Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Re: Качествени чепарета

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- tiktak
- ще става разбирач
Поизчетах темата и тези дни ще пусна снимки на моите първи опити за коментари. Имам един въпрос: майката и основното влакно може ли да са еднакви като размер, или основното трябва да е с една идея по дебело? Примерно 0.20 майка, 0.22 основно.
Може да ги направиш и еднакви но е желателно майката да е с една идея по дебела от бидема поне с 0.02 мм 

Зарганолог
... я уточни въпроса , че нещо не разбрах за кое точно питаш : за майката (на чепарето) и основното (на машинката) или за майката и бидема на чепаретоtiktak написа:Поизчетах темата и тези дни ще пусна снимки на моите първи опити за коментари. Имам един въпрос: майката и основното влакно може ли да са еднакви като размер, или основното трябва да е с една идея по дебело? Примерно 0.20 майка, 0.22 основно.

- tiktak
- ще става разбирач
За майката и основното, за бидемите е ясно, че е по-тънко от майката.salmo написа:... я уточни въпроса , че нещо не разбрах за кое точно питаш : за майката (на чепарето) и основното (на машинката) или за майката и бидема на чепаретоtiktak написа:Поизчетах темата и тези дни ще пусна снимки на моите първи опити за коментари. Имам един въпрос: майката и основното влакно може ли да са еднакви като размер, или основното трябва да е с една идея по дебело? Примерно 0.20 майка, 0.22 основно.![]()
И още едни въпроси, които зададох в друга тема и после видях, че са обсъждани тук. Някой все пак пробва ли с потъваща бомбарда вместо олово, и какви бяха резултатите? А с тежки кастмастери и пилкери? Дори и с тежки потъващи дълбокогазещи воблери, ако риболова е от лодка. Все едно по-едра рибка гони пасаж малки.
- Моряка
- кандидат преподавател
Това е пробвано от лодка и действа.Когато си чепариш за сафрид на пилкера или кастмастера можеш да закачиш хариб-карагьоз,чернокоп-лефер,сигурно и циганка-паламуд.От лодка не виждам смисъл да се лови с тежест-бомбарда,лови се на места без закачки и се цели по-бързо потъване на тежеста ,а не течението да я носи на майната си.От брега има смисъл и логика да се ползва,но Митко Добрия го беше казал вече това.tiktak написа:А с тежки кастмастери и пилкери?
А сега де? 

Добре е като за начало, ама на чернокопската гордост ми се видят мноо малки и къси куките 

- tiktak
- ще става разбирач
Ами в Пловдив морски куки малко трудно се намират. В единия магазин - ами имаме колмик 5.50 пакета 20 куки. В другия - имаме оунър 3.50, 18 куки. И намерих тука в къщи едни 4 и 5 номер, от социализма, бяла права. На пакета пише Маруто Япония. И така.Мънцата написа:Добре е като за начало, ама на чернокопската гордост ми се видят мноо малки и къси куките
За чернокоп ти трябват куки 3-ки, 2-ки и 1-ци с дълго рамо, в противен случай ... чао чепаре, отнася го като товарен влак 

Здрвейте и от мен куките не е задалжително да са толкова големи даже според мен подчертавам според мен куки 4-5 даже варшат по-добра работа ,но задалжително както каза Мънцата да са със дълго рамо иначе ще береш ядове и то точно като има най-много риба
Поздрави

Тиктак, браво, браво! Екстра са си, че не били морски куките... То риба да има пък, че щели да ти ги опоскат за две минути, това не е важно - утре ще си купиш от магазина. И пак ще ловиш, само риба да има. Кефа нали си направи да си вържеш твои чепарета? Друго то - з..би. Аре, успехи.
абре всичките го хвалите и има защо,ама що никой не му каже че требе да сложи и малко ламе (колега Tiktak потърси си сини ламенца)
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Миналата година работех с такива за чернокопа

И тази пак с тези ще го гоня,лови си и сафрида добре - поне за сега.
Иначе основно за сафрид работя с тези модели

Е,не са перфектно изпълнение като на Митака,
ама по хващане не отстъпват.
Чакам днес Мънцата да качи снимки от вчера.

И тази пак с тези ще го гоня,лови си и сафрида добре - поне за сега.
Иначе основно за сафрид работя с тези модели

Е,не са перфектно изпълнение като на Митака,
ама по хващане не отстъпват.
Чакам днес Мънцата да качи снимки от вчера.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Aз си измайсторих две, че купешките хич ги няма и довечера ще видим дали ще минат теста. Изрових едно ламе, та и от него сложих за по сигурно