Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Кърджалийски регион
Модератор: dantho.mihov
- Антон Тонев
- сериозен играч
Re: Кърджалийски регион
Това е много относително Вик.300м са ти напълно достатъчно, но има места където се разпъва и повече.Плюс това винаги трябва да имаш поне 50м корда на шпулата.antivik написа:Група, я дайте акъл, до каква дистанция смятате да е разпъването, че да съобразя съответните байтрънъри, мисля да се ориентирам за някои около 300м. с 0,30
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vesko1
- сериозен играч
Аз ходя на такива места където не трябва да се разпъва повече от 200м.....сериозно гребане си пада...а на 300м вече става лудница...4 километра гребане за 6 пръчки и една разпъвка...не си е работаАнтон Тонев написа:Това е много относително Вик.300м са ти напълно достатъчно, но има места където се разпъва и повече.Плюс това винаги трябва да имаш поне 50м корда на шпулата.antivik написа:Група, я дайте акъл, до каква дистанция смятате да е разпъването, че да съобразя съответните байтрънъри, мисля да се ориентирам за някои около 300м. с 0,30

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- antivik
- кандидат преподавател
Като се постопли времето ще пообиколя 2-3 магазина/освен този срещу школото/ да видя какво има. И ще решавам според зависи.... 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Don4o_62
- учете се от него
Отдавна стигнах до извода че това с разпъването е вятър работа по големите язовири,и на Студения и на Ивайл. никога не съм надвишавал 60-70 м. от брега даже е и много,чеу рибата си ходи да яде по близо,на Студ. преди като бях шаранджия и много фащахVesko1 написа:Аз ходя на такива места където не трябва да се разпъва повече от 200м.....сериозно гребане си пада...а на 300м вече става лудница...4 километра гребане за 6 пръчки и една разпъвка...не си е работаАнтон Тонев написа:Това е много относително Вик.300м са ти напълно достатъчно, но има места където се разпъва и повече.Плюс това винаги трябва да имаш поне 50м корда на шпулата.antivik написа:Група, я дайте акъл, до каква дистанция смятате да е разпъването, че да съобразя съответните байтрънъри, мисля да се ориентирам за някои около 300м. с 0,30

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много е лесно , ако имате сонар
рибата може да е и на 20м пред вас 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
Бе на времето/70-80-те/ кога имаше риба и бяхме по-млади, верно си ги фатахме само с фъргане, ма сега на година съм излъгал само 1 хулиганче с мача/на кладенеца де/, а на дънарките се радва човек и кога тръгнат по-ячки каракудяциDon4o_62 написа: Отдавна стигнах до извода че това с разпъването е вятър работа по големите язовири,и на Студения и на Ивайл. никога не съм надвишавал 60-70 м. от брега даже е и много,чеу рибата си ходи да яде по близо,на Студ. преди като бях шаранджия и много фащах,на Ш. Поле,колегите наоколо разпъваха по 150- 200 м.и за деня имаха по 3-4 риби а аз от ръка без много зор имах над 10
и все идваха да питат на какво ги дърпам, има си чалъми от към място и стръф,но с времето човек се научава
,но за мен разпъването е ала бала,даже ролките ми бяха по 100м. отдолу с бандаж,60 ако хвърлям,30 м. да има аванс за някой по голям амур или шаран
,и хич не си правя майтап

- Антон Тонев
- сериозен играч
Ба`т Дончо, нали трябва да излиза тоя алкохол от някъде.А и докато не напсувам фелдфебела/Georgi-30/,че не ми държи изпъната кордата, все една че не съм бил за риба.
Заро, е прав.Може и на 20м пред нас да е ама, аз като улав си махам на гребла.
ПП Гошо, е много мързелив да знаете-само аз греба мамка му
ПП2.Заре, сонара ще е следващата ми придобивка.Дали сега или догодина-ще видим
Заро, е прав.Може и на 20м пред нас да е ама, аз като улав си махам на гребла.
ПП Гошо, е много мързелив да знаете-само аз греба мамка му

Как обичам да си блажа със сланина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vesko1
- сериозен играч
Дончо....преди 20г си беше така.Сега обаче реалностите са други,рибата е изключително наплашена от бракониерските набези,токове и т.н......а и е много по рядка от тогава.Сега без разпъване на див водоем...просто нямаш никакъв шанс да хванеш шаран.....особено пък в светлата част на денонощието от ръка е пълен абсурд.Затова ние си преслушваме мястото със сонара....па после умуваме къде да правим петната....и то задължително на 150-200м на тераса(дере) на отсрещен непристъпен бряг.Иначе....можеш да си чакаш и седмица без ударDon4o_62 написа: Отдавна стигнах до извода че това с разпъването е вятър работа по големите язовири,и на Студения и на Ивайл. никога не съм надвишавал 60-70 м. от брега даже е и много,чеу рибата си ходи да яде по близо,на Студ. преди като бях шаранджия и много фащах,на Ш. Поле,колегите наоколо разпъваха по 150- 200 м.и за деня имаха по 3-4 риби а аз от ръка без много зор имах над 10
и все идваха да питат на какво ги дърпам, има си чалъми от към място и стръф,но с времето човек се научава
,но за мен разпъването е ала бала,даже ролките ми бяха по 100м. отдолу с бандаж,60 ако хвърлям,30 м. да има аванс за някой по голям амур или шаран
,и хич не си правя майтап

- antivik
- кандидат преподавател
А-аа това е залегнало в план схемата за придобиване заедно с другите мурафети, но да видим кое ще е подред...Антон Тонев написа:............................................................................................
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Весе много крайни изказвания
ела на Копринка началото на лятото да видим дали няма да извадиш от ръка шаран и амур

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- Vesko1
- сериозен играч
Заре.....Копринка няма нищо общо с нашите кърджалийски язовири.При нас нещата са...други.Ако дойдеш тая година да направим един съвместен излет някой път...ще се убедиш.На 20м от брега....300грамови хулиганчета има само......а и плевелна....и раци раците забравих...С.Върбанов написа:Весе много крайни изказванияела на Копринка началото на лятото да видим дали няма да извадиш от ръка шаран и амур
![]()

- antivik
- кандидат преподавател
И моите най-верни "Приятели" - слънчацитеVesko1 написа:Заре.....Копринка няма нищо общо с нашите кърджалийски язовири.При нас нещата са...други.Ако дойдеш тая година да направим един съвместен излет някой път...ще се убедиш.На 20м от брега....300грамови хулиганчета има само......а и плевелна....и раци раците забравих...С.Върбанов написа:Весе много крайни изказванияела на Копринка началото на лятото да видим дали няма да извадиш от ръка шаран и амур
![]()

- Don4o_62
- учете се от него
пак си излиза, но трябва дето няма хора наблизо а вечер като светнеш, ако не се разбягат 2-3 лисици по брега
няма и риба
на корабчето на ш.поле преди 3-4 г. се къпеха цяла сюрия местни а аз бях отляво до върбичката и хвърлях на ......5-6 м. от брега на кюспе
но точно около чешмичката дето върви винаги вода и имах няколко шарана до 1,2 кг.та местните по едно време взеха да викат бак,бак оня пак вади балък
естествено се окупира за 2 седмици мястото от тях
но рибите се наплашиха 

на корабчето на ш.поле преди 3-4 г. се къпеха цяла сюрия местни а аз бях отляво до върбичката и хвърлях на ......5-6 м. от брега на кюспе

- antivik
- кандидат преподавател
Дончо, дереджето е коренно променено. Веке се дебне със седмици предварително къде е балъка, група окупира мястото и почва да рани и мята или разпъва/според зависи/, кат и омръзне/или и свърши времето/ го предава на следваща група по принципа "НАШИ ХОРА", след това се върти обратно докът рибата е там и дава, независимо с разпъване или от ръка. Другия начин е да се търси място, както казва Веско, но тогава рискуваш колата ако няма кой да я пази, а ти с гемията да пляскаш по недостъпни джендемиDon4o_62 написа:пак си излиза, но трябва дето няма хора наблизо а вечер като светнеш, ако не се разбягат 2-3 лисици по бреганяма и риба
на корабчето на ш.поле преди 3-4 г. се къпеха цяла сюрия местни а аз бях отляво до върбичката и хвърлях на ......5-6 м. от брега на кюспено точно около чешмичката дето върви винаги вода и имах няколко шарана до 1,2 кг.та местните по едно време взеха да викат бак,бак оня пак вади балък
естествено се окупира за 2 седмици мястото от тях
но рибите се наплашиха

- Don4o_62
- учете се от него
то и от няколко г. спря,но не че не иска ами щото я обраха с плетените въдици
,но пак не е критерий че трябва да се разпъва,просто трябва да се търси а за колата си прав че я оставяш и не знаеш кво ще намериш
Тонка,препоръчвам ти Хюмимбърт - 170 или бившия 220,все тая,доказан,ефтин,прост,лесен за работа и показва каквото искаш

Тонка,препоръчвам ти Хюмимбърт - 170 или бившия 220,все тая,доказан,ефтин,прост,лесен за работа и показва каквото искаш