С лодка в морето - 2013

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
tosho_k_
новобранец
новобранец

Re: С лодка в морето - 2013

Мнение от tosho_k_ »

SANTIMIR написа:
tosho_k_ написа:
iiivvvaaa написа:здравеи те колеги някои ще даде ли някакви координати на тази ставрова банка че маи не съм много наясно каде е благодаря предварително
Заграденото в червено е Ставрова банка.
Ето и линк към картата, може да се зуумне и дава много подробна информация.
http://www.navionics.com/en/webapp
Надявам се да е полезна :wink:
здравей колега ,имам FishElite 502c jGPS- и незнам как да му изтегля карта на черно море и язовирите в бг. например . Не съм много на ти с компютрите и ми трябва помощ , ако имаш някаква идея ще се радвам ако я споделиш . :)

Здравей колега, аз ползвам тази карта за да се ориентирам в района където мисля да ходя за риба. Хубавото е, че дава достатъчно подробна информация, като се зуумне достатъчно, бутона сонар в долен ляв ъгъл става активен и дава релефа на дъното.
Иначе за твоя GPS нямам представа от къде може да се изтегли карта.
Мисля че е по- добре да се пусне нова тема, в която всеки да сподели какво знае за софтуерите и картите за различните GPS-и, мисля че такава тема ще е полезна за всички.
Поздрави!
Аватар
tosho_k_
новобранец
новобранец

Мнение от tosho_k_ »

КИРО написа:
морски написа:........Къде по-точно....Как по точно....и други тънкости ....!
Нямах време много дълго да пиша,но сега ще ти отговоря.
Като излизах,първо много ме интересуваше каква е температурата на водата,
затова този път още в канала си монтирах сондата на сонара.
Тази картинка ми каза какво да правя по нататък.
.................................................................
Често сардината първо ми удря на чепарето,после сонара отчита,
затова чакам горе.След първото вадене,веднага хвърлям на ветрило в някоя
посока,при късмет вадя още един два пъти сардина.Ако работиш спокойно,
и можеш да изчакаш да натовари чепарето малко - вадят се по 2-3 сардини на куп.
Но линията винаги се държи опъната.

Дано малко да съм бил полезен.
Сега гледам времето,и синоптиците го отнасят във велики дози. :P
След тази лекция :prayer: :prayer: :prayer:
Евала на стария морски вълк
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

И аз между колегите вчера успях да си наловя за 2-3 часа около 3 кила сафрид и една едра циганка.Други мои познати имат двойно и нагоре но те бяха от сутринта а мен ме беше малко шубе :D За сефте влязохме от Американеца ама ще повторя само ако е много наложително.Плитко е и особено при ваденето ще е голямо мокрене.Та влязох от там и излязох от Черноморец 8) Добре,че бях взел и брат ми да ми докара колата на другия край.В мъглата вече взех да ставам една идея по-уверен благодарение на гпс-а.Не знам как се оправят другите без него.Щурчо,заслуги за Дани(закъсалият приятел)нямам,защото докато се придвижвах към него други колеги го бяха закачили и аз се явих малко като кортеж :D Поне излязох от удобното място.Днес Марти от Поморие се обади и ми сподели,че и днес е дало добре.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Първо,Борка ,няма значение че си се явил "само ескорт" на закъсалия колега.Важното е,че отреагира на мига на съобщението за авария.Тъй че,Браво-то си остава. Аверите ти могат да разчитат на теб!!!...Сори за снощното забавяне на шофьора ви (дано не си го гълчал много),ама...капитанът на лодката определя правилата на играта в коритото--тъй знам аз!?
После,днес се разставихме на Аркутино,а оттам на Коракя (рекох да премеря чепарета с Германа,ама он предвидливо се е бил "скрил" в Поморие :lol:..кИде бе? :wink: ) Риба даде по-добре,отколкото по поморийско-ставросовския вилает,ама...пак на свечеряване,когато трябваше да скатаваме чепарета,докато сафридите още шаваха под нас(че затвяряли портала на Аркутино)...в другото време си беше тото2...Все пак,да река на съфорумците,че наш'та лодка сме/бяхме тотаджии с малък залог--работихме без фишфендер и по-скоро разчитахме рибата да ни намери,отколкото ние да я открием.Разбира се често се присламчвахме до колеги с "телевизори",ама....сигналът идваше малко със забавяне :wink: ...Съветвам всеки,който по-често влиза в морето(аз не го бях правил няколко години :oops: ) и няма сонар,да стори и невъзможното и да се сдобие с този полезен уред!

Наслука на всички...след бурунтиите.започващи от утре-вдругиден!Време за риболов с лодка има още много!!!
Аз ще ви се радвам от брега :drinkers:
danielvalev
новобранец
новобранец

Мнение от danielvalev »

В събота голямо приключение с това Меркюри. Чисто нов мотор на 5 месеца да те остави в морето, и то не къде да е а на Ставрова банка. Първо искам да благодаря на колегите които на издърпаха до брега, също така искам да благодаря и на Борката, който се отзова на момента в готовност да помогне. Иначе откъм риболов тегава работа, около 3кг сафрид двама човека. Аз закривам сезона за тази година. Наслука на колегите които ще продължават да се борят с рибите(не с мотори :)) и живи, здрави догодина отново сме на линия.
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

danielvalev написа:В събота голямо приключение с това Меркюри. Чисто нов мотор на 5 месеца да те остави в морето, и то не къде да е а на Ставрова банка. Първо искам да благодаря на колегите които на издърпаха до брега, също така искам да благодаря и на Борката, който се отзова на момента в готовност да помогне. Иначе откъм риболов тегава работа, около 3кг сафрид двама човека. Аз закривам сезона за тази година. Наслука на колегите които ще продължават да се борят с рибите(не с мотори :)) и живи, здрави догодина отново сме на линия.
Колега, много хора се оплакват от 6-те коня. Авер на 7-мо влизане, пак на Ставрова банка му марангясва мотора. Оказва се...дори го е проверявал, че маслото в двигателя липсва. Явно има някаква смотана партида, която нашите баламосватели са я взели на безценица с цел да направят папо. Пак уникална българска сметка, но този път тяхната измама няма да стане :evil: Имаш ли проблем, търси си правата до дупка! Мама им.....изроди. Стига мачкане.
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Днес малко попчета,фото нема - забравих го.
Излязохме за бели риби,ама докато отидем до мястото,
дойдоха белите мечки,и се наложи да бягаме на завет пред вълнолома.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

shturetc написа:Първо,Борка ,няма значение че си се явил "само ескорт" на закъсалия колега.Важното е,че отреагира на мига на съобщението за авария.Тъй че,Браво-то си остава. Аверите ти могат да разчитат на теб!!!...Сори за снощното забавяне на шофьора ви (дано не си го гълчал много),ама...капитанът на лодката определя правилата на играта в коритото--тъй знам аз!?
После,днес се разставихме на Аркутино,а оттам на Коракя (рекох да премеря чепарета с Германа,ама он предвидливо се е бил "скрил" в Поморие :lol:..кИде бе? :wink: ) Риба даде по-добре,отколкото по поморийско-ставросовския вилает,ама...пак на свечеряване,когато трябваше да скатаваме чепарета,докато сафридите още шаваха под нас(че затвяряли портала на Аркутино)...в другото време си беше тото2...Все пак,да река на съфорумците,че наш'та лодка сме/бяхме тотаджии с малък залог--работихме без фишфендер и по-скоро разчитахме рибата да ни намери,отколкото ние да я открием.Разбира се често се присламчвахме до колеги с "телевизори",ама....сигналът идваше малко със забавяне :wink: ...Съветвам всеки,който по-често влиза в морето(аз не го бях правил няколко години :oops: ) и няма сонар,да стори и невъзможното и да се сдобие с този полезен уред!

Наслука на всички...след бурунтиите.започващи от утре-вдругиден!Време за риболов с лодка има още много!!!
Аз ще ви се радвам от брега :drinkers:
Брат и аз съм за! Няма ли е тази машинка на пръснати пасажчета си обречен. Имаш ли чуваемост, риболувал ли си преди това на тези места, които дават, може да вземеш някоя риба чепарето също е от значение,но... нямаш ли риба под-теб и най-точното чепаре да ползваш ше са одремеш кат лалугер. Още веднъж аз съм много за! :wink:
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

КИРО написа:Днес малко попчета,фото нема - забравих го.
Излязохме за бели риби,ама докато отидем до мястото,
дойдоха белите мечки,и се наложи да бягаме на завет пред вълнолома.
Бат Киро аз им викам Цунами, голяма папарица съм ял не един и два пъти. Преди години, когато се занимавахме професионално с мрежи и естествено законно, прогнозите бяха ала-бала портокала. Дават уж хубаво време, а то я силен карел, я дурмодан, осттрия. Ми лудоса, става за минутки але Митко.
Аз пък къв съм, на стария капитан ще разправям за лошо време :oops:
Поздрави батсе и на слука от Германчето :wink: :)
Аватар
морски
новобранец
новобранец

Мнение от морски »

КИРО написа:
морски написа: .......Бат Кире ти не участва ли в тази хубава работа ?
Рано еееее,
аз още бели риби гоня.... :wink:
Много оптимистично и много красиво ми прозвуча преди няколко дена изречението
"Нито заравям огина,нито покривам лодката".....Даже се понадъхах и аз , че има още време за риболов ....Ама днес ми замръзна сопола (барабар с шапката) :lol: докато си свърша една работа за 1 час...и си казах ....... Олееее !......Кога ли ще започва риболова на льохмана Бат Киро , ако още смята да гони бели риби сега в събота и неделя ?........ :lol:
Да не го отлагаш за след "люляка " това събитие бат Кире ? :wink:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ееее,нека поне малко да се стопли времето ве,
няма соп.ли да хващам Я...
А като вляза в морето (ако вляза ),все ще се намери с какво да се бъзикам. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Аз прибрах водоплаващите съоражения,продължавам с белите риби,но от брега.На слука на тези които не се отказват от дълбоките води.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Аватар
морски
новобранец
новобранец

Мнение от морски »

КИРО написа:Ееее,нека поне малко да се стопли времето ве,
няма соп.ли да хващам Я...
А като вляза в морето (ако вляза ),все ще се намери с какво да се бъзикам. :D
Преди малко гледах прогнозите за месец декември ......Лошооооо ! :roll:
Стоплянето на времето според синоптиците няма да е декември ... :lol: :lol: :lol:
Което автоматично ни изпраща да чакаме "люляка" !
" It's now or never " - "Сега или никога" - както казва великият Елвис .......Имам предвид утре или в неделя....Това ще е за тази година мисля ....
litebee
новобранец
новобранец

Мнение от litebee »

Вчера пред Поморие на 22 метра - по 10+кг на човек много едър сафрид.
На Маслен нос - прилично но по-малко същото.
В плиткото между Маслен нос и Куракя до пещерата -голям бой.
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

Колеги , някой ходил ли е на риболов в Турция - Мраморно море ? Ако имате някаква информация споделете каква риба се хваща там ?

Благодаря ви предварително
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”