Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Има навсякъде-където не я виждаш в Района.

Риболовци.
да заградят и римския ??????????? е вече това ако се случи след като заградиха 2/3 от шипочане направо ще емигрирам........ :X
То и Рибарниците били нещо частни до Дигите.
Преди 5 години ми казаха че имало проект,да правят Хотели с Казина там,че било близо и до
Боровец.
Сега на Рибарниците нема вода,но има охрана и са опънали една Бодлива тел.
Седи вътре един човек с внучката и незнам какво пазят-като нема Риба.
Преди 5 години ми казаха че имало проект,да правят Хотели с Казина там,че било близо и до
Боровец.
Сега на Рибарниците нема вода,но има охрана и са опънали една Бодлива тел.
Седи вътре един човек с внучката и незнам какво пазят-като нема Риба.

Риболовци.
Здравейте,с какви коли слизате на римския мост?
- MITKO70
- кандидат преподавател
Може с всякакви,но после излизането е мисия невъзможна/трудна/rodinit написа:Здравейте,с какви коли слизате на римския мост?

А,за заграждането,на там вървят нещата ,не само тук.Където има свободни земи извън чашата на язовира и имат документи си ги връщат,след това продават и т.н.Много брегове по доста язовири са така,друг е въпроса ,че хората/собственици/ нямат пари да ги заградят и все още ползваме фрии.Но,времето изтича ,за съжаление на там вървят нещата.
Всичко може,но не всеки го можe.

не съм съгласен.няма как 2 -3 километра от бреговата ивица заедно с гората да е твоя (законно).тези документи се издават сега.и идва въпроса кой издава тези документи?кой следи за това? не може винаги да се примиряваме и да казваме това е. съгласен съм и за това че не е само Искър това съм го видял последните 8-10 години и на Доспат примерно ,а и на други водоеми сигурно е така.
chirusa_bg написа:Никой ли няма да спомене, че се ловят платики с чували?
Не че е важно, ама ей така, за цвят

Който ще се пробва да си вземе повечко чували за рибата

Не е излишно и да се уговори предварително с някой приятел при нужда да му донесе я акумулатор, я гуми

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Картографирането не е само на Римския а е на всякъде. Да не ви казвам как никнат колчета и колиби на мастойри по пояс II около Искърско ханче. Отделно са си пляснали табели, че е часна собственост, та даже ме спряха едни да ме питат кво правя на тяхната земя. Тъй, че бъдещите таксосъбирачи са неизбежни за съжаление.
- 6tukara
- ще става разбирач
Проблема е че няма държава. Ако институциите заградят нужната ивица за сервитут около най високо водно ниво на язовира при нормално нива на водата ще се окаже че че около цялата чаша на язовира има поне 20 метра брегова ивица която е за РИБОЛОВЦИТЕ А НЕ ЗА ТУМБАЦИТЕ. Никой не не може да си загражда пътя за достъп до водата но явно в нашта страна може всичко включително да си заустиш кенефа на вилата във вододайната зона.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ами те (таксосъбирачите) няма да ти събират такси за риболов, а примерно за паркинг, или че преминаваш през неговата земя. Така е яз. Лобош от към Радибош, описан в темата по-долу. Никой няма да ти взима пари, че ловиш или си оставил автомобила горе на пътя, но там пък рискуваш от т.нар. самоковски "Кангота".
1 юли/ Джулай морнинг с Кърцата и Иван.
Изгрев таза година нямаше, рибите-трудни.До обяд снимахме филм за Хоби ТВ, после се почерпихме и дъжда ни изгони.

Изгрев таза година нямаше, рибите-трудни.До обяд снимахме филм за Хоби ТВ, после се почерпихме и дъжда ни изгони.

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- MITKO70
- кандидат преподавател
Не си съгласен колега,аз също ,но хората са им ги върнали явно поземлените комисии преди години,на база стари натурални актове и т.н.Преди 2-3 седмици закарахме една каравана на клиент ,точно на Шипочанския залив.На около 1км. преди ламаринената ограда си е купил парцел ,с натурален акт,скица ,разрешение от УАГ за поставяне на преместваем обект и т.н.Та,от там до преди ламаринената ограда,всичко е парцелирано на 8 парцела около 1 дка,продават се.Това е положението и не само тук.bounce написа:не съм съгласен.няма как 2 -3 километра от бреговата ивица заедно с гората да е твоя (законно).тези документи се издават сега.и идва въпроса кой издава тези документи?кой следи за това? не може винаги да се примиряваме и да казваме това е. съгласен съм и за това че не е само Искър това съм го видял последните 8-10 години и на Доспат примерно ,а и на други водоеми сигурно е така.
Всичко може,но не всеки го можe.

Евала Насе! И тази година остана верен на традицията. Страхотен риболов в първия ден на месец Юли в компанията на готини хора. Какво му трябва повече на човек?naskobo написа:1 юли/ Джулай морнинг с Кърцата и Иван.
Този път си спечели от моя страна мъъъничко завист

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Предвид поста на Чируса,зимам две чувалчета и утре се качвам да тражим зимнина 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ей Насе, верно не пропускаш 1-ви юли да посетиш язовира.
Иначе не знам дали забеляза, но точно на това място, в средата се лови най-добре заради едно "ръбче" на 10 метър на вътре и дълбочина от около 4м.
Другото интересно нещо за мястото, че мравките са много и нападат всичко!
Иначе не знам дали забеляза, но точно на това място, в средата се лови най-добре заради едно "ръбче" на 10 метър на вътре и дълбочина от около 4м.
Другото интересно нещо за мястото, че мравките са много и нападат всичко!