Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Модератор: sapuna
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Асеновград-регион
Зравейте !
Цяла сутрин чета и се чудя къде да се изтипосам със семейството ?
Бях на Дебърския онзи ден следобеда-кофа каракуда и само една по-едра на рибка !
Колегата същият ден бе на Брягово-резултатът същият / може би по-едри каракуди/!
Изобщо работата е много зле, май само на '' скъпите '' Тополово и Сушица може да се изпита някаква тръпка.
Върти ми се идеята за с. Партизанин/ Чирпанско /- отдавна ми се ходи за щука.......
Наслука......
Бях на Дебърския онзи ден следобеда-кофа каракуда и само една по-едра на рибка !
Колегата същият ден бе на Брягово-резултатът същият / може би по-едри каракуди/!
Изобщо работата е много зле, май само на '' скъпите '' Тополово и Сушица може да се изпита някаква тръпка.
Върти ми се идеята за с. Партизанин/ Чирпанско /- отдавна ми се ходи за щука.......
Наслука......
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ами такова е положението бат Бойко,зле я.Аз ходих два пъти на Конушенския единия за два дена втория за един ден.bat_boiko_nikolov написа:Зравейте !
Наслука......
първия път 10 шаранчета по кило кило и нещо, и 30 каракуди на дъно.
втория 4 шаранчета кило кило и половина и 10 каракуди.
От амура ни следа ни кост

Единственото хубаво беше че бях под дебела сянка и трите дена

- Don4o_62
- учете се от него
А аз, пак трябва да ги почвам,че нещо много се залежах 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Преди седмица на Моминския за 3 часа- една едра каракуда на пружина.
На директния и мача- нищо !
На директния и мача- нищо !
-
- вече хвърля и на тежко
Вчера бях на Леново. "Обичайните заподозрени"- каракуда, морунаж, едни нагли чаушани , 4 здрави кефала (имам някъде по "Моят риболовен излет" тема с едни такива ). Бях приятно изненадан от нашествието на едни 10-сантиметрови мустакатковци (към 10-на броя) предполагам тазгодишно чупило, както и едно уверено повеждане, което след засечката ми разпъна целия ластик, ама на, не било писано да е моя бройката в живарника. След около минута здрава борба, се откачи най-безцеремонно и си замина по живо, по здраво. Вината си е изцяло моя, тъй като бях с малка кука, последно здрава риба съм на Леново съм вадил преди 10-ина години. Както и да е, следващият път ще съм подготвен 

Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бат Бойко този до Оризово ли е яз.Партизанин или на Оризово е друг язовира, понеже имам инфо от там .но незнам за кой става въпрос.10 лева такса и две въдици и каквото си хваниш.Явно ги знаеш тамошните водоеми да ме светниш.bat_boiko_nikolov написа:Зравейте !
Наслука......

Понеже целия Август бях в отпуска и се находих за риба,началника ми вика от 7 септември те пускам пак до 29 септември, за наказание?
Да му се начудиш на него егати и наказанието

дръште се риби пак съм на линия

- Invader
- научил се да хвърля
Айде и аз да пусна малко инфо за три водоема, на които намерих време да отида между паузите на рамонта в нас.
Започва с "Партизанския" - вляво от пътя Мулдава-Стоево. Преди малко се връщам от там. Шаран, каракуда и вечерта установих, че има и толупи ама малки. Всички риби са мешени с много вода. Такса 10 лв. за 3 пръчки и каквото си хванеш. Аз пък реших към 4 часа да си хвана пътя, щото нямах удар и взех да прибирам, когато ми удари нещо едро на 2 царевици с повдигач между тях, обаче за съжаление се уви около лещата (много водна леща има там деба и дъното е тинесто
). Така че лично аз не ви препоръчвам този водоем. За цял ден с 3 подхранвания имах само един удар
Втория водоем е Конушенския. Докато на Данчо малките шарани не пораснат няма да стъпя там. Пак с 3 подхранки само един шаран около 1,5-2 кг. Ни амури ни толупи, които там са много и за голями
И третия язовир - Дрангово. За цял ден 2 удара. Първия не се закачи както трябва, а втория - 3 кг. шарко.
Общо взето съм разочарован и от трите водоема!
______________________________________________________________________________________________

Асене, ето ти ги двата язовира между Оризово и Партизанин. Пълнят се от един голям карстов извор (Халка бунар) и рибата е много вкусна. Миналата година бях на северния, в който тогава имаше само шаран и каракуда. На южния тогава говореха че имало много щука. Условията съм ги забравил, но си плащахме и за въдицата и за шарана. Ловеше се доволно на плувка
. За момента инфото (не на 100%) за северният, е че рибата е събрана и е преместена на другия водоем на собственика, който не знам къде се намира. Характерни са няколкото понтона, които лично на мен не ми допаднаха.
Ето една снимка от северния язовир:

п.п. Подочувам, че шарана на Дебърският е бил тръгнал. Вярно ли е това
Започва с "Партизанския" - вляво от пътя Мулдава-Стоево. Преди малко се връщам от там. Шаран, каракуда и вечерта установих, че има и толупи ама малки. Всички риби са мешени с много вода. Такса 10 лв. за 3 пръчки и каквото си хванеш. Аз пък реших към 4 часа да си хвана пътя, щото нямах удар и взех да прибирам, когато ми удари нещо едро на 2 царевици с повдигач между тях, обаче за съжаление се уви около лещата (много водна леща има там деба и дъното е тинесто

Втория водоем е Конушенския. Докато на Данчо малките шарани не пораснат няма да стъпя там. Пак с 3 подхранки само един шаран около 1,5-2 кг. Ни амури ни толупи, които там са много и за голями

И третия язовир - Дрангово. За цял ден 2 удара. Първия не се закачи както трябва, а втория - 3 кг. шарко.
Общо взето съм разочарован и от трите водоема!
______________________________________________________________________________________________

Асене, ето ти ги двата язовира между Оризово и Партизанин. Пълнят се от един голям карстов извор (Халка бунар) и рибата е много вкусна. Миналата година бях на северния, в който тогава имаше само шаран и каракуда. На южния тогава говореха че имало много щука. Условията съм ги забравил, но си плащахме и за въдицата и за шарана. Ловеше се доволно на плувка

Ето една снимка от северния язовир:

п.п. Подочувам, че шарана на Дебърският е бил тръгнал. Вярно ли е това

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Благодаря ти за инфото
бат Бойко е ходил на Дебърския само каракуда каза че давало
От Понеделник нататък тръгвам на турне
така че ще има прясна информация от сички наши язовири, обещавам??
А за Оризово ми каза един познат, но неможа да ми кажи каде точно се намира язовира понеже аз не съм ходил и няма как да ми обисни
само ми каза 10 лева 2 пръчки квото си хваниш. Имал 3 шарана 2.50 и 1шаран - 5 кила
,с лодка можиш да си захранваш.И горе доло като намера язовира ми каза каде да се настаня,а спомена ми нещо като това дървеното кейче на снимката та можи и да е същия.това е яз.Пртизанин нали.

От Понеделник нататък тръгвам на турне

А за Оризово ми каза един познат, но неможа да ми кажи каде точно се намира язовира понеже аз не съм ходил и няма как да ми обисни

- Invader
- научил се да хвърля
Мисля, че северният е "Партизанин", а южният-"Оризово". За захранването предполагам, че може с лодка. Аз храних с прашка на около 15-20 м от понтона. Да знаеш, че пътя през с. Оризово за язовира е доста гаден (дълъг и черенchestarfield написа:Благодаря ти за инфотобат Бойко е ходил на Дебърския само каракуда каза че давало
![]()
От Понеделник нататък тръгвам на турнетака че ще има прясна информация от сички наши язовири, обещавам??
А за Оризово ми каза един познат, но неможа да ми кажи каде точно се намира язовира понеже аз не съм ходил и няма как да ми обиснисамо ми каза 10 лева 2 пръчки квото си хваниш. Имал 3 шарана 2.50 и 1шаран - 5 кила
,с лодка можиш да си захранваш.И горе доло като намера язовира ми каза каде да се настаня,а спомена ми нещо като това дървеното кейче на снимката та можи и да е същия.това е яз.Пртизанин нали.

Айде наслука и да им скъсаш джуките

п.п. Иначе за Дебърският днеска ми казаха, че таксата била 7 лв. и се хващали по няколко шарана и по 5-6 кила караконджули Аз лично ще се доверя на бат Бойко

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Tа значи до с. Партизанин са 3 язовира !
Най-горният е обрасъл целия с тръстика и се лови от понтони.
Таксата беше 8 лева. Има щука и шаран. Ваденето е сериозно предизвикателство-навсякъде е осеяно с тапи.
Средният беше източен доста и рибари няма !
На долният се гони щука срещу стената. Местата , обаче са само 5-6 и е трудно да се доредиш. Такса – 6 лв.
Пътят от селото е черен.
От стопанският двор 3-3.5 км. в права посока, леко наляво покрай помпената станция и след около 300-400 метра сте на най-горния от 3-те .
При дъжд е рисково, но не и невъзможно да се мине.
!!! Инфото е от преди няколко месеца !!!
За Дебър !
Шаранът му е време, но количеството – малко . Арендаторът твърди, че е пуснал 6000 мерни броя ( 2-6 кг), но надали е истина. Преди 4-5 години имаше 46 000 !!!
През средата на водоема е опънал 100-130 метра мрежа. Уж не през целият водоем, уж едра , но от западния край шаран се вади с невероятен късмет. Очаква изпускане на водата от горния ( Татаревски ) язовир, което според него ще активизира риволова .
Общо взето – мъглива работа !
Затова днес съм по реките !!!
Наслука........
Най-горният е обрасъл целия с тръстика и се лови от понтони.
Таксата беше 8 лева. Има щука и шаран. Ваденето е сериозно предизвикателство-навсякъде е осеяно с тапи.
Средният беше източен доста и рибари няма !
На долният се гони щука срещу стената. Местата , обаче са само 5-6 и е трудно да се доредиш. Такса – 6 лв.
Пътят от селото е черен.
От стопанският двор 3-3.5 км. в права посока, леко наляво покрай помпената станция и след около 300-400 метра сте на най-горния от 3-те .
При дъжд е рисково, но не и невъзможно да се мине.
!!! Инфото е от преди няколко месеца !!!
За Дебър !
Шаранът му е време, но количеството – малко . Арендаторът твърди, че е пуснал 6000 мерни броя ( 2-6 кг), но надали е истина. Преди 4-5 години имаше 46 000 !!!
През средата на водоема е опънал 100-130 метра мрежа. Уж не през целият водоем, уж едра , но от западния край шаран се вади с невероятен късмет. Очаква изпускане на водата от горния ( Татаревски ) язовир, което според него ще активизира риволова .
Общо взето – мъглива работа !
Затова днес съм по реките !!!
Наслука........
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Хе този на Дебър собственика направо трепи коня чесно,в този гиол ако има 46000 шарана готови 3-6кила то язовира ще изглежда така.

А за Оризово ми казаха че таксата била 10 кинта и две въдици
такива непотвърдени клюки най ги мраза,затова и питам да не трепа толкова път за нищо.
А за Оризово ми казаха че таксата била 10 кинта и две въдици

-
- научил се да хвърля
На Конуш каква е такста и къде да застана та да ми е удобно и за фидер и за мач.Благодаря предварително.
-
- научил се да хвърля
Преди 3 седмици бяхе на Конуш.Таксата е 15лв.А за място мога да те ориенитам да хвърляш към шахтата щото там вадеха най-много но незнам.Имаше едни вхърляха до шахтата дънни и вадеха шаранчета около кило.А ние за цял ден само 1 шаран 2кг и много каракуди зимаха на дъно на царевицата.Успех.vanvan написа:На Конуш каква е такста и къде да застана та да ми е удобно и за фидер и за мач.Благодаря предварително.

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, chestarfield - на Оризово северния язовир, на който се гони предимно шаран - такса 10лв., а на южния , на който се гони предимно щука и костур - такса 6лв.И на двата водоема дават по 2 пръчки - инфото е достоверно проверено от мен самия преди 2 седмици.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Асене колегата дава инфо за Оризово !
Тези трите язовира до с. Партизанин май са същите ,ама и аз ги гледам на сателита и не мога да ги позная /пък два пъти ходих на тях
/.
Моето инфо ,както споменах е старо така, че сигурно е прав !
Наслука
Тези трите язовира до с. Партизанин май са същите ,ама и аз ги гледам на сателита и не мога да ги позная /пък два пъти ходих на тях

Моето инфо ,както споменах е старо така, че сигурно е прав !
Наслука