Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Добре,де,ама Горе и Там -ай нека да е по-късничко,щото много държа да участвам с материалната си несъвършена и донякъде впиянчена /пардон,исках да кажа лекинко обвързана с ежедневната консумация на некои количества алкохол/форма в излазването на прехода и лично с късогледите си зъркели да видя къде ни е отвел прехода,през това време има да ловя още много пъти рибки,да мяткам мастички,та когато дойде момента на Възнасянето,с най-голямо удоволствие ще потърся най-напред пътя към небесната отвъдна кръчма на stonetales,пък после ще питам за небесната река и кой точно светия издава тамошния билет за риболов

Годзи,възприемам предложението ти напълно,но ще го отложа малко във времето,щото сега съм подпукал голям обем всякакви писания на военни теми-мемоари,проза,теории и пр.на руски език в militera.rus и скоро няма да мога да се накефя в достатъчна степен за прехвърляне на друга тематика.
Иначе,и днес много ревностно служих на себе си -никаква работа за обществото и държавата,само четене на вестници,пиене на кафета,мастики,сателитна телевизия и лежачка. Сутрешна температура в 10.30 ч : -4 градуса,след обяд в 14.00 : 0 градуса,бавно повърхностно топене,много дебел лед на повечето места,къртят го с багери и извозват пълни самосвали,та трябваше да паркирам на съвсем куче място;зеленчуците са поскъпнали значително;много малко хора се усмихват и въобще ...преход,че и с криза.

Годзи,възприемам предложението ти напълно,но ще го отложа малко във времето,щото сега съм подпукал голям обем всякакви писания на военни теми-мемоари,проза,теории и пр.на руски език в militera.rus и скоро няма да мога да се накефя в достатъчна степен за прехвърляне на друга тематика.
Иначе,и днес много ревностно служих на себе си -никаква работа за обществото и държавата,само четене на вестници,пиене на кафета,мастики,сателитна телевизия и лежачка. Сутрешна температура в 10.30 ч : -4 градуса,след обяд в 14.00 : 0 градуса,бавно повърхностно топене,много дебел лед на повечето места,къртят го с багери и извозват пълни самосвали,та трябваше да паркирам на съвсем куче място;зеленчуците са поскъпнали значително;много малко хора се усмихват и въобще ...преход,че и с криза.

- stonetales
- разбира нещата
Години наред - преди да се махна от София, провеждах собствени изследвания и наблюдения. Още от тогава софиянци много рядко се усмихват - особено по "Скобелев". По скоро - изобщо не се усмихват(:
Е - ако не броим изкуствените, учтиви гримаси, които трябва да изобразяват усмивка(:
Инку - този път позна от раз - не знам как??? Наистина става дума за кръчма. От там идвам.
За време и срокове не бери грижа! Тъй като Винаги е Тук и Сега, в един известен смисъл вече се е случило. И ще продължава завинаги:)
Е - ако не броим изкуствените, учтиви гримаси, които трябва да изобразяват усмивка(:
Инку - този път позна от раз - не знам как??? Наистина става дума за кръчма. От там идвам.
За време и срокове не бери грижа! Тъй като Винаги е Тук и Сега, в един известен смисъл вече се е случило. И ще продължава завинаги:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Абсолютно съм съгласен с INCUBUS-а, че прехода, който сме го започнали е в съвсем ранна фаза и е недопустимо дори да теоретизираме за неговото финализиране и пренасянето ни в другия, теоретично, по-добър свят. Този път stonetales ще почака, първо агнетата дето ги наобещава. Години наред ще ги ядем и все няма да се свършат
!
За сега се движим по спиралите на земния преход, има още мно-о-о-го време да измине, че да ни покани някой, да се почерпим в отвъдното.
За сега сме тук, на 78-а страница, за оставащите 9 дни, ако изпишем още 10 стр. може би ще ни турят по един виртуален медал от сайта за графоманство
!
А пък аз днес ги разбих, костурите на леда, чак ме е срам да пусна снимка, щото ще ме обвинят за "месар"
! Превиших нормата значително!
Ама си направих такава снимка, копроматна. Ще я скрия някъде!

За сега се движим по спиралите на земния преход, има още мно-о-о-го време да измине, че да ни покани някой, да се почерпим в отвъдното.
За сега сме тук, на 78-а страница, за оставащите 9 дни, ако изпишем още 10 стр. може би ще ни турят по един виртуален медал от сайта за графоманство

А пък аз днес ги разбих, костурите на леда, чак ме е срам да пусна снимка, щото ще ме обвинят за "месар"

Ама си направих такава снимка, копроматна. Ще я скрия някъде!
-
- кандидат преподавател
Така,така,и ти,презрял несъвършенствата на личността и плътта си,ще си признаеш всички грехове,а колкото до снимката,ний тук /май!/не събираме компромати,а и ако някой неразумен юрод те нарече точно заради костури "месар",ще си навлече цялата ми отрицателна енергия и хвърляне в такова лошо бъдеще,че ще си проклина всеки час,който му е отреден....Е,усещате ли,че като имам почивни дни,през които ми липсва многостраничното писане в службата на НЕЩО и НЯКОИ,почвам да се отдавам на гъдела за редене на множество писмена и с охота и надежда се присъединявам към идеята за раздаване на медали за графоманство
Даже искам медал,ако ще да е съвсем символичен ,пак ще си е едно "ашколсун,бре кьопоолар" /лека закачка към класиката на дядо ни Вазов
/ награждение,да вдигне разни завехнали чувства и усещания у нас -многострадалните преходомравки ,че и като някакво пъклено наказание или божия промисъл,не знам,дееби,заглавикани да одят и на риболов
Гледах тъпи филми,четох приятни умно написани неща,размятвахме си средна хубост реплики с половинката без претенции за изключителна експресивност и оригиналдъ,да н,ви посочвам,колко ценна течност изсмуках,начи,неделята беше приключена както си повеляват българските традиции през прехода и въобще ни съм съ отклонявал от тази ни тема
Лека нощ,трудоваци на прехода!

- Павел Иванов
Ице , риба си ял в случаят ! Дали е кустур или друга риба месарството във вид на бракониерство си е бракониерство както и кражбата си е кражба . Ако примерно погледнем от гастрономична гледна точка кустура е много по-вкусен от всичките видове плевел как шарани , каракуди и пр. От риболово емоционална гледна точка , при един и същ размер е много по-борбена риба от една купчина други такива . Та тъй значи ако ме разбираш .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- stonetales
- разбира нещата
Дубрутро на сичкуту кеч на целия баламатум:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- GODzillata
INCUBUS написа:...
...
Е, за к'во си вадиш очите в компа, като вземеш Киндъла, сичката онаа литература моеш да я пъхнеш в него и да си четеш на воля.
Поддържа камара формати, технологията е електронно-мастило, няма подстветка на екрана, все едно четеш истинска книга, моеш да ръгнеш вътре около 3 000 книги!!!
Това е задължителна джаджа за всеки обичащ да чете, откакто го имам съм прочел една камара неща....да не говорим, че една книга средно струва 15 лв., та като му завреш само 20 книги и вече си си избил парите за него.

На който съм го препоръчал и после си го е взел, след т'ва паметник нерукотворньй ми е вдигал.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- stonetales
- разбира нещата
Абе, гледах аз, попътя за Видин сумаси камънаци околовръст. Със странна форма бяха, антропоидна , такава една, ала явно опита не е стигнал на благодарстващите.
Даже единият беше със "Рука паднята, держашчая (нещо кат) граната/бутилка":)
"Стаит статуя с балшова.......Винтовка:)"
Даже единият беше със "Рука паднята, держашчая (нещо кат) граната/бутилка":)
"Стаит статуя с балшова.......Винтовка:)"
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
-
- кандидат преподавател
stonetales,дълбокият анализ на евентуалните ти възприятия,води до извода,че онва ни съ били камънаци -това са били предупредителните табели за навлизане в зоната на Годзи -всички страхове,гранати,винтовка,румънска радиация и много отрова в привлекателен смукателен вид -оръжие за индивидуално и за масово поразяване
Товарищ модератор,мноо ш,тъ замоля да не влизаме в правни спорове точно в темата за прехода / от сорта на какво е бракониерство и какво е кражба /,щото самият преход си е явление извън правото и на границата на действителността-нещо като минирано поле по границата до 2000 год. под Момчилград.Гледаш-горичка,пък то нацвъкано с маскирани "легушки",вземе,че скокне,пък ти окачи червата по клоните на близкото дръвце
Ама тогава ония от юг ни беха врагове,сега от всички страни имаме само приятели и те по приятелски ни таковат -вече нямаме нужда от чукане,щото всички международни приятели наред с нашето си правителство си ни чукат ежедневно.
Като стана дума за месарство,аз това го разбирам само като професия или като гастрономически предпочитания.Не знам и не ме интересува кой простофил някога го е свързал с риболова,щото рибата не е "месо" и не може да бъде "месо".Ако не ми вярваш на демоничния поглед по въпроса,питай официалната православна църква в България - е,на,даже от днес,във Великденските им пости,се допуска да издуваш тумбака с риба,ама е грях да муаш месо
Поради което така изпостих днес на обяд : шпикован свински врат с картофки "соте","черна"франзела и бира "Туборг".Поздрави от един грешник и "месар" -също КЕЧ -трапезно-кенефен преходник 

Товарищ модератор,мноо ш,тъ замоля да не влизаме в правни спорове точно в темата за прехода / от сорта на какво е бракониерство и какво е кражба /,щото самият преход си е явление извън правото и на границата на действителността-нещо като минирано поле по границата до 2000 год. под Момчилград.Гледаш-горичка,пък то нацвъкано с маскирани "легушки",вземе,че скокне,пък ти окачи червата по клоните на близкото дръвце

Като стана дума за месарство,аз това го разбирам само като професия или като гастрономически предпочитания.Не знам и не ме интересува кой простофил някога го е свързал с риболова,щото рибата не е "месо" и не може да бъде "месо".Ако не ми вярваш на демоничния поглед по въпроса,питай официалната православна църква в България - е,на,даже от днес,във Великденските им пости,се допуска да издуваш тумбака с риба,ама е грях да муаш месо

- stonetales
- разбира нещата
Друго си е "дълбокия анализ":)
На излизане от зоната не ги видях обаче - аморфността им е за завиждане:)
Имаше на времето една руская "пльонка" с някакво поетично именце от рода на Бреза - "Свема" беше май. Черно-бяла. Та понеже консистенцията на емулсията, която осигуряваше ефекта на реакция на светлината беше едрозърнеста, руские бяха дали много странен зарибяващ текст за реклама/прикритие на едрозърнеността:
"В този "дефект" се крие нейния ефект - снимането със Свема осигурява акварелен ефект на изображението"
А, то си беше чисто размазване - джъст лайк знаците по пътя - размиваха се на утринната светлина:)
На излизане от зоната не ги видях обаче - аморфността им е за завиждане:)
Имаше на времето една руская "пльонка" с някакво поетично именце от рода на Бреза - "Свема" беше май. Черно-бяла. Та понеже консистенцията на емулсията, която осигуряваше ефекта на реакция на светлината беше едрозърнеста, руские бяха дали много странен зарибяващ текст за реклама/прикритие на едрозърнеността:
"В този "дефект" се крие нейния ефект - снимането със Свема осигурява акварелен ефект на изображението"
А, то си беше чисто размазване - джъст лайк знаците по пътя - размиваха се на утринната светлина:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- G.Petkov
Мали-и-и!
INCUBUS-а жестоки пости е отпочнал.
Да е жив и здрав, щото много усилия ще трябват.
Въпреки, че бях вечерял, и то два пъти, пак ми се дояде. Може би щото пия едно леко, видинско вино от селска бъчва, та то ми разиграва апетита.
Направо го постига акварелния ефект - хапване, пийване - после пак хапване, пак пийване и кой до когато издържи.
Аз вече много малко мога, но не спирам да опитвам.
Наздраве и лека ви нощ, за сега
INCUBUS-а жестоки пости е отпочнал.
Да е жив и здрав, щото много усилия ще трябват.
Въпреки, че бях вечерял, и то два пъти, пак ми се дояде. Може би щото пия едно леко, видинско вино от селска бъчва, та то ми разиграва апетита.
Направо го постига акварелния ефект - хапване, пийване - после пак хапване, пак пийване и кой до когато издържи.
Аз вече много малко мога, но не спирам да опитвам.
Наздраве и лека ви нощ, за сега

- Павел Иванов
Аааааааа , да не чувам лоши приказки за Свемата ! Докато на ORWO стандарта беше на 21 ДИНа и по-надоле , то на Свема почваше от 32 такива при това на тия къде се продаваха без кутишка и ползваха изфърлените кутишките на ORWO 

Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
Пък аз минах на рибни пости - дера, пържа и запивам с бира, въпреки студа.
Това е "оная", компроматната снимка - има-няма пет кг
!

Обещавам най-тържествено друг път да ловя по-малко
!
Това е "оная", компроматната снимка - има-няма пет кг

Обещавам най-тържествено друг път да ловя по-малко

- Павел Иванов
Много често ми се е случвало да чуя :
Другият път га нема и едно кустуре , пак само мрежарите , токаджиите и ИАРА ще са виновни 
Та драго ми че има съфорумници с подобен манталитет ! При това многоЗащо спираш при положение че така ти кълве ? Риба дава ли се лови докато дава!!!

Павел Иванов
Павел Иванов
-
Петков, немоим разбра, обувките ли са гуеми или рибите малки

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.