Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Днес бях на Комунари за цял ден около 30-ина бабушки от дребни до средни.Ловихме двама човека и най-важното е че открихме сезона с риби,па макар и малко.Успех на всички колеги.
Здравейте,колеги. Наскоро си взех Фидер ще ми кажете ли къде става най-добре риболова на Фидер . На всички колеги Наслука през тази година !
Днес открихме сезона на яз. Засмяно. Голяма забава. Тръгване от Варна в 9.00, заход откъм Радево, оглед, умуване, разпъване на оръжията, бъркане на манджата (половин пакет VDE + 20-30 gr, пикни) и към 10.30 се почна. Директен 6м, оластичен за шарани (щото нямам друг) линия 0.12, плувка 1.25г, повод 0.09 Mimetics, кука 18 (досега не бях връзвал толкова миниатюрна кука, голям зор), стръв пинки обезмаслени с чистител на VDE (искаше само червените и само обезмаслени) и вардевас, в най различни комбинации, по 1,2 до 3 броя. Рибата (малки таранки и няколко червеноперки) си кълвеше прилично през целия ден с няколко паузи, когато вятъра беше много силен. Кукоизваждача е задължителен.

Резултата 3.7 kg дребна таранка.

Колегата, защото "размера има значение" извади няколко рибки, успели да налапат шаранската кука.

Резултата 3.7 kg дребна таранка.

Колегата, защото "размера има значение" извади няколко рибки, успели да налапат шаранската кука.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво колега, куката на дъното ли лежеше или в по горните пластове?rap66 написа:Днес открихме сезона на яз. Засмяно.
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги,ето я и информацията от Венелин.Пристигнахме в 6.00 и разпънахме около 7,00.Главно хвърляхме за шаран и амур.Монтажите бяха на косъм и чепаре с 2 куки и олово.Половината бяхме накосъм другато половина на чепаре.Резултата нулев.Мятахме предимно на царевица(натурална,скопекс,вкиснала,дипната с анетол и кво ли още не) и няма и няма удар.Няколко колеги заложиша на топчета и пак неше да бута
За целия ден от 6,00 до 5,00 инаме извадено едно амурче 1,200 и това беше.От това че нямаше риба поне си направихме една сладка раздумка с колеги от друг форум и си прекарахме чудесно за което им благодаря.Според мен трябва поне още 2,3 седмици да минат за да се активизира рибата.Това е от мен наслука на всички ви и не се скатавайте споделяйте и вашите излети
.Наслука

засега и 1 амурче е много добре.браво!
на кои на венелин по-големия(първия или другия)?
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
на този който е с островчетоkalmat написа:на кои на венелин по-големия(първия или другия)?

Здравейте колеги ! Нещо за Доброплодно ? Някой да е ходил тия дни като се постопли ?
- svetlio86
- ще става разбирач
Ако някой има инфо за Генерал Колево ще съм му много благодарен ако сподели!!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

-
- новобранец
Вчера бях на Оброчище. Студена и мътна вода. На ската има още сняг. Около 09.00 ч. таранкана се активизира за около половин час. Кълвеше само на торен червей. Екземплярите са около 700 -800 гр. След това пълно затишие до 18.00 ч. Тогава изведнъж целия язовир завря. За жалост вече бях прибрал въдиците и си тръгвах. Таксата продължава да бъде 5 лв. Все още брега срещу стената е недостъпен за автомобили поради издигнат защитен насип срещу бракониерски нашествия през зимата.
Утре отивам, в четвъртък инфотоsvetlio86 написа:Ако някой има инфо за Генерал Колево ще съм му много благодарен ако сподели!!!!

21.03 венелин едно голямо ништо, не бутна, припрах циганията и ши си ходя , колегата до мене искара шарко над 4 кг.садба другиа път повече
В чакането му е майката!!!
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега на 21-ви е ходил на Любен Каравелово и са направили капо. Ловили са на леко подхранили са стабилно , но.....
Пътят бил много гаден.
Пътят бил много гаден.
Колега той Любен Каравелово беше прелял в големите дъждове... беше станало една локва кажи речи..
чух че циканите от селото са я сабирали по полето с каруци
:D:D

Който го умее, го умее..!