Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Re: Кърджалийски регион

Мнение от Антон Тонев »

antivik написа:Група, я дайте акъл, до каква дистанция смятате да е разпъването, че да съобразя съответните байтрънъри, мисля да се ориентирам за някои около 300м. с 0,30 :?
Това е много относително Вик.300м са ти напълно достатъчно, но има места където се разпъва и повече.Плюс това винаги трябва да имаш поне 50м корда на шпулата.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:
antivik написа:Група, я дайте акъл, до каква дистанция смятате да е разпъването, че да съобразя съответните байтрънъри, мисля да се ориентирам за някои около 300м. с 0,30 :?
Това е много относително Вик.300м са ти напълно достатъчно, но има места където се разпъва и повече.Плюс това винаги трябва да имаш поне 50м корда на шпулата.
Аз ходя на такива места където не трябва да се разпъва повече от 200м.....сериозно гребане си пада...а на 300м вече става лудница...4 километра гребане за 6 пръчки и една разпъвка...не си е работа :shock:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Като се постопли времето ще пообиколя 2-3 магазина/освен този срещу школото/ да видя какво има. И ще решавам според зависи.... :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Vesko1 написа:
Антон Тонев написа:
Аз ходя на такива места където не трябва да се разпъва повече от 200м.....сериозно гребане си пада...а на 300м вече става лудница...4 километра гребане за 6 пръчки и една разпъвка...не си е работа :shock:
Отдавна стигнах до извода че това с разпъването е вятър работа по големите язовири,и на Студения и на Ивайл. никога не съм надвишавал 60-70 м. от брега даже е и много,чеу рибата си ходи да яде по близо,на Студ. преди като бях шаранджия и много фащах :D ,на Ш. Поле,колегите наоколо разпъваха по 150- 200 м.и за деня имаха по 3-4 риби а аз от ръка без много зор имах над 10 :wink: и все идваха да питат на какво ги дърпам, има си чалъми от към място и стръф,но с времето човек се научава :D ,но за мен разпъването е ала бала,даже ролките ми бяха по 100м. отдолу с бандаж,60 ако хвърлям,30 м. да има аванс за някой по голям амур или шаран :D ,и хич не си правя майтап
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Много е лесно , ако имате сонар :wink: рибата може да е и на 20м пред вас :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Don4o_62 написа: Отдавна стигнах до извода че това с разпъването е вятър работа по големите язовири,и на Студения и на Ивайл. никога не съм надвишавал 60-70 м. от брега даже е и много,чеу рибата си ходи да яде по близо,на Студ. преди като бях шаранджия и много фащах :D ,на Ш. Поле,колегите наоколо разпъваха по 150- 200 м.и за деня имаха по 3-4 риби а аз от ръка без много зор имах над 10 :wink: и все идваха да питат на какво ги дърпам, има си чалъми от към място и стръф,но с времето човек се научава :D ,но за мен разпъването е ала бала,даже ролките ми бяха по 100м. отдолу с бандаж,60 ако хвърлям,30 м. да има аванс за някой по голям амур или шаран :D ,и хич не си правя майтап
Бе на времето/70-80-те/ кога имаше риба и бяхме по-млади, верно си ги фатахме само с фъргане, ма сега на година съм излъгал само 1 хулиганче с мача/на кладенеца де/, а на дънарките се радва човек и кога тръгнат по-ячки каракудяци :? .
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Ба`т Дончо, нали трябва да излиза тоя алкохол от някъде.А и докато не напсувам фелдфебела/Georgi-30/,че не ми държи изпъната кордата, все една че не съм бил за риба.
Заро, е прав.Може и на 20м пред нас да е ама, аз като улав си махам на гребла.
ПП Гошо, е много мързелив да знаете-само аз греба мамка му :D
ПП2.Заре, сонара ще е следващата ми придобивка.Дали сега или догодина-ще видим
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Don4o_62 написа: Отдавна стигнах до извода че това с разпъването е вятър работа по големите язовири,и на Студения и на Ивайл. никога не съм надвишавал 60-70 м. от брега даже е и много,чеу рибата си ходи да яде по близо,на Студ. преди като бях шаранджия и много фащах :D ,на Ш. Поле,колегите наоколо разпъваха по 150- 200 м.и за деня имаха по 3-4 риби а аз от ръка без много зор имах над 10 :wink: и все идваха да питат на какво ги дърпам, има си чалъми от към място и стръф,но с времето човек се научава :D ,но за мен разпъването е ала бала,даже ролките ми бяха по 100м. отдолу с бандаж,60 ако хвърлям,30 м. да има аванс за някой по голям амур или шаран :D ,и хич не си правя майтап
Дончо....преди 20г си беше така.Сега обаче реалностите са други,рибата е изключително наплашена от бракониерските набези,токове и т.н......а и е много по рядка от тогава.Сега без разпъване на див водоем...просто нямаш никакъв шанс да хванеш шаран.....особено пък в светлата част на денонощието от ръка е пълен абсурд.Затова ние си преслушваме мястото със сонара....па после умуваме къде да правим петната....и то задължително на 150-200м на тераса(дере) на отсрещен непристъпен бряг.Иначе....можеш да си чакаш и седмица без удар
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Антон Тонев написа:............................................................................................
ПП2.Заре, сонара ще е следващата ми придобивка.Дали сега или догодина-ще видим
А-аа това е залегнало в план схемата за придобиване заедно с другите мурафети, но да видим кое ще е подред...
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Весе много крайни изказвания :shock: ела на Копринка началото на лятото да видим дали няма да извадиш от ръка шаран и амур :idea: :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

С.Върбанов написа:Весе много крайни изказвания :shock: ела на Копринка началото на лятото да видим дали няма да извадиш от ръка шаран и амур :idea: :wink:
Заре.....Копринка няма нищо общо с нашите кърджалийски язовири.При нас нещата са...други.Ако дойдеш тая година да направим един съвместен излет някой път...ще се убедиш.На 20м от брега....300грамови хулиганчета има само......а и плевелна....и раци раците забравих... :D
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vesko1 написа:
С.Върбанов написа:Весе много крайни изказвания :shock: ела на Копринка началото на лятото да видим дали няма да извадиш от ръка шаран и амур :idea: :wink:
Заре.....Копринка няма нищо общо с нашите кърджалийски язовири.При нас нещата са...други.Ако дойдеш тая година да направим един съвместен излет някой път...ще се убедиш.На 20м от брега....300грамови хулиганчета има само......а и плевелна....и раци раците забравих... :D
И моите най-верни "Приятели" - слънчаците :twisted:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

пак си излиза, но трябва дето няма хора наблизо а вечер като светнеш, ако не се разбягат 2-3 лисици по брега :D няма и риба
на корабчето на ш.поле преди 3-4 г. се къпеха цяла сюрия местни а аз бях отляво до върбичката и хвърлях на ......5-6 м. от брега на кюспе :D но точно около чешмичката дето върви винаги вода и имах няколко шарана до 1,2 кг.та местните по едно време взеха да викат бак,бак оня пак вади балък :lol: естествено се окупира за 2 седмици мястото от тях :lol: но рибите се наплашиха :wink:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Don4o_62 написа:пак си излиза, но трябва дето няма хора наблизо а вечер като светнеш, ако не се разбягат 2-3 лисици по брега :D няма и риба
на корабчето на ш.поле преди 3-4 г. се къпеха цяла сюрия местни а аз бях отляво до върбичката и хвърлях на ......5-6 м. от брега на кюспе :D но точно около чешмичката дето върви винаги вода и имах няколко шарана до 1,2 кг.та местните по едно време взеха да викат бак,бак оня пак вади балък :lol: естествено се окупира за 2 седмици мястото от тях :lol: но рибите се наплашиха :wink:
Дончо, дереджето е коренно променено. Веке се дебне със седмици предварително къде е балъка, група окупира мястото и почва да рани и мята или разпъва/според зависи/, кат и омръзне/или и свърши времето/ го предава на следваща група по принципа "НАШИ ХОРА", след това се върти обратно докът рибата е там и дава, независимо с разпъване или от ръка. Другия начин е да се търси място, както казва Веско, но тогава рискуваш колата ако няма кой да я пази, а ти с гемията да пляскаш по недостъпни джендеми :? .
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

то и от няколко г. спря,но не че не иска ами щото я обраха с плетените въдици :wink: ,но пак не е критерий че трябва да се разпъва,просто трябва да се търси а за колата си прав че я оставяш и не знаеш кво ще намериш :wink:
Тонка,препоръчвам ти Хюмимбърт - 170 или бившия 220,все тая,доказан,ефтин,прост,лесен за работа и показва каквото искаш :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”