С лодка в морето - 2013

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
piam70
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: С лодка в морето - 2013

Мнение от piam70 »

Днес пред Черноморец(Б-с) нищо,от там на Ставрова банка до 15ч. по около 6кг. сафрид на човек.Това беше закриването на сезона от мен.Наслука на всички ,които държат още.
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

DSC00334.JPG
голям бой-настана на Ставрова банка! Много риба! :shock: :D
DSC00337.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
Аватар
tosho_k_
новобранец
новобранец

Мнение от tosho_k_ »

Германче, поздравления за улова, екипажът на лодката се е справил чудесно.
Каква е температурата на водата? Надявам се времето да се задържи още малко така и това което дават по прогноза да не се случи, че тази събота и неделя не можахме да влезем в морето.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Германа пак изригна..... :prayer: :smt023
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Вий да не я вадите със бомби тази риба-поздравления,направо сте и изкъртили зъбите.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
nasko_sym
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_sym »

Браво!!!Не ви ли е страх,че ще потопите лодката?
harley666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от harley666 »

Браво, колеги! Супер улов....само дето въдици не виждам на снимките...
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

harley666 написа:Браво, колеги! Супер улов....само дето въдици не виждам на снимките...
Споко,всичко е на въдици.
На друг сайт се вижда всичко.
Не се съмнявай в Германа де.
Ако не ме притесняваше студа,преди 2 дена пак щях да ви покажа сардини.
Ама се съобразявам със здравето си,и си правя сметките. :wink:
Изображение

harley666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от harley666 »

:) Радвам се за колегите и благородно им завиждам!!! :) :) :). Дай Боже всекиму такова удоволствие да изпита, поне веднаж в живота си :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

Общото количеството уловена риба е над 80кг от двата дни. На кувертата спрямо дълбочината и може да се прецени рибата просто е пръсната да не се мачка, на снимката е количеството само от последния ден, като килограми е 45кг. Риболуване от 11.00ч до 16.00ч. в неделя, работехме основно на бавен ход с лодката спреш ли вземаш по-2,3риби. За мен бе сполучлив риболва, а капитана евала задачата му бе да следи пасажа и да ни вкарва правилно в него. Това от мен,поздрави! :smt006
pididi
новобранец
новобранец

Мнение от pididi »

Искам да изкажа моето мнение за големия улов на колегите...
За по наблюдателните се вижда на втората снимка едно малко флагче!Който не знае, това е флаг "А" -алфа ,който значи"имам спуснат водолаз или извършвам някаква друга подводна дейност".За каква подводна дейност става и за какво е забит там този флаг,не знам,всеки сам да прецени!Струва ми се доста голямо количество риба,за да е хваната с въдички!Все пак поздрави на колегите и весело изкарване на предстоящия празник!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

pididi написа:Искам да изкажа моето мнение за големия улов на колегите...
За по наблюдателните се вижда на втората снимка едно малко флагче!Който не знае, това е флаг "А" -алфа ,който значи"имам спуснат водолаз или извършвам някаква друга подводна дейност".За каква подводна дейност става и за какво е забит там този флаг,не знам,всеки сам да прецени!Струва ми се доста голямо количество риба,за да е хваната с въдички!Все пак поздрави на колегите и весело изкарване на предстоящия празник!
А случайно да забелязваш,че лодката е на ход в момента на снимката.
Ба си реактивните водолази дето са под лодката все пак.
Всичката риба на харпун е ударена май,или пък водолазите държат
въжетата на трала - знам ли ?

Айде пак забележи,че рибата е на един ред само,да не се мачка.
А не както някои мислят,че е до дъното на лодката.
На втората снимка виждам не повече от 20кг риба.
Естественно че се допуска и грешка,не И знам размерите на лодката.
Иначе за флага - прав си.
Изображение

Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

...Така... повече обяснения няма да има. Куверта 1,50/140м, риба в килограми на снимката 45кг само от единия ден, за двата дни над 80кг. Момчетата са харпунджии, рапанджии и имат отличен нюх за рибата! Чепаретата от мен, но с нюанс от най-големия чепарджия в Поморие чичо Иван-магазинера :prayer: :prayer: :prayer: той е техен баща!
Който, не вярва да е жив и здрав на мен и двата фризера са ми пълни. Рибата се ловеше на бавен ход. Поздрави и весели празници!
Аватар
морски
новобранец
новобранец

Мнение от морски »

Евала за добрия улов ...браво на колегите !
За тази работа е ясно, че се иска късмет,майсторлък... чепарета .... и т.н .. За трима човека - 45 кг обща парса - си е един хубав риболовен ден ..за което адмирации
Но имам забележка към капитана :
-Защо Алфа флага е вдигнат при риболов ( и още повече - на ход ) ?......недоумявам .... В морето няма място за немърливост ...... и ако не се извършва водолазна дейност , това е абсолютно недопустимо.....
И не забравяйте ..."Safety First "...Безопасността на първо място
Поздрави !
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

germana74 написа:
...Така... повече обяснения няма да има. Куверта 1,50/140м, риба в килограми на снимката 45кг само от единия ден, за двата дни над 80кг. Момчетата са харпунджии, рапанджии и имат отличен нюх за рибата! Чепаретата от мен, но с нюанс от най-големия чепарджия в Поморие чичо Иван-магазинера :prayer: :prayer: :prayer: той е техен баща!
Който, не вярва да е жив и здрав на мен и двата фризера са ми пълни. Рибата се ловеше на бавен ход. Поздрави и весели празници!
...Ми...в такава еуфория!!! Да му таковам и флага. РК-то, като слага дебел сапан преди трала да вдига калкана и да е....бава- мамата на биологичното равновесие, което се е създавало хиляди години тва що не го гледате бре?!
Когато тралят на Таласакра Черноморец-Бургас на 500м от брега и сговнясват всичко красиво под водата пак, не се гледа, че ловят маломерни риби пак не се вижда?! Е...БАНАТА***ИАРА, че играе с тях пак не се вижда? Държавата в лицето на управниците, че нехае и е мафия пак не се вижда? Отнемането на лиценза ми за стопански риболов за "Дупките" в Бургас за улов на каракуда и шаран.... дето от както свят светува кат попчета сме си плащали лицензите за риболов и никой, не е зарибявал, ко да кажа ве? Преди две седмици РК-то влезе на залива "Парашкева" между маслен нос и куракя на 100м от брега, Какво стана да не би да пръдна гущера?!
-А това ,че аз съм една капка в морето се забелязва и флагчето не било свалено? Живи и здрави и весели празници! Това от мен и поздрави!
п.п Лично аз съм участвал в търг със скрито надаване за стопанисването на язовир...и какво?! "Бизнесмените" с горилите ми сумтяха, че те ще вземат търга, от пет кандидата тва и стана те спечелиха. Кой-какво надавал не се вижда. До кога питам аз? По- Дискавъри лично гледах филм, как рибари от Германия имат право да извършват стопански риболов на водоеми и реки със мрежи законно, основно ловяха шаранови риби и улова бе изнасян. Ловяха на река граничеща с Полша в един от ръкавите. Там може, тука не може?!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”