Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

КАЛИАКРА
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КАЛИАКРА
1 за гумена лодка не е много удачно защото куките са големи. Чипарето и оловото (топуз)1:1.5кг. му казват формата му е специфична има опашка за да не се оплита постоянно ги има в магазините. Скороста на влачене и височка а когато се хване риба тогава се върти лодката в кръг и чипарето вътре в кръга да остава. Като се обира чипарето не се вкарва в лотката а се връща в морето затова се кара в кръг той хода го обира и изпъва. Докато се влачи от време на време се придърпва. Закачиш ли 15 паламуда на веднъж може и да те вкарат в морето много дърпа. Най добре е да се влезе с някой който поне е виждал. Дерзаите.
- milen kordov
- научил се да хвърля
Привет на всички.Вчера(4.ноември)и аз посетих Болата.Сафрид все още има,но е навътре.Най-добре даваше североизточно от Болата.За цял ден резултата е 10кг сафрид и няколко чернокопа(даже и една малка циганка).
Киро,голям хакер съм станал,благодарение на теб.
Киро,голям хакер съм станал,благодарение на теб.

- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Браво колега, хубав чернокоп, ама като изкара паламидчето, защо бе братче не смени чепарето и да ги потърсиш. Ех имало е риба, ама чепаре си нямал сигур
Жалко, носете си паламудени чепарета бе колеги, аз нямах късмет да се появи, ама Вие можете да вземете по някоя паламида.

Жалко, носете си паламудени чепарета бе колеги, аз нямах късмет да се появи, ама Вие можете да вземете по някоя паламида.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- turing
- вече хвърля и на тежко
браво браво дано и времето да се задържи да направим по още някой излет 
абе тоя с обратната захапка няма ли намерение да слезе и към Варна, че път си е до болата

абе тоя с обратната захапка няма ли намерение да слезе и към Варна, че път си е до болата

- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
А за чепарето/ паламуденото/ при цялото ми уважение към капитан Киро, ще си позволя да дам друг акъл. То нали японците са казали за българите "Най-много искаме да ви имаме акъла дето Ви идва после.............."
Чепарето е добре да минава през ребро или ключ с една намотка. Така ако напълни/дай Боже всекиму/ може веднага да отпуснешза да не скъса. Ако го държиш в ръка го го губиш защото ти подпалва ръката пускаш и къса на края където си го вързал. Ако си го намотал на ръката може и да я счупи
или пак се къса защото неможе да отпуснеш.
Затова най добре е преметнато през нещо, ако е гладко, примерно ключ за гребло може и два пъти да преметнеш. То самото ти казва, като преметнеш и отпуснеш трябва празно леко да се развива на ход. Пълни се / когато се пълни/ доста бързо и се усеща много здраво. И тогава се почва напред назад да се поизмори. За тази работа трябват двама души. Та втория тръгва в кръг с лодката, като гледа месината на чепарето да е точно перпендикулярно на борда. Чепарето се придърпва и куките се пускат по ред обратно във водата след като се откачи каквото има де. По този начин се получава едно "У" Всико това се върши на ход за да може чепарето да се изпъва пак. Дори празно чепаре на ход се прибира. Паламуда нали се движи на пасажи и може много и бързо да натовари. Достатъчно е да минете с чепарето през алая, за да закачат куките 4-5 рибока за гърбовете и да ви се стори, че теглите втора лодка.
Знаете, като се закачат 5-8 сафрида как натежава пръта и как се вади. Представете си 7-12 риби по 700гр-кило
Относно хода скороста от ниска до средна, като падне топуза на дъното и си размотал поне 50-60, я увеличаваш леко така че да се движи малко над него.
Айде успех желая на всички, взимайте чепаретата и мятайте паламидите
Явно ги има на север.
Чепарето е добре да минава през ребро или ключ с една намотка. Така ако напълни/дай Боже всекиму/ може веднага да отпуснешза да не скъса. Ако го държиш в ръка го го губиш защото ти подпалва ръката пускаш и къса на края където си го вързал. Ако си го намотал на ръката може и да я счупи

Затова най добре е преметнато през нещо, ако е гладко, примерно ключ за гребло може и два пъти да преметнеш. То самото ти казва, като преметнеш и отпуснеш трябва празно леко да се развива на ход. Пълни се / когато се пълни/ доста бързо и се усеща много здраво. И тогава се почва напред назад да се поизмори. За тази работа трябват двама души. Та втория тръгва в кръг с лодката, като гледа месината на чепарето да е точно перпендикулярно на борда. Чепарето се придърпва и куките се пускат по ред обратно във водата след като се откачи каквото има де. По този начин се получава едно "У" Всико това се върши на ход за да може чепарето да се изпъва пак. Дори празно чепаре на ход се прибира. Паламуда нали се движи на пасажи и може много и бързо да натовари. Достатъчно е да минете с чепарето през алая, за да закачат куките 4-5 рибока за гърбовете и да ви се стори, че теглите втора лодка.
Знаете, като се закачат 5-8 сафрида как натежава пръта и как се вади. Представете си 7-12 риби по 700гр-кило

Относно хода скороста от ниска до средна, като падне топуза на дъното и си размотал поне 50-60, я увеличаваш леко така че да се движи малко над него.
Айде успех желая на всички, взимайте чепаретата и мятайте паламидите

Явно ги има на север.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
Браво Миленски добре си поклатил желая още успешни излети 

За да поискаш, трябва да дадеш
вчера пред първия хотел на Дружба от 14 до 16.30 имаме 42 много едри чернокопа.сега пак влизам.във вторник са направили повече но са били само 3 лодки.сега пак влизам.едни колеги вчера имаха и 2 паламуда.тръгнах да я търся от Ной защото там я ловили във вторник.имайте в предвид че морето става до четвъртък от петък става кофти и така го дават цяла седмицаhttp://www.gismeteo.ru/towns1/15552.htm това е руския сайт от който гледаме времето има и времето за Калиакра http://www.gismeteo.ru/towns1/15562.htm дано ви е от полза.някои път и те грешат но в общи линии е добре.не видях във форума тема Варна ако иска някой да я отвори.Аз черпя инфо и от рибарското селище на Траката от един добър рибар.
-
- вече хвърля и на тежко
Инфо от преди пет минути.
От сутринта 9.00 часа, на Калиакра, до сега - 13.30, 18 паламуда. Въртят пред носа.
От сутринта 9.00 часа, на Калиакра, до сега - 13.30, 18 паламуда. Въртят пред носа.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Верно
Сега и аз говорих с приятел
който в момента излизал с над петдесет паламуда,около 500гр.рибата
също и имало и много сафрид.
Аах защо съм на работаа.
Сега и аз говорих с приятел
който в момента излизал с над петдесет паламуда,около 500гр.рибата
също и имало и много сафрид.
Аах защо съм на работаа.

Аи сиктир бе драги зрители 

- turing
- вече хвърля и на тежко
сега като чета на драгоценната знайте ли кво ще и чуят ушите, щото лятото да ходим на почивка та да ходим
ся ще и я изкарам през носа да нямам един ден да си взема. то и шефа не е на кеф нещо и няма да ме пусне ама тва е друга тема

Някой ползва ли воблери за риболов на паламуд и какви?
Не кълве, не кълве, че като спре....
егати клюките егати УМНОЖЕНИЕТО днес и аз бях на Болата имаха по 4-5 ЦИГАНКИ но като са рекли ПАЛАМУДИ е нека са паламуди но баш си бяха циганки
Воблер си пускам от време на време,последно в неделя,но досега 0.Рибата като е долу как да я хване?Аз имам Yo-zuri magnet minow 90mm син с черни точки.От това дето съм чел този и Rapala Magnum са наи-добрите.Ако търсите добър магазин пишете на ЛС,че маи не мога да Ги истипосам тук.Пичовете имат квот се сетиш дават консултации и маи всичката си стока я пробват преди да я похвалят
Квото са ми дали хваща