Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Разкази:
След като скъсах 40-ката ми се случи следното:Въртях си тигелчета и бях хванал две бели,а Тролина-нищо!Обаче нали седи на носа на лодката и ми каза,че е видяла голям сом да се обръща!Запомних мястото и привечер се върнахме с два еднакви воблера и на първия тигел,прас-една десетка!Почнах да и се подигравам,че нищо не става от нея,но и дадох моя воблер и на следващия тигел и прасна една 20-ка на същото място!Гледах,като посран!
Гледам една лодка седи и се върти на едно място,а бурята е на километър!Видях,че един печен тролингист отиде да помага и реших да отида и аз!И така трите лодки сме заедно,а сома е 40-ка,а пича не беше виждал подобна риба и беше доста развълнуван!По едно време некво чудовище направи въртел и изпляска до мойта лодка и тримата бяхме шокирани и изненадани!Некой Големец дойде да види,кои са тия навлеци дет са фанали приятеля му?

След като скъсах 40-ката ми се случи следното:Въртях си тигелчета и бях хванал две бели,а Тролина-нищо!Обаче нали седи на носа на лодката и ми каза,че е видяла голям сом да се обръща!Запомних мястото и привечер се върнахме с два еднакви воблера и на първия тигел,прас-една десетка!Почнах да и се подигравам,че нищо не става от нея,но и дадох моя воблер и на следващия тигел и прасна една 20-ка на същото място!Гледах,като посран!

Гледам една лодка седи и се върти на едно място,а бурята е на километър!Видях,че един печен тролингист отиде да помага и реших да отида и аз!И така трите лодки сме заедно,а сома е 40-ка,а пича не беше виждал подобна риба и беше доста развълнуван!По едно време некво чудовище направи въртел и изпляска до мойта лодка и тримата бяхме шокирани и изненадани!Некой Големец дойде да види,кои са тия навлеци дет са фанали приятеля му?

Моето мнение за кльонкането в движение е отрицателно (, въпреки, че и аз съм го правил в началото, без да мисля). Отрицателно е заради "накльонкването" на големи територии и приучването (направо обучението) на сома, от което става по-мнителен. При кльонкане в движение, на какво разстояние от лодката трябва да бъде воблера и на каква дълбочина да гази за да се случат нещата???ringo написа:.......... Аз да попитам вашето мнение за кльонкането по време на тролинг? Че попаднах само на такива биячи на яз ''Камчия'' тази година, но лично на мен ми се струва ''Гъз глава затрива''
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз не съм пробвал кльонкане на тролинг,но по спомен някой имаше резултати! 

Може и да има някакъв ефект, но трябва много майсторлък. Да се съобрази дълбочина, скорост, дистанция на воблерите. Така, че когато сома се вдигне, воблерите да бъдат вече в точката на кльонкане или в близост до нея. Сиреч, правят се серии с доста голяма пауза, чието време трябва математически да се изчисли. Иначе какво правим? Нищо! Абсолютно нищо! Ако воблерите са наблизо, сома ще ги усети. Страничната му линия с лекота открива всяка вибрация. Това е адска машина, оцеляваща благодарение на 13 000 000-годишен стаж. Юманите могат да се похвалят само с 3 000 000. Сома притежава собствен ултразвуков детектор, който му помага да ловува през нощта и в мътна вода. Усеща дори сърдечните пулсации на потенциалната си жертва.
Така, че- споко. Всичко е възможно, ако се прилага кадърно и грамотно.
"Рийте" така, че да не си го мятате на гърба! Трябва да мислим и за утре, и да си спестим бъдещи разочарования. Нали така, Троли?
Така, че- споко. Всичко е възможно, ако се прилага кадърно и грамотно.
"Рийте" така, че да не си го мятате на гърба! Трябва да мислим и за утре, и да си спестим бъдещи разочарования. Нали така, Троли?
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не,не трябва да се страхуваме от разочарования и да помним,че трудностите ни правят по-силни!Трябва да се опитват нови неща без значение дали ни изглежда глупаво,щот при хубав резултат,глупака е този който не е пробвал глупости!По спомен,сомът е произлязал от шарана преди около 6милиона години,а не от 13!Diman написа:Трябва да мислим и за утре, и да си спестим бъдещи разочарования. Нали така, Троли?

Аз лично- да, дълбая. С това компенсирам невъзможността всяка седмица да съм на водоема. Споделям моя опит и това заформя картинката на някой друг. Учейки, се уча. В момента- виртуално. Любовта също е виртуална дейност на мозъка, но тя има своите реални резултати- ново поколение. "Никой не знае"- не ме устройва.ringo написа:Много я задълбахте.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,то при дълбок снег треа се дълбае,нема друг начин!Diman написа:Аз лично- да, дълбая.ringo написа:Много я задълбахте.

Малии,че то до Март може да стигнем и до ядрото(на земята)с туй дълбаене

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
малко снимки от реколта 2017г...Rum.Rai пети 37mm и 39mm.
Тъз последната снимка на самурайски мечове кръстосани ми замяза на пръв поглед

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Честит Празник, ДЕВИЦИ!!! Бъдете, здрави! Бъдете истински! Бъдете себе си! Бъдете успешни!

Живи и здрави,другото ясно

Марк Твен
Марк Твен
Милеф! Как е еуфорията, ще има ли пълнен сом? Спаси сом, напълни студентка! 

Милеф няма риба във фризера
Затуй ще ходи да си купи шаран от пазара срам не срам

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Честит Празник!
Троли ше яде шаран на тролинг,а вие ще си плащате за шаранджийски филета и женски бедра!