Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Абе,наборе, напоследък нещо се измързилявих и ни ми се пише, ни ми се снима. То и кво да снимам- всяка седмица едно и също, кефал, алай,мряна и др. пък и си приличат пущините- току виж някой си помислил, че пущам едни и същи снимки цяло лято.
Виж твойте бели риби са друго нещо- всяка със собствена физиономия и индивидуалност.
Сега смятам да поработя по въпроса за бартера, който ти обещах! 

-
- ще става разбирач
Аэ действам само с царевица.Хляба с белия не събира ли повече дребосък? 

-
- ще става разбирач
Само с царевица- когато е тихо мястото и чакам за шаран.
Хубави съвети дава колегата за захранката по реката.
Аз също захранвам всеки път, като сам си я приготвям. Моята рецепта е - Сензас река + гранули каквито има+ пръст от брега/да не е смесена с тиня/ + добавен доста бял или шарен червей. Рибата се събира доста бързо, като винаги по някое време идва и хищник - най често щука, така че имайте готовност
Имам колеги, които захранват само с варено жито и често вадят по някой добър шарко наред с останалата риба.

-
- ще става разбирач
Ама това на тихо място или на течение(умерено)?Защото аз ловя на изтичане,а там шаран ми се струва ,че няма да дойде!? 

Точно в умереното течение
А шаран в Марица се лови и в бързата вода на бентовете, наред със сома, колкото е останал... 

-
- ще става разбирач
По 9-та дава ли все още или нямя смисъл да се ходи

здравейте колеги , преди 1-2 часа се връщам от марица , мястото беше малко преди 9ката... резултата беше ето това.Дребно шаранче напрао ми се къса сърцето като го видя, след това всичко обратно у ряката 

- Прикачени файлове
-
- 31072011139.jpg (173.99 KiB) Преглеждано 684 пъти
-
- P310711_211111.JPG (188.9 KiB) Преглеждано 684 пъти
-
- ще става разбирач
Стръвта на дъното ли я оставяш да чака?Или се движи заедно с течението,колкото и малко да е то!? 

-
- научил се да хвърля
Вчера в района на 4-ти км. за 2.45мин/от 17 до 19.45/ се уловиха два добри морунажа,два добри кефала и 16 мряни,повечето над 25см.Лових с пикер 2.70м. 50гр хранилка,стръв бял червей и храна MILO-Fondo Cavedano.На всяко презамятане се улавяха риби,храната работеше перфектно.Околните колеги нямаха уловена риба,ловяха на изтичане,без никакво подаване на храна.Не съм снимал,че от бързане забравих телефоните 

-
- ще става разбирач
Днес ще ида да се поразходя на 9-та да видим какво ще има!? 

-
- ще става разбирач
Днес бях на 9-та,до острова.В тихия канал-нищо.Захраних с царевица и жито с ванилия!
Имаше колеги с парашути.Май ,май това място още си е посещавано от бракониери!
Имаше колеги с парашути.Май ,май това място още си е посещавано от бракониери!
-
- ще става разбирач
Неделя, рано сутринта на Поповица за около час гол след гол кефали на шарен и после затихна.

айде обратно в реката
Оттам- на Садово- гол след гол карабалъци
и някой кефал. Към 12.00 така ме напече, че даже не ми се снимаше, шута към Пловдив при хладилника и биричката. 
айде обратно в реката

- Don4o_62
- учете се от него
Наборе,аз днес се направих на шаранджия
и сабахлен по първи петли бях на една от пресялните след Пловдив,зареден както си му е реда с разните му дънни,кюспета,царевици,ракети и т.н.Направо бях забравил кво е да мъкнеш толко багаж
.Със 6 дънни и два билета
до 11ч. нищо,освен една каракуда амджурка
.Няма помен от шаран,ни на игра ни на въдици.Не че хептен го няма,но нарядко подскачаше в трънаците покрай брега на недостъпни места, дето идея си нямам как ще се лови.Даже нямаше никой на това място
,а друг път със скари чак идват.Нищо че не излезна шаран,другия път си знам урока и само с един спининг ще се разхождам 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Колеги, какво представлява т.нар парашут, питам понеже стана дума за островчето при 9ката и там ходя много често ..Искам ако забележа такива копелетз да се обадя в ИАРА но просто не знам какво е парашут и дори и до мен да ловят няма да ми направи никакво впечатление сигурно...