Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
добре е да имаш гащеризон да. защото е много плитко(ако ловиш на изкустжени примамки или тапа)а иначе костура можеш и на дъно за което не ти е нужен гащеризон(оловото често се закача между камъните затова препоръчвам олово рибка за сафрид).костура кълве и на рибка и на торен.
и аз чух че на киселовския язивир излиза сулка но само чух което не значи че е истина
Някои знае ли как е положението на яз.Тутраканци.Не сьм ходил много отдажна там за риба.Мерси предварително.
А какво се случва с яз. Тръстиково?
Току се чуе по нещо отчайващо за там и пак тишина, а сега не писано от доста време май...

Току се чуе по нещо отчайващо за там и пак тишина, а сега не писано от доста време май...

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- новобранец
Колеги за Засмяно разбрах че е батак водата интересува ме дали ще го рендоса някой и дали ще има такса,че с братчеда смятаме да намокрим куките другата седмица ........
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Някой да помага за яз.Цонево...Другата седмица съм от петък там на почивка до чудните скали и се нуждая малко от инфо. Знам, че нивото е дигнато и е малко студено още, но каква риба да търся тогава? Мирна с доста захранка или хищник на рибки и из.примамка
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
По принцип по това време на годината малко трудно , но все пак пробвай за сулка . Имам един колега от Провадия и често ходи до там , та от него знам че сега е пълен абсурд , но отиди и пробвай пък после ще кажеш как е било . Наслука!!!jibira написа:Някой да помага за яз.Цонево...Другата седмица съм от петък там на почивка до чудните скали и се нуждая малко от инфо. Знам, че нивото е дигнато и е малко студено още, но каква риба да търся тогава? Мирна с доста захранка или хищник на рибки и из.примамка
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Няма начин да не пробвам, но идеята ми е да кажете с каква техника и стръв. После споделяне на 100 %
-
- ще става разбирач
На Цонево му е малко рано, но пък може и да имаш някакъв успех. Ченге е зоната, в която всяка пролет се събира огромно количество риба, за да хвърля хайвер. Но пък още е рано за хайвера и не знам дали е почнала да мигрира нататък. Като съвети мога да ти кажа:
- торен червей - може да закачиш някой друг костур, пък и циганките ще ти вдигат адреналина.
- бял червей или пинки - бабушки може да излизат.
- търси рибата около дъното.
- подхранвай често, но по малко, понеже рибата е много ленива още и лесно се прехранва.
- за хищник дънни да разпъваш аз поне не виждам смисъл.
- за тоя азовир, най-доброто оръжие съм се убедил, че е 6-8 метров гол телескоп, 1гр. плувка, мисина 16-18 и кука 10-12 номер. Стръвта да е на дъното, но оловото не. Поне аз така си ловя от много години.
Пробвай различни тактики и дано да имаш слука колега.
- торен червей - може да закачиш някой друг костур, пък и циганките ще ти вдигат адреналина.
- бял червей или пинки - бабушки може да излизат.
- търси рибата около дъното.
- подхранвай често, но по малко, понеже рибата е много ленива още и лесно се прехранва.
- за хищник дънни да разпъваш аз поне не виждам смисъл.
- за тоя азовир, най-доброто оръжие съм се убедил, че е 6-8 метров гол телескоп, 1гр. плувка, мисина 16-18 и кука 10-12 номер. Стръвта да е на дъното, но оловото не. Поне аз така си ловя от много години.
Пробвай различни тактики и дано да имаш слука колега.
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря за споделеното инфо, дано ..
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Как сте колеги,разбрах че Цонево му оставалим 50-60 см.за да прелее???
-
- новобранец
Някой ходил ли е някъде някакви отзиви? И да попитам още нещо от кога е забраната да каже някой.
-
- ще става разбирач
След последния сняг вероятно ще прелее през преливника. Освен това го точат от другата кула. Той си беше преливал и преди последните снегове, тъй че не е изненада. Ако имаш предвид да прелее през стената, то това е невъзможно. Тъй че спокоkolombo79 написа:Как сте колеги,разбрах че Цонево му оставалим 50-60 см.за да прелее???

Вече писах, на 3-ти март яз. Цонеро преливаше яко през преливника, а откъм кулата течеше яко. Откъм Дебелец го мернах - много, ама много пълен.
Аз пак да си задам въпроса за яз. Тръстиково
Какво е положението там? Особено при положение, че обикновено е единственият присъстващ водоем в списъка със свободните през забраната? Най-вече ме интересуват раираните гибани 
Аз пак да си задам въпроса за яз. Тръстиково

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
В събота и неделя(13-14.03) направих проверка на нивото на яз.Цонево и яз.Елешница.И двата водата е на 15-20см. над преливника.Река Камчия в събота бе мътна и пълноводна,но нивото и не бе като при предните наводнения.В неделя,реката покачи нивото си и стигна до дигите,като на места се е разляла отново из полета и ниви.Голямо снеготопене за кратко време и резултата е на лице.Дано да се отече малко до края на седмицата,че вече смятам да пробвам и рибките.