичко!

Напълно си прав колега и те подкрепям изцяло, етиката и самосъзнанието. Все едно да тръгнеш с блесна за костур по това време и да се закачи някоя от зъбатките, същата работа!

Именно :wink:
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
kalin73
новобранец
новобранец

Мнение от kalin73 »

каябаш написа:

Е КАТО СЕ ЗАКАЧИ ще я пуснеш ако си от съвесните ако не си я пребираш и си носиш отговорноста.Но да говорим за спокоиствие на рибата е щура работа.ИМАЛ СЪМ СЛУЧАИ преди години да извадя риба след два дена със 2 скъсани селикона в устата върху гнездата,и двата селикона бяха моите, :D много стресирана беше :lol: :lol: Проблема е другаде ама не го разбират много хора за жалост. :drinkers: :drinkers:
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

kalin73 написа:
каябаш написа:

Е КАТО СЕ ЗАКАЧИ ще я пуснеш ако си от съвесните ако не си я пребираш и си носиш отговорноста.Но да говорим за спокоиствие на рибата е щура работа.ИМАЛ СЪМ СЛУЧАИ преди години да извадя риба след два дена със 2 скъсани селикона в устата върху гнездата,и двата селикона бяха моите, :D много стресирана беше :lol: :lol: Проблема е другаде ама не го разбират много хора за жалост. :drinkers: :drinkers:
За стреса и спокойствието на рибата аз съм на друго мнение и имам други наблюдения-особено на Жребчево :drinkers:
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
tania22
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tania22 »

kalin73 написа: да извадя риба след два дена със 2 скъсани селикона в устата върху гнездата,и двата селикона бяха моите
И викаш,добре се е чувствала?! :roll:
kalin73
новобранец
новобранец

Мнение от kalin73 »

tania22 написа:
kalin73 написа: да извадя риба след два дена със 2 скъсани селикона в устата върху гнездата,и двата селикона бяха моите
И викаш,добре се е чувствала?! :roll:
Ми не знам рибешки :D ама може още да си плува ако не е хваната в някоя мрежа :twisted: ,не по-държам връзка с рибката за да я попитам. :D :D :D :D
aspectes
новобранец
новобранец

Мнение от aspectes »

Днес на боклуците се получи много добър риболов.Сутринта от 7 часа до към 12,30 .Основно се ловеше на плувка ,на фидер много редки риби.Много платика и то добри ,морунаж и тук там някоя бабушка,но с появата на вятъра риболова приключи.
galenik
новобранец
новобранец

Мнение от galenik »

Днеска на Жребчево след шлюза много рибари но рибата не искаше да взема.Направиха ни и проверка от ИАРА .
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

Аз съм ЗА да се забрани риболова от лодка специално на Жрабчево над Дарданелите по това време на годината, който иска да троли за сом или да хваща костур, просто да не минава Дарданелите и няма да има проблеми.... кой, къде и за какво е .., въпреки че забраната за Щука много не я разбирам с каква цел е направена ? Трябва да има и лодка на ИАРА поне по това време, която да стои постоянно на язовира... на много язовири има такива, а тук?
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

afgany написа:Аз съм ЗА да се забрани риболова от лодка специално на Жрабчево над Дарданелите по това време на годината, който иска да троли за сом или да хваща костур, просто да не минава Дарданелите и няма да има проблеми.... кой, къде и за какво е .., въпреки че забраната за Щука много не я разбирам с каква цел е направена ? Трябва да има и лодка на ИАРА поне по това време, която да стои постоянно на язовира... на много язовири има такива, а тук?
Напълно те подкрепям за забрана за риболов с лодка над Дарданелите от началото на Март до Юни!
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Напълно те подкрепям за забрана за риболов с лодка над Дарданелите от началото на Март до Юни![/quote]

Каква е логиката костур да се лови само от брега?
Сомът обича смелите!
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

oldman написа:Напълно те подкрепям за забрана за риболов с лодка над Дарданелите от началото на Март до Юни!
Каква е логиката костур да се лови само от брега?[/quote]

По това време на годината в тази част на язовира по-принцип костур трудно се лови.Излизат само единични бройки и от брега и от лодка.Като ти се лови костур има много по-подходящи и даващи места("острец,старата ракетна ,покрай садките,пред паметника,надолу към стената......")Същото се отнася и за сома.
А за бялата риба конкретно-над "дарданелите" са основните места където си хвърля хайвера и както писах по-нагоре сулките през този период са повече от лесни,особено от лодка.Въпрос на етика както казват колегите.А що се отнася за мрежарите,наистина когато лодките сме вътре за тях е мн по трудно да безчинстват.Само че мрежи се пускат най-много около района на Паничерево по разбираеми причини(бай мангал)Над тясното(дарданелите) много по рядко се разпъват мрежи поради простата причина че там има много добра видимост от всякъде,а и там са най-посещаваните места за риболов от брега на целия язовир.На "боклуците,пушаците,крушата,конарското дере"винаги е панаир от рибари.Там трудно някой би разпънал мрежа без да бъде забелязан. :wink: :drinkers:
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Иначе за информация,нагоре по устието вече взе да избива едър морунаж и червеноперки,но още са редки.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
tania22
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tania22 »

vanboxer написа:Над тясното(дарданелите) много по рядко се разпъват мрежи поради простата причина че там има много добра видимост от всякъде,
Там най-ги пускат,че има риба. :evil:
Вадили сме към километър мрежа............гори около час. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”