Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
За такова нещо кадето казваш не сам виждал червея винаги са ми го карали чист . Незнам но сравни двата червея в 2 кутики един до друг и сам щте видиш разликата, сигурно има защо да е по скъп или всички са балъци които го копуват .CERRUTI написа:Значи евала правя на Емо за иницятивата и вече 100% съм решил да взимам червей само от Страхо или от Кр.село(риба и тъкъми)anatolisfbg написа:Взимал съм от българския червей той е много по дребен и много бързо умира
Но възоснова на мнението на колегата anatolisfbg искам да питам нещо.Значи преди година-две по едно време белия беше станал кът(по магазините казваха че от Кюстендил имали много голяма поръчка за износ и намалили драстично червея за българския пазар).Тогава купувах румънски червеи и продавача ми показа голямата тава с червеи и вътре имаше пера и перушина,той ми обясни така:Румънците хранят червея с пилешко месо и той е жилав,жизниен и лъскъв(и наистина чевея беше такъв)!!!А в България чевея го хранят с риба....от което червея не е с високо качество единствено по размер не отстъпва....
Е въпроса ми е вярно ли е това?Защото всеки който се е опитвал сам да си прави бели червеи знае че от месо от риба и от бозайник червея има огромна разлика в полза на този от месо на бозайник!!!
Аз съм съгласен да ги сравняваме.Вземи от който червей пожелаеш.Ще сравняваме всичко.....големина,плътност,оцветяване,цена и фира.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
забрави мирис - някои червеи миришат зверски на мърша, а това не е приятно - пренасят се и болести...Emo-83 написа:Аз съм съгласен да ги сравняваме.Вземи от който червей пожелаеш.Ще сравняваме всичко.....големина,плътност,оцветяване,цена и фира.
Като бях малък на ул. Самуил (едно от малкото места, където се продаваха бели ч) бяха много чисти и не миришеха - човека даже си ги слагаше в устата за да покаже, че са чисти!
Здравейте.До този уикенд ползвах бял ,който купувах от Л....а на цена .. лв.Страхотно качество-чист ,стегнат,издражлив
За съботното си капо взех 300гр. от друго място на цена ..(по-ниска) и ...ебати боклука-за една вечер половината кандидат-майстори опънаха търнака
Като разбера от къде е "новия" бял ще поша,но двата вида са коренно различни(не е определяща цената в конкретния случай
)

Проблема е,че и самите търговци не знаят какъв червей продават.И тях ги лъжат за произхода.Ей това много ме дразни.Когато продаваш нещо,защо трябва да лъжеш от къде е стоката ти.Нашия червей се различава по едрината и оцветяването.....освен това мирише на карамел.Но ако не е съхраняван добре и е допуснат да се гледа на висока температура,тогава всеки червей замирисва на амоняк.Миризмата се премахва с борова трина.Дано четат и търговците....не само клиентите,защото е срамота да знаят по-малко от крайния потребител.
-
- учете се от него
В Карлово цената е паднала рязко - от 1.80 за 100гр, на 1.20 за 100гр. Появили са се и някакви много едри "италиански" червеи и малко по-малко едри "румънски"- утре отивам на оглед

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
ООООООО,страшни са,а и как потъват,това сигурно е от това,че ги хранят с риба,а оцветения в червено даже, като че ли е повече от белия.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Да явиха се,защото хората разбраха от къде да поръчват.А дали са ИталианскиIDA написа:В Карлово цената е паднала рязко - от 1.80 за 100гр, на 1.20 за 100гр. Появили са се и някакви много едри "италиански" червеи и малко по-малко едри "румънски"- утре отивам на оглед![]()
![]()

-
- учете се от него
Та за червеите- днеска прескочих до магазина и взех две разфасовки по 100гр. В момента цената на бял, шарен и пинки е 1.20лв за 100грEmo-83 написа:Да явиха се,защото хората разбраха от къде да поръчват.А дали са ИталианскиIDA написа:В Карлово цената е паднала рязко - от 1.80 за 100гр, на 1.20 за 100гр. Появили са се и някакви много едри "италиански" червеи и малко по-малко едри "румънски"- утре отивам на оглед![]()
![]()
или е някоя нашенка от село
![]()
![]()
Виж и сподели твоето мнение.

Със сигурност червея не е от българския ( магазинера ми обясни от къде е точно, но съм пас по въпроса)

Десния червей не е Италиански,а е от България.
-
- учете се от него
Нямам представа от къде е ,но определено е доста по-качествен и по-едър от другия. Пробвах го и на кука- не се пука, без значение как е закачен. И понеже цените ги смъкнаха рязко- явно че и конкуренцията ти чете Форума 

Баш си Български. Няколко кила съм изконсумирал вече.IDA написа:[
Със сигурност червея не е от българския ( магазинера ми обясни от къде е точно, но съм пас по въпроса)![]()
]

Освен ако, според теб, Кюстендил е у Италия

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- учете се от него
От твоя ли е, или не от твояEmo-83 написа:Десния червей не е Италиански,а е от България.

п.п.
Този червей специално, беше "разреден " с червен- то се вижда в кутиятаEmo-83 написа:При шарения и пинките оцветяването трябва да е 50% бял на 50% червен и жълт.Понякога не мога да си позная червея.....толкова са го разредили с бял.

ного ми е чудно кои го продава тоя роэовия румънски червеи 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Кюстендил,Бачо,да не снимам моя който е идентичен,даже познах и на един от моите брат муIDA написа:От твоя ли е, или не от твояEmo-83 написа:Десния червей не е Италиански,а е от България.![]()
![]()
п.п.Този червей специално, беше "разреден " с червен- то се вижда в кутиятаEmo-83 написа:При шарения и пинките оцветяването трябва да е 50% бял на 50% червен и жълт.Понякога не мога да си позная червея.....толкова са го разредили с бял.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....