Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

prodigy666 написа:вчера под жп моста на монца народ чко собари дребни .... отидох по нагоре за 2 часа преди залез 3 скобара около 800 900 грама на бял и яко пръскачи тва топло време още я държи тая гад и не дава да хвърляш на бял които е по резултатен от трохата маи тая есен
колега тая мръсна гад барабар с уклея и на трохата не и дават да падне-не знам каква е оправията с тая напаст
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

DJONI RINGO написа:
prodigy666 написа:вчера под жп моста на монца народ чко собари дребни .... отидох по нагоре за 2 часа преди залез 3 скобара около 800 900 грама на бял и яко пръскачи тва топло време още я държи тая гад и не дава да хвърляш на бял които е по резултатен от трохата маи тая есен
колега тая мръсна гад барабар с уклея и на трохата не и дават да падне-не знам каква е оправията с тая напаст
Пържени нямат равни. Стига някой да се навие да ги изчисти :lol: .
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

miro253 написа:
DJONI RINGO написа:
Пържени нямат равни. Стига някой да се навие да ги изчисти :lol: .
до 100 няма да е проблем чистенето в 1 кофа малко пясък да ги разтъркаш да паднат люспите ма няма нерви да ги ловим :D
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

За белия не съм съгласен.Струмските скобари по правило предпочитат трохата,особено едрите.Винаги нося и бял и пробвам постоянно.Общия извод е че ако кълве добре на бял ше кълве и на трохата.Тоест ако рибата е активна кълве и на бял и на троха.Обикновено иска само трохата.Неделния излет потвърди това правило,въпреки честата смяна на стръвта и наличието на бял в храната имам само едно кленче на бял,на трохата 7 едри скобара и един морунаж.Не че не съм правил силен риболов на бял,но това е рядко и обикновенно ранна пролет преди забраната.Познавам запалени струмски скобарджий които ходят само с троха особено лятото и то от обикновен хляб и ловят много добре.
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Абе пичове, не че нещо, ама дайте по некоя снимка да ги видиме тия скобари, че само си ги ловите едрите, па аз не съм виждал дори и на снимка от няколко месеца.
Нищо лично, поздрави
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

:arrow:
Последно промяна от DJONI RINGO на Чет Ное 15, 2012 7:51 pm, променено общо 3 пъти.

DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

chokoboy написа:
За белия не съм съгласен.Струмските скобари по правило предпочитат трохата,особено едрите.Винаги нося и бял и пробвам постоянно.Общия извод е че ако кълве добре на бял ше кълве и на трохата.Тоест ако рибата е активна кълве и на бял и на троха.Обикновено иска само трохата.Неделния излет потвърди това правило,въпреки честата смяна на стръвта и наличието на бял в храната имам само едно кленче на бял,на трохата 7 едри скобара и един морунаж.Не че не съм правил силен риболов на бял,но това е рядко и обикновенно ранна пролет преди забраната.Познавам запалени струмски скобарджий които ходят само с троха особено лятото и то от обикновен хляб и ловят много добре.
За мен е противопоказно да нося белки от юли до ноември на струма-купувам само едра галета,трохи-има хлебозавод близо до мен кило трохи 40 стотинки-50 кила чувал ми стига за две седмици интензивен риболов-да кажеме 8-9 добри риболова среднодълги от обяд натам

Аватар
dandi1383
фен клуб-скобар

Мнение от dandi1383 »

В неделя сложих 300 гр. бял в подхранката и един настърган хляб на трохи.Всички риби хванах на троха, на бял нямах нито една. Като ги вадех в кепа повръщаха подхранка. Това е на железница под кафето.
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

jasonsmith написа:Абе пичове, не че нещо, ама дайте по некоя снимка да ги видиме тия скобари, че само си ги ловите едрите, па аз не съм виждал дори и на снимка от няколко месеца.
Нищо лично, поздрави
Ето още една за теб колега
Прикачени файлове
556528_507954982564728_719507938_n.jpg
556528_507954982564728_719507938_n.jpg (57.67 KiB) Преглеждано 1227 пъти

Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

DJONI RINGO написа:
jasonsmith написа:Ето още една за теб колега
Ето това е вече нещо, евалата баце. Невероятен кеф е било :drinkers:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

jasonsmith написа:Абе пичове, не че нещо, ама дайте по некоя снимка да ги видиме тия скобари, че само си ги ловите едрите, па аз не съм виждал дори и на снимка от няколко месеца.
Нищо лично, поздрави
Колега ето ти и тея всичко е от август,защото тогава бях в България-нямам снимки от октомври и ноември сегашни поради причината че съм извън страната а старите кадри нека останат архив :D
Прикачени файлове
393847_509239619102931_972972551_n.jpg
393847_509239619102931_972972551_n.jpg (19.74 KiB) Преглеждано 1213 пъти
418938_508368919190001_793275033_n.jpg
418938_508368919190001_793275033_n.jpg (56.97 KiB) Преглеждано 1213 пъти
200784_505478616145698_412813824_n.jpg
200784_505478616145698_412813824_n.jpg (87.39 KiB) Преглеждано 1213 пъти

Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Ха ха ха, аз като ви разправям, че Джони е най-добрия скобарджия по Струма от тук, вие майтап си мислите :mrgreen:

П.С. Между другото е страшен пич и не се преви на ударен да си крие местата или методите по които лови :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

dandi1383 написа:В неделя сложих 300 гр. бял в подхранката и един настърган хляб на трохи.Всички риби хванах на троха, на бял нямах нито една. Като ги вадех в кепа повръщаха подхранка. Това е на железница под кафето.
Значи сме били заедно/аз бях на свинарника/,разликата е там че рибите при мен не се влиаеха от храната изобщо.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Нищо лично, поздрави
Колега,не всички снимат и не всички добри рибари са участници във форума.Предишната неделя братчеда беше хванал на същото място 30 скобара.Верно размер 200-250гр,ама пак е кеф.Затова казах едри сравнени с неговите.На този излет рибите бяха с размер 600-800гр и един 1.2кг.А аз приключих със снимките миналото лято когато заради снимките батисах 4 скобара 2 по 1кг и 2 по 1.5кг.От тогава в тунела слагам риби който мисля да консумирам основно мряната рядко други риби.Всичко останало директно у големия живарник/реката/.А ще се разрова да я постна точно тази снимка.
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

chokoboy написа:Колега,не всички снимат и не всички добри рибари са участници във форума.Предишната неделя братчеда беше хванал на същото място 30 скобара.Верно размер 200-250гр,ама пак е кеф.Затова казах едри сравнени с неговите.На този излет рибите бяха с размер 600-800гр и един 1.2кг.А аз приключих със снимките миналото лято когато заради снимките батисах 4 скобара 2 по 1кг и 2 по 1.5кг.От тогава в тунела слагам риби който мисля да консумирам основно мряната рядко други риби.Всичко останало директно у големия живарник/реката/.А ще се разрова да я постна точно тази снимка.
Да бе, на мен това ми е пределно ясно, но ето че Джони примерно качи няколко снимки, от които ми стана много приятно, и даже вече планувам поредния излет надолу, въпреки, че знам какъв ще бъде резултата. :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”