На лафче за подводния риболов

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Re: На лафче за подводния риболов

Мнение от tolio_pm »

Благодарности Бат Вальо
Поздрави и наравни
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

За нищо Тольо. Затовеа е форума да си помагаме. :wink:
Нищо не каза за ушаците/ улевото / или аз съм с грешка, но това което спомена в чата на Спиърфиш, ако става дума за теб, доста ме разтревожи! Ще помагам с каквото мога. На равни!
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Sъщия,същия е:)
Проблема,дето УЖ беше излекуван,май не е,миналата неделя реших инцидентно да "поплувам" на "военния борун"(местноста "Кротири) в Поморие-пръснати ,камъни и дълбочини от0,5-до към 7-8 метра,но по изгрев(нямах друга възможност).Пошляпах си около час,час и половина и усетих как лекинко ми се замйва тиквата,като преди това нямах проблеми с изравнявания,дълбочини и тн. тн.-абеее идилия.След като усетих замайването започнах лекинко да излизам че има малко плуване до плажа,оттам в колата и после стана лошо-падна ми кръвното,студена пот,замайване,повръщане как се прибрах-незнам погледа ми бягаше все надясно,виждах като насечено,като на забавен кадър.
Оттам в кревата-два дни на легло и повръщане,хубаво че бабата ми е шефка-поне не ме изхвърлиха от работа :).Май ще се ходи на невролог,и оттам в "Транспортна болница" в Софето при д-р.Едрев и Василев.Та такива работи при мен,поне не се давм -засега де-явно все още не ми е писано,ма не ми се рискува напразно
Пп:Никога,ама никога не съм "страдал" от морска болест,а съм влизал хиляди пъти в морето по всякакви начини и при почти всякакво време,така че тази версия отпада
Поздрави и наравни
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Като стана въпрос за ушенца-от десетина дни у "уевото" си го има едно като пищене-почти непрекъснато,вече почти не му обръщам внимание дори.Убеден съм за себе си че проблема ще излезе малко по-серьозен от баротравмата,острата инфекция,и какво беше още забравих на вътрешното ухо:)
Пп:Дано да не прозвучи прекалено-но съм съгласен да го отпиша "уевото"-стига да мога да гмуркам
Айде лека,че трябва да се става в 01:30 за работа:(
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Кофти тръпка, Тольо. Вземай мерки дорде е време. Това с пищенето не е болка за умиране. Аз си пищя на високите честоти от години и не ми пречи да улазям :). Вчера приключих с петдневния курс срещу поредния отит у десното и сега пак съм на линия. Нема да се даваш! Само като решиш да правиш следващия експиримент, вземи някой с тебе, че да има кой да ти дава поне легена :). Майтап, ама ти го вземи на сериозно.
Изображение
M.S.M
новобранец
новобранец

Мнение от M.S.M »

tolio_pm написа:Sъщия,същия е:)
Проблема,дето УЖ беше излекуван,май не е,миналата неделя реших инцидентно да "поплувам" на "военния борун"(местноста "Кротири) в Поморие-пръснати ,камъни и дълбочини от0,5-до към 7-8 метра,но по изгрев(нямах друга възможност).Пошляпах си около час,час и половина и усетих как лекинко ми се замйва тиквата,като преди това нямах проблеми с изравнявания,дълбочини и тн. тн.-абеее идилия.След като усетих замайването започнах лекинко да излизам че има малко плуване до плажа,оттам в колата и после стана лошо-падна ми кръвното,студена пот,замайване,повръщане как се прибрах-незнам погледа ми бягаше все надясно,виждах като насечено,като на забавен кадър.
Оттам в кревата-два дни на легло и повръщане,хубаво че бабата ми е шефка-поне не ме изхвърлиха от работа :).Май ще се ходи на невролог,и оттам в "Транспортна болница" в Софето при д-р.Едрев и Василев.Та такива работи при мен,поне не се давм -засега де-явно все още не ми е писано,ма не ми се рискува напразно
Пп:Никога,ама никога не съм "страдал" от морска болест,а съм влизал хиляди пъти в морето по всякакви начини и при почти всякакво време,така че тази версия отпада
Поздрави и наравни

Според мен имаш проблем с вистибуларния апарат, нарича се вистибуларно ветриго.
Имах същия проблем, и се излекувах с хомеопатия ако искаш подробности даѝ тел. ще ти се
обадя да ти обясня по-подробно.
не спори с глупак ще те свали на нивото си и ще те бие с опит
Аватар
fishermann2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishermann2 »

Реших да пиша в тази тема,защото при мен нещата са малко "изтървани",а имам и много и най-разнообразни въпроси,които не мога да обособя като един такъв и т.н...
Та, малко пред история.
При мен,нещата с "подводния риболов",слагам го в кавички,защото той толкова е бил и риболов,датират някъде от 1985г.Тогава си купих първият руски ластичен хрпун,с дебела поцинкована стрела и една тежка нанизана на нея втулка с привързано въженце.
В последствие установих,че харпуна за нищо не става. :D Обаче,като минеш с него по плажа и народа те заглежда многозначително. :lol:
После си купих първият руски неопренов мокър костюм и два чифта двойни водолазни бутилки марка Украйна.
От цялата работа мога да кажа,че нищо не се получи.Бутилките продадох много скоро и освен че се мъчех с недодялания харпун да набода някое попче,друго не успях да направя.
През 1990г.,което установих от ръководството за експлоатация,си купих два,доста по-читаво направени харпуна,на русенската фирма МК"Дунарит".Казаха,че са правени по френски лиценз.Харпуните са 60 см. и 90 см.с 14мм.ластици.Стрелите са 6 мм.неръждаеми с захващане на въженцето в ушенце на края откъм страната на спусъка.Нямат макара за въженцето,а самото то се захваща за пластмасова щипка пред спусковата скоба на ръкохватката.Спусъците им са направени от неръждаем материал и при освободен предпазител и натискане на спусъка,стрелата не се освобождава,ако не е под напрежение от ластиците.Самите те са плаваеми след изстрелването на стрелата.Главите и ръкохваткаките им са пластмасови.
Мога да кажа,че са много точни и със единична стрела се учелва малко попче.
После им направих резервни стрели от калибровано 6 мм.,ръждами с резба за захващане на тризъбци за попчета.
Вчера,след не знам колко години,реших да ги изкарам от праха и да им вдъхна нов живот.Полазвах само късия 60 см. и позастрелях няколко попчета.Ластиците им са още годни,но особено на късия са доста позакъсани.
И колко му трябва на човек...,крстата отново ме грабна. :lol:
Сега обаче се появиха доста въпроси и дупки за запушване в материално изражение.
Трябва да си сменям ластиците.Какви да си закупя?Дали на дългия 90 см.,да не са по-дебели?
Маските ми са стари.Имам две, три производство на "Хемус ",с две отделни стъкла са,пак от тях времена.За гмуркане да си вадя миди стават,но се пълнят леко с вода.Малко,но ми пречи да виждам добре когато трябва да гледам надолу.
Значи и маска ще ми трябва.
Шнорхели и те старички.Като дишам,нещо като водичка,долу в извивката му гъргори.Тя пък от къде влиза? :roll:
Значи и шнорхел... :D
Плавниците ми са руски.За сега ми вършат работа.Ам знам ли...,може и да греша. :roll:
Сега, най- важното от екипа.Неопрена. :oops:
За тоя сезон първо.Да е с къси ръкави и крачоли или дълги?Колко милиметра да е дебел?Два,три,???Мога да мина и на втра ръка такъв от колега,но предпочитам май да е нов.
Висок съм 180см. и 85 кг.Надявам се ХL ,да ми стане.
Колан с тежести си имам от време оно.
Ами,колеги помагайте със съвети,първо за екипировката а после и за голмите платерини,че то краста,не се трае... :lol:
И къде във Варна може да се пазари на сносни цени,че и там съм му изтървал края и да не с лутам по магазините и откривам топла вода.
Благодаря на всички колеги предварително и наслука. :wink:
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Добре дошъл на борда. Не знам с колко средства разполагаш, ама гледам че ти се свидят старите неща. Така че можеш да разгледаш някой обяви за оборудване втора употреба тук.
http://spearfish.org/topics.php?id=23" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако имаш въпроси питай.
Пашата обича смелите.
Аватар
fishermann2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishermann2 »

baretata написа:Добре дошъл на борда. Не знам с колко средства разполагаш, ама гледам че ти се свидят старите неща. Така че можеш да разгледаш някой обяви за оборудване втора употреба тук.
http://spearfish.org/topics.php?id=23" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако имаш въпроси питай.
Ами,благодаря за посрещането.Радвам се,че има знаещи и можещи,към които да се обръщаме за съвети.
Е,аз все пак "прохождам" и е възможно на първо време да ползвам и нещо старо докато видя кое как...Ами то и да се втурна сега всичко ново да купувам,пак няма да знам какво да предпочета.Предлагането е голямо и това допълнително обърква такива без опит като мен.
За сега най-важен ми е неопрена. :D Оня ден като се плациках за попчета само с една тениска и след час ми се разтресоха месата от студ.А,какъв теч ми се получи от носа... :lol: Майко мила.Трийсет минути тече като чешма.От къде се взе толкова вода и аз не знам.Жената направо ме съжали. :lol:
Сега,отивам да се ровя из спец темите и да видя какво сте писали там и после пак ще питам.
На слука колеги и да оставите една платерина и за мен.Скоро ще си я потърся. :wink:
Аватар
ildobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ildobrev »

fishermann2 написа:...Оня ден като се плациках за попчета само с една тениска и след час ми се разтресоха месата от студ.А,какъв теч ми се получи от носа... :lol: Майко мила.Трийсет минути тече като чешма.От къде се взе толкова вода и аз не знам.Жената направо ме съжали. :lol: ...
Така както го описваш, подразбирам, че си гмуркал без маска. Тогава водата влиза в синусите. Понякога, като си разклатиш главата, може да чуеш как се плиска вътре. :) После изтича постепенно.

Като ще си купуваш неопрен, имай пред вид, че ще ти трябват тежести и колан.
Аватар
fishermann2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishermann2 »

ildobrev написа:
Така както го описваш, подразбирам, че си гмуркал без маска. Тогава водата влиза в синусите. Понякога, като си разклатиш главата, може да чуеш как се плиска вътре. :) После изтича постепенно.

Като ще си купуваш неопрен, имай пред вид, че ще ти трябват тежести и колан.
Абе, с маска си бях.Аз в предния пост писах,че нещо ми пропуска водица.Като я притисна към лицето уж вакумира,а после ,водица... :D
Тежести си имам още от преди повече от 20 години.Сам си ги лях,за руския неопрен.Ами то тогава през соца други нямаше.Даже и него го взех с връзки.
Това е с което разполагам от старата школа и едно по едно ще ги сменям.
Но преценката и съветите за неопрена са ми много важни,че то голямо разнообразие от модели и дебелини.На мен ми трябва за сега за топлото време.Като позастудее,ще мисля за нещо по-яко. :wink:
Прикачени файлове
IMG_0163.JPG
IMG_0163.JPG (63.34 KiB) Преглеждано 1098 пъти
IMG_0164.JPG
IMG_0164.JPG (54.35 KiB) Преглеждано 1098 пъти
IMG_0165.JPG
IMG_0165.JPG (47.29 KiB) Преглеждано 1098 пъти
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Всичко си имаш засега, така че гмуркане му е майката.
Пашата обича смелите.
Аватар
fishermann2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishermann2 »

baretata написа:Всичко си имаш засега, така че гмуркане му е майката.
Ами нямам неопрен.И даже попитах дали за топлия сезон да е къс или дълъг,но като гледам последните ти снимки с платерините и попчетата,отговора е ясен.Само,че не знам още една подробност.За сега да е около 3 мм., а за по-студеното 5-7 мм.или да карам само с един и панталона да дълбок или да е с презрамки.Кои са по удобни и не затрудняват дишането? :roll:
Аватар
fishermann2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishermann2 »

Утре ще обикалям магазините и ще направя някоя глупост с покупката на неподходящ неопрен,а никой не помага със съвет. :roll: :rolleyes:
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Аз и сега гмуркам с 5 мм, не използвам 3 мм, щот не съм толкова богат. С петицата плувам до края на ноември. Така че засега взимай една петица и си ти.
Пашата обича смелите.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”