Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранка и приготвяне
Модератор: Paublo_Eskobar
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Захранка и приготвяне
А зимата още не е почнала 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Да видиш как ще освирепеят бабушките тогава.chirusa_bg написа:А зимата още не е почнала
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Както си рових и открих нещо интересно. Шараноядни бабушки с червени перки въртят на шиш шаран.
http://www.underwatersecrets.co.uk/bully.html
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Ако се вгледаш внимателно ще видиш ужаса в очите на шарана. Симулира че не му пука, защото знае че бабушките следят и за най-малка проява на страх и да му се нахвърлят, също като с кучетата, покажеш ли страх, се поставяш под тях в йерархията и те нападат.chirusa_bg написа:Както си рових и открих нещо интересно. Шараноядни бабушки с червени перки въртят на шиш шаран.
Затова захранваш за бабушки в язовира и ловиш в съседния язовир шарани без захранка, това е тактиката!

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Мале майко, Ако е така Ице да те придизвикам и аз заедно със Венко, ама се предайте от сега та от те6е ако може един фидер а от венко една макаричка. Щом така се предавате лесно
Ма да ловим Каракуди и перки на сво6оден водоем
Аз от моя страна ще си заложа Лазера а вие каквото пожелаете. И нали се отказвате вече, та За софия ли ви е полесно с еконт >?
Шегувам се, Г-н Радушев, а вие как приготвяте и приготвяте ли захранка, 6ило то домашна или купешка и процеса по приготвянето и , ако може да 6ъде о6яснен или показан начина по който го правите. Надявам се нее вселенската тайна. Не искам да засягам, просто има колеги които си мислят, че ако скрият ''ловящата'' рецепта ще изловат ри6ата с нея.

Ма да ловим Каракуди и перки на сво6оден водоем

Шегувам се, Г-н Радушев, а вие как приготвяте и приготвяте ли захранка, 6ило то домашна или купешка и процеса по приготвянето и , ако може да 6ъде о6яснен или показан начина по който го правите. Надявам се нее вселенската тайна. Не искам да засягам, просто има колеги които си мислят, че ако скрият ''ловящата'' рецепта ще изловат ри6ата с нея.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Иво,няма точна рецепта.Работат опира да познаваш водоема и да знаеш как да си нагласиш храната.За това на турнирите има тренировки ,да може да си направиш правилната и работеща според него храна.На езерото в Шумен отбора на Биг Фиш направиха фурор в риболова,напипвайки точната рецепта.Румен Монтанеца за сетен път доказа,че 3-то място на Световното не му е подарък.Хвала на такива риболовци ,които извличат максимума от риболова.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Бях при тях когато бъркаха захранките си, толкова беше проста рецептата, че неможеш и да повярваш. Бъркаха 2 вида ВДЕ като коментарите след това бяха, че били играли с някви тайни рецепти на сенсас и допълнителни тайно добавки. Много се смях и видях как големи хора се палят и говорят глупости.butnik написа:На езерото в Шумен отбора на Биг Фиш направиха фурор в риболова,напипвайки точната рецепта.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е кажи де, кои бяха тие храни и какви риби навъртяха? Толкова ли е била голяма разликата с другите отбори и само в храните ли, в подаването ли, що ли?
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Храна направема за футболисти. два супер мача
и оная тъмната двукилограмовата с футболистчето на нея (Г5)
+ течен аромат 1 бр гардон и по половин кг гълъбова тор. Всичко това се бърка непосредствено преди състезанието. Подава се често, стегнати стиски. Риболова беше на 11 и 13 м щеки. Изчезнат ли ти рибите нямат връщане. Хващаш мача и се молиш да ти влязат маааалко по едри за да не отидеш у гъзо в класирането.Първия ден нямаше вятър и рибите се ловяха на 5м при дълбична 7-8 зависи от дистанцията. При вотрия ден имаше вятър и сътоветно рибите седяха долу ловяха се на дъното и максимум до 50 см над него. Оптималната дистанция беше на максимум 5-7м пред щеките. Ловяха се по-едри около 50-70гр баби а на щеките от 30 до 40 гр баби, много рядко по-едри.

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Евала футболистчето, това ти е играта.
Тъй де, днес - утре ще почетеме, пък някай път може да им обърнеме мача на рибите.

Тъй де, днес - утре ще почетеме, пък някай път може да им обърнеме мача на рибите.

- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Моята рецепта за платики е едри баби през есента е следния:
1част Българска захранка ванилия (без значение от марката)
1част Мляно кюспе или слънчогледов шрот
1част Царевично млево (дето баба дава от него на кокошките)
1, 1/2част Домашна галета
1/3част Царевично брашно
1/4част Бяло брашно
1/4част ВДЕ ванилия
малко захар
А пролетта и лятото ползвам подобна смес само без захарта и бялото брашно. А колкото до царевичното брашно него го попарвам за качамак и му слагам 2-3 лъжици слънчогледово олио. Получения качамака омесвам другата суха субстанция и ако е нужно до овлажнявам.
И естествено винаги добавям от стръвта с която ловя. Обикновено бял или царевица а понякога и двете.
П.С. Не съм много вещ в тази област но смятам че може на някои да му е от полза.
П.С. Ако имате някакви забележки ще ми е интересно да ги прочета и изпробвам в последствие.
1част Българска захранка ванилия (без значение от марката)
1част Мляно кюспе или слънчогледов шрот
1част Царевично млево (дето баба дава от него на кокошките)
1, 1/2част Домашна галета
1/3част Царевично брашно
1/4част Бяло брашно
1/4част ВДЕ ванилия
малко захар
А пролетта и лятото ползвам подобна смес само без захарта и бялото брашно. А колкото до царевичното брашно него го попарвам за качамак и му слагам 2-3 лъжици слънчогледово олио. Получения качамака омесвам другата суха субстанция и ако е нужно до овлажнявам.
И естествено винаги добавям от стръвта с която ловя. Обикновено бял или царевица а понякога и двете.
П.С. Не съм много вещ в тази област но смятам че може на някои да му е от полза.
П.С. Ако имате някакви забележки ще ми е интересно да ги прочета и изпробвам в последствие.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
гледам зародили са се спорове тука та дай да кажа аз как храня,та да видим какво ще кажете.
Тъй като много често ми се е случвало купешките храни да ми развалят риболова,вече с мен си нося храна от вкъщи,хляб,жито,царевица,червей и разни бъркочи без да им добавям аромати.
Забелязах следнотн нещо,правил съм 2 петна,едното с купешка храна,другото с храната с която съм взел от вкъщи и на двете имам риби но по-често са тези на домашната храна,като храня обилно с жито,хляб и царевица и от време на време по някой бял.
Та дали по-добър ефект не дава неароматизираната естествена храна,в оная дето я купуваме дали ароматите не са в повече и от какви съставки са направени,естествени или някакваи химии?
Тъй като много често ми се е случвало купешките храни да ми развалят риболова,вече с мен си нося храна от вкъщи,хляб,жито,царевица,червей и разни бъркочи без да им добавям аромати.
Забелязах следнотн нещо,правил съм 2 петна,едното с купешка храна,другото с храната с която съм взел от вкъщи и на двете имам риби но по-често са тези на домашната храна,като храня обилно с жито,хляб и царевица и от време на време по някой бял.
Та дали по-добър ефект не дава неароматизираната естествена храна,в оная дето я купуваме дали ароматите не са в повече и от какви съставки са направени,естествени или някакваи химии?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
При положение, че слагаш царевично мливо (едра структура) в рецептата, бих ти препоръчал царевичното брашно да го разделиш на две. Едната част добавяш в сухо състояние, а другата както си написал като качамак. Бялото брашно ми се струва доста. Имаш достатъчно свързващи (не точно) компоненти в рецептата и даже може да го спестиш изобщо. Рецептата е класическа и много "гъвкава" по отношение на добавяне на други компоненти. Пробата показва най-добре1/3част Царевично брашно

Изхвърляйте си боклуците след риболова
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
georg77 на мен не ми се струва много се пак ако използвам по 1кг купешка захранка се получават 3,5кг смес а царевичното брашно е само 300-330гр. А и царевичното ми млево е доста едро за това добавям брашното иначе когато не сложа и двете брашна става малко сипкава. По принцип не мислих да слагам нито бяло нито царевично брашно ама се налага. А по принцип бялото е малко по-малко ама няма как да го напиша 1/5 - 1/6 щото зор се мери. То по точно е малко на око 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Изпечи царевицата (на зърна) и тогава е смели възможно най фино.Veselin_fish написа: 1част Царевично млево (дето баба дава от него на кокошките)