Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
И аз така помислих, ама рекох да конкретизирам, предвид това:INCUBUS написа:Годзи,разбира се,че за Реймънд ставаше дума...
...'щот де факто и де юре романите му са 7, включая и незавършения от него "Пудъл Спрингс".INCUBUS написа:...и препрочитане на 5-те тома на Чандлър...
Чандлър е класика, а днешния Филип Марлоу се казва Хари Бош.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- stonetales
- разбира нещата
След "българицата" ашколсун, всичко останало ми прилича на действия на художествено творческата интелигенция. Действия, заради чиито обсъждания на времето ми казаха следното:
- Краси - не мисли като пролетарий!
Е - не го правя вече:)
От друга страна звучи като описание на "Дядовата ръкавичка":)
Йеронимус Бош:)
- Краси - не мисли като пролетарий!
Е - не го правя вече:)
От друга страна звучи като описание на "Дядовата ръкавичка":)
Йеронимус Бош:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- GODzillata
stonetales написа:Йеронимус Бош:)
А, така! Вече говорим на един език!

-
- кандидат преподавател
Така,за да не остават недоразумения,да поясня,че като написах "5-те тома на Чандлър",съм имал пред вид само това,че в къщи имаме само събраните произведения от 1-ви до 5-ти том вкл.Иначе "Пудъл Спрингс"и още две-три други ги имам на отделни издания /тънички книжици/. Чуй,чуй,stonetales,знам го аз "Бош",имам го,убав хладилник си е,ама тоя Йеронимус извъобще га непазнавам
И не се вземай много на сериозно,щото ако пролетариите от всички страни се бяха съединили,както ги призоваваше всеки брой на в-к "Работническо дело" най-отгоре на първа страница,щеше да изчукваш камъните на норма в някое ТПК със задължително плащане на членски внос поне в единствения профсъюз,ако не и на партийния отчет 

- stonetales
- разбира нещата
НйЕ пазнал, Товарищ:) Апаздал, НйемноШка:)
Тогава нямаше да съм това, което искам, А щях да съм шефче:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
Ту мамка му и прасе.ГЛЕДАМ зимата не се изкарва пара от частника .Няма работа никъде та е така да ни е по кофти.Айдуците пипат по колите.Преди 2 седмици 10 КОЛИ разбити-само на наща улица.Обаче ги хванаха с 3 акомулатора.Щот съм ги проклел всички РАЗБОЙНИЦИ ДА ИМ СЕ ВРЪЩА.Та днес клетвата търси още едни други къде ми гепиха 2 странични огледала .те не се плащат от застрахователя
Абе колега Гоше Петков.Не съм ходил на всякъде от където виждаш снимките-НЕ знам какво става по целия свят само керизим наравно с такива като вас 

Риболовци.
- stc.ctc.2000
- научил се да хвърля
- Местоположение: Източната част на Балканският полуостров на територия 22 % от него 110994 кв.км.
Давай бате шефче.........stonetales написа:НйЕ пазнал, Товарищ:) Апаздал, НйемноШка:)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Доброто има своята лоша страна,както и лошото има своята добра страна
-
- кандидат преподавател
Въх,начи,си бил прикрита "номенклатура"
:lol:Краси,бе,кво става -нещо прехода в твоята,а вече и нашата тема,бая зацикли-не щат да пишат пустите служители на себе си и на прехода,кризата ли ги преджоби окончателно или са изпаднали в душевен мензис?Или им съ е пресушило вдъхновението
Стегнете се,лъвове балкански,зимата се изнизва,пък ний още се мандахерцаме далеч под 90-та страница
It,s a pitty-пак на чист български език 

-
- кандидат преподавател
lusienn,съчувствам напълно,ама това е цената да се живее в столицата -сигур няма да повярваш,ама тук нарковците ги търсим със свещ,пък просто не мога да си спомня кога за последен път е имало такова серийно разбиване на автомобили.Поради една много проста причина -преходът върви много добре,със запазване на некои морални ценности отпреди прехода,с добавяне на ред и дисциплина по европейски за органите,е,наистина им е по-лесно,щото благотворните управления през целия преход сведоха населението до един ефимерен процент ...
Мерси колега за съпричастието ама новините са такива каквито са.Не каквито ни харесва.Помним в 9ти клас че тренирах в училище карате и условието беше да обикаляме доброволни отряди по улиците вечер.И така си останах физкултурник и в казармата 

Риболовци.
- GODzillata
Ице, горещо ти препоръчвам запознаване с творчеството на Майкъл Конъли...ще опознаеш Йеронимус и ще ти легне на сърце също като Марлоу.INCUBUS написа:....ама тоя Йеронимус извъобще га непазнавам ...

@Кризата бие яко частния сектор....дори и да дойде пролетта, май ще си останем само хванати за зеленото, което обаче, уви, няма да е в долари.

-
- кандидат преподавател
Е,сеа съ сетих,да съ таковам у глъвътъ проста -ми аз имам две-три на Конъли,веднага се сещам за "Последният койот" и там май наистина ченгето се именуваше Хари Йеронимус Бош
Иначе,Годзи,и тук частният сектор е пред изпадане в кома -даже строителството е умрело напълно,има само някакви гърчове пост мортем.Мъждука една търговия на дребно,колкото за бог да прости,на фона на общата безнадежност някои питейни заведения все са си пълни -ама това не е икономика,това е народопсихология.

- G.Petkov
Добре си върви темата, що се корка така INCUBUS-а
!
Даже може да преизпълним плана още в края на този месец.
Пишем спокойно и напоително, всеки ден.
Закъде да бързаме!
За мен, например, Св.Валентин дойде едва днес, на 18-ти, ама не съм се оплакал, нали
!
А това с кризата е голям проблем за все повече хора.
Не го афишират много в СМИ, ама голяма спеч идва отвсякъде.
Дано оцелеем и този път, че онзи ден нещо се сетих за купоните 1990, а после и зимата на 1997 и много се подтиснах.
Ама да не се поддаваме на лоши мисли, утре ще ударя един подледен и ще възстановя душевното равновесие!

Даже може да преизпълним плана още в края на този месец.
Пишем спокойно и напоително, всеки ден.
Закъде да бързаме!
За мен, например, Св.Валентин дойде едва днес, на 18-ти, ама не съм се оплакал, нали

А това с кризата е голям проблем за все повече хора.
Не го афишират много в СМИ, ама голяма спеч идва отвсякъде.
Дано оцелеем и този път, че онзи ден нещо се сетих за купоните 1990, а после и зимата на 1997 и много се подтиснах.
Ама да не се поддаваме на лоши мисли, утре ще ударя един подледен и ще възстановя душевното равновесие!
- GODzillata
INCUBUS написа:Е,сеа съ сетих,да съ таковам у глъвътъ проста -ми аз имам две-три на Конъли,веднага се сещам за "Последният койот" и там май наистина ченгето се именуваше Хари Йеронимус Бош![]()
Ице, купи си e-book reader, препоръчвам Amazon Kindle 3, след това си изтегли всички книги на Конъли и започни да ги четеш в хронологичен ред /задължително/.
Ще прима благодарност след време под формата на малка мастичка.

- stonetales
- разбира нещата
А-хаааааа:)
Видохте ли се бре, мискини с мискини - има ме - нема ме - вие сте набрали вече скорост и сте като бързия влак - чак в пристанището на Бургас ще се спре, помитайки, гардероба, автогарата и вси натурии там:)
Ама нощем - да нема жертви!
Копая дупка, яма , изкоп, басейн, основа, за плочника, дето ще приюти част от морните ви ходила напролет:)
А снощи така се накопах у едни приятели, че са ме закарали до леглото, и съм слушкал много:)
И е разбираемо да съм в преразход.....
Преода да го..... Изконната човешка същност, Това, което движи телата ни и дава сила на сърцата ни е по-значима и важна от вси вселенски дивотии. Единствено Важна!
Както казваше един приятел - "Винаги е било така - едно е идвало-друго си е отивало"
Някой ден ще се съберем и Там, Горе и ще ви водя на едно място - Пълен купон:) Местата съм запазил от сега:)
Видохте ли се бре, мискини с мискини - има ме - нема ме - вие сте набрали вече скорост и сте като бързия влак - чак в пристанището на Бургас ще се спре, помитайки, гардероба, автогарата и вси натурии там:)
Ама нощем - да нема жертви!
Копая дупка, яма , изкоп, басейн, основа, за плочника, дето ще приюти част от морните ви ходила напролет:)
А снощи така се накопах у едни приятели, че са ме закарали до леглото, и съм слушкал много:)
И е разбираемо да съм в преразход.....
Преода да го..... Изконната човешка същност, Това, което движи телата ни и дава сила на сърцата ни е по-значима и важна от вси вселенски дивотии. Единствено Важна!
Както казваше един приятел - "Винаги е било така - едно е идвало-друго си е отивало"
Някой ден ще се съберем и Там, Горе и ще ви водя на едно място - Пълен купон:) Местата съм запазил от сега:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........