Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Закупуване / Направа на хранилки?
Модератор: emo vasilev
Re: Закупуване / Направа на хранилки?
Ако ти е листово оловото, няма смисъл да го топиш и т.н.Прасто направи два успоредни напречни разреза на пвц цилиндъра и там промушваш и фиксираш лента олово.Незнам колко ясно го обясних ще снимам една да ти покажа.hitthehead написа:Имам един въпрос: смятам да си направя кошнички от пвц тръба. Набавих си такава с диаметър 25мм, набавих си и олово. Дотук добре. Обаче се питам дали ще е проблем, ако с разтопеното олово залея пвц-то? Дали ще се деформира или нещо такова?
Above us only sky
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Горещото олово ще разтопи ПВЦ-то и ще го нагърчи, най добре си отлей първо оловото като лента, ако нямаш такава и след това разпробий с 2 или 3 мм. свредло ПВЦ-то и оловото и ги прихвани с поп нитове или обикновени алуминиеви, аз така правя. Успех.
Който го може, си го може!
Днес от нямане какво да се прави, взех,че скалъпих една хранилка.Кръщавам я ``Киндер фидер``
Отрязвам правоъгълен отвор в киндера:

За утежнение използвам инлайн кръгло,плоско олово 30гр.Закрепвам го на дъното на киндера,посредством влакно 0.50,като правя две малки дупки от долу(не съм ги снимал)

Пробивам малка дупка на капака,където поставям вирбел.

Лепя двете части със секундно лепило.

И ето така изглежда в работен режим на монтаж с подвижна хранилка с клупове:

Целта на хранилката е да доставя на хранителното петно основно жива стръв(Бели,торни,кълцани,кастери и др.) Пълни се 2/3-ти с червеи и 1/3-та със захранка.Захранката служи за тапа да не изпадат червеите по време на пътя си към дъното.
Може и още да се работи по нея.Но това е за сега.Надявам се,че съм ви бил полезен.
Отрязвам правоъгълен отвор в киндера:

За утежнение използвам инлайн кръгло,плоско олово 30гр.Закрепвам го на дъното на киндера,посредством влакно 0.50,като правя две малки дупки от долу(не съм ги снимал)

Пробивам малка дупка на капака,където поставям вирбел.

Лепя двете части със секундно лепило.

И ето така изглежда в работен режим на монтаж с подвижна хранилка с клупове:

Целта на хранилката е да доставя на хранителното петно основно жива стръв(Бели,торни,кълцани,кастери и др.) Пълни се 2/3-ти с червеи и 1/3-та със захранка.Захранката служи за тапа да не изпадат червеите по време на пътя си към дъното.
Може и още да се работи по нея.Но това е за сега.Надявам се,че съм ви бил полезен.

Above us only sky
Ето го и моето сефте:

Имам заготовки за още няколко. Трябва да поработя върху грамажите, че така ги лея на око и ако са големи ги шлайфам на шмиргел. Занитването по този начин става перфектно, доста е здраво. Ми това е за сега. Следват метод хранилки.

Имам заготовки за още няколко. Трябва да поработя върху грамажите, че така ги лея на око и ако са големи ги шлайфам на шмиргел. Занитването по този начин става перфектно, доста е здраво. Ми това е за сега. Следват метод хранилки.

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Много добре си се справил като за сефте.
Вчера явно е бил ден на хранилкостроенето. 

Above us only sky
Приятели, направих и метод хранилка, но имам проблем: не се сещам как да закрепя, надеждно, тръбичката, през която минава влакното?! ето за какво иде реч:
Хранилката:

А ето и тръбичката, която смятам да ползвам, но се чудя как да я закрепя за самата хранилка?! Мислех с каноколит, но не знам колко ще държи - все пак цялата тежест ще падне там...

Хранилката:

А ето и тръбичката, която смятам да ползвам, но се чудя как да я закрепя за самата хранилка?! Мислех с каноколит, но не знам колко ще държи - все пак цялата тежест ще падне там...

Ти добре си замислил да сложиш тръбичка,но как мислиш да фиксираш захранката да се задържи по време на полета и потъването до дъното.Все ми се струва,че е необходимо да има някакво оребрение,което поне малко да задържа сместа.Ето за пример виж тази фабричната.

Above us only sky
Не е проблем да се сложи спирала по средата, но закрепването на тръбичката пак си остава нерешено. Трябва да се залепи с нещо, което да издържа на всякакъв тормоз...
- каридата
- учете се от него
И аз вчера за много кратко време направих една мини хранилка.15-20 гр а тялото е от ловджийски патрон
.А за шоколадовите яйца,имам доста в една торба и съм ги нагласил за хранилки ама твоята идея ще ми помогне доста.Също може да се ползва и опаковка от старите фото ленти.Има бели и черни.

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

Това с патрона е много добра идея.каридата написа:И аз вчера за много кратко време направих една мини хранилка.15-20 гр а тялото е от ловджийски патрон.А за шоколадовите яйца,имам доста в една торба и съм ги нагласил за хранилки ама твоята идея ще ми помогне доста.Също може да се ползва и опаковка от старите фото ленти.Има бели и черни.

За киндера има много вариянти.Може и да се надупчи ,като стандартна хранилка за червеи.
Above us only sky
- каридата
- учете се от него
По принцип направих 4 отвора на тежеста и на същото място на хранилката 4 отвора и с помоща на тел ги пристегнах,но това без да го мисля много.Сега се сещам че може пак с отвори но с помоща на нитачка.А как закрепи оловото към патрона?
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

Страхотно сте се справили всички колеги. Напоследък и аз си майсторя хранилки от бирени бутилки, като за тежест ползвам купени 30 грамови оловни тежести които с чука обработвам докато придобият желаната форма. На снимката тия, които са горе в ляво с тъмнозелен цвят от бутилка на Загорка
.

Колега hitthehead, може ли да направиш една снимка на оловото преди да го закрепиш към пластмасата и една снимка на калъпа в който отливаш това олово. Благодаря предварително.

Колега hitthehead, може ли да направиш една снимка на оловото преди да го закрепиш към пластмасата и една снимка на калъпа в който отливаш това олово. Благодаря предварително.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Може, ето:Koleff написа:

В този калъп отливам две тежести едновременно. Позле ги режа с ножица.
Дупките в хранилката и в калъпа съм ги правил с един шаблон за да съм сигурен, че ще паснат добре. Дупките в калъпа са с 1мм по-малки от тези в хранилката! След като отлея оловото, оформям го на шмиргел. Занитва се към хранилката с клещи и става "бетон"!
Благодаря много! 

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
``Киндер фидера`` го ъпгрейднах
с няколко дупки от горе и от долу.Така си мисля,че ще се движи с по голяма лекота при обирането и ще потъва по бързо,когато е зареден.

ето и една фабрична,която съм преработил по своему на същия принцип като киндера:

ето и една фабрична,която съм преработил по своему на същия принцип като киндера:

Above us only sky