Жребчево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
larybalky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Жребчево

Мнение от larybalky »

Инфо от днес:за последните 3 дни близо до паметника много слабо ама много.Излизаше основно платика по 500г до към кило,малко каракуда и червеноперка.6 човека за 3 дни не повече от 7кг риба.Двамата ни шаранджии пълен валат, даже звънче не им звънна,а какво ли не пробваха и бая захрахна оставиха в язовира.
Мераклия
donadoni82
новобранец
новобранец

Мнение от donadoni82 »

Вчера до боровата гора под римския мост - много слабо на час 1-2 червеноперки.Много рибари; много риба ама водата повече.
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

На 9ти (неделя) от мантинелата на юг от острова посока Гарга дере от 9.30-10.00 часа до към 16 .00 на фидер и пружинки само платика и тук таме някоя червенопера.Много тегав риболов.
6 броя платики и три червенопери.Платиките средна хубост.
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

Здравейте колеги, от Русе съм и другата седмица смятам да отида на яз.Жребчево за 3 дена. Досега не съм ходил там и затова искам да помоля някой ако може да ме упъти към коя част на язовира да се насоча, където има дървета и става за палатка.
Благодаря предварително!
Sobek
новобранец
новобранец

Мнение от Sobek »

Колега около месността буклуците е удобно за палатки долу горе е равно,минава се покрай едни лозя и после през дере което не съм сигурен дали в момента е пресъхнало но ти трябва джим ,друг вариант да не минаваш това дере а да свиеш надясно към брега и там да търсиш място,това е като излезеш от Гурково тръгваш за Сливен и ще намериш отбивката те лозята почвачват от пътя това на 6-7 километра по пътя.
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

Sobek написа:Колега около месността буклуците е удобно за палатки долу горе е равно,минава се покрай едни лозя и после през дере което не съм сигурен дали в момента е пресъхнало но ти трябва джим ,друг вариант да не минаваш това дере а да свиеш надясно към брега и там да търсиш място,това е като излезеш от Гурково тръгваш за Сливен и ще намериш отбивката те лозята почвачват от пътя това на 6-7 километра по пътя.

Благодаря колега, мисля че схванах за къде говориш :prayer:
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

bat_deso написа:
Sobek написа:Колега около месността буклуците е удобно за палатки долу горе е равно,минава се покрай едни лозя и после през дере което не съм сигурен дали в момента е пресъхнало но ти трябва джим ,друг вариант да не минаваш това дере а да свиеш надясно към брега и там да търсиш място,това е като излезеш от Гурково тръгваш за Сливен и ще намериш отбивката те лозята почвачват от пътя това на 6-7 километра по пътя.

Само че там няма дървета и сянка :wink:
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

vanboxer написа:
bat_deso написа:

Само че там няма дървета и сянка :wink:

Колега vanboxer, а ти можеш ли да ми препоръчаш къде да отида?
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

айде пък някой да ми посочи място на Жребчево , където може да се стигне без джип и да има сянка... няма такова нещо...или се пържиш като гущер или отиваш по някви незнайни пътища насред гората... не че няма такива места , но шанса те да са свободни клонят към нулата ,така че не мисля че трябва да се обсъждат сега...боклуците е добра местност , но Конарското дере може да е високо и не знам как е пътя под моста ... от горния пост Гарга дере мие също любимо място , но там се влиза от една нива и човека винаги разорава пътя нарочно и преди хората с големи джипове да го поотъпчат е невъзможно да минеш с нещо, което не е поне 4 по 4, въпреки че е равно горе-долу...
От друга страна Паметника става и е с твърд път и е кър голям , ное плиткаж и гола поляна , ама нагоре към тясното на това ниво може и да има място с сянка горе долу близо ,ама пътя не е магистрала . Другото по-достъпно за което се сещам са Църквата , където е вечен панаир и купон и тир паркинга . Порови се в нета , някъде имаше карта на язовира с всички места и ще видиш кое къде е ;)
a4kata_88
новобранец
новобранец

Мнение от a4kata_88 »

Колеги здравейте . Надявам се , който мн - добре познава местата на язовира да ПОМОГНЕ :) . Зна4и като трагнеш от Гурково към Сливен ; минаваш отбивките за боклуците ; по - надолу има ВЛЯВО ,, фургон - кафе" със 4ешми4ка и ТО4НО срещу тях има отбивка (дано сте ме разбрали :С ) . По тая отбивка по - спомен се кара доста (5-6 км. може би до язовира) , ка4ваш се в гората , спускаш и изливаш на язовира . Като спунеш гори4ката и излезеш на язовира , тръгваш НА ЛЯВО , само по брега(с кола) и стигаш до един ръ4но скован НАВЕС , между 4-5 дървета ( едно от който Круша) ,при тоя навес имаше нещо , пак сковано като за мивка .Като застанеш с лице към язовира , в дале4ината ВЛЯВО се вижда Църквата . До колкото си спомням на тва място казаха , 4е имало дупки , някога вадели пясък от там . Сравнително плитко е .
Въпроса ми е : .... с 2 думи , за да не ,,офнянквам " ,надявам се да ме разберете колеги , а именно : ДАЛИ ТОВА МЯСТО СТАВА ДА ТЪРСИМ ШАРАН И АМУР , дали някой от Вас е ходил то4но там под тоя НАВЕС , каква слука сте имали и т.н.
Самият Навес бие мн на о4и , да го видиш на самия язовир , затова надявам се някой да помогне. Извинете за мн написано , но ми е спешно инфото , щото съм на 200 км ендата посока от язовира .
П.С. Може да пишете и на ли4но , БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!!!!! НАСЛУКА ПРИЯТЕЛИ :)
lubo79
новобранец
новобранец

Мнение от lubo79 »

точно сега там,на това място, не е за тези риби,иначе мястото е точно :D
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Колега vanboxer, а ти можеш ли да ми препоръчаш къде да отида?[/quote]

Има доста сенчести места подходящи за палатка,но колегите са прави че ти трябва поне по-висок автомобил.Много яки места има след Паничерево.Значи като идваш от Гурково-посока Нова Загора минаваш през Паничерево.Веднага след като свърши селото има един мост(над циганския ръкав),завиваш след него на ляво,минаваш покрай оградата на няколко къщи и продължаваш по черно през гората.Там има няколко горски пътчета,всички водят до язовира.Пак казвам ,че пътят там е много лош и не става за обикновена кола.Аз съм ходил там с Нивата.Местата са невероятни,много е дълбко,но има и един полегат залив.Супер е за палатка и гаранция няма да има много хора,да не кажа никакви.
Друг вариант е като идваш от Гурково към язовира,след големия мост над Тунджа веднага завиваш в ляво и се пускаш надолу-срещу "камъка "има няколко места за палатки.Можеш да продължиш и още по навътре ,пътят минава през боровата гора.Когато свърши имаш още стотина метра пеша и стигаш до един много голям залив.Там дърветата не са много на гъсто и става да се направи бивак.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
a4kata_88
новобранец
новобранец

Мнение от a4kata_88 »

a4kata_88 написа:Колеги здравейте . Надявам се , който мн - добре познава местата на язовира да ПОМОГНЕ :) . Зна4и като трагнеш от Гурково към Сливен ; минаваш отбивките за боклуците ; по - надолу има ВЛЯВО ,, фургон - кафе" със 4ешми4ка и ТО4НО срещу тях има отбивка (дано сте ме разбрали :С ) . По тая отбивка по - спомен се кара доста (5-6 км. може би до язовира) , ка4ваш се в гората , спускаш и изливаш на язовира . Като спунеш гори4ката и излезеш на язовира , тръгваш НА ЛЯВО , само по брега(с кола) и стигаш до един ръ4но скован НАВЕС , между 4-5 дървета ( едно от който Круша) ,при тоя навес имаше нещо , пак сковано като за мивка .Като застанеш с лице към язовира , в дале4ината ВЛЯВО се вижда Църквата . До колкото си спомням на тва място казаха , 4е имало дупки , някога вадели пясък от там . Сравнително плитко е .
Въпроса ми е : .... с 2 думи , за да не ,,офнянквам " ,надявам се да ме разберете колеги , а именно : ДАЛИ ТОВА МЯСТО СТАВА ДА ТЪРСИМ ШАРАН И АМУР , дали някой от Вас е ходил то4но там под тоя НАВЕС , каква слука сте имали и т.н.
Самият Навес бие мн на о4и , да го видиш на самия язовир , затова надявам се някой да помогне. Извинете за мн написано , но ми е спешно инфото , щото съм на 200 км ендата посока от язовира .
П.С. Може да пишете и на ли4но , БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!!!!! НАСЛУКА ПРИЯТЕЛИ :)
Мерси колега - lubo79 :)
Хайде още един призив към останалите вещи лица в риболова на Яз.Жребчево , да помогнете ,да дадете малко полезна информация , било то на ЛС. .
Живи и здрави и поздрави :)
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

Е това е информация за нивото на яз.
Изображение

От вторник до петък,почти никакъв риболов.Дълбочината почти на всякъде е 6-7 метра. Водата на дъното е около 12-14 гр.За занимавка бабушки на мач с ваглер, дистанция 30 метра, дълбочина 4 метра. Стръв, сладка царевица. Колегата за 2 дни направи повече от 150бр.2 пъти пълни един голям живарник и го изсипва обратно.За периода, нивото падна с 7-8 см.На шаранджийските пръчки, 1 платика.Ето малко снимки за обща представа.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

П.С. За 3 дни минаха само 4-5 лодки с тролингисти. Явно и тоя риболов не е в силата си.
Наслука
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
beside
новобранец
новобранец

Мнение от beside »

С колегата направихме супер излет,но удар на трофейна риба нямаше.Затова пък дребна риба бол...която спокойно си плува в язовира.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”