Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Дунав-всичко за и по реката
Нивото е високо и водата е малко мътна... Ама ти за риба ли мислиш да ходиш ?ivo_bsl написа:Какво е нивото на Дунав сега? Мътна ли е водата?

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Тези дни бях около Дунава.Лошите имат голям напредък с "електронните въдици".Освен сом ,много амур и толстолоб са по пазарите.Няма помощ нито от иара ни от полиция.скапана държава
Kолеги. мисля към Лом да потеглям тези дни, моля Ви за прясно инфо от реката - за пръв път ще ловя на р. Дунав, какво излиза в момента?
Благодаря!
Благодаря!

В момента може да се каже, че не излиза нищоRAMIREZ написа:Kолеги. мисля към Лом да потеглям тези дни, моля Ви за прясно инфо от реката - за пръв път ще ловя на р. Дунав, какво излиза в момента?
Благодаря!

От хищниците с много късмет и упорство току виж си срещнал някой распер или бяла рибка, но като цяло условията за спининг не са от най-добрите. Водата все още е доста висока, а видимостта й е около 30-тина см. Единственото хубаво нещо е, че се постопли малко в последните 2 дни и вече е малко над 8 градуса.
Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
В събота направих проба от лодка в района на Малък Преславец..Похвърлях воблери,клатушки и въртушки,но си останах с хвърлянето.Водата е много бърза и мътна.Е не че познавам реката,понеже това ми беше първи опити на тази велика голяма река,но ми се струва че и е рано за спининг.Ама можещите и знаещите повече да кажат така ли е.

-
- ще става разбирач
pluv4o написа:..Водата е много бърза и мътна.Е не че познавам реката,понеже това ми беше първи опити на тази велика голяма река,но ми се струва че и е рано за спининг.Ама можещите и знаещите повече да кажат така ли е.![]()
Не е рано.Вече става.

Малко инфо от Силистра:
В момента водата стига до основата на стената, кълве на леко предимно облец в района на дунавския плаж.

В момента водата стига до основата на стената, кълве на леко предимно облец в района на дунавския плаж.

-
- ще става разбирач
Из тези върбалаци шетат също и щучки,че и добри бели риби в момента..
Ти срещна ли някоя от тях,колега?
Поздрави!
Поздрави!
Нищо подобно, кълве само храната им, но пък облеца превъзхожда по вкусови качества уклеяРечния човек написа:Из тези върбалаци шетат също и щучки,че и добри бели риби в момента..

Облеца е дунавския уклей и не е съвсем същия като уклея който се лови в Софийско, както има разлика между каракудата и дунавския й вариант караса, сигурно има и още.
-
- ще става разбирач
Облецът е уклейка,с уклея се падат първи братовчеди -подвидове на един и същ вид.
За вкусовите качества на облеца от тези места съм скептик,предвид факта,че
най-силно го скубят точно на изхода на градския фекален канал..
Поздрави!
За вкусовите качества на облеца от тези места съм скептик,предвид факта,че
най-силно го скубят точно на изхода на градския фекален канал..

Поздрави!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Да допълним инфото към снимките от върбичките. На първата снимка съм леко у лево, на 15 метра /извън кадър/.
Ориентирах се по главата на баща ми в долния ляв ъгъл. Уклея /облеца/ съвсем не преобладаваше. Преобладаваха морунажите, рядко някое скобарче, бабушка и платичка. Резултата беше около 4 килограма на око, като морунажите бяха поне 2/3 от количеството. Доволен съм, на фона на представянето на околните. За вкусовите им качества немога да кажа нищо.... добре, че пенсионерите си бяха изпозаминали като ги връщах в водата, щяха да ми тежат 3-4 инфаркта на съвестта...
Като по актуално инфо /12,04,2010/ Дунав пада, рибата се дърпа навътре, но все още кълве. Отново морунажи, разна риба и мнооого досадни попчета. Мястото беше Митиликите.

Ориентирах се по главата на баща ми в долния ляв ъгъл. Уклея /облеца/ съвсем не преобладаваше. Преобладаваха морунажите, рядко някое скобарче, бабушка и платичка. Резултата беше около 4 килограма на око, като морунажите бяха поне 2/3 от количеството. Доволен съм, на фона на представянето на околните. За вкусовите им качества немога да кажа нищо.... добре, че пенсионерите си бяха изпозаминали като ги връщах в водата, щяха да ми тежат 3-4 инфаркта на съвестта...
Като по актуално инфо /12,04,2010/ Дунав пада, рибата се дърпа навътре, но все още кълве. Отново морунажи, разна риба и мнооого досадни попчета. Мястото беше Митиликите.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Здравейте колеги до сега не съм опитвал да ловя карагьоз а имам желание.
Можете ли да ме насочите за някое хубаво място за тази цел между Лом и Видин,
и да споделите някоя тънкост.
Можете ли да ме насочите за някое хубаво място за тази цел между Лом и Видин,
и да споделите някоя тънкост.