Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Спининг въдици на достъпна цена
....+1,съгласен с колегата,по-горе,индиректно,може все пак да означава,че,ако се опита да се навива при аванс още по-стегнат от посочения/ако е възможно де/,ще се прецака предавката на макарата.
валатът не най-лошото нещо на света
Колеги имам един carbo-star XT 5-20 акция. С него си ловя кефалчета предимно, бих искал да пробвам спининг на сом, но не с яките сопи, а с по-фини такъми. Имам един въпрос. Защо не - http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56 . Почетох, видях, че не трябва да се пестят пари за такъми, но като цяло от това което чета - тази пръчка не ми се вижда лоша, обаче смятам, че разбиранията са ми доста ограничени и се надявам да получа поучителни отговори. Макаричките - http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... ushima-DFA и http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... r-Cast-SCF ,разбира се ако не робуваме на марките, въпроса ми е Защо не комплект тази пръчка + някоя от 2-те макари, сигурно на някои ще им се стори тъп въпроса, но все още съм начинаещ и да ви кажа колко повече чета, толкова повече се обърква, особено като чета мнения на хора и всеки си има изграден и/или придобит стил, техника и метод на ловене, аз немога да дам 1000 лв да пробвам всичко, което всеки казва и да разбера кое е моя стил (по принцип казвам, щото не рядко отговори на въпроси като моя са "прочети еди къде си")
Трябва да се спре продажбата на мрежи и всичко бракониерско със закон!
- Vid
- кандидат преподавател
Ще ти отговоря много простичко. Сома стана вече кът риба в нашите водоеми. Да уловиш сом се изисква постоянство и много опити. Една въдица-стъклопластова е много удачна (за риболов на дъно), но и много тежка при риболов от ръки и като заметнеш няколко пъти с нея ще ти се скапят ръките...., а и тези макари кои цитираш?
Все това което си написал е удачно, но не и за спинингов риболов...
При спининга, целта е да имаш максимално лека и здрава пръчка и балансираща се към нея прилична макара.... Това е за де си ловиш 5-6 часа без усилия и да се изкефиш, иначе и с една дрянова пръчка и с кВа да е макара може да ловиш и даже и да хванеш, ама тВа не е спининг, а мъка....
Инаки съм го казвал - всичко е нашия измислен живот е човешка направия, всичко опира до четене, знания, опит, мироглед и все останало.... Има хора с много пара и все не се научават до края на живота си?
Та, ако не си рибар за ден-два, а практикуваш традиционно спининг, събери парички и си купи читава пръчка за към то 200 лв и макара към то там. Ще те изкарат повече годинки от това да си купуваш евтини простотии и да ги сменяш през 3-ри месеца.....
Все това което си написал е удачно, но не и за спинингов риболов...
При спининга, целта е да имаш максимално лека и здрава пръчка и балансираща се към нея прилична макара.... Това е за де си ловиш 5-6 часа без усилия и да се изкефиш, иначе и с една дрянова пръчка и с кВа да е макара може да ловиш и даже и да хванеш, ама тВа не е спининг, а мъка....
Инаки съм го казвал - всичко е нашия измислен живот е човешка направия, всичко опира до четене, знания, опит, мироглед и все останало.... Има хора с много пара и все не се научават до края на живота си?
Та, ако не си рибар за ден-два, а практикуваш традиционно спининг, събери парички и си купи читава пръчка за към то 200 лв и макара към то там. Ще те изкарат повече годинки от това да си купуваш евтини простотии и да ги сменяш през 3-ри месеца.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
а практикуваш традиционно спининг, събери парички и си купи читава пръчка за към то 200 лв и макара към то там. Ще те изкарат повече годинки от това да си купуваш евтини простотии и да ги сменяш през 3-ри месеца.....
Много правилно и аз в началото си мислех за 200лв въдица и примамки ще си взема а то кво стана...сега нямам кои знае каква въдичка но пък ме е яд,че още в началото не си взех прилична въдица и пак щяхa да ми останат да си взема и повече от сегашните ми примамки а те не са много
Много правилно и аз в началото си мислех за 200лв въдица и примамки ще си взема а то кво стана...сега нямам кои знае каква въдичка но пък ме е яд,че още в началото не си взех прилична въдица и пак щяхa да ми останат да си взема и повече от сегашните ми примамки а те не са много

Искам да питам за Серт Ексиид 240см 5-21 Прочетох че реално е повече което ме устройва става ли за джиг и за щукарка
-
- новобранец
Да попитам и аз, някой знае ли къде в Пловдив се продава SERT EXCEED? По-специално търся "SERT EXCEED SPX 1.80м.UL/0.9-5/ - 95 гр.", макар че май вече ги няма
- danev69
- сериозен играч
В м-н "Риболовен свят" до ВСИ я има в наличност на цена 50лв.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Наистина ли в магазин струва 50 лева? Щото в сайтовете е 65-70 лв. 

- danev69
- сериозен играч
Толкова пише на табелата,колега. Мисля,че става въпрос за единични бройки и може би затова са на такава цена. 

-
- новобранец
Благодаря за бързия отговор, ще черпя
Тук ли е, че съм гостенин?

- danev69
- сериозен играч
Да ,това е магазина.
-
- новобранец
Благодаря на съвестните и коректни колеги, които са видели на готово, моя въпрос и отговора на колегата и са побързали да ме изпреварят. Да са Ви честити пръчките и дано риба не хванете на тях...
Колега, ти да не живееш в Токайто махала в Пазарджик? Ква клетва, кво чудо,тц, тц, тц...Kaligula85 написа:Благодаря на съвестните и коректни колеги, които са видели на готово, моя въпрос и отговора на колегата и са побързали да ме изпреварят. Да са Ви честити пръчките и дано риба не хванете на тях...

-
- научил се да хвърля
Колеги,някой знае ли кой магазин е вносител на"OKUMA"за София?